Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
arzuhal

#15976 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by arzuhal »

asker wrote:
U vezi tog zeca, imas li neki dokument, izjavu, video snimak, nagovjestaj, gdje su Izraelci spremni da priznaju palestinsku drzavu sa definisanim granicama? Govorim o zivucim Izraelcima i aktuelnoj politici. Bilo ih je koji su zagovarali to u proslosti, pa ih utepase.
To je, što bi rek'o Nadzornik, tako očita i jasna istina koju neki nikako da shvate. Amerika i Izrael neće nikakvu palestinsku državu. Priča o dvije države je poslužila i odslužila u kuhanju žabe. Sad još samo rašćerat nekako ovo trunja što je ostalo i veselio te Bog...
King Theoden

#15977 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by King Theoden »

Nadzornik wrote:
insomnia78 wrote:Jel Hamas rijesenje?
Dje je oruzje sa paradana terenu, dje su pare?
Bravo komsija... :thumbup:

Prosta istina je mnogo puta izrecena ali slabo shvacena a glasi ovako :

Da Palestinci poloze oruzje sutra bi nastao mir a da Izraelci poloze oruzje Izrael bi nestao a sa njim i svi Jevreji u njemu.
Takoe :oops:
Nek ovi hudnici iz gaze predaju oružje i biće im lijepo ko onima sa zapadne obale.
Fino dođu cionisti, išćeraju te iz vlastite kuće i u istu usele rusa jevrejske vjere.
il ti otmu komad zemlje. il ti zabrane povratak ako si nakratko izašao i onda tvoj imetak proglase državnim.
Kikibombona

#15978 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

seln wrote:Sva sreca sto tebe nisu slali u Dejton kao pregovaraca, ti bi cetnicima dao "dokle odbodu", i jos pride i guzice.
I Sarajevo je bilo proglaseno "starim srpskim gradom", jesmo li ga trebali prepustiti?
U tom Jerusalemu do prije 100 godina skoro da i nije bilo Jevreja. Zapadni dio su zauzeli tek 1967.
A ta "arapska manjina" bi imala prava kao i povratnici u RS: na papiru sve super, samo ih realnost jebe.
Aj za pocetak nemoj porediti sa Srbima i Bosnjacima koji su podjednako slabi.

Izraelci vs Palestinci, Kinezi vs Ujguri, Rusi vs Ceceni itd. Odnos snaga je totalno nesrazmjeran.

...

Koliko je Zidova bilo prije 100 godina nije relevantno. Koliko je bilo Armena u Anadoliji prije 100 godina? Genocid i aj zdra'o. Mogu Armeni truniti o svetoj planini Ararat, mogu Grci o Konstantinopolju itd. Mogu krscani trubiti o svetoj Palestini i svetom Betlehemu. Medjutim, Betlehem je muslimanski ili ce biti muslimanski. Bajke o Isusu i krscanstvu su price za djecu. Ili srpsko Kosovo, Pec i slicne gluposti. To je albansko i vozdra. Mitomanija vodi u propast, od toga nikakve koristi.

...

Izrael je vojna i ekonomska sila. Imaju 200-300 atomskih bombi i super mocnu vojsku. Imaju novac, obrazovanje, tehnologiju. Imaju mocne saveznike. Ne vidim da se tu ista moze promijeniti u narednih 100 godina. Izrael je siguran od napada jer ima atomske bombe.

...

Taktika Palestinaca, tj. njihovih mentora, je totalno pogresna. Milioni Palestinaca pate decenijama bez ikakvih rezultata. Samoubilacka taktika. Trebaju postaviti realne zahtjeve i pokrenuti medijsku kampanju da MZ pritisne Izrael.
asker

#15979 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by asker »

arzuhal wrote:
asker wrote:
U vezi tog zeca, imas li neki dokument, izjavu, video snimak, nagovjestaj, gdje su Izraelci spremni da priznaju palestinsku drzavu sa definisanim granicama? Govorim o zivucim Izraelcima i aktuelnoj politici. Bilo ih je koji su zagovarali to u proslosti, pa ih utepase.
To je, što bi rek'o Nadzornik, tako očita i jasna istina koju neki nikako da shvate. Amerika i Izrael neće nikakvu palestinsku državu. Priča o dvije države je poslužila i odslužila u kuhanju žabe. Sad još samo rašćerat nekako ovo trunja što je ostalo i veselio te Bog...
Nazalost tako je.
Koliko god brutalno zvucalo, to "humano preseljenje" ali SAMO Palestinaca i to van zamisljenih granica Izraela, tj u Jordan, Siriju, Liban, je jedino rjesenje da kao, mozda, ako, hebem li ga, bude nekakv kurcev mir i da Palestinci sacuvaju zivote. Ono, kako zaustaviti dalje ubijanje, jednostavno, Palestinci mrs iz Palestine. Kraj. Pustite Ruse, Ukrajince, Bosance i ostale Jevreje da se ko ljudi nasele na vasu zemlju.

