samo ribaapsolutno romantican wrote:niko nije rekao da nijepizarro wrote:pa ovo je brutalna istina sto govori za secer.meni licno, mesa na sve nacine
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- pizarro
#15976 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
- hadzinicasa
#15977 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
junetina kao tema ove hefte velis, Bloo?
-
John Cleese
#15978 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ka' ce bit' gotovo?hadzinicasa wrote:junetina kao tema ove hefte velis, Bloo?
Ja opet gladan...
-
John Cleese
#15979 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Feta u akuzativu.sekerbay wrote:Šta je fetu?hadzinicasa wrote:fetu
Ali zasto maltretiras voce przenjem... i jos u tavi u kojoj si przio meso...
-
moonca
#15980 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Euridika wrote:Joj, što ne mogu ove američke propagande i preseravanja! Eto, svi koji jedu meso će crknuti u 50-oj, a vi što rokate vegansku hranu punu GMO shit-a i ostale plastike, vi ćete živjeti duže. Hoćete, al' malo sutra! Pogledaj malo bolje zdravstvene žurnale (vi u Americi makar imate tu privilegiju, u odnosu na nas, zaostale Balkance), ne ubija masnoća i crveno meso, već gomila šećera, posebno tih rafiniranih, industrijskih. Pa u Americi nemaš jela, niti bilo kakve prerađevine, da nema barem 30% šećera u raznim oblicima. Čime se vi tamo hranite, pa meni se želudac okrene 5x za 360°samo što vidim na slici te vaše plastičarije. Ja to ne bih jela da mi neko plaća suhim zlatom.moonca wrote:Kada probas sve i eto dodjes u godine , kao sto mi rece jedna vrlo bogata zena - koja slucajnost ,ustvari Amerikanka koja je radila za coca cola komp. u Bosni , imam mogucnost da putujem, zivim a suocavam se sa problemom srcanog oboljenja- i presla je na vigan gdje cak ni ulje ne konzumira -Clinton je sada na toj hrani. Djaba ti novac ako ne mozes uzivati.sekerbay wrote:Pa da, iz krajnosti u krajnost.
Razumijem da je smanjio, al prestati skroz
Haj ti ba ostavi janjetinu, biftek, jaretinu, teletinu, mozak, brizle, škembiće, ćevape, burek, i ostalo![]()
Ne znam koliko ti je godina- ali smani malo sa mesom-ako je organsko i nekako, ostalo![]()
Oh, and btw, ja znam masu ljudi iz Bosne koji su čitav život jeli meso nemilice, i masno i posno, i domaće sireve/kajmake/mlijeka i ostale prirodne proizvode, i to one koje plivaju u masnoći, pa su živjeli po 90+ godina, bili jaki kao beton do pred smrt, a znam i nemali broj slučajeva tih što su se ustezali od svega, živjeli na vodi i kori suhog hljeba, pa odoše sa 45-50 godina. Pih, bolje živjeti 5 godina kao čovjek i uživati u životu, nego životariti 50 godina - koja je svrha takvog života? Što si živio - ni sam ne znaš...![]()
Odlican osvrt. Sto bi rekli Ameri 'nismo razmisljali na taj nacin'.
-
moonca
#15981 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
pizarro wrote:
samo riba![]()
-
sekerbay
#15982 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ubija nas ta isključivost. Žena je djelomično u pravu.
Ko je pročito knjigu "ishrana po krvnim grupama" taj zna da grupama a i b ne godi meso tj da se radi o vegetarijancima ili barem ljudima koji, ako žele da sačuvaju zdravlje, moraju smanjiti unos mesine.
Nulta tj moja krvna grupa su lovci iliti mesari.

Ps.
Sjooo euridike
Dok je nisam upozno, mislio sam da je Bloo najratobornija. U poređenju sa euridikom, blo je meleć
Da raspravljamo uživo, mislim da bi me nakon treće rečenice nategla pesnajom i izbila iz cipela
Ko je pročito knjigu "ishrana po krvnim grupama" taj zna da grupama a i b ne godi meso tj da se radi o vegetarijancima ili barem ljudima koji, ako žele da sačuvaju zdravlje, moraju smanjiti unos mesine.
Nulta tj moja krvna grupa su lovci iliti mesari.
To se samo baci na tavu da mu vrelina intenzivira aromu plus da se ista pomiješa sa aromom koju su ostavili meso i puter dok su se družili u taviJohn Cleese wrote:zasto maltretiras voce przenjem
Ps.
Sjooo euridike
Dok je nisam upozno, mislio sam da je Bloo najratobornija. U poređenju sa euridikom, blo je meleć
Da raspravljamo uživo, mislim da bi me nakon treće rečenice nategla pesnajom i izbila iz cipela
-
sekerbay
#15983 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Kad smo već kod ribe, sinoć ispekoh onaj filet od sabljarke...
Vala, ako ćemo iskreno, bolji je smuđ. Bolji je i som.
OK, nema onaj intenzivni miris ribe, ma gotovo nikako, ali se radi o vrlo nabijenom, tvrđem mesu.
Jbg, nije riba
barem ne za nas koji smo naučili na ove domaće.

