SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#15951 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

mali_balon wrote:
japin_mutapi wrote:sto su se „hadzije" pohasile pa bi da zabrane sirotinji da voze auta, kako bi se oni jos vise isticali i sto vise odskocili od fukare sto nema para za skuplje auto
Ne vidim u cemu je problem, fukara bi da ima auta a nema para za registraciju i popravke....nek fukara tabana ili ako su malo proparama kupe zaprezna kola i dorata pa nek se voza.......a hadzije nek se hadzijaju jer ipak su to oni zaradli i zasluzili.....pajel
Nadam se da si ipak samo cinican :D
Edin H.

#15952 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

muha_sa wrote:
Edin H. wrote:
To uglavnom u Engleskoj rade bivsi krimanlci, ono pojave se tri medjeda da uzmu pare zeni sto je malo tackom nagazila bijelu liniju izmedju dva automobile.

Nije ni to rijesenje.
ženi bilo mrsko još jedan manevar koji traje pola minute uradit :-)
Jesi li ti kada bio u zurbi?
mali_balon

#15953 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

hrasno38 wrote:
mali_balon wrote:
japin_mutapi wrote:sto su se „hadzije" pohasile pa bi da zabrane sirotinji da voze auta, kako bi se oni jos vise isticali i sto vise odskocili od fukare sto nema para za skuplje auto
Ne vidim u cemu je problem, fukara bi da ima auta a nema para za registraciju i popravke....nek fukara tabana ili ako su malo proparama kupe zaprezna kola i dorata pa nek se voza.......a hadzije nek se hadzijaju jer ipak su to oni zaradli i zasluzili.....pajel
Nadam se da si ipak samo cinican :D
Naravno ali djelimicno..to za fukaru i hadzije.....ali de mi reci sjecas se par ne par ove zime.....prvo je bila zabrana za vozila ispod eu3 norme, i koliko sam vidio niko se nije pridrzavao nit ih je policja sklanjala i kaznjavla (naravno nisu ni mogli sve i da su htjeli), onda su uveli par ne par za sva vozila bez obzira na euro normu....i kako sad da meni koji imama euro5, odrzavam auto regisrujem ga itd itd.......ne bude krivo na one sa euro3 i ispod.....naranvo da cu rec da treba nesta nekom zabraniti.....a ustvari treba tehnicke natjerati da rade svoj posao....jer znam za 5 vozila koju su registrovana kao euro5 bez DPF filtera
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#15954 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

mali_balon wrote:Naravno ali djelimicno..to za fukaru i hadzije.....ali de mi reci sjecas se par ne par ove zime.....prvo je bila zabrana za vozila ispod eu3 norme, i koliko sam vidio niko se nije pridrzavao nit ih je policja sklanjala i kaznjavla (naravno nisu ni mogli sve i da su htjeli), onda su uveli par ne par za sva vozila bez obzira na euro normu....i kako sad da meni koji imama euro5, odrzavam auto regisrujem ga itd itd.......ne bude krivo na one sa euro3 i ispod.....naranvo da cu rec da treba nesta nekom zabraniti.....a ustvari treba tehnicke natjerati da rade svoj posao....jer znam za 5 vozila koju su registrovana kao euro5 bez DPF filtera
A ste bi trebali reci oni kojima je ugradjen plin :? Naravno sve pocinje od tehnickih pregleda koji su smijesni jer je samo bitno uzeti pinku. Ne trebas gledati auta pogledas poluraspadnute kombije iza kojih te strah voziti.....kamioncice iz vremena 8 ofanzive....autobuse koje obavezno moras drzati na debelom odstojanju....sve 100% tehnicki neispravno ali na putu. Neki dan kada je frajer sa nekim autom opalio po gasu u citavoj mahali nije mogao vidjeti covjek covjeka na metar.....ali je uredno registrovan jer ide varijanta....bratic....tetic....amidizc....dajdzic......i jos dobije registraciju sa popustom.
muha_sa

#15955 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Edin H. wrote:
muha_sa wrote:
Edin H. wrote:
To uglavnom u Engleskoj rade bivsi krimanlci, ono pojave se tri medjeda da uzmu pare zeni sto je malo tackom nagazila bijelu liniju izmedju dva automobile.