Bibi sjedi metar od Obame u bijeloj kuci, Obama kaze mi mislimo da bi two state solution bla bla, 5 minuta poslije Bibi kaze hvala predsjedniku na gostoprimstvu, hvala na rucku, tvojoj ljubaznoj supruzi, nema od two state solution nista. Izrael se nebi mogao braniti, itd. Inace, sta ima nako? Kraj price.

Donald neki dan kaze mi smo zakljucili da je Golan Izraelski, potpisujem uredbu. Ranije je Jerusalem glavni grad. Mrs svi ostali, ja reko! Kraj. Bibi kaze predsjednice, svi vasi prethodnici su nam pomagali, al vi sto nam pomazete to je za pricu. Tako se kroji sudbina, pise historija. Kakve povelje, rezolucije, medjunarodno pravo kurci palci. Ne trebaju ovi sto podrzavaju Izrael da nekome otvaraju oci, znamo, jaci tlaci, sila Boga ne moli, nuklearne bombe i ostala civilizacijska dostignuca su tu. Znamo.
Meni samo nikako dokucivo kako opravdavati to. Hebem li ga, stvarno neznam kako sam sebi reci ovo je ok.

Znaci natrag na brutalno rijesenje, humano preseljenje Palestinaca van granica zamisljenog Izraela. Jer Shlomo hebe i ne vadi, dodje iz Kijeva ili Sarajeva i gradi, hebe se Shlomi za granicu.

Medjunarodni skup donatora, 100, 200, 500, 1000 milijardi dolara da se skupi. Hajmo Ahmede u neku Jordansku vukojebinu, grade se gradovi, kompletna infrastruktura, kuce/zgrade, skole, bolnice. Jedna grupa u Siriju, na dovoljnoj udaljenosti koju Izrael odredi naravno, nesto u Liban, pitat i ostale primaju li narod, bit ce para.

Zatvoriti tu knjigu. O Palestincima da se pise kao o Atlantidjanima. Mozda su postojali a mozda i nisu. Al eto brate, da ne bacaju to kamenje vise, i da ne pale gume, jer to je nedopustivo!!!
Kikibombona

#15980 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

Cekaj Asker, koliko puta su Arapi odbili dogovor o dvije drzave jer su ultimativno zeljeli Jerusalem?

Koliko puta su Arapi napali Izrael?

...

Izrael jeste silnik i zlocinac. Oko toga nema spora. Cinjenica o kojoj nema potrebe raspravljati.

...

Problem je sto Arapi ne prihvataju realnost. Ubija ih vjerska mitomanija. Jebo ih Jerusalem. Krscani su prevazisli te gluposti sa Konstantinopoljem, Betlehemom, Nazaretom i satro svetim zemljama. Jos jedino Srbi furaju pricu o svetom Kosovu.

...

Praviti Palestinu od Zapadne Obale i Gaze. Jerusalem je zidovski.
Kikibombona

#15981 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

Evo, Erdogan je najavio da ce ove godine Aja Sofiju pretvoriti u dzamiju.

Neka je pretvori.

Koga briga?

Zapad se okrenuo tehnologiji i obrazovanju, koga briga za Aja Sofijom. Smijesno.

...

Arapi kao da zive u desetom stoljecu.
asker

#15982 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by asker »

Kikibombona wrote:Cekaj Asker, koliko puta su Arapi odbili dogovor o dvije drzave jer su ultimativno zeljeli Jerusalem?

...

Izrael jeste silnik i zlocinac. Oko toga nema spora. Cinjenica o kojoj nema potrebe raspravljati.

...

Problem je sto Arapi ne prihvataju realnost. Ubija ih vjerska mitomanija. Jebo ih Jerusalem. Krscani su prevazisli te gluposti sa Konstantinopoljem, Betlehemom, Nazaretom i satro svetim zemljama. Jos jedino Srbi furaju pricu o svetom Kosovu.

