Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Thorgerson

#15951 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Thorgerson »

Artest wrote:Nisam mislio samo na ovo ljeto i samo na forumase. Treba mu zamandalit vrata za sva vremena, jer je to u interesu reprezentacije i rezultata (samo nekako treba ubjedit Vujosevica, ako ostane). Koji ce nam kurac i u buducnosti? Da pusta Baju i glumi neku zvijezdu? Vazda je bolje imat momke poput Sejfica, Lončara... Mozda nisu talenti od kojih bi imali igracke koristi, ali makar ne slave rodjendane uz Cecine pjesme...javno.

Ako pratis komentare na naslovnoj klixa, onda znas kakav ugled Nurkic uziva. Cisto sumnjam da preko 100 lajkova na uvrede stigne iz Lukavice i Posusja.

Treba mu šuknut tako sto ce ljeta provodit slobodan, umjesto da rinta za reprezentaciju. Htio ili ne htio igrati za nju.
Uzimati komentare sa naslovne klixa kao nesto relevantno, ne znam sta da kazem na to. Ko uopste cita ono smece? hrpica istih likova pljuje i bise besmislice.

I od tih 100 lajkova glavu dajem da nijedan od doticnih likova nikada nije bio ni na kakvoj utakmici. Ne daj boze da je igrao kosarku i da poznaje pravila iste. Dakle, data je mogucnost svakome da pise sta hoce, kad hoce i kako hoce.

Isto vazi i za forum. Nekolicina nas ovdje komentarise i nismo pokazatelj nicega. A narocito ne misljenja javnosti.

Primjetit ces da kad se desavaju lijepe stvari, komentari na forumu su minimalni. Kad je nesto ruzno, kad se nesto zajebe, kad se treba psovati, pljuvati komentari pljuste. Zato kazem, ne obazirati se na to.

Samo je problem, kao sto sam vec naveo, EP se ne odrzava vise svako 2 godine, nego 4. A do SP mi tesko mozemo doci. Dakle, jedan igrac fakticki sada moze odraditi maksimalno 3-4 evropska. Da ga zaobidju povrede. E to je problem. Godine prolaze i vec sljedece EP Juka vise nece biti tako mlad igrac.
Thorgerson

#15952 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Thorgerson »

Ima li baksuznije repke od nase?

Otkaze citav tim.

Odu nam usred kvalifikacija 3 igraca.

Na kraju najvaznija utakmica, ostanemo bez trenera.

Mislim ono jbt. Cime idu ovi igraci u Armeniju. Treba dobro taj avion provjerit. Majke mi. :roll:
dulekrele

#15953 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dulekrele »

VPSA wrote:Mene je strah da Menso nece rotirati u mjeri u kojoj rotira Vujosevic. On je i ranije uvijek igrao sa 7 8 igraca, a mislim da nam je najveca prednost u odnosu na Armence to sto koristimo svih 12 i sto njihovih 7 mozemo izmoriti ritmom. Ono kad kad jedan centar postavi los blok, a drugi ne zagradi defanzivni skok, a Dule ih obojicu promjeni u istoj minuti, bojim se da Menso nema hrabrosti za takve stvari.

Ali eto, sigurno da ce mu Dule prenijeti glavne ideje vodjenja ove tekme, vjerovatno ce i igraci biti jos motivisaniji, tako da nadati se najboljem. A selektoru sto brzi oporavak i da nas vodi u kvalifikacijama za par mjeseci.
Pa hebem mu valjda je nesto skontao u ovih 5 utakmica sa Duletom. Ali opet je to Menso 3/4
palermo

#15954 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by palermo »

Artest wrote: Nisam mislio samo na ovo ljeto i samo na forumase. Treba mu zamandalit vrata za sva vremena, jer je to u interesu reprezentacije i rezultata (samo nekako treba ubjedit Vujosevica, ako ostane). Koji ce nam kurac i u buducnosti? Da pusta Baju i glumi neku zvijezdu? Vazda je bolje imat momke poput Sejfica, Lončara... Mozda nisu talenti od kojih bi imali igracke koristi, ali makar ne slave rodjendane uz Cecine pjesme...javno.

Ako pratis komentare na naslovnoj klixa, onda znas kakav ugled Nurkic uziva. Cisto sumnjam da preko 100 lajkova na uvrede stigne iz Lukavice i Posusja.

