Liberalism wrote:Pitanje za pobjednike: Kad ce te vratiti invalidninu muzu Borjane Kristo?
e to ce covicev HDZ odradit...vec je najavio ukidanje svijeH revizija...pa ko bi glasovo za njeg
Liberalism wrote:Pitanje za pobjednike: Kad ce te vratiti invalidninu muzu Borjane Kristo?
Loš plan B nije nikakav plan B.-LIBERO- wrote:Nemamo prostora za seciranje, moraju se takvi 'grijesi' odtrpiti i istrpiti, zbog neophodnosti procesa grupisanja te lijeve grupacuje.
Bijeli hljep, tri puta voznja Zeljka u sluzbenom autu....sve je to pi-ckin dim, za malverzacije i zoupotrebe ovih nacionalista.
Ispada karikaturno, po onoga ko to pokusava izjednaciti. Govorim uopsteno.
Zato kazem, mora se podrzati taj proces, jer koja je alternativa? Sjediti sa strane i biti 'anti-protivan', i pustiti da SDA hara ovom zemljom godinama?
To nije plan B, to je pristanak na nacionalisticke-koruptivne torove.
Ja to necu, zato i jesam barem da se pokusa sa ovom pomenutom pricom.
Manji dio posta se odnosi na tvoj komentar, @Vjeciti. Vise onako uopsteno pricam. Koji nam je plan B. Nema ga.Poenta.
Treba biti covjek pa imati sest jarana da za tebe stave ruku u vatruCorto Maltese wrote:Možda i nije. Ali ako treba, šest jarana će potpisati izjavu da je štrucu nosio pod lijevom miškom.VjecitiStudent wrote:Jel imao i štrucu bijelog hljeba pod miškom, taj autentični ljevičar iz kabineta Adnana Terzića.-LIBERO- wrote:Jucer Suljagic na TV1, tri puta ponavlja kako im je u DF-u sada jako vazno da okrupne ljevicu, i da ce u narednom periodu raditi na tome. Uspiju li kvalitetno to odraditi u startu imaju preko 200 000glasaca, i jos dosta potencijala da taj broj nadograde.
Lupas, no ako je to jedino sto ZK stavljas na teret, zamisli se malo.peredajz wrote: Svakako, samo kad radi posao za BiH, a ne za sebe ili za stranku DF-Zeljko Komsic. Medjutim ovo nisu drzavna posla, ovo su posla Zeljka Komsica i stranke koju je nazvao po sebi, a osiguranje, vozilo, gorivo i sve ostalo su drzavno.
I po tome vidimo da Zeljko Komsic nije nista manji krimos od ostalih i da ga u opce ne treba izdvajati, nego mu provjeriti imovinsko stanje i njega i njegovih blizih i daljnjih rodjaka.
Ako krade na jednom, krade i na drugom. Ili si lopov ili nisi. Zna Zeljko Komsic da je to sluzbeno DRZAVNO vozilo i osiguranje i zna on vrlo dobro da je njegova stranka trebala organizovati i PLATITI prijevoz i osiguranje za njega. Medjutim drpio je od drzave. Na jednom drpi od drzave, nece trepnuti uraditi ce to i drugi put sa bilo cim drugim.
Zbrda zdola skrpljena DF sa Komšićem, Suljagićem i Hankom na čelu, u svakom slučaju nije autentična snaga koja će početi praviti istinsku ljevicu u BiH.-LIBERO- wrote:Alternativa? Il recimo dobar plan B?
Bogami, na ovo se ne bih kladio.VjecitiStudent wrote:Zbrda zdola skrpljena DF sa Komšićem, Suljagićem i Hankom na čelu, u svakom slučaju nije autentična snaga koja će početi praviti istinsku ljevicu u BiH.-LIBERO- wrote:Alternativa? Il recimo dobar plan B?
Tektonske promjene su u toku, milion stvari se sada dešava u trenutku kada se raspada partija koja je zauzimala prostor ljevice. Vidjećemo šta će isplivati, nikakvog razloga za žurbu nema.
I zato si ti podržavao SDP sve do unazad godinu dana?madner wrote:Nema, rekoh vec da bi Vjeciti da isusi mocvaru ali nema ni radno odjelo ni cizme.
Ljudi su sa takvim razmisljanjem isli u manje stranke u nadi da ce tamo organskidoci do rasta i da ce ljudi prepoznat razliku. I tako smo dosli do 202 stranke, od kojih 190 ne prelazi cenzus.
