JThomas wrote:benjo delalić je ranio trojicu turista u bezistanu gađajući almera. u zenici je 2012. momak slučajno ubijen dok je čekao bus, a ovi što su se rokali su preživjeli. jasmin ćatić bomba je kod begove džamije u prsa pogodio slučajnog prolaznika, koji je knap preživio, gađajući onog kasumića. amar mistrić je ubijen što je htio da zatvori kafanu, denis mrnjavac je ubijen zbog "šta gledaš". pa nije baš da ne možeš najebati ako nisi i ti krimos.
Naravno. Nisu badava Ameri koji žive na oružju i sa oružjem rekli osnovno pravilo "znaj šta ti je meta i šta ti je IZA mete". Pogotovo još ako uzmemo u obzir preciznost naših revolveraša.
Ljudi. Krivi smo mi. Društvo. Svaki od nas pojedinačno, pogani smo. Ne znam odakle nam ta kriminogena nit, jal' od Turaka jal od ove Slavenske crte kao kod Rusa. Pogledajte komentare na slikama kriminalaca. Po 200 lajkova uz neizostavne komentare "gospodin čovjek", "legenda", "baja, paša moj, brat lijepi". Svako od nas u svojoj mahali ima ponekog kriminalca koji je "dobar momak, nije loš, ja ne znam da je išta ikome nažao učini". Prelistajte malo ovu temu, koliko bi njih bombama, pucnjavama, vješanjem i ostalim srednjovjekovnim metodama rješavalo svakodnevne probleme. Pogledajte PDF auto i teme o saobraćaju, koliko bi se njih tuklo, pucalo ili bolo zbog nesporazuma u saobraćaju. Pogledajte komentare na ijednu iole pozitivniju vijest. Najbanalniji i najnoviji primjer - koncert Jala i Buba Corelli u Slogi. Onakvu pljuvačinu u komentarima ne vidjeh odavno. Bez obzira ko su, šta su, momci ako ništa pokušavaju nešto legitimno i legalno napraviti. Al' jok, ne da učmala sredina od sebe.
Zezam ja respa malo zbog konfrontacije sa dedom, ali se slažem da je ispravno postupio, ne možeš se spustiti na nivo neandertalca.
Još nam je i dobro kako smo pogan narod.