HS kablovska
Moderator: anex
-
Dzontra_Volta
#15951 Re: HS kablovska
Kakvim se sve tonom ovdje pojedinci obraćaju, to je nevjerovatno. O "živopisnosti" jezika da ne govorimo.
Da sam na mjestu ovog @HS&MH kablovska, nakon prvog takvog posta bih ih stavio na ignore listu i ne bi obraćao pažnju na njih ni kad konkretno nešto upitaju.
Ja ako imam problem, zamolim/zatražim da mi se riješi. Ako se ne može riješiti, ima alternativa, hvala Bogu. Ne moraju se prosipati frustracije.
Da sam na mjestu ovog @HS&MH kablovska, nakon prvog takvog posta bih ih stavio na ignore listu i ne bi obraćao pažnju na njih ni kad konkretno nešto upitaju.
Ja ako imam problem, zamolim/zatražim da mi se riješi. Ako se ne može riješiti, ima alternativa, hvala Bogu. Ne moraju se prosipati frustracije.
- cpu_fan
#15952 Re: HS kablovska
Pa sa svakim novim računom od preuzimanja koji pošalju krše zakon.Capsicum wrote:Pitanje za HS predstavnika ovdje: Koga vi vise pravite budalama? Prvo objavite da ste ljudima uvrstili kanale u osnovnu semu, a onda naknadno editujete te objave i prikazujete to kao nekakvu vremenski ogranicenu akciju!
Ovo sto vi radite je kaznjivo zakonom!
-
alen_89
#15953 Re: HS kablovska
Hvala na odg. za prvo pitanje, a sta je sa odg. na moje drugo pitanje i meni dosta bitnim?MH i HS kablovska wrote:Kanali bi trebali automatski da Vam se ažuriraju na uređaju. U krajnjem slučaju predlažemo vraćanje na automatske postavke.alen_89 wrote:Kako se pretrazuju kanali na ovom novom resiveru D3 mini, jel jedino kad ga vratimo na pocetno (fabricko) stanje?
Svako jutro kad upalim TV i spomenuti resiver, TV mi se pocinje paliti i gasiti (uz tzv. zvuk coktanje) imam osjecaj kao da treba da se zagrije preko HDMI (napominjem obicna kablovska TV uredno radi i ako stavim sarene cinceve sa resivera na TV takoder normalno upali), to traje par minuta pa se upali tv i pojavi slika i sve funkcionise... sve u svemu ide na zivce ujutru osobi koja prva upali TV i resiver...
To možete uraditi preko menija - Tehnička podešavanja > Početna podešavanja
Podsjećamo nakon što vratite uređaj na fabrička podešavanja, prijemnik će odraditi pretraživanje kanala ali sva Vaša ranije postavljena podešavanja, omiljene liste kanala i podsjetnici će biti obrisani.
- MH i HS kablovska
#15954 Re: HS kablovska
Vezano za problem koji navodite s D3 prijemnikom, izdali smo reklamaciju i obavijestili nadležni sektor.alen_89 wrote:Hvala na odg. za prvo pitanje, a sta je sa odg. na moje drugo pitanje i meni dosta bitnim?MH i HS kablovska wrote:Kanali bi trebali automatski da Vam se ažuriraju na uređaju. U krajnjem slučaju predlažemo vraćanje na automatske postavke.alen_89 wrote:Kako se pretrazuju kanali na ovom novom resiveru D3 mini, jel jedino kad ga vratimo na pocetno (fabricko) stanje?
Svako jutro kad upalim TV i spomenuti resiver, TV mi se pocinje paliti i gasiti (uz tzv. zvuk coktanje) imam osjecaj kao da treba da se zagrije preko HDMI (napominjem obicna kablovska TV uredno radi i ako stavim sarene cinceve sa resivera na TV takoder normalno upali), to traje par minuta pa se upali tv i pojavi slika i sve funkcionise... sve u svemu ide na zivce ujutru osobi koja prva upali TV i resiver...
To možete uraditi preko menija - Tehnička podešavanja > Početna podešavanja
Podsjećamo nakon što vratite uređaj na fabrička podešavanja, prijemnik će odraditi pretraživanje kanala ali sva Vaša ranije postavljena podešavanja, omiljene liste kanala i podsjetnici će biti obrisani.