...

Ta arapska "vjerska mitomanija" je sasvim normalno dozvoljavala ostanak i opstanak hriscana i naseljavanje Jevreja kroz vijekove. Malo ti to bolje procitaj. U vremenu od kad Izrael nije pod Jevrejskom kontrolom, pa do zadnjih 70ak godina su radjane i nestajale drzave, imperije, narodi i civilizacije. Ogroman vremenski period.

Koliko puta smo mi napali koridor? Koliko puta Vozucu, obruc oko Sarajeva? Nismo prihvatali "realnost".
Evo ti kazes jebo ih Jerusalem. A to je tek od nedavno na listi Izraelskih zelja koje se itekako ostvaruju. Kad smo ti i ja odrastali Jerusalem nije bio upitan ciji je. Znaci jebo ovo, jebo ono. Silnik se siri, moze mu se, ide onoliko koliko on misli da je potrebno, i ici ce dalje naravno.

Jos jednom, Izrael nece Palestinsku drzavu u bilo kojem obliku. Kazu previse smo mali, takva teritorija buduceg Izraela bi bila neodbranjiva. Mi moramo imati potpunu kontrolu svega, morskog prilaza, vazdusnog prostora, unutrasnjeg uredjenja, te puno pravo preventivnog vojnog djelovanja na okolne drzave, kad god mi smatramo da je neophodno. Nama ne trebaju UN rezolucije, ne trazimo nicija odobrenja, mi ne pikamo savjet bezbjednosti, za nas pravila ne vaze.

Sve to jer smo zrtve strasnog genocida, par hiljada kilimetara dalje u hriscanskoj Europi.

Pricas o vjerskom fanatizmu? Znas li da Bibi, izraelski ministar odbrane, te mnogi drugi, javno kazu nama je Bog obecao Izrael? Pogledaj i poslusaj.

Ja sam mrtav ozbiljan kad kazem da je humano preseljenje, ustvari iseljenje Palestinaca jedino rjesenje. Drugo bi naravno bilo potpuno unistenje Izraela, drzave, ne naroda. Al na to se grozimo jel tako?
LBVIEW

#15983 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by LBVIEW »

Sto su se Jevreji i Izrael okrenuli od "vjerske mitomanije" to je cudo jedno - Jahve obeco zemlju u kojoj doduse zive drugi, no obecano je obecano, isti raus da bi se u skladu s obecanjem tu naselil neki Rusi, Poljaci ili Cesi poput onog iz "Big Lebovskog" koji s "obecanom" zemljom imaju veze k'o i ja. I sve po zakonu - arheolozi u tvom dvoristu nadju potkovicu Davidovog konja, sto je dokaz kako je to oduvijek jevrejsko, a ti uljez, pa onda ministarstvo fino posalje bager kojim ti kucu sravne sa zemljom , a tebe s 4 male djece u sator.
I kad se pobunis, nisi za mir, mrzis Jevreje i sl.
No sve je to za Kikija bombonu udure, a kad su Kurde u pitanju, e onda krene kmecanje.
Kikibombona

#15984 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

asker wrote:Ta arapska "vjerska mitomanija" je sasvim normalno dozvoljavala ostanak i opstanak hriscana i naseljavanje Jevreja kroz vijekove. Malo ti to bolje procitaj. U vremenu od kad Izrael nije pod Jevrejskom kontrolom, pa do zadnjih 70ak godina su radjane i nestajale drzave, imperije, narodi i civilizacije. Ogroman vremenski period.

Koliko puta smo mi napali koridor? Koliko puta Vozucu, obruc oko Sarajeva? Nismo prihvatali "realnost".
Evo ti kazes jebo ih Jerusalem. A to je tek od nedavno na listi Izraelskih zelja koje se itekako ostvaruju. Kad smo ti i ja odrastali Jerusalem nije bio upitan ciji je. Znaci jebo ovo, jebo ono. Silnik se siri, moze mu se, ide onoliko koliko on misli da je potrebno, i ici ce dalje naravno.