Treba mu šuknut tako sto ce ljeta provodit slobodan, umjesto da rinta za reprezentaciju. Htio ili ne htio igrati za nju.
Mah, navijači se začas okrenu....da nije tako ne bi bili navijači nego filozofi :D ne treba oko toga dizati neku famu...uostalom šta je sve o Džeksonu pisano i na ovom forumu...pa im svima začepi usta. Ono ako hoćeš....

nego ja vidim kada je Nurk u pitanju jedan potencijalni strukturalni problem, čija će ovo reprezentacija biti....Džananova ili Jusufova....nisam baš siguran da bi recimo Musa, ako stvari budu išle kako treba u njegovoj karijeri, baš rado pristao na povlašten položaj Jusufa.....
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#15955 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Thorgerson wrote:Ima li baksuznije repke od nase?

Otkaze citav tim.

Odu nam usred kvalifikacija 3 igraca.

Na kraju najvaznija utakmica, ostanemo bez trenera.

Mislim ono jbt. Cime idu ovi igraci u Armeniju. Treba dobro taj avion provjerit. Majke mi. :roll:
A prije svega toga upadnemo u jedinu grupu sa 4 ekipe :-)
hrasno38

#15956 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

palermo wrote:
Artest wrote: Nisam mislio samo na ovo ljeto i samo na forumase. Treba mu zamandalit vrata za sva vremena, jer je to u interesu reprezentacije i rezultata (samo nekako treba ubjedit Vujosevica, ako ostane). Koji ce nam kurac i u buducnosti? Da pusta Baju i glumi neku zvijezdu? Vazda je bolje imat momke poput Sejfica, Lončara... Mozda nisu talenti od kojih bi imali igracke koristi, ali makar ne slave rodjendane uz Cecine pjesme...javno.

Mah, navijači se začas okrenu....da nije tako ne bi bili navijači nego filozofi :D ne treba oko toga dizati neku famu...uostalom šta je sve o Džeksonu pisano i na ovom forumu...pa im svima začepi usta. Ono ako hoćeš....

nego ja vidim kada je Nurk u pitanju jedan potencijalni strukturalni problem, čija će ovo reprezentacija biti....Džananova ili Jusufova....nisam baš siguran da bi recimo Musa, ako stvari budu išle kako treba u njegovoj karijeri, baš rado pristao na povlašten položaj Jusufa.....
He to iskljucivo zavisi od selektora a bude li i dalje to Vujosevic kod nega nema povlastenih a to je odlicno osjetio Musa u svim proteklim utakmicama!!!
palermo

#15957 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by palermo »

hrasno38 wrote:
He to iskljucivo zavisi od selektora a bude li i dalje to Vujosevic kod nega nema povlastenih a to je odlicno osjetio Musa u svim proteklim utakmicama!!!
he, Hrasno, svugdje ima povlaštenih, i mora biti povlaštenih....ne mogu niti je dobro da su svi jednaki......nije problem u povlaštenosti nekoga ko je level ili dva iznad nekoga, problemi mogu nastati onda kada imaš dva potencijalna lidera u ekipi....
hrasno38

#15958 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

palermo wrote:
hrasno38 wrote:
he, Hrasno, svugdje ima povlaštenih, i mora biti povlaštenih....ne mogu niti je dobro da su svi jednaki......nije problem u povlaštenosti nekoga ko je level ili dva iznad nekoga, problemi mogu nastati onda kada imaš dva potencijalna lidera u ekipi....
Dusko je trener koji stvara lidere i kod njega ne dolaze samoprozvani lideri a koliko sam ja shvatio nakon nedolaska Nurkica ta liderska pozicija je pripala Musi i ja vjerujem da ce tako i ostati igrao Nurkic ili ne.
VPSA

#15959 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by VPSA »

Ma Musa i Nurkic su takvi tipovi igraca da nikako ne mogu smetati jedan drugom, vec sasvim suprotno, savrseno su komplementarni. Musa trazi stalno loptu u rukama, savrsena kontrola lopte, citanje igre, a Nurkic je centar koji svakako kada primi loptu zavrsava akciju u par sekundi ili izbacuje pas za nekog slobodnog. Sama pomisao na utreniran pick&roll njih dvojice za neke 2 3 godine je meni zastrasujuca.
insomnia78

#15960 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by insomnia78 »

Vujosevic ima pocetak gangrene na noznim prstima
Thorgerson

#15961 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Thorgerson »

Ma vidi se da je ozbiljna situacija kod covjeka. Mislim ne bi on tek tako propustio najbitniju utakmicu kvalifikacija.