OK, nema onaj intenzivni miris ribe, ma gotovo nikako, ali se radi o vrlo nabijenom, tvrđem mesu.
Jbg, nije riba

Last edited by sekerbay on 02/03/2018 12:29, edited 1 time in total.
- dobar osjecaj
#15984 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Meni je ta literatura o ishrani po krvnim grupama blago rečeno šuplja. Za razbibrigu ok, ali za ozbiljno prihvaćanje ne. A slike tvoje hrane su mi bozanstvene.sekerbay wrote:Ubija nas ta isključivost. Žena je djelomično u pravu.
Nulta tj moja krvna grupa su lovci iliti mesari.![]()
-
sekerbay
#15985 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Meni nije. Probo i uvjerio se da su u pravu.dobar osjecaj wrote:Meni je ta literatura o ishrani po krvnim grupama blago rečeno šuplja.
Dovoljno je da se pridržavaš neke dvije hevte i već osjetiš razliku. Budeš pun energije i nekako lakši. To je moje iskustvo.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15986 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ne treba se trovati smećem, ne treba se pretrpavati i jesti non stop, i tokom i mimo obroka.
Raznovrsna hrana, šaren repertoar i no problemo.
Raznovrsna hrana, šaren repertoar i no problemo.
- banjaluka078
#15987 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Jela dva mjeseca po tom nekom režimu za moju krvnu grupu. Kad umrla nisam. Nikad lošiji nalazi. Vratila se "svaštojedenju".
Nego, vrijeme ružno, vatrica pucketa, najtoplije pored šporeta, najsretniji poslije slatkiša.

Nego, vrijeme ružno, vatrica pucketa, najtoplije pored šporeta, najsretniji poslije slatkiša.

-
moonca
#15988 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Izgleda dobrosekerbay wrote:Kad smo već kod ribe, sinoć ispekoh onaj filet od sabljarke...
Jbg, nije ribabarem ne za nas koji smo naučili na ove domaće.
Onda si prepekao. Meni je draza nego tuna(koju bi jela samo zivu) ali losos mi je br 1 .
Za prilog mozes nekada i kuvani krompir.