Jos jednom, Izrael nece Palestinsku drzavu u bilo kojem obliku. Kazu previse smo mali, takva teritorija buduceg Izraela bi bila neodbranjiva. Mi moramo imati potpunu kontrolu svega, morskog prilaza, vazdusnog prostora, unutrasnjeg uredjenja, te puno pravo preventivnog vojnog djelovanja na okolne drzave, kad god mi smatramo da je neophodno. Nama ne trebaju UN rezolucije, ne trazimo nicija odobrenja, mi ne pikamo savjet bezbjednosti, za nas pravila ne vaze.

Sve to jer smo zrtve strasnog genocida, par hiljada kilimetara dalje u hriscanskoj Europi.

Pricas o vjerskom fanatizmu? Znas li da Bibi, izraelski ministar odbrane, te mnogi drugi, javno kazu nama je Bog obecao Izrael? Pogledaj i poslusaj.

Ja sam mrtav ozbiljan kad kazem da je humano preseljenje, ustvari iseljenje Palestinaca jedino rjesenje. Drugo bi naravno bilo potpuno unistenje Izraela, drzave, ne naroda. Al na to se grozimo jel tako?
Nemoj porediti nas i Izrael, besmisleno je. Kao da poredis Vrbanjusu i Barselonu. Iz loseg primjera proizilazi los zakljucak.

Arapi su prokockali svoje sanse tako sto su odbijali dogovore i izvrsili agresije sa ciljem potpunog unistenja Izraela. Nakon svakog odbijanja i napada situacija se mijenjala.

Arapi moraju izvuci glavu iz proslosti i pogledati buducnost. Erdogan pretvara Aja Sofiju u dzamiju. Koga briga u Evropi? Neka je pretvori u kafanu sto se Evrope tice. Koga briga za mitove o Jerusalemu, Konstantinoplju, Betlehemu, Nazaretu, Araratu, Asiriji, Kaldeji...!??? Mozda ponekog krscanskog fanatika poput onog majmuna iz Novog Zelanda.

Arapi, a bogami Turci i Perzijanci, se loze na Jerusalem i vjerske zafrkancije.

Jerusalem je zidovaki grad. Sto prije shvate Arapi to ce vise zivota biti spaseno i to ce prije Palestinci moci normalnije zivjeti.
Kikibombona

#15985 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

LBVIEW wrote:Sto su se Jevreji i Izrael okrenuli od "vjerske mitomanije" to je cudo jedno - Jahve obeco zemlju u kojoj doduse zive drugi, no obecano je obecano, isti raus da bi se u skladu s obecanjem tu naselil neki Rusi, Poljaci ili Cesi poput onog iz "Big Lebovskog" koji s "obecanom" zemljom imaju veze k'o i ja. I sve po zakonu - arheolozi u tvom dvoristu nadju potkovicu Davidovog konja, sto je dokaz kako je to oduvijek jevrejsko, a ti uljez, pa onda ministarstvo fino posalje bager kojim ti kucu sravne sa zemljom , a tebe s 4 male djece u sator.
I kad se pobunis, nisi za mir, mrzis Jevreje i sl.
No sve je to za Kikija bombonu udure, a kad su Kurde u pitanju, e onda krene kmecanje.
I Arapi su osvajaci. Imaju 20 drzava jer su veliki osvajaci. Nisu ni oni u sve te zemlje, ukljucujuci Palestinu, dosli na letecim cilimima vec na ratnim konjima.

Izrael je sila i nastupa iz pozicije sile. Vjera je dio nacionalizma. Jerusalem je pod kontrolom Zidova. Mitomanija bi bila da sada Izrael najavljuje oslobodjenje Arabije i drugih predjela gdje su nekada zivjeli. Izraelska politika je realna.

Ja sam na strani Palestinaca i Izrael dozivljavam kao silnika i uzurpatora. Volio bih da je drugacije ali nije.

Palestinci su taoci Izraela sa jedne i arapskih drzava + Turske i Irana sa druge strane. Potpucavaju ih a kada IDF udare sakriju se u misiju rupu.

A bgm, ni palestinskim politicarima nije lose. Uzimaju milijarde donacija na konto borbe koju vode. Obicni narod pati.
King Theoden

#15986 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by King Theoden »

Kikibombona wrote:Problem je sto Arapi ne prihvataju realnost. Ubija ih vjerska mitomanija. Jebo ih Jerusalem.
Takoeeee :oops:
Palestinci, jebo vas jerušalem, grad vaših očeva, djedova, pradjedova, pra-pra djedova...
Treba prihvatit realnost i reći da je ok da sad tu žive alexei iz raše, moris iz amerike i njima slični tj ljudi koji do jučer nisu znali gdje se taj jerušalem nalazi.

