Gdje u Sa......

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
quarterback

#15951 Re: Gdje u Sa......

Post by quarterback »

zomri wrote:hvala ljudi.

preferiram berghoff jer mi zapravo treba da zamijenim nož koji sam kupio u bingu a koji su mi majstori uništili i sad ne mogu nigdje da nađem zamjenu. navikao sam se na njih, imaju odličnu raspodjelu težine i sječivo i najrađe bih da kupim isti.

svaka čast rosmarinu ali to nije ista klasa.
pogledao sam u petrolu vraca imaju nozeve ali su manji, kao escajg za jelo
javim se nakon binga
Pauza

#15952 Re: Gdje u Sa......

Post by Pauza »

ček'in :bih:
dingosp0

#15953 Re: Gdje u Sa......

Post by dingosp0 »

Gdje mogu izraditi registarske tablice američkih dimenzija? Neko je radio u lukavicu ja mislim prije al nisam siguran? Imali ko broj, adresu bilo šta?
holowey

#15954 Re: Gdje u Sa......

Post by holowey »

preferiram berghoff jer mi zapravo treba da zamijenim nož koji sam kupio u bingu a koji su mi majstori uništili i sad ne mogu nigdje da nađem zamjenu. navikao sam se na njih, imaju odličnu raspodjelu težine i sječivo i najrađe bih da kupim isti.

jucer sam u bingu hadzici vidio stalak sa ovim nozevima, neke akcijske cijene... 10-20km po komadu...
LaLuna

#15955 Re: Gdje u Sa......

Post by LaLuna »

Neka prodavnica sa vecim izborom igracaka, za djecaka 5-6 godina? Mislila sam na nesto tipa Lego slagalica i slicnih igracaka koje drze paznju malo duze, a ne zavrse u nekom cosku isti dan :-)
SHTEVELEC

#15956 Re: Gdje u Sa......

Post by SHTEVELEC »

Ima u Bingu, ja kupio na Alipasinom - puk'o mi jedan iz seta, isto tako dugo trazio, nema nigdje kad samo jedan dan stvorise se u Bingu. Kad se kupe prilicno su tupi, al' poslije ostrenja rezu k'o zilet
zgiba

#15957 Re: Gdje u Sa......

Post by zgiba »

dingosp0 wrote:Gdje mogu izraditi registarske tablice američkih dimenzija? Neko je radio u lukavicu ja mislim prije al nisam siguran? Imali ko broj, adresu bilo šta?
Pravilnikom o registriranju vozila propisane su dozvoljene dimenzije tablica (520x110 mm).

cl. 20. stav (4) Pravilnika o registriranju vozila:

"Namjerno oštećenje ili prepravljanje registarskih tablica predstavlja krivotvorenje isprava."

Član 373. Krivicnog zakona FBiH
Krivotvorenje isprave
(1) Ko izradi lažnu ispravu ili preinači pravu ispravu s ciljem da se takva isprava upotrijebi kao prava, ili ko lažnu ili preinačenu ispravu upotrijebi kao pravu ili je nabavi radi upotrebe, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.

Sa ovim se ipak nije zezati. ;-)
dobar osjecaj

#15958 Re: Gdje u Sa......

Post by dobar osjecaj »

zgiba wrote:Sa ovim se ipak nije zezati. ;-)
Pa kako su radili ljudi koji su na mnogim golfovima tricama imali manji prostor za zadnje tablice. Vidjela sam stotine tih vozila s urednim manjim tablicama mimo ovih propisanih dimenzija i nisam nikad cula da je neko kaznjen zbog toga.
holowey

#15959 Re: Gdje u Sa......

Post by holowey »

zgiba wrote:
dingosp0 wrote:Gdje mogu izraditi registarske tablice američkih dimenzija? Neko je radio u lukavicu ja mislim prije al nisam siguran? Imali ko broj, adresu bilo šta?
Pravilnikom o registriranju vozila propisane su dozvoljene dimenzije tablica (520x110 mm).

"Namjerno oštećenje ili prepravljanje registarskih tablica predstavlja krivotvorenje isprava."

Krivotvorenje isprave
(1) Ko izradi lažnu ispravu ili preinači pravu ispravu s ciljem da se takva isprava upotrijebi kao prava, ili ko lažnu ili preinačenu ispravu upotrijebi kao pravu ili je nabavi radi upotrebe, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.

odjel za izdavanje saobracajnih dozvola, trazis prilikom predaje zahtjeva za tablice da ti izdaju tablice umanjenih dimenzija... nove tablice nisu tvoje vlasnistvo nego su ti date na upotrebu pa nema nikakvih prepravki, busenja i slicno, ali se mogu traziti tablice manjih dimenzija (vozila uvezena iz u.s.a., motori, itd)
zgiba

#15960 Re: Gdje u Sa......

Post by zgiba »

dobar osjecaj wrote:
zgiba wrote:Sa ovim se ipak nije zezati. ;-)
Pa kako su radili ljudi koji su na mnogim golfovima tricama imali manji prostor za zadnje tablice. Vidjela sam stotine tih vozila s urednim manjim tablicama mimo ovih propisanih dimenzija i nisam nikad cula da je neko kaznjen zbog toga.
Ja sam cula. Prije par godina je bila akcija kontrole tablica od strane policije Republike Srpske na granicnom prelazu Brod. Tada je protiv 50-ak ljudi pokrenut krivicni postupak zbog falsifikovanja javnih isprava, jer su imali tablice manjih dimenzija. :skoljka:
dingosp0

#15961 Re: Gdje u Sa......

