SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Nisrin

#15976 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Queen_of_hearts wrote:Je li artdeco igdje snizen ? Treba mi ova kamuflaz krema
Je li neko koristio ovu bazu
Image

Artdeco puder RICH TREATMENT FOUNDATON snizen u CMu na 14.-70 KM, znaci, savrseeeeen je, savrseno prekriva, a nije nimalo tezak...posto sam svijetle puti uzela sam broj 12 i savrseno mi odgovara, kremast je, gust...

Kryolan kozmetiku- provjereno originalnu prodaje sminkerica Sladjana Milojevic, mozete je naci na FBu :D
Krizzia

#15977 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Krizzia »

vjetropirka wrote:
Krizzia wrote:
Milloni wrote:Umivalica za lice, neka neagresivna, pogodna za koristenje vise puta dnevno?

Pri kraju mi je Afrodita AHA pjena za ciscenje, pa bih nesto novo.

Meni je ovo odlicno.
gdje kupiti i koliko košta ?
24 km, ja kupujem u Luprivu u Mo ;)
Mutivoda

#15978 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mutivoda »

Joj, u zadnje vrijeme me puder baš nervira, dođe mi da ga prestanem koristiti :roll:
Jedan dan - odgovara, sve super, sutradan - k'o da je drugi puder - ni na što to ne liči, i onda šta ću, skinem ga skroz i et'.
A ne volim to, neugodno mi nešto kad ne stavim makar malo :roll: :lol:

U biti, ne znam ni što ovo pišem, valjda samo da se požalim. :D
Michun

#15979 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Mutivoda wrote:Joj, u zadnje vrijeme me puder baš nervira, dođe mi da ga prestanem koristiti :roll:
Jedan dan - odgovara, sve super, sutradan - k'o da je drugi puder - ni na što to ne liči, i onda šta ću, skinem ga skroz i et'.
A ne volim to, neugodno mi nešto kad ne stavim makar malo :roll: :lol:

U biti, ne znam ni što ovo pišem, valjda samo da se požalim. :D
a da probas finu kremicu i kupis meow puder. Meni je meow mraaaak.
od neke od cura sa foruma sam jednom probala i od tad ga kupujem.
stavim koliko mi treba.
soraya93

#15980 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by soraya93 »

danas u dm snizenje do -40% a -10% na cjelokupnu kupovinu....ugl nije mi ovo nikako jasno .... npr jedan afroditin proizvod koji bi po nekoj logici trebao biti -25% ( na cjelokupan asortiman afrodite) i -10% = 35%, meni na racunu obracunat -32,58%. drugi afroditin proizvod - 32.50%, treci -32,44% ?????
VenomousV

#15981 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

zato sto je -10% na cjelokupnu kupovinu a ne na svaki pojedinacni proizvod koji kupujes
soraya93

#15982 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by soraya93 »

biser!
VenomousV

#15983 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

al bukvalno :skoljka:
mislim da dugo niko nije izvalio vecu glupost od mene :D

sad kad sam i ja isla u kupovinu skuzila sam o cemu se radi, dakle ako je krema 10 KM i ima -25% ona je 7,5KM i na tu cijenu ide -10% al' kad sve saberes oduzmes bla bla ispadne npr -32,48% (ovo bubam jer ocigledno veze nemam s matematikom) od prvobitne cijene
MrsJ

#15984 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MrsJ »

Moze li mi neko objasniti razliku izmedju BB i CC kreme?
zvjezdic1990

#15985 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zvjezdic1990 »

MersY wrote:
MersY wrote:Da li je neko probao ovu BB , kako sam shvatila tek su je izbacili na tržište ali eto možda je neko već probao pa da kaže utiske

Image
Eh ja sam je kupila, na sljepo :D ...pošto već imam puder na licu probala sam je samo na ruci, fino miriše, fino se razmazuje, mat efekat, samo je jedna nijansa a imaju za suhu i za masnu kožu, ja uzela ovu za masnu...čini mi se da nije loša, barem na ruci a vidjećemo sutra na licu kako se ponaša ...i da košta 28.55 KM
Draga MersY, možeš li mi reci utiske kako se ponaša na licu? Postojanost? :-D
brown.sugar

#15986 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by brown.sugar »

Queen_of_hearts wrote:ovo je puno cestica glittera,sad guglala :-? :-? :-?
Potvrdjujem za glitter, bas se vidi, probala neki dan.

Je li neko koristio Essence BB kremu? Od svih brendova mi imaju najprirodniju nijansu. Zanima me i Maybelline BB krema? Ima li neko onu narancastu koja se navodno prilagodjava svakom tenu?

Image

Image
MrsJ wrote:Moze li mi neko objasniti razliku izmedju BB i CC kreme?
Nisam neki ekspert, ali po mom iskustvu, BB kreme imaju dosta laganiju formulu, ali i slabije prekrivanje, a CC kreme su gusce, vise nalik tecnom puderu, i imaju bolje prekrivanje. :)
MersY

#15987 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

zvjezdic1990 wrote:
MersY wrote:
MersY wrote:Da li je neko probao ovu BB , kako sam shvatila tek su je izbacili na tržište ali eto možda je neko već probao pa da kaže utiske

Image
Eh ja sam je kupila, na sljepo :D ...pošto već imam puder na licu probala sam je samo na ruci, fino miriše, fino se razmazuje, mat efekat, samo je jedna nijansa a imaju za suhu i za masnu kožu, ja uzela ovu za masnu...čini mi se da nije loša, barem na ruci a vidjećemo sutra na licu kako se ponaša ...i da košta 28.55 KM
Krema je super, postojanost za 10, mislim da bi izdržala na licu cijeli dan ali ja je skinem nakon 8 sati , kad dođem sa posla , matira odlično, nijansa je jedna ali baš prirodna, pokrivanje nije baš nešto ali ja nemam problema sa licem i tenom tako da meni to odgovara
LieToMe