Ps.
Kad sam već tu, red je da neš priupitam ove naše domaćine tj sarajlije.
Dakle, sarajlije, zašto niste slušali kikija i sarajevo predali četnicima kad znate da je to najveći srpski grad, breee?
Kikibombona

#15987 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

Dino34 wrote:
Kikibombona wrote:Problem je sto Arapi ne prihvataju realnost. Ubija ih vjerska mitomanija. Jebo ih Jerusalem.
Takoeeee :oops:
Palestinci, jebo vas jerušalem, grad vaših očeva, djedova, pradjedova, pra-pra djedova...
Treba prihvatit realnost i reći da je ok da sad tu žive alexei iz raše, moris iz amerike i njima slični tj ljudi koji do jučer nisu znali gdje se taj jerušalem nalazi.

Ps.
Kad sam već tu, red je da neš priupitam ove naše domaćine tj sarajlije.
Dakle, sarajlije, zašto niste slušali kikija i sarajevo predali četnicima kad znate da je to najveći srpski grad, breee?
Desili su se neki nepovratni procesi. Zidovi su jednako tako protjerani iz arapskih drzava. Irak je naredio protjerivanje Zidova a Alzir im je oduzeo drzavljanstva. I tako su arapske drzave 100% ociscene od Zidova. Zavrsena prica.

Te price o pradjedovima su smijesne kao price Srba o Kosovu, krscana o Konstantinopolju, Jerusalemu, Betlehemu, Araratu, Asiriji, Kaldeji i sl. Aja Sofija ce ponovo biti dzamija. Iiiii? Armenske crkve i zemlja su konfiskovane. Iiii? Armeni poubijani i raseljeni. Razumijes li da su to gotovi procesi? Mozda ima idiota i krscanskih fanatika da sanjaju nove krstaske ratove i oslobodjenje svetinja, grobova i zemlje predaka... Nabijem ih koliko ih god ima.

Izrael je sila. Jerusalem je vecinski zidovski grad. O cemu pricamo? Cemu se nadas?

PS

I moje porediti Bosnu i Izrael. Jednako besmisleno kao da poredis Vrbanjusu i Barselonu.
commendatore

#15988 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by commendatore »

jedna od tema gdje se fašistički nazori apruviraju kapom i šakom neka mašala....
insomnia78

#15989 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Ono kad poredi Jerusalem i Sarajevo :lol: :lol: :lol:
Idi bolan s kokama pricaj o jebacini pusti se “ozbiljnih stvari”.
commendatore

#15990 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by commendatore »

jesi mi i ti za ozbiljne stvari ko mara za kriv kurac :-)
insomnia78

#15991 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Kake to ti prenose imas roćko?
Point.

#15992 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Point. »

Kikibombona wrote:Cekaj Asker, koliko puta su Arapi odbili dogovor o dvije drzave jer su ultimativno zeljeli Jerusalem?

...

...

...

Daj bolan Kiki kad već barataš nečim, barataj pravim činjenicama. Kažeš ubija Arape vjerska mitomanost a stvaranje i opstojnost države Izrael se zasniva na vjerskim nekim knjigama i šatro Božijim objavama i obećanjima.
King Theoden

#15993 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by King Theoden »

Kikibombona wrote:moje porediti Bosnu i Izrael. Jednako besmisleno kao da poredis Vrbanjusu i Barselonu.
Identična situacija i plan dolaska do zacrtanih ciljeva.
Jedina razlika je u tome što smo mi bili slosobniji od palestinaca.

Ps.
I ono nešto govori o mitomaniji :-)
Pa čitava izraelska istorija stoji na mitovima.
Taman da im daš čitavu palestinu, opet će biti malo i opet će rovariti po komšijskim državama sve dok ne osnuju državu između dvije velike rijeke tj između nila i eufrata.
commendatore

#15994 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by commendatore »

Dino34 wrote:
Kikibombona wrote:moje porediti Bosnu i Izrael. Jednako besmisleno kao da poredis Vrbanjusu i Barselonu.

Ps.
Taman da im daš čitavu palestinu, opet će biti malo i opet će rovariti po komšijskim državama sve dok ne osnuju državu između dvije velike rijeke tj između nila i eufrata.
to je to - u biti je to izraelski naci-fašizam samo što se određena gospoda ustručavaju to priznat radi ovih ili onih razloga a najviše zato što im bulje zavise od te kašike....
Kikibombona

#15995 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

Point. wrote:

...

