Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#15951 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Bloo »

Jao baby ananaaaas :shock:

Ne bih ga imala srca zaklati
arzuhal

#15952 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by arzuhal »

sekerbay wrote:
hadzinicasa wrote:fetu
Šta je fetu?
:lol:

štafeta, šta-feta?
SmokingMan

#15953 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by SmokingMan »

sekerbay wrote:Budući da me arzuhal kritikovo zbog postavljanja bajatih slika iz arhive(on ne postavlja nikake; on je tu da trola :mrgreen:) ev neš što sam upravo napravio i pojo u slast.
Pažnja!
Nije za svakoga :mrgreen:
Helem, neki file iliti biftek, a kao prilog je išla riža sa sosom od manga i još nekih điđa i uprženi baby ananas (upržen u tavi u kojoj se peklo meso)

Image

Image

Image
Čim sam počeo skrolati članaK odozdo (odozgo. :D ) prema vrhu,odmah sam znao da je ovo pripremila muška ruka. :D

:thumbup:

Mada više preferiram kokoš.
moonca

#15954 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca »

Od koje zivotinje je biftek? :-D
Nije uobicajeno voce kao prilog ako nije neka divljac kao i gico. Mada slatki krompit bi bio takodje dobar.
Image
sekerbay

#15955 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by sekerbay »

Ovaj je bio juneći.

Ps.
Raja, danas na meniju ni manje ni više nego kengur :-D
Biftek od kengura.
Moram nać recepata pa da opletem :mrgreen:
InshaAllah predveče idu slike
moonca

#15956 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca »

:-)

'ocel taj rucak

:-D kakva je kengurica -- jel' ko kokoska
sekerbay

#15957 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by sekerbay »

moonca wrote::-)

'ocel taj rucak

:-D kakva je kengurica -- jel' ko kokoska
Ma zadržala me @kerima1, pa nisam imo kad da neš izvodim, nego sam onako na brzinu pa reko da ne postavljam :mrgreen:
Al sam sliko, pa ako vas baš zanima, evo ga

Image

Image
moonca

#15958 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca »

Odlicno peceno, vidim ima i malo krvi.
Prilozi- dobri .

Porcija pozamasna :lol: :-)
sekerbay

#15959 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by sekerbay »

moonca wrote:Porcija pozamasna
Pa i čojk je... pozamašan :mrgreen: valja 100 kila nahranit.
Što se tiče mesa... Hmmm, stvar ukusa i navike.
Malo slatkasto.
ABd za večeru će bit fileti od sabljarke, valjda bude bolje.
moonca

#15960 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca »

sekerbay wrote:
moonca wrote:Porcija pozamasna
Pa i čojk je... pozamašan :mrgreen: valja 100 kila nahranit.
Što se tiče mesa... Hmmm, stvar ukusa i navike.
Malo slatkasto.
ABd za večeru će bit fileti od sabljarke, valjda bude bolje.
:-)

Mozda za veceru ostaci od rucka? :lol:

Uh, slatkasto- ako naletim na kengur- meso, probati cu ga.
sekerbay

#15961 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by sekerbay »

A da ti nisi žensko :mrgreen:
Kakvi crni ostaci :lol:
Ok, imaju dva komadića mesa, ali i mačak mora da omasti brk :mrgreen:

Ne znam, pojedem komadić mesa i sjetim se one fine životinje iz zoološkog kako bezbrižno skakuće :blento:
moonca

#15962 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca »

Licim na takvo sto-zensko. :diva:

Da, neke smo navikli jesti bez problema a nekima bas ne mozemo - ameri -zeca,jarcice pa i konjsko meso-nebi narucili u restoranu. :-)

A slatke ovcice -nikad dosta :roll:

Jos malo preci ces ti u vegeterijanca. :-D
sekerbay

#15963 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by sekerbay »

moonca wrote:Licim na takvo sto-zensko
Ma vidim ja ti se snebivaš na onaj tanjurić, a ja nisam izvadio više jer nije moglo stat :mrgreen:
moonca wrote:preci ces ti u vegeterijanca
Njet!!!
Što se mene tiče, ako ne mekeće, blekeće, muče i pijuće, to nije jelo :mrgreen:
moonca

