Sirija

Locked
mirsek

#15951 Re: Sirija

Post by mirsek »

aldinjo wrote:
Klavikula wrote:imas u Maoci Gornjoj. nisam ti ja najbolje upucen u te relacije, al par kolega sa foruma ti mogu dati kvalitetne savjete. moj fah je ipak IKC i MRD :oops:
E čuj u Maoči.Mogu zamisliti te voje kolege forumaše i njihove savjete.Prosto izvire mržnja iz vas prema vjernicima koji žive po sunetu zadnjeg božijeg poslanika sallallahu alejhi ve sellem.
Ne zive. Ne klanjaju po sunnetu tj ne klanjaju onoliko rekata koliko treba po sunnetu. Smatraju da su svi muslimani osim njih na krivom putu ili da nisu muslimani.
Daju si pravo da ako nisi njihov, tj. placenik saudijske arabije koji glumi velikog vjernika a odaziva se na ime vehabija, da ti imaju pravo ubiti ili silovati zenu i da nece biti kaznjeni za to. Nigdje to sunneta u putu nije vidjelo osim pokusaja oblacenja kao u doba poslanika Muhameda. Najgori primjeri zatucanosti i licemjerstva okupljeni na jednom mjestu pod jednim imenom.
Last edited by mirsek on 15/07/2013 03:28, edited 1 time in total.
muhafuca

#15952 Re: Sirija

Post by muhafuca »

David Cameron odbacio plan da posalje naoruzanje pobunjenicima u Siriji
nakon sto su mu vojni zapovjednici objasnili da ukoliko ne zeli ukljuciti Britansku Armiju u sukob
nema smisla slati naoruzanje pobunjenicima jer to ne bi znatno uticalo na krajnji ishod konflikta
David Cameron has ditched plans to arm the Syrian rebels after being warned by military chiefs that there is little point sending weapons unless he is prepared for all-out war with the Assad regime.

Defence chiefs told the Prime Minister that sending small arms or ground to air missiles is ‘hardly worth it’ since it would make little difference to the outcome of the conflict.

Code: Select all

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2363803/PM-ditches-plan-arm-Syrian-rebels-military-chief-says-hardly-worth-unless-launches-war.html#ixzz2Z44TeuuN
Dr_dre

#15953 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Ne zive. Ne klanjaju po sunnetu tj ne klanjaju onoliko rekata koliko treba po sunnetu. Smatraju da su svi muslimani osim njih na krivom putu ili da nisu muslimani.
Daju si pravo da ako nisi njihov, tj. placenik saudijske arabije koji glumi velikog vjernika a odaziva se na ime vehabija, da ti imaju pravo ubiti ili silovati zenu i da nece biti kaznjeni za to. Nigdje to sunneta u putu nije vidjelo osim pokusaja oblacenja kao u doba poslanika Muhameda. Najgori primjeri zatucanosti i licemjerstva okupljeni na jednom mjestu pod jednim imenom.

A ti kao znas koliko treba rekata klanjati po sunetu?
Kako znas da ne klanjaju?
Cuj ako nisi njihov tebi nista a zena ti nastrada :lol: :lol: :lol: :lol:
Kojem mjestu kojim imenom?
Hay ba ophichi ganola :run:
Dr_dre

#15954 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Mauz Al Hatib: "Front Al Nusre čini zločine u Siriji"
Oj prenosi irib,kakvih lazi su se oni nalagali nevidjeno.
Sta o JN kaze glavni zapovjednik Sirijske oslobodilačke vojske.

Želim da vam kažem istinu o tim borcima. To su borci koji idu prvi u akcije, prvi su uvijek, bore se veoma hrabro, daju veliki broj šehida, kad akcija završi ništa ne uzimaju od ratnog plijena!
mirsek

#15955 Re: Sirija

Post by mirsek »

Dr_dre wrote:

A ti kao znas koliko treba rekata klanjati po sunetu?
Kako znas da ne klanjaju?
Cuj ako nisi njihov tebi nista a zena ti nastrada :lol: :lol: :lol: :lol:
Kojem mjestu kojim imenom?
Hay ba ophichi ganola :run:
Kad ti vehabija dodje u kucu da ti nesto popravlja ti ga pitaj smije li da ti zenu siluje ako vas smatra nevjernicima i da li ce biti kaznjen zbog toga od Boga.
Isto tako pitaj nekoga iz bilo koje dzamije da li vehabije klanjaju sve rekate po sunnetu ili klanjaju samo farz i onda put pod noge.
Imenom vehabije, mjestom gdje god je njihov dzemat.
Isto tako pitaj nekog vehabiju da li ti ako se uclanis u taj kult/sektu dobijas neku naknadu od strane saudijske arabije kao i tvoja zena ako bude postovala postulate kulta vehabizma made in great britain --assembled in KSA itd.itd.
Ja sve pisem sto sam licno pitao i sto su moji bliznji dozivjeli a ti pokusaj dokazati suprotno. :bih:
Dr_dre

#15956 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Kad ti vehabija dodje u kucu da ti nesto popravlja ti ga pitaj smije li da te ubije a zenu da ti siluje ako vas smatra nevjernicima i da li ce biti kaznjen zbog toga od Boga.
Isto tako pitaj nekoga iz bilo koje dzamije da li vehabije klanjaju sve rekate po sunnetu ili klanjaju samo farz i onda put pod noge.
Isto tako pitaj nekog vehabiju da li ti ako se uclanis u taj kult/sektu dobijas neku naknadu od strane saudijske arabije kao i tvoja zena ako bude postovala postulate kulta vehabizma made in great britain --assembled in KSA itd.itd.
Ja sve pisem sto sam licno pitao i sto su moji bliznji dozivjeli a ti pokusaj dokazati suprotno.
Ti iznosis samo gnusne lazi i potvore.Cuj kad ti dodje u kucu ti ga pitaj,te balavurdijske fore ne mozes prodati ni djeci u obdanistu.
Sto se tice klanjanja suneta
„Najvrijedniji namaz je onaj kojeg čovjek klanja kod svoje kuće izuzev farz-namaza (el-mektuba)!“ (Sahihul-Buhari, br.7290.; Sunen, el-Nesa'i, br.1599.;
i jos puno dokaza ali nije mjesto ovdje,stalno pichics u off
Kolko para se dobije za cent brade?
Ajde se malo skuliraj i mani se te suplje.
Uzivaj uz letece sabihe.

mirsek

#15957 Re: Sirija

Post by mirsek »

Dr_dre wrote:
Kad ti vehabija dodje u kucu da ti nesto popravlja ti ga pitaj smije li da te ubije a zenu da ti siluje ako vas smatra nevjernicima i da li ce biti kaznjen zbog toga od Boga.
Ja sve pisem sto sam licno pitao i sto su moji bliznji dozivjeli a ti pokusaj dokazati suprotno.
Ti iznosis samo gnusne lazi i potvore.Cuj kad ti dodje u kucu ti ga pitaj,te balavurdijske fore ne mozes prodati ni djeci u obdanistu.
Sto se tice klanjanja suneta
„Najvrijedniji namaz je onaj kojeg čovjek klanja kod svoje kuće izuzev farz-namaza (el-mektuba)!“ (Sahihul-Buhari, br.7290.; Sunen, el-Nesa'i, br.1599.;
i jos puno dokaza ali nije mjesto ovdje,stalno pichics u off
Kolko para se dobije za cent brade?
Ajde se malo skuliraj i mani se te suplje.
Uzivaj uz letece sabihe.

Ima li ijedna od letecih cionista od plemenitih vehabosa ??
AAaa nema, izgleda da oni vec 60 godina igraju zajedno samo sad malo otvorenije.
Sto se tice kuce i odgovora o silovanju, dozivio meni vrlo bliski prijatelj koji je uz to i vjernik al ne i vehabija a ti bio dijete ne bio to ces morati prihvatiti kao vrlo istinitu i realnu stvar.
Ovo za sunnet i namaz mi je sad malo jasnije jer nisam toliko upucen priznajem, niti sebe smatram nekim vrhunskim znalcem u islamu nego sam prenosio kako mi ljudi govore za vehabije. A govore dosta toga loseg a sto se samo skupilo u ovoj temi o Siriji i podrske od izrahella prema fanaticima kojih je solidan broj dosao iz nasih vehabijskih dzemata.
Isto tako mi smeta kad kazu siitski fanatici i hezbulah teroristi a oni iz FSA i raznorasnih Nusri se licno raznose u samoubilackim napadima gdje god stignu ubijajuci pri tome u vecini slucajeva civilno stanovnistvo plus raznorazne fetve protiv Assada kao da je licno dedzal. Izvini al po meni je to zestoka zloupotreba vjere u politicke svrhe u interesu odredjenih dinastija i drzava i to kvari cistocu vjere i ujedinjost umeta koju svaki normalan musliman treba da prizeljkuje i da radi na tome.
Isto tako mi je i bila presmijesna i debilna izjava Ahmedinedzada kad je Hugo Chavez umro nesto u smislu kao da ce se vratiti sa Mehdijem da ne bude da sam pristrasan i ta njegova izjava isto moze biti smatrana politickom zloupotrebom vjere i treba je osuditi.
kaajma