Sa grilla.
-
sekerbay
#15989 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ma naravno. Strah me je da ostavim živo da se ne otrujem. I tunjevina mi bude ko opanakmoonca wrote:Onda si prepekao
- hadzinicasa
#15990 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
ja sad htjedoh reci ubio przenjem misao u njoj da je ikad bila riba...
@klizHe... bice kad se docepam spore'a.
samo ne znam sta cu.
btw - nisam ljubitelj vocno-mesnih-ikakoslanih kombinacija.
ne Kazem da ne valja, ne Kazem da ne jede ko voli, ja licno fala, ali radije gladna.
@klizHe... bice kad se docepam spore'a.
samo ne znam sta cu.
btw - nisam ljubitelj vocno-mesnih-ikakoslanih kombinacija.
ne Kazem da ne valja, ne Kazem da ne jede ko voli, ja licno fala, ali radije gladna.
-
John Cleese
#15991 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ma sta god, nisam izbirljivhadzinicasa wrote: @klizHe... bice kad se docepam spore'a.
samo ne znam sta cu.
- hadzinicasa
#15992 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
huh. hvala ti. raskrvarila sam donju usnu od razmisljanja.John Cleese wrote:Ma sta god, nisam izbirljivhadzinicasa wrote: @klizHe... bice kad se docepam spore'a.
samo ne znam sta cu.![]()
- Euridika
- Globalna šefica
#15993 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Krivi zaključak. Ja sam skoro uvijek miroljubiva i diplomatična na forumu (i u životu). Borim se onda kad naiđem na očigledno kršenje prava, i to u 90% slučajeva kad se krše prava drugih ljudi. Za sebe se borim samo toliko da me niko ne ugnjetava, ali ne tražim neku posebnu pogodnost za sebe.sekerbay wrote:Ps.
Sjooo euridike
Tako da se sa mnom uvijek može vrlo fino diskutovati, samo nek je utemeljeno na argumentima.
Bloo i ja smo u suštini pravo fine i zabavne osobe u životu, uopće nismo ratoborne. Bloo ti je kao curica, vrlo vrlo draga i vesela. A i ja sam velika pričalica i smijalica.
Moonca me upalila svojim komentarom samo zato što svima na forumu drži mudro slovo kako da se hrane. Ovo joj je dosad barem 15-ti ili 20-ti komentar kojim nekom forumašu govori kako se nepravilno hrani, kako je debeo(la), kako će zbog toga imati zdravstvene probleme i sl. Mislim, dobro te je, ženo, više.
Pritom ne propušta da hvali sebe i sve ostale žene koje su poput nje daskare (ovo je sama za sebe izjavila, ja ovdje samo ponavljam njene izraze, ne daj Bože da bih ja ikad ikog lično ovako nazvala). Meni lično ne smeta što sebe promovira, šta me briga, ali ne trpim da konstantno vidim njeno "ponižavanje" drugih i uzdizanje sebe. Ima li to imalo samokritike i osnovnog obzira prema drugima?
- wewa
#15994 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
daskare
i ja sam nekad bila daskara, morala nositi velike privjeske na ogrlicama da se zna koja mi je prednja strana.
no ja sam preferirala reci da sam 'na tatu'.
i ja sam nekad bila daskara, morala nositi velike privjeske na ogrlicama da se zna koja mi je prednja strana.
no ja sam preferirala reci da sam 'na tatu'.
-
John Cleese
#15995 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Dzaba ti sve, Juridika...
Ja se tebe plasim
P.S.
Moras sad napravit sta slatko - pade mi secer.
Ja se tebe plasim
P.S.
Moras sad napravit sta slatko - pade mi secer.
-
John Cleese
#15996 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ja sam bio ruzanwewa wrote:daskare![]()
no ja sam preferirala reci da sam 'na tatu'.![]()
Nisam nosio te privjeske oko vrata nego junece snicle na kanaFi, da se bar avlijaneri igraju sa mnom.
Kasnije sam se proljepsao.
- wewa
#15997 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
bolje bi prosao sa sudzukicamaJohn Cleese wrote:Ja sam bio ruzanwewa wrote:daskare![]()
no ja sam preferirala reci da sam 'na tatu'.![]()
Nisam nosio te privjeske oko vrata nego junece snicle na kanaFi, da se bar avlijaneri igraju sa mnom.
Kasnije sam se proljepsao.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15998 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Kad se već hvalimo
ja sam bio mršav ko narkoman, 71 kg na 196 cm
Sad sam, kažu, taman
Sad sam, kažu, taman
-
sekerbay
#15999 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Zafrkantski zaključak, rekao bihEuridika wrote:Krivi zaključak
Dakle, šalim se s vama. Al eto, treba vremena da se upozna taj novi kolačić
Pa viknite na tu kafu, majka mu stara.Euridika wrote:Tako da se sa mnom uvijek može vrlo fino diskutovati, samo nek je utemeljeno na argumentima.
Bloo i ja smo u suštini pravo fine i zabavne osobe u životu, uopće nismo ratoborne. Bloo ti je kao curica, vrlo vrlo draga i vesela. A i ja sam velika pričalica i smijalica
Al na kafu, jok "kafu"
Ne diraj moncuEuridika wrote:Moonca
Umjesto kaiša stavljo satTomahawk11 wrote:71 kg na 196 cm
-
moonca
#16000 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Moonca me upalila svojim komentarom samo zato što svima na forumu drži mudro slovo kako da se hrane. Ovo joj je dosad barem 15-ti ili 20-ti komentar kojim nekom forumašu govori kako se nepravilno hrani, kako je debeo(la), kako će zbog toga imati zdravstvene probleme i sl. Mislim, dobro te je, ženo, više.Eh, da, i nonstop koristi ovaj smajli
, nema posta bez barem jednog ovog smajlija.
![]()
Pritom ne propušta da hvali sebe i sve ostale žene koje su poput nje daskare (ovo je sama za sebe izjavila, ja ovdje samo ponavljam njene izraze, ne daj Bože da bih ja ikad ikog lično ovako nazvala). Meni lično ne smeta što sebe promovira, šta me briga, ali ne trpim da konstantno vidim njeno "ponižavanje" drugih i uzdizanje sebe. Ima li to imalo samokritike i osnovnog obzira prema drugima?
O dzizezss.
nadam se da ces me staviti na -ignore