- chakany
#15955 Re: HS kablovska
Poštovani HS i MH kablovska,
da li u HBO paketu trebam imati šest kanala otključanih ili samo dva?
To pitam jer sam dobio novu shemu, na kojoj se nalaze i HBO HD, HBO COMEDY HD, HBO +1, HBO COMEDY +1, i dva obična HBO-a.
Meni su otključana samo dva kanala.
Interesuje me i kada konačno možemo očekivati još šest kanala koje ima Telemach, a mi na HS-u nemamo:
RTS 1, B92 INFO, TV VISOKO, TV JASMIN, TV VI-NET, TV SAUDI Q'URAN.
Unaprijed hvala na odgovoru.
To pitam jer sam dobio novu shemu, na kojoj se nalaze i HBO HD, HBO COMEDY HD, HBO +1, HBO COMEDY +1, i dva obična HBO-a.
Interesuje me i kada konačno možemo očekivati još šest kanala koje ima Telemach, a mi na HS-u nemamo:
-
The Realist
#15956 Re: HS kablovska
Trebala bi ti biti otključani HBO Adria i Comedy, te HD isti kanali. +1 nije.chakany wrote:Poštovani HS i MH kablovska,
- quoter
#15957 Re: HS kablovska
Ja sam na Telemachu i nemam te kanalechakany wrote:Poštovani HS i MH kablovska,
- crnivrag
#15958 Re: HS kablovska
Na originalnoj shemi Telemach-a u Sarajevu imaju ovi kanali u ponudi na frekvenciji 570000 Mhz, Symbol rate: 6956, modulacija 256QAM, ali nema ih u ponudi HS verzije, jer HS verzija ima identičan raspored kanala kao i ponuda na području Velneta.quoter wrote:Ja sam na Telemachu i nemam te kanalechakany wrote:Poštovani HS i MH kablovska,
Zato se i borimo da shema svugdje bude jednaka, jer u HS i ostalim ponudama osim originalne ponude u Sarajevu i Zenici ide kanal Z1.
U Zenici idu Minimax, Outdoor Channel i Da Vinci Learning, a nema ih u ostalim ponudama, a u Art-Net ponudi ide Art Info, kojeg nema u ostalim gradovima.
Dok samo u BHB digitalnoj ponudi idu kanali TK (Tuzlanski kanal) i HIT TV Brčko.
Last edited by crnivrag on 10/02/2016 14:53, edited 3 times in total.
- chakany
#15959 Re: HS kablovska
Meni su samo dva HBO-a otključana, ona u običnom formatu, u HD nisu mi otključani.The Realist wrote:Trebala bi ti biti otključani HBO Adria i Comedy, te HD isti kanali. +1 nije.chakany wrote:Poštovani HS i MH kablovska,
-
The Realist
#15960 Re: HS kablovska
Meni jesu i HD (ali nema tona, pa kao da i nisuchakany wrote:
Meni su samo dva HBO-a otključana, ona u običnom formatu, u HD nisu mi otključani.
- chakany
#15961 Re: HS kablovska
Pa pritisneš tipku AUDIO, i naštimaš tonThe Realist wrote:Meni jesu i HD (ali nema tona, pa kao da i nisuchakany wrote:
Meni su samo dva HBO-a otključana, ona u običnom formatu, u HD nisu mi otključani.).
-
barcelona81
#15962 Re: HS kablovska
Imam 2 pitanja za momka iz HS. Otisao sam danas da izaberem duo grande paket. Sad ne znaju da li moze u mojoj ulici podnijeti tehnicki tu uslugu. Prebaceni smo na novu semu. A drugo pitanje. Kako preskenirati D3 mini resiver. Posto mi na njemu nema ovih promotivnih kanala . A na kartici ima.pozz
-
The Realist
#15963 Re: HS kablovska
Hajde da vidim i tochakany wrote:
Pa pritisneš tipku AUDIO, i naštimaš ton
- MH i HS kablovska
#15964 Re: HS kablovska
Zdravo chakany,chakany wrote:Poštovani HS i MH kablovska,
HBO HD, HBO COMEDY HD, HBO +1, HBO COMEDY +1 i dva obična HBO-a kanala se nalaze u Telemachovom HBO paketu.