#15958 Re: Sirija

Post by kaajma »

jedno pitanje za sve one koji razuma imaju, ovolika bijeda u Bosni a "selefije" primaju pare iz saudije, sto li svi ti koji su na rubu siromastva i ekzistencije fino ne puste brade i rjese svoje financijsko stajne, ja nesto vidim da te brade najvise rade najteze poslove i jos imam potrebu da dodam da u ratu nisu postojale vehabije nego smo ih zvali braca mudzahedini i ponosili se njima ( sem jugonostalgicara koju su patili za JNA koji su ih redovno gadali sa brda).
mirsek

#15959 Re: Sirija

Post by mirsek »

kaajma wrote:jedno pitanje za sve one koji razuma imaju, ovolika bijeda u Bosni a "selefije" primaju pare iz saudije, sto li svi ti koji su na rubu siromastva i ekzistencije fino ne puste brade i rjese svoje financijsko stajne, ja nesto vidim da te brade najvise rade najteze poslove i jos imam potrebu da dodam da u ratu nisu postojale vehabije nego smo ih zvali braca mudzahedini i ponosili se njima ( sem jugonostalgicara koju su patili za JNA koji su ih redovno gadali sa brda).
Zanimljivo pitanje jer ima toliko primjera da su ti siromasni bas pristupili selefijama ili su bili vrlo problematicni u svojim sredinama( ako ih vjera promijeni na bolje svaka cast ), a nece pravi musliman mijenjati svoj nacin vjerovanja radi siromastva i par stoja iz neke daleke zemlje. Hm, pravi musliman . Kad su mudzahedini poceli da uvode svoja pravila ponasanja i da ih namecu drugima izgubili su tu simpatiju jer nema nista silom, tako i vjera nalaze.Treba biti primjer.

Evo ti odmah jedan primjer iz licnog iskustva, Radio ja neki honorarni posao sa nekim selefijom/vehabijom i on pricao kako voli odredjenu rasu pasa i toliko ih voli da bi svakog covjeka koji te zivotinje koristi za borbu sjekirom po glavi i da za njega tu nema price. Ja ga pitah zar su zivotinje vaznije od ljudi po tvom vjerovanju ? On mi je rekao da bi on sa njima tako i gotovo.Nekako nemam bas povjerenja u takav tip ljudi a par sam ih upoznao iz vehabijskog kruga.Nije problem sto su takvi ali je problem ako meni govore jesam li ili nisam dobar/pravi musliman i sta treba da radim. Samo licni primjer i bez nametanja i sve je ok.

Ajd povlacim se stvarno da ne nastavimo o ovome u nedogled a nigdje u prici ne ukljucujemo Siriju.
Herr Flick

#15960 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Operacija u Al-Kabunu 7.dio

Ovi sto prolaze sa vozilima nisu normalni...
nOrMaLaC

#15961 Re: Sirija

Post by nOrMaLaC »

Ne znam zašto se ne bih u gradovima BiH održale mirne protestne šetnje pod nazivom "Za Siriju" da iskažemo da ima i nas koji podržavaju legitimnog predsjednika gospodina Assada, vojsku SAA, ali i narod Sirije koji u 80% podržava svoju vlast.

Bili su koliko se sjećam šetnje za opoziciju, a sada bi bio red da se organizuju ovi protesti. :)
Herr Flick

#15962 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

nOrMaLaC wrote:Ne znam zašto se ne bih u gradovima BiH održale mirne protestne šetnje pod nazivom "Za Siriju" da iskažemo da ima i nas koji podržavaju legitimnog predsjednika gospodina Assada, vojsku SAA, ali i narod Sirije koji u 80% podržava svoju vlast.