#15964 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca »

sekerbay wrote:
moonca wrote:Licim na takvo sto-zensko
Ma vidim ja ti se snebivaš na onaj tanjurić, a ja nisam izvadio više jer nije moglo stat :mrgreen:
moonca wrote:preci ces ti u vegeterijanca
Njet!!!
Što se mene tiče, ako ne mekeće, blekeće, muče i pijuće, to nije jelo :mrgreen:
:lol: :lol:

Jucer bas sretnem tipa ,dobar slikar- zena mu bila francuskinja on poljak- na vecerama nema sta se nije sluzilo, da ne nabrajam- sampanjce otvarao nekom -antika sabljom i bio punacak --- :shock: smrsao , vidje mog sa stomakom - zinuo - kad krenu sa rafalom, odmah da si presao na vegetarijansku hranu, nista ulja , ribe , bala bla :roll: :roll: umalo nije dobio batina :lol: :lol:
sekerbay

#15965 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by sekerbay »

Pa da, iz krajnosti u krajnost.
Razumijem da je smanjio, al prestati skroz :-)
Haj ti ba ostavi janjetinu, biftek, jaretinu, teletinu, mozak, brizle, škembiće, ćevape, burek, i ostalo :)
vazi

#15966 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by vazi »

moonca wrote:Od koje zivotinje je biftek? :-D
Nije uobicajeno voce kao prilog ako nije neka divljac kao i gico. Mada slatki krompit bi bio takodje dobar.
Image
Ovo lijepo izgleda ali ja , na malom telefoncicu, nîkako ne mogu da odgonetnem sta je :) ?
moonca

#15967 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca »

sekerbay wrote:Pa da, iz krajnosti u krajnost.
Haj ti ba ostavi janjetinu, biftek, jaretinu, teletinu, mozak, brizle, škembiće, ćevape, burek, i ostalo :)
Kada probas sve i eto dodjes u godine , kao sto mi rece jedna vrlo bogata zena - koja slucajnost ,ustvari Amerikanka koja je radila za coca cola komp. u Bosni , imam mogucnost da putujem, zivim a suocavam se sa problemom srcanog oboljenja- i presla je na vigan gdje cak ni ulje ne konzumira -Clinton je sada na toj hrani. Djaba ti novac ako ne mozes uzivati. :-)

Ne znam koliko ti je godina- ali smani malo sa mesom-ako je organsko i nekako, ostalo :-) :-D
moonca

#15968 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca »

vazi wrote:
Image
Ovo lijepo izgleda ali ja , na malom telefoncicu, nîkako ne mogu da odgonetnem sta je :) ?
:-D I ti si ga pravila -slatki krompir -donji svjetliji je druga vrsta i meni se vise svidja- tekstura je drugacija (ima manje vode u sebi)ja ih inace jedem kao desert, zgnjecim i dodam creama-slatkog vrhnja. :-)

Image
vazi

#15969 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by vazi »

moonca wrote:
vazi wrote:
Image
:-D I ti si ga pravila -slatki krompir -donji svjetliji je druga vrsta i meni se vise svidja- tekstura je drugacija (ima manje vode u sebi)ja ih inace jedem kao desert, zgnjecim i dodam creama-slatkog vrhnja. :-)

Image
Super :thumbup:

Meni je taj krompir dobar na sve nacine :)
Euridika
Globalna šefica

#15970 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Euridika »

moonca wrote:
sekerbay wrote:Pa da, iz krajnosti u krajnost.
Kada probas sve i eto dodjes u godine , kao sto mi rece jedna vrlo bogata zena - koja slucajnost ,ustvari Amerikanka koja je radila za coca cola komp. u Bosni , imam mogucnost da putujem, zivim a suocavam se sa problemom srcanog oboljenja- i presla je na vigan gdje cak ni ulje ne konzumira -Clinton je sada na toj hrani. Djaba ti novac ako ne mozes uzivati. :-)