Covjece pricas o clanu Predsjednistva, koji ima Drzavno obezbjedjenje.peredajz wrote:Ovdje nam prosipate suplje da je Zeljko "postenjacina", kad vam se dokaze da i on krade od drzave slicno kako su njegove kolege iz SDP-a krali od JP Autocesta FBIH, vi onda to sve pravdate, a kako su isli Zeljka i Bakir?joint union wrote: Cime su Bakir i Zeljka isli na stranacke skupove?
Isto, o trosku drzave, ali njih niko ne proglasava "postenjacinama" kao Komsica. Poenta je ta da on nije "postenjacina" i to ta slika dokazuje.
Niksic je isao busom SDP-a i Zlaja Lagumdzija i Bakir H.
Osiguranje Komsica na stranackim skupovima treba da odradi DF i da sve to plati. Ako ne moze, onda neka Komsic sjedi kuci. Drzava mu ne smije i ne treba placati njegove privatne avanture.
Oni busa nisu vidjeli od srednje škole, to što narod puši one fazone putovanja vlade i stranaka busem puno govori o narodu (vidi pod "najniži IQ u Europi")...peredajz wrote:Ovdje nam prosipate suplje da je Zeljko "postenjacina", kad vam se dokaze da i on krade od drzave slicno kako su njegove kolege iz SDP-a krali od JP Autocesta FBIH, vi onda to sve pravdate, a kako su isli Zeljka i Bakir?joint union wrote: Cime su Bakir i Zeljka isli na stranacke skupove?
Isto, o trosku drzave, ali njih niko ne proglasava "postenjacinama" kao Komsica. Poenta je ta da on nije "postenjacina" i to ta slika dokazuje.
Osiguranje Komsica na stranackim skupovima treba da odradi DF i da sve to plati. Ako ne moze, onda neka Komsic sjedi kuci. Drzava mu ne smije i ne treba placati njegove privatne avanture.
Jah ...joint union wrote:Covjece pricas o clanu Predsjednistva, koji ima Drzavno obezbjedjenje.peredajz wrote:Ovdje nam prosipate suplje da je Zeljko "postenjacina", kad vam se dokaze da i on krade od drzave slicno kako su njegove kolege iz SDP-a krali od JP Autocesta FBIH, vi onda to sve pravdate, a kako su isli Zeljka i Bakir?joint union wrote: Cime su Bakir i Zeljka isli na stranacke skupove?
Mislis da Predsjednik bilo koje drzave moze reci svom obezbjedjenju: "Haj'te vi, ja cu danas sa Gama osiguranjem i privatnim autom?"
Ovi sa autobusom koje si naveo nisu Predsjednici, nemaju drzavno obezbjedjenje na tom nivou, i uzgred receno, to im je jedini put u 4 godine da se vozaju busom.

Pa ako se odnosi na ZK i DF kopiraj, sto da ne.VjecitiStudent wrote:
Jah ...
Da kopiramo opet pismo japanskog ambasadora?
VjecitiStudent wrote:To što ih je tri nije ni na koji način obavezivalo Komšića da se svo vrijeme i u svemu ponaša kao druga dvojica
joint union wrote:VjecitiStudent wrote:To što ih je tri nije ni na koji način obavezivalo Komšića da se svo vrijeme i u svemu ponaša kao druga dvojica
Mislis zaposlio rodbinu u javna preduzeca kao Radmanovic i Bakir?
I Jose da je vozao 60-ih bubu po Urugvaju, ne vjerujem da bi dozivio da je voza danas.
http://zurnal.ba/novost/17256/predsjedn ... luzbenika-Sekretarijat Predsjedništva BiH pripremio je Prijedlog Odluke o novoj organizaciji ove institucije koja predviđa preko 20 novih pozicija. Odluka je usvojena u maju, na samom kraju mandata generalnog sekretara, a dva mjeseca nakon toga raspisan je natječaj za samostalnog izvršioca.
Istim natječajem tražio se i novi generalni sekretar i njegova dva zamjenika. U vrijeme Ninkovićevog mandata na pozicije zamjenika niko nije bio imenovan.
Sve četiri funkcije su dobro plaćene. Osnovna plaća generalnog sekretara iznosi 3.092 KM, njegovog zamjenika 2.621 KM, dok je za samostalnog izvršioca za pitanja odbrane planirano 1.998 KM.