Nije ni to rijesenje.
ženi bilo mrsko još jedan manevar koji traje pola minute uradit :-)
Jesi li ti kada bio u zurbi?
ja sam Edine vazda u žurbi :-D al kad god parkiram pogledam da nekom ne smetam--da ne mora na kant ulazit u svoje auto i tome slicno---nije se problem vratit, krehnut i pomjerit i parkirat kako bog zapovjeda :D
vjerujem da se slažeš sa mnom--al ko eto :-)
shalla

#15956 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shalla »

Nije tema, al ovo što Muha kaže za parkiranja, ma majke mi zapitam se milion puta jesam li ja konj/idiot, šta li? Uvijek, UVIJEK gledam da sam parkiran po PS-u, u linijama, da onaj pored mene može otvoriti vrata i sl. i onda skoro pa svakodnevno gledam auta kako ili stoje na 2 mjesta, ili se parkiraju poprijeko, ili pogotovo oni što parkiraju sa strane, što je prije bio slučaj u BBI. Ili jučer, dolazim popodne sa porodicom u Centar Safet Zajko, tamo parking od milion mjesta, 50% slobodnih mjesta i neki baja je ostavio napucanu Octaviju sa desne strane na trotoaru kad se prilazi parkingu i naravno napravio se čep jer ovi iz desne trake moraju čekati da nema nikoga u lijevoj da zaobiđu morona, jebem mu sve da mu jebem...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15957 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

znači za sve su krivi policajci, vlast, odgovorni i oni koji primaju platu da bi red bio u sarajevu

malo da karikiram
redom osmanlije, komunisti, nacionalisti pa svi mi skupa koji smo dotjerali do ovog stanja
dakle svi smo krivi ukljućujući i one koji su zdušili preko granice :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#15958 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by un1ted »

Romeo 80 wrote:Sporači i gmizavci za volanom su glavni uzrok gužvi u Sarajevu. Prije 4/5 godina se moglo prilično normalno voziti, pa čak i ganjati zeleni val što je danas misaona imenica, a ne bih rekao da je broj auta tada bio puno manji. Smiješan mi je argument da je puno vozila uzrok gužve, jer smo mi najobičnija kasaba sa brojem auta smiješnim u odnosu na evropske metropole, pa tamo opet saobraćaj funkcioniše.
Broj auta je u pitanju. Bio je neki statisticki podatak o uvecanju broja automobila na cesti kroz 5 godina i taj broj nije zanemariv. To se moze primijetiti golim okom. Pogledaj kada je sipca odakle se formira kolona, da li vidis kraj? Ima dosta stoke u saobracaju, ali broj automobila je u porastu, a infrastruktura bez nekog poboljsanja.
Truba

#15959 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

ljudi koji su živjeli u drugim gradovima... znači npr split...
kažu da su u sarajevu katastrofa vozači
i saobraćaj općenito
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#15960 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by japin_mutapi »

cakija ili kljucevima od auta i lagano u prolazu ga izgrebati po vratima, ili se malo nasloniti na reteovizor
moze i sok, sladoled, kiflice, smoki bilo sta vam se nadje pri ruci, po sajbi i staklima, ili kakvu poganstinu po bravama
drugi put ce gledati gdje parkira

ja kruzim, trazim mjesto gdje mogu parkirati da ne smetam nikome, popravim ako sam malo ukoso i onda dodje papak i blokira me, parkira ukoso a mogao je lijepo, pa jedva izadjem
to mi se desilo vise puta vozim karavan i ponekad bas bude tijesno

na kraju kontam ko je papak, on ili ja, koji nista ne poduzmem od gore navedenog
mescini i to ce se promijeniti
nivla

#15961 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nivla »

japin_mutapi wrote:cakija ili kljucevima od auta i lagano u prolazu ga izgrebati po vratima, ili se malo nasloniti na reteovizor
moze i sok, sladoled, kiflice, smoki bilo sta vam se nadje pri ruci, po sajbi i staklima, ili kakvu poganstinu po bravama
drugi put ce gledati gdje parkira

ja kruzim, trazim mjesto gdje mogu parkirati da ne smetam nikome, popravim ako sam malo ukoso i onda dodje papak i blokira me, parkira ukoso a mogao je lijepo, pa jedva izadjem
to mi se desilo vise puta vozim karavan i ponekad bas bude tijesno

na kraju kontam ko je papak, on ili ja, koji nista ne poduzmem od gore navedenog
mescini i to ce se promijeniti
samo fino ko savjesni gradjanin zovnes policiju da mu pisu kaznu, ako je zakacio zelenilo zovnes jos eko policiju, i tako kaznis papka, to sto je on papak ne daje ti pravo da mu unistavas imovinu
drug_profi