...

...

Daj bolan Kiki kad već barataš nečim, barataj pravim činjenicama. Kažeš ubija Arape vjerska mitomanost a stvaranje i opstojnost države Izrael se zasniva na vjerskim nekim knjigama i šatro Božijim objavama i obećanjima.
Cionisti su pragmaticni i veoma racionalni nacionalisti. Jebe se njima za vjeru. Od vjere uzimaju koliko ima treba. Zato jesu tako napredni i uspjesni.
Kikibombona

#15996 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

Dino34 wrote:

Ps.
Cuj sposobniji od Palestinaca? Za interes Palestinaca u boj su krenuli Egipat, Sirija, Jordan, sve ogromne drzave. Za promociju palestinske borbe izdvojene su milijarde. Jedino problem sto je na drugoj strani bio Izrael. Neces valjda porediti raspalu i jadnu Srbiju sa Izraelom? :lol:

Znas li ti gdje se nalaze Nil i Eufrat? Pogledaj kartu. Izrael se skoro 100 godina mrcvari sa Palestincima i jos su na istom. Turci su za par mjeseci ocistili sve Armene. I zavrsili pricu za sva vremena. Vec zaboravljeno. I nisu samo oni, mnogi su tako uradili, pocevsi od etnickog ciscenja u nasoj drzavi.
llull

#15997 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by llull »

Izrael je toliki koliki je sada, on nema namjeru sirenja. Mosad i tajne sluzbe ce sigurno rovariti i nastojati da naprave satelitske rezime u susjednim drzavama da ne mogu da ojacaju ali njih bukvalno teritorijalno sirenje ne zanima...
Update, broj ubijenih protestanata jucer je 3 ( moram dodati mucki likvidirani samo sto su se neoprezno priblizili ogradi). Oko 00:30 je ispaljeno oko 6-6-7 raketa Hamasa na neka zidovska naselja u blizini granice.
Nadzornik

#15998 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Nadzornik »

Cinjenice su slijedece i svako ih moze provjeriti.
U Izraelu zivi oko milon i po Arapa,sto znaci da je 20% izraelskih drzavljana arapskog porijekla.
Oni u Izraelu uzivaju apsolutno sva prava kao i Jevreji,tacnije,Arapi u Izraelu uzivaju gradjanska prava i licne slobode kakve ne postoje
nigdje u citavom arapskom svijetu.
Drugim rijecima,najslobodniji Arapi zive u Izraelu.
Izraelski Arapi mogu da glasaju,budu birani u parlament,posjeduju imovinu i bave se biznisom bez ikakvih ogranicenja.
Sudija koji je bivseg izraelskog predsjednika Mosu Kacava poslao u zatvor zbog silovanja bio je Arapin.
Najmladji izraelski ambasador u istoriji je Reda Mensur koji je druz po vjeroispovjesti.
(Druz,jedan oblik islama sa elementima gnostickih i neoplatonskih filozofija)
Mis Izraela 1999 godine je bila Palestinka Rana Raslan.Gdje u arapskom svijetu zena moze slobodno da proseta u kupacem kostimu ispred
sijevajucih bliceva...???
Odgovarajuci na optuzbe za sirenje nemorala,sebe je opisala kao sekularnu muslimanku.
Point.

#15999 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Point. »

Kikibombona wrote:
Point. wrote:

...

...

...

Cionisti su pragmaticni i veoma racionalni nacionalisti. Jebe se njima za vjeru. Od vjere uzimaju koliko ima treba. Zato jesu tako napredni i uspjesni.
Pa nije baš da im se jebe za vjeru ako na istoj pravdaju postojanje svoje države i ugnjetavanja Palestinaca. Razlika njih i Palestinaca je što su židovi igrali na prave karte, tj prepoznali su da se uvlačenjem u pakaš jedine planetarne supersile dobije mnogo više od paljenja američkih zastava i vikanja "Death to America". Da su se Palestinci okrenuli Americi umjesto arapskim nesposobnim kraljevima i kvazi predsjednicima kad je belaj počeo back in the day, vjerujem da bi danas bili u daleko boljoj situaciji.
insomnia78

#16000 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Da to tako hoda Kosovo bi danas granicilo s nama
Locked