Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#15976 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Liberalism wrote:Pitanje za pobjednike: Kad ce te vratiti invalidninu muzu Borjane Kristo?

e to ce covicev HDZ odradit...vec je najavio ukidanje svijeH revizija...pa ko bi glasovo za njeg :oops: ...mislim da je ovdje pogresna adresa jedino ako DF stupi u kanaliziciju s SDA i HDZ pa ukinu ove revizije onda mores se obratiti na ovu adresu...inace jedan od pametnih poteza bivseg JAzlaJA SDP-a
VjecitiStudent

#15977 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote:Nemamo prostora za seciranje, moraju se takvi 'grijesi' odtrpiti i istrpiti, zbog neophodnosti procesa grupisanja te lijeve grupacuje.

Bijeli hljep, tri puta voznja Zeljka u sluzbenom autu....sve je to pi-ckin dim, za malverzacije i zoupotrebe ovih nacionalista.

Ispada karikaturno, po onoga ko to pokusava izjednaciti. Govorim uopsteno.
Zato kazem, mora se podrzati taj proces, jer koja je alternativa? Sjediti sa strane i biti 'anti-protivan', i pustiti da SDA hara ovom zemljom godinama?
To nije plan B, to je pristanak na nacionalisticke-koruptivne torove.

Ja to necu, zato i jesam barem da se pokusa sa ovom pomenutom pricom.

Manji dio posta se odnosi na tvoj komentar, @Vjeciti. Vise onako uopsteno pricam. Koji nam je plan B. Nema ga.Poenta. :D
Loš plan B nije nikakav plan B.
Jednostavno, NE VJERUJEM liku koji niti jednu stvar koju je započeo u svom životu nije dotjerao do kraja, koji je mijenjao ideologije, kancelarije, ...
Zar nismo do sada dovoljno bolnih lekcija naučili?
joint union

#15978 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

Corto Maltese wrote:
VjecitiStudent wrote:
-LIBERO- wrote:Jucer Suljagic na TV1, tri puta ponavlja kako im je u DF-u sada jako vazno da okrupne ljevicu, i da ce u narednom periodu raditi na tome. Uspiju li kvalitetno to odraditi u startu imaju preko 200 000glasaca, i jos dosta potencijala da taj broj nadograde.
Jel imao i štrucu bijelog hljeba pod miškom, taj autentični ljevičar iz kabineta Adnana Terzića.
Možda i nije. Ali ako treba, šest jarana će potpisati izjavu da je štrucu nosio pod lijevom miškom.
Treba biti covjek pa imati sest jarana da za tebe stave ruku u vatru :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#15979 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Alternativa? Il recimo dobar plan B?
joint union

#15980 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

peredajz wrote: Svakako, samo kad radi posao za BiH, a ne za sebe ili za stranku DF-Zeljko Komsic. Medjutim ovo nisu drzavna posla, ovo su posla Zeljka Komsica i stranke koju je nazvao po sebi, a osiguranje, vozilo, gorivo i sve ostalo su drzavno.

I po tome vidimo da Zeljko Komsic nije nista manji krimos od ostalih i da ga u opce ne treba izdvajati, nego mu provjeriti imovinsko stanje i njega i njegovih blizih i daljnjih rodjaka.

Ako krade na jednom, krade i na drugom. Ili si lopov ili nisi. Zna Zeljko Komsic da je to sluzbeno DRZAVNO vozilo i osiguranje i zna on vrlo dobro da je njegova stranka trebala organizovati i PLATITI prijevoz i osiguranje za njega. Medjutim drpio je od drzave. Na jednom drpi od drzave, nece trepnuti uraditi ce to i drugi put sa bilo cim drugim.
Lupas, no ako je to jedino sto ZK stavljas na teret, zamisli se malo.
Pricas kako bi clan Predsjednistva trebao imati privatno osiguranje?
Cime su Bakir i Zeljka isli na stranacke skupove?
madner

#15981 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Nema, rekoh vec da bi Vjeciti da isusi mocvaru ali nema ni radno odjelo ni cizme.