Naš HBO paket kao i do sada ima dva HBO kanala.
-
The Realist
#15965 Re: HS kablovska
@Chakany - hahahahahahahahahaha, riješio sam problem, hahahahahahaha.
Ali pazi šta je problem, a izgleda da ni oni ne znaju za to.
Kada se podešava reciever, stavlja se jezik audia da je ENG, ostalo ideš na naša područja i u tome je problem, jer da bi HBO radio, audio staviti na HRV, ili SRP i onda radi....
O majko mila, ali ne mogu vjerovati da oni ne znaju za to
, jer niko nikada mi to nije predložio, nego samo da na početne postavke reciever vratim i tu onda idem na audio ENG.
Evo sada sve skeniram sa ovim postavkama, jer inače bih morao stalno mijenjati audio kod prebacivanja, pošto ga ne memoriše.
Kada se podešava reciever, stavlja se jezik audia da je ENG, ostalo ideš na naša područja i u tome je problem, jer da bi HBO radio, audio staviti na HRV, ili SRP i onda radi....
O majko mila, ali ne mogu vjerovati da oni ne znaju za to
Evo sada sve skeniram sa ovim postavkama, jer inače bih morao stalno mijenjati audio kod prebacivanja, pošto ga ne memoriše.
Last edited by The Realist on 10/02/2016 15:30, edited 1 time in total.
- MH i HS kablovska
#15966 Re: HS kablovska
Dostavite nam tačne korisničke i adresne podatke, kako bismo provjerili sve što je potrebno.barcelona81 wrote:Imam 2 pitanja za momka iz HS. Otisao sam danas da izaberem duo grande paket. Sad ne znaju da li moze u mojoj ulici podnijeti tehnicki tu uslugu. Prebaceni smo na novu semu. A drugo pitanje. Kako preskenirati D3 mini resiver. Posto mi na njemu nema ovih promotivnih kanala . A na kartici ima.pozz
Ažuriranje kanala na D3 mini recieveru bi trebalo automatski da se izvrši. U krajnjem slučaju možete uraditi vraćanje uređaja na početna-fabrička podešavanja.
Na taj način će Vam se preskenirati kanali ali ćete tom opcijom izbrisati ranije postavljene liste omiljenih kanala i podsjetnike.
- crnivrag
#15967 Re: HS kablovska
Problem je u tome što engleski audio na HBO kanalima ide u formatu Dolby Digital, a resiver D3 Mini nema mogućnost reprodukcije tog formata.The Realist wrote:@Chakany - hahahahahahahahahaha, riješio sam problem, hahahahahahaha.
O majko mila, ali ne mogu vjerovati da oni ne znaju za to, jer niko nikada mi to nije predložio, nego samo da na početne postavke reciever vratim i tu onda idem na audio ENG.
Također ne postoji skeniranje kanala na tom resiveru, nego se oni sami postave na pozicije koje su naznačene na listi pozicija na stranici Telemach-a.
-
The Realist
#15968 Re: HS kablovska
Pa kako ti to znaš, a oni nisu znalicrnivrag wrote: Problem je u tome što engleski audio na HBO kanalima ide u formatu Dolby Digital, a resiver D3 Mini nema mogućnost reprodukcije tog formata.
Također ne postoji skeniranje kanala na tom resiveru, nego se oni sami postave na pozicije koje su naznačene na listi pozicija na stranici Telemach-a.
Evo, valjda će mi ovako raditi sve, kada stavim u startnim postavkama jezik srpski.
Last edited by The Realist on 10/02/2016 15:31, edited 1 time in total.
-
kakaljin
#15969 Re: HS kablovska
Kako to kada po cjenovniku od 17.01.2016. ima identičan HBO paket onome na telemachu. Za one sa novim signalomMH i HS kablovska wrote:Zdravo chakany,chakany wrote:Poštovani HS i MH kablovska,
HBO HD, HBO COMEDY HD, HBO +1, HBO COMEDY +1 i dva obična HBO-a kanala se nalaze u Telemachovom HBO paketu.
Naš HBO paket kao i do sada ima dva HBO kanala.
http://www.hs-hkb.ba/wp-content/uploads ... OVNIKA.pdf
Last edited by kakaljin on 10/02/2016 15:32, edited 1 time in total.