Zato mi je i glupo citati ovdje nekakve planove sa Duskom. Ovo je jebena bolest i cisto sumnjam da ce lik baciti tek tako godine zivota na nasu repku, da napravi nesta kao s njom.

Ne znam, volio bih da nije tako. Volio bih da Dusko ozdravi i da ostane tu jos 5 godina sto se mene tice. Ali mala je vjerovatnoca za to.
hrasno38

#15962 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Thorgerson wrote:Ma vidi se da je ozbiljna situacija kod covjeka. Mislim ne bi on tek tako propustio najbitniju utakmicu kvalifikacija.

Zato mi je i glupo citati ovdje nekakve planove sa Duskom. Ovo je jebena bolest i cisto sumnjam da ce lik baciti tek tako godine zivota na nasu repku, da napravi nesta kao s njom.

Ne znam, volio bih da nije tako. Volio bih da Dusko ozdravi i da ostane tu jos 5 godina sto se mene tice. Ali mala je vjerovatnoca za to.
Dule sa tim zivi vec dugo godina i ovo mu se vec desavalo i ranije s tim da je izgleda malo zakasnio na dijalizu. Ja vjerujem da ce nakon terapije da se uspjesno oporavi mada naravno on tesko da moze da bude bolji i njegovo stanje iz godine u godinu je gore ali nadm se jos daleko od najgoreg. Naravno pitanje je sta ce on odluciti ali cisto sumnjam da ce odustati od ovog projekta jer koliko mi se cini vidio je ovdje sve ono sto on navise voli u kosarci a to je da od talenata pravi odlicne kosarkase.
insomnia78

#15963 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by insomnia78 »

Ovo nema veze sa dijalizom

DRAMA Vujošević za Blicsport: Odsustvo teže pada od gangrene http://sport.blic.rs/f09jmtj
Nadzorna_ploca

#15964 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Nadzorna_ploca »

OK, Dule je pod nadzorom i biti ce bolje za nadati se. Na momcima je da odrade posao pa da se taj odnos nastavi i u kvalama.
phillie

#15965 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by phillie »

Nek nam je Bog na pomoci....
hrasno38

#15966 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

insomnia78 wrote:Ovo nema veze sa dijalizom

DRAMA Vujošević za Blicsport: Odsustvo teže pada od gangrene http://sport.blic.rs/f09jmtj
Nema veze i ima veze jer kod nejga vuce sve jedno drugo. Njegovo tretiranje gangrene kisikom u hiperbaricnoj komori pokazuje da stanje jos uvijek nije toliko kriticno jer kad je bas kriticno ide ili operacija ili rezanje. Medjutim kasnjenje na dijalizu moze dovesti do zatajenja bubrega koje nije nista manje opasno zato sam i napisao. Stvarno mi ga je zao jer znam sta je secer jer je mog clana porodice pojeo skroz i umro je u najtezim mukama.
Thorgerson

#15968 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Thorgerson »

E jebiga. :(

ZAo mi je covjeka. Mislim fkt se vidi da mu se ovdje svidjelo, da su momci regularni i da je ok atmosfera. Iako nam igra B tim.

Sjetimo se proslih kvalifikacija. Imali smo haman najbolji tim, pa nikad gora atmosfera nije bila. Nikad gora.
Artest

#15969 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Artest »

Lesinari ganjaju klikove i na ovakvim stvarima..
al-em

#15970 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by al-em »

Pobijedite momci za duleta
hrasno38

#15971 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Thorgerson wrote:E jebiga. :(

ZAo mi je covjeka. Mislim fkt se vidi da mu se ovdje svidjelo, da su momci regularni i da je ok atmosfera. Iako nam igra B tim.

Sjetimo se proslih kvalifikacija. Imali smo haman najbolji tim, pa nikad gora atmosfera nije bila. Nikad gora.
Bice to sve OK i mi cemo dobiti veceras i Dule ce biti dobar do Novembra pa da odemo na to SP :bih: :bih:
Thorgerson

#15972 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Thorgerson »

hrasno38 wrote:
Thorgerson wrote:E jebiga. :(

Bice to sve OK i mi cemo dobiti veceras i Dule ce biti dobar do Novembra pa da odemo na to SP :bih: :bih:
Nadam se.

Nakon svih baksuzluka koji su nas zadesili red bi bio.
hrasno38

#15973 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Nadzorna_ploca

#15975 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Prenosi li TV?
Post Reply