Bili su koliko se sjećam šetnje za opoziciju, a sada bi bio red da se organizuju ovi protesti. :)
To ne bi bili protesti,nego podrska Assadu u borbi protiv terorista :D
Dr_dre

#15963 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Ne znam zašto se ne bih u gradovima BiH održale mirne protestne šetnje pod nazivom "Za Siriju" da iskažemo da ima i nas koji podržavaju legitimnog predsjednika gospodina Assada, vojsku SAA, ali i narod Sirije koji u 80% podržava svoju vlast.
Bili su koliko se sjećam šetnje za opoziciju, a sada bi bio red da se organizuju ovi protesti.
Eh i to bi volio vidjeti,da osim laprdanja uradite i nesto konkretno.
Mada mislim da nemate vi damu za to.Ostaje laprdanje.
Dr_dre

#15964 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

@mirsek

Kod mene te price ne prolaze tipa
moj jaran koji je musliman dozivio od vehabije da bi mu silovao zenu i njega ubio ako nije saudijski tip i on to priznao navodno,onda ubijat ljude koji kolju cuke i slicno,mislim zaobidji me ganola...
Ako imas sta vezano za temu bujrum,a te smjesne propagande se kani..
Koa sto neko napisa par postova iznad,kod ovoliko bjede svi pustimo brade i rjesena egzistencija.
AleksoMKD

#15965 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Zaostravaju se sukobi izmedju FSA i Al-Nusre u Alepu http://www.aljazeera.com/news/middleeas ... 05456.html
mirsek

#15966 Re: Sirija

Post by mirsek »

Dr_dre wrote:@mirsek

Kod mene te price ne prolaze tipa
moj jaran koji je musliman dozivio od vehabije da bi mu silovao zenu i njega ubio ako nije saudijski tip i on to priznao navodno,onda ubijat ljude koji kolju cuke i slicno,mislim zaobidji me ganola...
Ako imas sta vezano za temu bujrum,a te smjesne propagande se kani..
Koa sto neko napisa par postova iznad,kod ovoliko bjede svi pustimo brade i rjesena egzistencija.
Ajd nebitno necu vise OFFtopica, ko hoce da vjeruje neka vjeruje u pricu a ti pitaj nekog selefiju da li mu je DOZVOLJENO da to uradi i ne moras mene uvjeravati jer ja tom drugu vise vjerujem nego tebi pogotovo sto je veci vjernik od pola ljudi ovdje zajedno sa zenom mu koja nosi hidzab i takodjer je vjernica.
sarajevoxxxx

#15967 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

FSA dozvolila prelaz preko vojnog punkta Bustanul Kasr u Halebu

Na videu su stanovnici zapadnog dijela Haleba koji je pod kontrolom režima, koji prelaze u oslobođeni dio Haleba koji je pod kontrolom FSA, sa namjerom da kupe osnovne životne namirnice koje su i do deset puta skuplje u dijelu Haleba koji je pod kontrolom režima a koji se nalazi u okruženju.

Voća i povrća skoro da nema nikako, a ostale životne namirnice su većini stanovnika preskupe.

Neke jedinice FSA su se protivile, međutim, druge jače i brojnije jedinice su dozvolile prelaz stanovnika Haleba iz jednog dijela grada u drugi pod kontrolom FSA. Pomoć koju su režimski mediji najavljivali i koja je upućena Halebu završila je kod šebiha i režimskih ratnih profitera i trgovaca koji istu pomoć prodaju po astronomskim cijenama, gdje cijena jedne vekne hljeba u pojedinim trgovinama dostiže i do 700 lira ili oko 5 eura.

Iz tih razloga stanovnici Haleba koji je pod kontrolom režima izašli su na demonstracije i kod vojnog punkta ili prijelaza Keradžul Hadžz tražili da se isti preda opoziciji ili FSA.

Međutim, otvaranjem prijelaza isti dan cijene osnovnih životnih namirnica u oslobođenom dijelu Haleba su na žalost se udvostručile kao što se i očekivalo.