Post by dingosp0 »

zgiba wrote:

Krivotvorenje isprave

Brate jeli ti živiš u BiH? Ovdje ljudi vozaju bez tablica, uozbilji se malo nismo u Njemačkoj ... Među ostalog vozam sa isprintanom zadnjom tablicom već 7 godina jer nisam dobio dimenzije za američko tržište .. Prešao 100.000km i 50 graničnih prelaza Niko mi nije a progovorio, kakvi crni krivični prekršaji .... Ljudi po Sarajevu pucaju iz automata pa nikom ništa, nego zna li iko gdje to se može uraditi?
karanana

#15962 Re: Gdje u Sa......

Post by karanana »

provjeri koja firma sada radi tablice. mislim da je tender prije nekoliko godina dobila neka firma iz banjaluke. prije toga je za pravljenje bila zaduzena firma u sarajevu iz kolodvorske ferba ili tako nesto, pa je bilo lakse naruciti te kvadratne.
Daryl Dixon

#15963 Re: Gdje u Sa......

Post by Daryl Dixon »

dingosp0 wrote:... nego zna li iko gdje to se može uraditi?
ako ne saznas sta konkretno u skorije vrijeme prošetaj do Čaršije pa po onim radnjama iza Begove džamije pogledaj da oni ne rade takve tablice.. vidim neki dan prodaju tablice razlicitih dimenzija i motiva.. pokusaj, pitaj da li je to izvedivo ili se takve tablice moraju raditi negdje drugo po posebnim standardima, nemas sta izgubiti.. nek' te malo upute.. e sad ne znam da li je to zakonski regulisano tj dozvoljeno pa malo proguglaj jer su ovi zakoni od 2007, 2008, 2009-e godine :) evo za početak jedan link ti nastavi dalje.. sretno :thumbup:

http://mup.ks.gov.ba/gradjanjstvo/gstan ... ne-dozvole
samo pozitiva

#15964 Re: Gdje u Sa......

Post by samo pozitiva »

dingosp0 wrote:... nego zna li iko gdje to se može uraditi?
ne mogu se vise izraditi tablice vec moras zamjeniti za nove a cijena svega ti je 100KM

i da, kao sto ti rekose prije mene to ti je krivicno djelo
MOSALJOZE

#15965 Re: Gdje u Sa......

Post by MOSALJOZE »

Image
?
seoBIH

#15966 Re: Gdje u Sa......

Post by seoBIH »

dingosp0 wrote: Brate jeli ti živiš u BiH? Ovdje ljudi vozaju bez tablica, uozbilji se malo nismo u Njemačkoj ... Među ostalog vozam sa isprintanom zadnjom tablicom već 7 godina jer nisam dobio dimenzije za američko tržište .. Prešao 100.000km i 50 graničnih prelaza Niko mi nije a progovorio, kakvi crni krivični prekršaji .... Ljudi po Sarajevu pucaju iz automata pa nikom ništa, nego zna li iko gdje to se može uraditi?
To sto nisi dobio, ne znaci da neces. Jasno je, nazalost, definisano koje dimenzije idu.
dingosp0

#15967 Re: Gdje u Sa......

Post by dingosp0 »

Vi preozbiljno shvatate ovu banana državu ... Ima u istočnom Sarajevu ljudi rade koje hoćeš dimenzije na limu al nez gdje se nalaze..
CherryLips

#15968 Re: Gdje u Sa......

Post by CherryLips »

MOSALJOZE wrote:Image
?
CM
MOSALJOZE

#15969 Re: Gdje u Sa......

Post by MOSALJOZE »

CherryLips wrote:
MOSALJOZE wrote:Image
?
CM
:kiss: :thumbup:
Hvala
CherryLips

#15970 Re: Gdje u Sa......

Post by CherryLips »

...kupiti jutano platno?
NinnushkA

#15971 Re: Gdje u Sa......

Post by NinnushkA »

Ima li gdje snizena ona elektricna turpija za pete Scholl? Tj.ima snizena u Konzumu roza, a pored nje stoji plava, po punoj cijeni. Zna li iko sto je jedna snizena, a druga nije?? Koliko vidim, samo je boja razlika. Znam da je prosle godine bilo finog snizenja po nekim apotekama, ali nisam bas trenutno s vremenom, nemam kad obilaziti, pa ako je neko vidio.. Hvalaa :)

P.S. Je li ko koristio, ima li fajde? Mama mi se zali neki dan da su joj grozne pete, a rodjendan joj za koji dan, pa kontam da uzmem.. Je li bacanje para?
zomri

#15972 Re: Gdje u Sa......

Post by zomri »

Samo da prijavim da su Berghoff noževi kupljeni u Bingu na Alipašinom. Sniženi svi, jeftiniji nego što je bilo na naljepnice :thumbup:
Hvala svima koji su pomogli!
black_noke

#15973 Re: Gdje u Sa......

Post by black_noke »

Zna li neko gdje ima pvc/plasticnih zaluzina uzeti?
MOSALJOZE

#15974 Re: Gdje u Sa......

Post by MOSALJOZE »

Mikado,nalaze se u aerodromskom naselju,odmah ispod picerije dino,visoki profesionalizam.
:thumbup:
JanuaryJones

#15975 Re: Gdje u Sa......

Post by JanuaryJones »

Zidni sklopivi stolić kao na slici (gotovi proizvod a ne sam svoj majstor):
Image
Post Reply