Na konkurs se ukupno prijavilo 36 kandidata, od kojih su četverica već radila u Predsjedništvu. Upravo oni su dobili najbolje ocjene.
Na najvišu funkciju u Sekretarijatu izabran je Boris Buha, a za njegove zamjenike Dženan Selimbegović i Mato Zeko. Njih trojica bili su zaposleni u uredima članova Predsjedništva BiH po osnovu privremenih ugovora.
Buha je prethodno bio savjetnik za ustavnopravna pitanja člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića, Zeko savjetnik za pitanja dijaspore i demobilisanih pripadnika Oružanih snaga BiH Željka Komšića, a Selimbegović saradnik za odnose s javnošću u Uredu Bakira Izetbegovića.
http://www.cin.ba/posao-u-predsjednistv ... nenadenja/
Da cekamo da se slegne atmosfera. Koliko sam skontao, to je Vjeciti odgovorio.madner wrote:Ostade nam duzan konkretan plan B, no haj.
Tačno.madner wrote:
Nema fajde od trazenja savrsene stranke i savrsene prilike, mogu proci jos dvije decenije ovako.
Mnogo toga meni ne pase u DFu, nije mi pasalo u SDPu, no meni su prioritet rezultati. Tako da krizam u startu stranke ciji je maksimalni domet uci u skupstinu sa jednim do dva poslanika.
On ocekuje tektonske promjene.-LIBERO- wrote:Da cekamo da se slegne atmosfera. Koliko sam skontao, to je Vjeciti odgovorio.madner wrote:Ostade nam duzan konkretan plan B, no haj.
Cekamo, zar mozemo nesto vise. Stim sto ja u startu navijam, i to vatreno, za okrupnjavanje ljevice...jer sta mozemo izgubiti od tog procesa, a ako se 'posreci' mozemo puno dobiti.
Pomno pratim situaciju u SDP, i prizeljkujem da se sto vise iscisti. A nastavak ciscenja moze se prolongirati i kroz neke buduce organe, buduce stranke.![]()
![]()
Drugog plana B ja ne vidim. Coravam sam il kratkovid, moguce.
Banksy wrote:To bi bilo ničim izazvano političko samoubistvo nove lijeve ideje DF-a.daddy-kool wrote:
Spas za SDP i ljevicu bi bila smjena kompletnog rukovodstva i ujedinjenje sa DF-om.
Sada oglasiti namjere i uraditi ujedinjenje na proljeće.
SDP treba sasvim da nestane i da se ugasi jer ono bande što je ostalo, još je gore od Lagumdžije. Zlatko je bar krao naveliko.
Onaj ološ koji je bio u stanju da za sitne novce diže ruke za onakvo zlo, da šutke klima glavom na sav kriminal i korupciju a da bi milošću Šefa zaposlio amidžiće, oni koji su pljeskali Durakoviću i Komšiću kad su odlazili, ta banda - Korać, Hadžić, Bećirević, Selimović, Helez i sl, to je kanalizacija.
Kad takvu trulu jabuku ubaciš među zdrave, zdravima nema spasa, sve da je jedna trula, a zdravih hiljadu.
Ako DF želi brz, a bolan kraj, poslušaće savjete poput tvog.
Ne radi se o tome da stranka za koju navijamo pobijedi, već da stranka ili stranke koje pobijede urade posao kojim će poboljšati živote većine građana u ovoj zemlji.madner wrote:On ocekuje tektonske promjene.-LIBERO- wrote:Da cekamo da se slegne atmosfera. Koliko sam skontao, to je Vjeciti odgovorio.madner wrote:Ostade nam duzan konkretan plan B, no haj.
Cekamo, zar mozemo nesto vise. Stim sto ja u startu navijam, i to vatreno, za okrupnjavanje ljevice...jer sta mozemo izgubiti od tog procesa, a ako se 'posreci' mozemo puno dobiti.
Pomno pratim situaciju u SDP, i prizeljkujem da se sto vise iscisti. A nastavak ciscenja moze se prolongirati i kroz neke buduce organe, buduce stranke.![]()
![]()
Drugog plana B ja ne vidim. Coravam sam il kratkovid, moguce.![]()
Samo zaboravlja da je ovakav SDP pomeo 190 drugih stranaka.