Cijene u dijelu Haleba pod kontrolom FSA i drugog pod kontrolom režima:

- Kilogram paradajza u režimskom dijelu Haleba košta 400 lira ili skoro tri eura, dok u oslobođenom dijelu Haleba košta 50 lira.

- Kilogram krompira u režimskom dijelu Haleba košta 400 lira dok u Halebu pod kontrolom FSA cijena je 60 lira.

- Krastavice 400, a u dijelu pod kontrolom FSA 35 lira
- Grah 500 lira u Halebu pod kontrolom režima i 150 lira u Halebu kojeg kontroliše FSA

- Kusa: 110-60
- Ulje: 800-250
- Hljeb: 700-100
- Tabla jaja: 1200-450
- Kilogram mesa: 2200-900
-Litar benzina u Halebu pod kontrolom režima košta 1750 lira, dok u dijelu koji je pod kontrolom FSA košta 350 lira

http://orient-news.net/?page=news_show&id=4381
Challenger__

#15968 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- taj navodno "oslobođeni" dio Alepa je onaj u kome caruju ove spodobe:

Image

- ako nekoga zanima zašto je BiH zakucana na samo evropsko dno, neka pročita komentare advokata ovih terorističkih spodoba, sve će mu se samo kazati.
basar

#15969 Re: Sirija

Post by basar »

Milijarde iz Katara, Saudije i sličnih se slijevaju. Pa me ne bi čudilo da je tako jeftino.
Challenger__

#15970 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

basar wrote:Milijarde iz Katara, Saudije i sličnih se slijevaju. Pa me ne bi čudilo da je tako jeftino.
Ne, nije u tome fol. Slobodni dio Alepa (pod kontrolom Vlade i SAA) je de facto u okruženju, snadbjevanje je izuzetno otežano, pa su samim tim cijene znatno više. Okupirani dio Alepa u kome haraju stranci i teroristi ima nesmetanu rutu nabavke iz pravca Turske, pa su cijene zato niže.

Pokušaj bande da preko hrane slome duh Alepa i Sirije.

FAIL.
basar

#15971 Re: Sirija

Post by basar »

Challenger__ wrote:
basar wrote:Milijarde iz Katara, Saudije i sličnih se slijevaju. Pa me ne bi čudilo da je tako jeftino.
Ne, nije u tome fol. Slobodni dio Alepa (pod kontrolom Vlade i SAA) je de facto u okruženju, snadbjevanje je izuzetno otežano, pa su samim tim cijene znatno više. Okupirani dio Alepa u kome haraju stranci i teroristi ima nesmetanu rutu nabavke iz pravca Turske, pa su cijene zato niže.

Pokušaj bande da preko hrane slome duh Alepa i Sirije.

FAIL.
Nešto slično što su četnici radili stanovnicima Sarajeva.
Kikibombona

#15972 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

udrch wrote: ovo sam napisao više puta na forumu i pitao šta je rješenje..
pa evo tebe da upitam s obzirom da se može razgovarati sa tobom..
koje rješenje su ove arapske zemlje imale..
karte su im pravolinijski iscrtane, Kurdi podijeljeni u četiri države, podvaljen im arapski komunizam..sve ijedan diktator ne zna se koji je luđi i gori..
je li rješenje Libije sa Gadafijem i sinovima mu bilo dobro rješenje?
je li Mubarak i sinovi mu rješenje za Egipat doživotno?
je li Sadam bio rješenje za Irak?
je li porodica Assad najbolje što Sirija može?
je li arapski poluotok zaslužio ovu bolesnu porodicu na vlasti u KSA, je li im trebaju ove marionetske države kao što su Kuvajt, UAE, Katar, Bahrej, Oman i sl.?

iz haosa će se nešta izroditi..čekali su decenije, svi odoše naprijed, a njima se igraju kao kakvim igračkama i smiju im se..bogastvo od nafte neće trajati zauvijek da bi se mogao kupovati unutrašnji mir..
Rjesenje nisu imali. Prihvatam da nisu dorasli trenutku u vremenu kada su se crtale granice. Za tim vremenim ne treba zaliti, treba gledati kako napraiviti pozitivan iskorak.

I naravno da su nabrojani lose rjesenje. Nece Britanci i drustvo raditi u korist svoje stete. Sve je to uradjeno i instalirano da iz kanalizacije nikad ne isplivaju.