Ljudi su sa takvim razmisljanjem isli u manje stranke u nadi da ce tamo organski :D doci do rasta i da ce ljudi prepoznat razliku. I tako smo dosli do 202 stranke, od kojih 190 ne prelazi cenzus.
VjecitiStudent

#15982 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote:Alternativa? Il recimo dobar plan B?
Zbrda zdola skrpljena DF sa Komšićem, Suljagićem i Hankom na čelu, u svakom slučaju nije autentična snaga koja će početi praviti istinsku ljevicu u BiH.
Tektonske promjene su u toku, milion stvari se sada dešava u trenutku kada se raspada partija koja je zauzimala prostor ljevice. Vidjećemo šta će isplivati, nikakvog razloga za žurbu nema.
joint union

#15983 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

VjecitiStudent wrote:
-LIBERO- wrote:Alternativa? Il recimo dobar plan B?
Zbrda zdola skrpljena DF sa Komšićem, Suljagićem i Hankom na čelu, u svakom slučaju nije autentična snaga koja će početi praviti istinsku ljevicu u BiH.
Tektonske promjene su u toku, milion stvari se sada dešava u trenutku kada se raspada partija koja je zauzimala prostor ljevice. Vidjećemo šta će isplivati, nikakvog razloga za žurbu nema.
Bogami, na ovo se ne bih kladio.
Februar 2014 nije bio davno, od tada stvari nisu nesto isle nabolje. Naprotiv.
VjecitiStudent

#15984 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:Nema, rekoh vec da bi Vjeciti da isusi mocvaru ali nema ni radno odjelo ni cizme.

Ljudi su sa takvim razmisljanjem isli u manje stranke u nadi da ce tamo organski :D doci do rasta i da ce ljudi prepoznat razliku. I tako smo dosli do 202 stranke, od kojih 190 ne prelazi cenzus.
I zato si ti podržavao SDP sve do unazad godinu dana?
madner

#15985 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Naravno, za razliku od manjih partija oni su stvarno imali mogucnost da nesto urade, ne za 10 godina, nego bas danas. Kao i DF, koji za tebe nije alternativa, koji opet ima mogucnost da pokaze sta je.

Nema fajde od trazenja savrsene stranke i savrsene prilike, mogu proci jos dvije decenije ovako.
Mnogo toga meni ne pase u DFu, nije mi pasalo u SDPu, no meni su prioritet rezultati. Tako da krizam u startu stranke ciji je maksimalni domet uci u skupstinu sa jednim do dva poslanika.
joint union

#15986 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

peredajz wrote:
joint union wrote: Cime su Bakir i Zeljka isli na stranacke skupove?
Ovdje nam prosipate suplje da je Zeljko "postenjacina", kad vam se dokaze da i on krade od drzave slicno kako su njegove kolege iz SDP-a krali od JP Autocesta FBIH, vi onda to sve pravdate, a kako su isli Zeljka i Bakir?

Isto, o trosku drzave, ali njih niko ne proglasava "postenjacinama" kao Komsica. Poenta je ta da on nije "postenjacina" i to ta slika dokazuje.

Niksic je isao busom SDP-a i Zlaja Lagumdzija i Bakir H.

Osiguranje Komsica na stranackim skupovima treba da odradi DF i da sve to plati. Ako ne moze, onda neka Komsic sjedi kuci. Drzava mu ne smije i ne treba placati njegove privatne avanture.
Covjece pricas o clanu Predsjednistva, koji ima Drzavno obezbjedjenje.
Mislis da Predsjednik bilo koje drzave moze reci svom obezbjedjenju: "Haj'te vi, ja cu danas sa Gama osiguranjem i privatnim autom?"
Ovi sa autobusom koje si naveo nisu Predsjednici, nemaju drzavno obezbjedjenje na tom nivou, i uzgred receno, to im je jedini put u 4 godine da se vozaju busom.
hashishar_3rd

#15987 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hashishar_3rd »

peredajz wrote:
Ovdje nam prosipate suplje da je Zeljko "postenjacina", kad vam se dokaze da i on krade od drzave slicno kako su njegove kolege iz SDP-a krali od JP Autocesta FBIH, vi onda to sve pravdate, a kako su isli Zeljka i Bakir?

Isto, o trosku drzave, ali njih niko ne proglasava "postenjacinama" kao Komsica. Poenta je ta da on nije "postenjacina" i to ta slika dokazuje.