#15962 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Fercera li ono sa začepljenim auspuhom na modernim autima?
holowey

#15963 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by holowey »

drugi profil wrote:Fercera li ono sa začepljenim auspuhom na modernim autima?
fercera ulje iz konzerve ribe u ventilaciji :evil:
insomnia78

#15964 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Dok vlasnik jednom ne naleti.
Bio je onaj “zajebani” biciklista sto je tako par’o, lomio retrovizore isl do jednom
Truba

#15965 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

moj je moto
ako neću oštetiti kola najjačem
neću ni najslabijem

ljudi obično udaraju po slabijima
i ponose se time
lafo nisu znali ko vozi :D a unutra gej literatura :D cvikeri i jakna za malog čovjeka :lol:
insomnia78

#15966 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Black swan wrote:moj je moto
ako neću oštetiti kola najjačem
neću ni najslabijem

ljudi obično udaraju po slabijima
i ponose se time
lafo nisu znali ko vozi :D a unutra gej literatura :D cvikeri i jakna za malog čovjeka :lol:
:lol: :lol: :lol:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#15967 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by japin_mutapi »

ja bas zato sto ne znam ko vozi(citaj, strah me) nisam nikada nista od navedenog uradio, mada je malo falilo par puta
drug_profi

#15968 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ma ne bih stetu pravio. Samo neugodnost, kao sto je njegovo parkiranje drugima.
Dakle nesto kao zagusenje auspuha, te stoga i nemogucnost voznje.
Ako ne pravi stetu savremenim motorima, po meni prihvatljiva pakost. Rjesava se vađenjem čepa iz auspuha, kad i ako konačno skonta.
Kažem samo ako nema štete na motoru.
Paranje laka, lomljenje plastika, sipanje ulja mi nisu prihvatljive metode jer to prouzrokuje materijalnu štetu.
made_in_sarajevo

#15969 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

Zna li neko gdje gori, dva vatrogasna kamiona i kombi prodje sa skenderije prema ilidzi?
perfect_guy

#15970 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by perfect_guy »

made_in_sarajevo wrote:Zna li neko gdje gori, dva vatrogasna kamiona i kombi prodje sa skenderije prema ilidzi?
http://avaz.ba/lokalne-vijesti/sarajevo ... -sarajlije
djes_ba

#15971 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by djes_ba »

un1ted wrote:
Romeo 80 wrote:Sporači i gmizavci za volanom su glavni uzrok gužvi u Sarajevu. Prije 4/5 godina se moglo prilično normalno voziti, pa čak i ganjati zeleni val što je danas misaona imenica, a ne bih rekao da je broj auta tada bio puno manji. Smiješan mi je argument da je puno vozila uzrok gužve, jer smo mi najobičnija kasaba sa brojem auta smiješnim u odnosu na evropske metropole, pa tamo opet saobraćaj funkcioniše.
Broj auta je u pitanju. Bio je neki statisticki podatak o uvecanju broja automobila na cesti kroz 5 godina i taj broj nije zanemariv. To se moze primijetiti golim okom. Pogledaj kada je sipca odakle se formira kolona, da li vidis kraj? Ima dosta stoke u saobracaju, ali broj automobila je u porastu, a infrastruktura bez nekog poboljsanja.
a i raja ne zna voziti
ovo zamalo vol 7 , jos djete na zadnjem sjedistu hoce kraljica ljevo uredno
Image
https://ibb.co/h6ExRG
Capajebo

#15973 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Capajebo »

Da se nije ono Fahrino sa 6 traka pocelo ispunjavati? :mrgreen:
Logovan

#15974 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/cr ... eva/276828

Zamalo k'o Sefić. :oops:

Nismo mi za vožnje, bolestan smo narod.
O'zone
Globalni moderator

#15975 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Kako će ih udariti na trotoaru? Bože sačuvaj....
Post Reply