Sta je onda problem? Problem je sto se Arapi ne micu sa mjesta, sto iz godine u godinu zaostaju za svijetom. Ako nesto ne urade u skorije vrijeme, ne gine im visestoljetna patnja. I kada bi sada poceli nisam optimista s obzirom na probleme koje imaju.

Najveci problem vidim u religiji. Religija koja je vinula Arape sada ih gura u ambis bez dna i povratka. Vidi na primjeru Evrope. Sta nam tu istorija govori? Je li Evropa krenula putem prosperiteta kada je religiju makla iz politickog zivota, kada je u dobroj mjeri svela na minumum destruktivno djelovanje iste?

Navest cu ti samo jedan primjer da ti bude jasno o cemu pricam. Zamisli da Francuzi i Njemci ne mogu sjesti za isti stol zato sto pripadaju razlicitim sektama. Zamisli da Evropa na sve moguce nacine ugnjetava i obezvrijedjuje naucnike koji se izjasnjavaju kao 'nevjernici'. Ja mislim da bi doslo do sukoba manjeg i vecg intenziteta koji bi se godinama razvlacili, da bi doslo do zastoja u razovju i tehnoloskim otkricim, da bi drustvo potonulo u svakom pogledu...

Arapi bi napravili veliki iskorak kada bi rasirenih ruku prihvatili siite, alavite i mnoge druge sekte, kada bi prihvatili ateiste i ljude koji su vise tradicionalisti nego vjernici (poput nas u Bosni ili recimo Turaka).. Mogli bi dosta nauciti i imati veliku korist od tih koje odbacuju.

Trebaju mijenjati mentalitet. Trebaju olabaviti agresivan karakter, izbrisati predrasude... Zadrtost i iskljucivost ih gura u provaliju. Amer nije zadrt ni kad te hoce zgaziti. Nedavno sam prodavao stan... Javio se jedan Arapin, visokoobrazovan, programer, radi za neku katarsku firmu.. Kada su vidjele komsije koga vodim da pogleda stan, vjeruj da su me molili da njemu ne prodam stan. Mnogi od tih ljudi su vjernici, jedan i hadzija cini mi se. Niko ne voli zadrtost, agresivnost, iskljucivost.. I meni se desi da nekom od tih ljudi nazovem 'dobar dan', a da me on pogledao kao da sam mu oca ubio. A nikad isti taj ne zna kad i kako mu mogu valjati. Guzicom zatvaraju vrata, sto bi nas narod rekao.

Definitivno moraju mijenjati mentalitet. Moraju biti otvoreniji, tolerantniji... Bez toga nema napretka.

Obrazovanje. Zar nije Muhamed posebno isticao obrazovanje kao nuznost za muslimana? Sta rade oni na Arabijskom poluotoku. Mrsko im sve, kontaju, 'imamo, koji ce nam q'. A sta kad ne budu imali, misle li na svoju djecu?

Oni sada ni zvaku nisu sposobni napraviti. Svijet nije vidio narod koji ima vece mogucnosti (novac) i manje zelje za napredovanjem i usavrsavanjem. Neko mora pokrenuti taj narod.

Nista se nece promijeniti dok oni ne promjene sebe i odnos prema drustvu. Ameri, Izrael i drustvo ce ih bez puno mozganja i truda gurnuti na dno provalije.
udrch

#15973 Re: Sirija

Post by udrch »

jel ovo Alep nije oslobođen..prije nego ih je Cmoljo poslao u Banoviće ovi što su se vidim sinoć vratili su govorili kako je to pitanje dana..
a sad kad su se vratili pjevaju o tome kako će Homs da padne..
detroit-mercy

#15974 Re: Sirija

Post by detroit-mercy »

Challenger__ wrote:- taj navodno "oslobođeni" dio Alepa je onaj u kome caruju ove spodobe:

Image

- ako nekoga zanima zašto je BiH zakucana na samo evropsko dno, neka pročita komentare advokata ovih terorističkih spodoba, sve će mu se samo kazati.
Onaj lijevi se smjeska nesto :D , mora da je na FBu kakvu dobru sisaru vidio :D .
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#15975 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

da ... ali u egipat da pomognu nelegitimnu vlast
kako se to uklapa u vaše teorije zablude
Locked