Osiguranje Komsica na stranackim skupovima treba da odradi DF i da sve to plati. Ako ne moze, onda neka Komsic sjedi kuci. Drzava mu ne smije i ne treba placati njegove privatne avanture.
Oni busa nisu vidjeli od srednje škole, to što narod puši one fazone putovanja vlade i stranaka busem puno govori o narodu (vidi pod "najniži IQ u Europi")...
VjecitiStudent

#15988 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

joint union wrote:
peredajz wrote:

Covjece pricas o clanu Predsjednistva, koji ima Drzavno obezbjedjenje.
Mislis da Predsjednik bilo koje drzave moze reci svom obezbjedjenju: "Haj'te vi, ja cu danas sa Gama osiguranjem i privatnim autom?"
Ovi sa autobusom koje si naveo nisu Predsjednici, nemaju drzavno obezbjedjenje na tom nivou, i uzgred receno, to im je jedini put u 4 godine da se vozaju busom.
Jah ...

Image

Da kopiramo opet pismo japanskog ambasadora?
joint union

#15989 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

VjecitiStudent wrote:
Jah ...

Image

Da kopiramo opet pismo japanskog ambasadora?
Pa ako se odnosi na ZK i DF kopiraj, sto da ne.
Jedan je Jose, a 3 su clana Predsjednistva BiH.
VjecitiStudent

#15990 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

To što ih je tri nije ni na koji način obavezivalo Komšića da se svo vrijeme i u svemu ponaša kao druga dvojica
madner

#15991 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Ostade nam duzan konkretan plan B, no haj. :D
joint union

#15992 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

VjecitiStudent wrote:To što ih je tri nije ni na koji način obavezivalo Komšića da se svo vrijeme i u svemu ponaša kao druga dvojica

Mislis zaposlio rodbinu u javna preduzeca kao Radmanovic i Bakir?

I Jose da je vozao 60-ih bubu po Urugvaju, ne vjerujem da bi dozivio da je voza danas.
VjecitiStudent

#15993 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

joint union wrote:
VjecitiStudent wrote:To što ih je tri nije ni na koji način obavezivalo Komšića da se svo vrijeme i u svemu ponaša kao druga dvojica

Mislis zaposlio rodbinu u javna preduzeca kao Radmanovic i Bakir?

I Jose da je vozao 60-ih bubu po Urugvaju, ne vjerujem da bi dozivio da je voza danas.
Sekretarijat Predsjedništva BiH pripremio je Prijedlog Odluke o novoj organizaciji ove institucije koja predviđa preko 20 novih pozicija. Odluka je usvojena u maju, na samom kraju mandata generalnog sekretara, a dva mjeseca nakon toga raspisan je natječaj za samostalnog izvršioca.

Istim natječajem tražio se i novi generalni sekretar i njegova dva zamjenika. U vrijeme Ninkovićevog mandata na pozicije zamjenika niko nije bio imenovan.

Sve četiri funkcije su dobro plaćene. Osnovna plaća generalnog sekretara iznosi 3.092 KM, njegovog zamjenika 2.621 KM, dok je za samostalnog izvršioca za pitanja odbrane planirano 1.998 KM.

Na konkurs se ukupno prijavilo 36 kandidata, od kojih su četverica već radila u Predsjedništvu. Upravo oni su dobili najbolje ocjene.

Na najvišu funkciju u Sekretarijatu izabran je Boris Buha, a za njegove zamjenike Dženan Selimbegović i Mato Zeko. Njih trojica bili su zaposleni u uredima članova Predsjedništva BiH po osnovu privremenih ugovora.

Buha je prethodno bio savjetnik za ustavnopravna pitanja člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića, Zeko savjetnik za pitanja dijaspore i demobilisanih pripadnika Oružanih snaga BiH Željka Komšića, a Selimbegović saradnik za odnose s javnošću u Uredu Bakira Izetbegovića.

http://www.cin.ba/posao-u-predsjednistv ... nenadenja/
http://zurnal.ba/novost/17256/predsjedn ... luzbenika-

U dlaku iste diskusije sam imao prije šest godina o SDP-u i na kraju se ispostavilo da sam 1000% bio u pravu.
Kada ćete konačno prestati navijati za pojedine opcije i početi se držati principa?
Last edited by VjecitiStudent on 17/10/2014 10:36, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#15994 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

madner wrote:Ostade nam duzan konkretan plan B, no haj. :D
Da cekamo da se slegne atmosfera. Koliko sam skontao, to je Vjeciti odgovorio.

Cekamo, zar mozemo nesto vise :D . Stim sto ja u startu navijam, i to vatreno, za okrupnjavanje ljevice...jer sta mozemo izgubiti od tog procesa, a ako se 'posreci' mozemo puno dobiti.