- kemox
#15970 Re: HS kablovska
@MH i HS kablovska
Molim vas da mi odgovorite
Hoću li ja kao korisnik vaše usluge KID8 nakon 1.8.2016 imati samo osnovnu digitalnu šemu?
P. S.
Ja nikoga ne mrzim, ako je meni nešta draže, to je moj izbor, šta vi imate sa tim? To što si ti zaključio iz mojih postova je total o netačno i uvrijedili ste me izuzetno.

ZBOG VAŠEG NEOSNOVAKOG NAPADA NEĆU SUDJELOVATI VIŠE NA OVOJ TEMI

Molim vas da mi odgovorite
Hoću li ja kao korisnik vaše usluge KID8 nakon 1.8.2016 imati samo osnovnu digitalnu šemu?
P. S.
Ja nikoga ne mrzim, ako je meni nešta draže, to je moj izbor, šta vi imate sa tim? To što si ti zaključio iz mojih postova je total o netačno i uvrijedili ste me izuzetno.
ZBOG VAŠEG NEOSNOVAKOG NAPADA NEĆU SUDJELOVATI VIŠE NA OVOJ TEMI
Last edited by kemox on 11/02/2016 00:26, edited 4 times in total.
- crnivrag
#15971 Re: HS kablovska
Da bi svi kanali imali odgovarajući domaći audio i titl u postavkama resivera je potrebno postaviti prvi audio na hrvatski a drugi na srpski, a isto to uraditi i sa titlom, pa će svi kanali po defaultu prikazivati titlove i reproducirati audio na domaćim jezicima.The Realist wrote:Pa kako ti to znaš, a oni nisu znalicrnivrag wrote: Problem je u tome što engleski audio na HBO kanalima ide u formatu Dolby Digital, a resiver D3 Mini nema mogućnost reprodukcije tog formata.
Također ne postoji skeniranje kanala na tom resiveru, nego se oni sami postave na pozicije koje su naznačene na listi pozicija na stranici Telemach-a.!?
Evo, valjda će mi ovako raditi sve, kada stavim u startnim postavkama jezik srpski.
Također se može postaviti prvi audio/titl jezik na srpski, a drugi na hrvatski, sve po preferansama korisnika.
-
laik1981
#15972 Re: HS kablovska
Ja ukucao ovo 6956 da preskeniram i nema kanala a zaboravio sam koji je broj prije bio.. Ima li gdje lista sa frekfencijama za korisnike kojima nije pusten taj novi signal?
- Maharadza
#15973 Re: HS kablovska
Nedaj Bože prvi hrvatski, ko bi SK pratio onda?!crnivrag wrote:Da bi svi kanali imali odgovarajući domaći audio i titl u postavkama resivera je potrebno postaviti prvi audio na hrvatski a drugi na srpski, a isto to uraditi i sa titlom, pa će svi kanali po defaultu prikazivati titlove i reproducirati audio na domaćim jezicima.The Realist wrote:Pa kako ti to znaš, a oni nisu znalicrnivrag wrote: Problem je u tome što engleski audio na HBO kanalima ide u formatu Dolby Digital, a resiver D3 Mini nema mogućnost reprodukcije tog formata.
Također ne postoji skeniranje kanala na tom resiveru, nego se oni sami postave na pozicije koje su naznačene na listi pozicija na stranici Telemach-a.!?
Također se može postaviti prvi audio/titl jezik na srpski, a drugi na hrvatski, sve po preferansama korisnika.
- crnivrag
#15974 Re: HS kablovska
Na stranici HS-a nema spiska frekvencija za staru shemu, pa je potrebno uraditi automatsko skeniranje cijelog spektra frekvencija.laik1981 wrote:Ja ukucao ovo 6956 da preskeniram i nema kanala a zaboravio sam koji je broj prije bio.. Ima li gdje lista sa frekfencijama za korisnike kojima nije pusten taj novi signal?
- crnivrag
#15975 Re: HS kablovska
Zato se na određenom kanalu može promijeniti zvuk pritiskom na tipku FAV na daljinskom, a opet kažem sve zavisi od toga koji jezik korisnik želi slušati i čitati.Maharadza wrote: Nedaj Bože prvi hrvatski, ko bi SK pratio onda?!