Ne znam koliko ti je godina- ali smani malo sa mesom-ako je organsko i nekako, ostalo :-) :-D
Joj, što ne mogu ove američke propagande i preseravanja! Eto, svi koji jedu meso će crknuti u 50-oj, a vi što rokate vegansku hranu punu GMO shit-a i ostale plastike, vi ćete živjeti duže. Hoćete, al' malo sutra! Pogledaj malo bolje zdravstvene žurnale (vi u Americi makar imate tu privilegiju, u odnosu na nas, zaostale Balkance), ne ubija masnoća i crveno meso, već gomila šećera, posebno tih rafiniranih, industrijskih. Pa u Americi nemaš jela, niti bilo kakve prerađevine, da nema barem 30% šećera u raznim oblicima. Čime se vi tamo hranite, pa meni se želudac okrene 5x za 360°samo što vidim na slici te vaše plastičarije. Ja to ne bih jela da mi neko plaća suhim zlatom.

Oh, and btw, ja znam masu ljudi iz Bosne koji su čitav život jeli meso nemilice, i masno i posno, i domaće sireve/kajmake/mlijeka i ostale prirodne proizvode, i to one koje plivaju u masnoći, pa su živjeli po 90+ godina, bili jaki kao beton do pred smrt, a znam i nemali broj slučajeva tih što su se ustezali od svega, živjeli na vodi i kori suhog hljeba, pa odoše sa 45-50 godina. Pih, bolje živjeti 5 godina kao čovjek i uživati u životu, nego životariti 50 godina - koja je svrha takvog života? Što si živio - ni sam ne znaš... :-) :-)
arzuhal

#15972 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by arzuhal »

Euridika wrote: Joj, što ne mogu ove američke propagande i preseravanja! Eto, svi koji jedu meso će crknuti u 50-oj, a vi što rokate vegansku hranu punu GMO shit-a i ostale plastike, vi ćete živjeti duže. Hoćete, al' malo sutra! Pogledaj malo bolje zdravstvene žurnale (vi u Americi makar imate tu privilegiju, u odnosu na nas, zaostale Balkance), ne ubija masnoća i crveno meso, već gomila šećera, posebno tih rafiniranih, industrijskih. Pa u Americi nemaš jela, niti bilo kakve prerađevine, da nema barem 30% šećera u raznim oblicima. Čime se vi tamo hranite, pa meni se želudac okrene 5x za 360°samo što vidim na slici te vaše plastičarije. Ja to ne bih jela da mi neko plaća suhim zlatom.

Oh, and btw, ja znam masu ljudi iz Bosne koji su čitav život jeli meso nemilice, i masno i posno, i domaće sireve/kajmake/mlijeka i ostale prirodne proizvode, i to one koje plivaju u masnoći, pa su živjeli po 90+ godina, bili jaki kao beton do pred smrt, a znam i nemali broj slučajeva tih što su se ustezali od svega, živjeli na vodi i kori suhog hljeba, pa odoše sa 45-50 godina. Pih, bolje živjeti 5 godina kao čovjek i uživati u životu, nego životariti 50 godina - koja je svrha takvog života? Što si živio - ni sam ne znaš... :-) :-)
Image
pizarro

#15973 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by pizarro »

pa ovo je brutalna istina sto govori za secer.
Tomahawk11
Globalni moderator

#15974 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Tomahawk11 »

Euridika wrote: Joj, što ne mogu ove američke propagande i preseravanja! Eto, svi koji jedu meso će crknuti u 50-oj, a vi što rokate vegansku hranu punu GMO shit-a i ostale plastike, vi ćete živjeti duže. Hoćete, al' malo sutra! Pogledaj malo bolje zdravstvene žurnale (vi u Americi makar imate tu privilegiju, u odnosu na nas, zaostale Balkance), ne ubija masnoća i crveno meso, već gomila šećera, posebno tih rafiniranih, industrijskih. Pa u Americi nemaš jela, niti bilo kakve prerađevine, da nema barem 30% šećera u raznim oblicima. Čime se vi tamo hranite, pa meni se želudac okrene 5x za 360°samo što vidim na slici te vaše plastičarije. Ja to ne bih jela da mi neko plaća suhim zlatom.

Moderni bulšit.
apsolutno romantican

#15975 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by apsolutno romantican »

pizarro wrote:pa ovo je brutalna istina sto govori za secer.
niko nije rekao da nije :D meni licno, mesa na sve nacine :D
Post Reply