Pomno pratim situaciju u SDP, i prizeljkujem da se sto vise iscisti. A nastavak ciscenja moze se prolongirati i kroz neke buduce organe, buduce stranke. :skoljka: :mrgreen:

Drugog plana B ja ne vidim. Coravam sam il kratkovid, moguce. :lol:
Banksy

#15995 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

madner wrote:

Nema fajde od trazenja savrsene stranke i savrsene prilike, mogu proci jos dvije decenije ovako.
Mnogo toga meni ne pase u DFu, nije mi pasalo u SDPu, no meni su prioritet rezultati. Tako da krizam u startu stranke ciji je maksimalni domet uci u skupstinu sa jednim do dva poslanika.
Tačno.
madner

#15996 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

-LIBERO- wrote:

Cekamo, zar mozemo nesto vise :D . Stim sto ja u startu navijam, i to vatreno, za okrupnjavanje ljevice...jer sta mozemo izgubiti od tog procesa, a ako se 'posreci' mozemo puno dobiti.

Pomno pratim situaciju u SDP, i prizeljkujem da se sto vise iscisti. A nastavak ciscenja moze se prolongirati i kroz neke buduce organe, buduce stranke. :skoljka: :mrgreen:

On ocekuje tektonske promjene. :D

Samo zaboravlja da je ovakav SDP pomeo 190 drugih stranaka.
Banksy

#15997 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Banksy wrote:
daddy-kool wrote:
Spas za SDP i ljevicu bi bila smjena kompletnog rukovodstva i ujedinjenje sa DF-om.
Sada oglasiti namjere i uraditi ujedinjenje na proljeće.
To bi bilo ničim izazvano političko samoubistvo nove lijeve ideje DF-a.

SDP treba sasvim da nestane i da se ugasi jer ono bande što je ostalo, još je gore od Lagumdžije. Zlatko je bar krao naveliko.
Onaj ološ koji je bio u stanju da za sitne novce diže ruke za onakvo zlo, da šutke klima glavom na sav kriminal i korupciju a da bi milošću Šefa zaposlio amidžiće, oni koji su pljeskali Durakoviću i Komšiću kad su odlazili, ta banda - Korać, Hadžić, Bećirević, Selimović, Helez i sl, to je kanalizacija.
Kad takvu trulu jabuku ubaciš među zdrave, zdravima nema spasa, sve da je jedna trula, a zdravih hiljadu.

Ako DF želi brz, a bolan kraj, poslušaće savjete poput tvog.
VjecitiStudent

#15998 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:
-LIBERO- wrote:

On ocekuje tektonske promjene. :D

Samo zaboravlja da je ovakav SDP pomeo 190 drugih stranaka.
Ne radi se o tome da stranka za koju navijamo pobijedi, već da stranka ili stranke koje pobijede urade posao kojim će poboljšati živote većine građana u ovoj zemlji.
Opetja033

#15999 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Opetja033 »

Kada sam prije vise od godinu dana govorio da je koalicija SDA - DF gotova stvar ovi dezurni DF ublehari ovdje su govorili kako lazem (ili nisu bili upoznati ili su svjesno lagali a prije ce biti ovo prvo, u njihovu odbranu) a dezurni salonski ljevicari na forumu (@Libero pronadji se :D ) nisu zeljeli da vjeruju. Pa sam to isto ponavljao koju sedmicu prije izbora i opet nevjerica.
@Madner, nasa opklada jos uvijek vazi nadam se? :mrgreen:

Kako fino Zeljko izmedju redova kaze da nece u koaliciju bez SDA ("ne pristajemo na matematicke koalicije"). Bice samo interesantne reakcije ublehara poput Brkana i Bajrovica, Suljaginih guznih havera. Hoce li krme debelo opet nosati zlatnu kasiku kroz grad? :)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#16000 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

niti će se desiti DF u nekoj vladajućoj koaliciji...osim u slučaju da SDA ostane potpuno izolovana za što su male šanse pored DJL SDP

a niti će se desiti ujedinjenje pseudoljevičara....prvo shvatite da se ovi ljudi nisu pojebali zbog ideja već zbog fotelja...jednostavno je premalo fotelja koliko ima samoljubnih guzica koje misle da su bogom dani za iste, a svako ujedinjenje značajno smanjuje broj istih

HAUG!
Post Reply