#15988 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LieToMe »

MersY wrote:
zvjezdic1990 wrote:
MersY wrote: Eh ja sam je kupila, na sljepo :D ...pošto već imam puder na licu probala sam je samo na ruci, fino miriše, fino se razmazuje, mat efekat, samo je jedna nijansa a imaju za suhu i za masnu kožu, ja uzela ovu za masnu...čini mi se da nije loša, barem na ruci a vidjećemo sutra na licu kako se ponaša ...i da košta 28.55 KM
Krema je super, postojanost za 10, mislim da bi izdržala na licu cijeli dan ali ja je skinem nakon 8 sati , kad dođem sa posla , matira odlično, nijansa je jedna ali baš prirodna, pokrivanje nije baš nešto ali ja nemam problema sa licem i tenom tako da meni to odgovara
:shock: tacno ste zlo :lol: ne treba navracati ovamo narocito ne prije kafe i ne praznog stomaka :lol: :lol:
samo jos usporedbe radi koja je nijansa ove vichy za masnu kozu (ako ti nije belaj de nadji neki pider koji ima pribliznu bojo sa ovom cisto da se znam ravnati :mrgreen: )
hvala unaprijed :kiss:
Michun

#15989 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

moze li mi neko preporuciti sjOjnu sjenu - bijelu i bez.
ali da se bas bas sjaji.
hvala
LieToMe

#15990 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LieToMe »

Michun wrote:moze li mi neko preporuciti sjOjnu sjenu - bijelu i bez.
ali da se bas bas sjaji.
hvala
:lol: :lol: :lol:
ja sam nekad davno za jednu priliku kupila zlatnu art deco bas je bila sj0jna :mrgreen: tacno je bila za te jedne prilike i nikad vise. mozda oni imaju u tim nijansama koje tebi trebaju
Michun

#15991 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

LieToMe wrote:
ali da se bas bas sjaji.
hvala
ja sam nekad davno za jednu priliku kupila zlatnu art deco bas je bila sj0jna :mrgreen: tacno je bila za te jedne prilike i nikad vise. mozda oni imaju u tim nijansama koje tebi trebaju
pa ja to bolan svaki dan
volim da se sjOjim :D
LieToMe

#15992 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LieToMe »

Michun wrote:
LieToMe wrote:
ali da se bas bas sjaji.
hvala
pa ja to bolan svaki dan
volim da se sjOjim :D
zamisli da sa sj0jnim celom jos i oci zasj0je :mrgreen:
bez zezanja art deco ima te sedefaste nijanse cini mi se da sam tad vidjela i bijelu ali meni trebala zlatna :mrgreen:
MersY

#15993 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

LieToMe Ja koristim Bourjois Helthy Mix Serum nijansa light beige i isto tako bourjois 123 cc kremu natural beige i kad sam prvi put istisla ovu Vichy bb na ruku pomislila sam ovo će mi biti pretamno jer izgleda puno tamnije od ova dva koja ja koristim ali nije jer se nekako prilagodi boji lica i s obzirom da ne prekriva baš puno tako da ni ne daje puno te tamne boje... ako me razumiješ šta ti hoću reći :D
LieToMe

#15994 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LieToMe »

MersY wrote:LieToMe Ja koristim Bourjois Helthy Mix Serum nijansa light beige i isto tako bourjois 123 cc kremu natural beige i kad sam prvi put istisla ovu Vichy bb na ruku pomislila sam ovo će mi biti pretamno jer izgleda puno tamnije od ova dva koja ja koristim ali nije jer se nekako prilagodi boji lica i s obzirom da ne prekriva baš puno tako da ni ne daje puno te tamne boje... ako me razumiješ šta ti hoću reći :D
Razumjela :mrgreen:
odlicno i ja sam u tim nekim light beige nijansama ali dobro pocrnim ljeti (uvijek imam ljeti neki korektor 2-3 nijanse tamniji jer pudere ljeti izbjegavam)
Hvala puno :kiss:
zvjezdic1990

#15995 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zvjezdic1990 »

Draga MersY, možeš li mi reci utiske kako se ponaša na licu? Postojanost? :-D[/quote]
Krema je super, postojanost za 10, mislim da bi izdržala na licu cijeli dan ali ja je skinem nakon 8 sati , kad dođem sa posla , matira odlično, nijansa je jedna ali baš prirodna, pokrivanje nije baš nešto ali ja nemam problema sa licem i tenom tako da meni to odgovara[/quote]

Odlično zvuči :D morat ću je probati :D Hvalaaaa ti :)
Michun

#15996 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

nije bijela al' je mmmmm

Image
Ductus Holedocus

#15997 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

Djes' te žene :D

Preporuka za dnevnu kremu
BJB

#15998 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ima li iko od vas iskustva sa prodajom kozmetike koja vam ne odgovara/ne treba i sl. preko foruma.hr ili nekog drugog site-a? Imam nekih stvarcica koje bih prodala jer mi ne stoje, ne trebaju, ne odgovara mi nijansa a, iskreno, zao mi poklanjati jer sam ih skupo platila..
@Ductus Holeductus, meni trenutno LaRoche-posay Effaclar duo pashe ili ovahttp://www.feelunique.com/p/La-Roche-Po ... Light-50ml -ove nema vise. :roll:
Treba li ti nesto lagano ili masno?
soraya93

#15999 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by soraya93 »

@BJB stavi slike
BJB

#16000 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Soraya, znas da to ne smijem...
Post Reply