Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
vicious

#15951 Re: Sarajevski derbi

Post by vicious »

Nadzorna_ploca wrote:
vicious wrote: Pa žuti je i dobio :D
Za ovakav start prosle godine nad Bilbijom plavac nije dobio ni zuti karton. Sa dvije noge u kost.
Pa uzmimo da je ovaj zuti ishitrena odluka Valjica da smiri strasti, vjerovatno nije bilo potrebe za kartonom. Valjic je pogrijesio, a dozvolio je sigurno 10 ovakvih startova igraca Zeljeznicara.
Ma ovaj start je na prvu izgledao gore nego što je ustvari bio. Na snimku se vidi da je Puzigaća nakon što je krenuo s uklizavanjem vidio da ne može do lopte i onda je da ne bi pokupio željovca po članku malo podigao nogu i zakačio ga negdje u visini butine (ali ne đonom). Kad malo bolje razmislim, on je tu ustvari vodio računa da ne povrijedi protivnika i zaslužio je pohvalu sudije, a ne žuti karton! :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#15952 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Nadzorna_ploca wrote:
Za ovakav start prosle godine nad Bilbijom plavac nije dobio ni zuti karton. Sa dvije noge u kost.
Pa uzmimo da je ovaj zuti ishitrena odluka Valjica da smiri strasti, vjerovatno nije bilo potrebe za kartonom. Valjic je pogrijesio, a dozvolio je sigurno 10 ovakvih startova igraca Zeljeznicara.
Pricajte sta hocete, ondje Puzigaca nije zasluzio ni zuti karton. Ono je bio medjusobni duel, nije bilo nikakve namjere da se povrijedi Memija. Nije valjda covjek trebao da ispari kad se ovaj pojavio na lopti. :shock: :-)
Logovan

#15953 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

BlueBlood wrote: juce' vam je slikovito objasnjeno da pare ne igraju nikakvu ulogu kod nas ;) Željina djeca su poginula za svoj klub i ponizila vase preplacene curice ;)

p.s. zasto Benko nije igrao?
Joj što ne mogu više ove priče, ali eto hajde ne da mi se objašnjavati.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#15954 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:
Nadzorna_ploca wrote:
Pricajte sta hocete, ondje Puzigaca nije zasluzio ni zuti karton. Ono je bio medjusobni duel, nije bilo nikakve namjere da se povrijedi Memija. Nije valjda covjek trebao da ispari kad se ovaj pojavio na lopti. :shock: :-)
nemoj zajebavati kad se vidi da nije uopste isao na loptu koja je bila na zemlji nego je odmah podigao nogu da potkaci Memiju. Stvarno se sve vidi odlicno na snimku i 100% zasluzen zuti karton zbog namjere
Tomahawk11
Globalni moderator

#15955 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote:
Tomahawk11 wrote:Izvini, ali ondje su obojica isli na loptu. Mogao si to i sinoc na snimku vidjeti. Cuj ono crveni karton :-)
LSD wrote:Izvini ti, ali to nije tacno....Memija je došao prije do lopte, zagradio je i puštao da ode u gol aut...Puzigaca kasni i mučki s leđa (i sa obje noge) sasjekao Kerima.

ma nema tu puno price, to je automatski crvei karton po pravilu, ali je Valjić miš koji vam inace citavu utakmicu navlacio za vas svirajuci vam faulove na svakom koraku....pa jbt kralj, covjek nije pustio niti jednom prednost za 90 minuta :facepalm:
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... e3pYWZ82Lg

50:05 dosli su skoro u isto vrijeme do lopte samo sto je memija isao na loptu a ovaj podigao noge i potkacio u klizecem Memiju. Ne treba izmisljati i govoriti ono sto nije tacno dosta im je i ovako njihove muke:) U svakom slucaju nije za crveni ali za zuti svakako.
Ti si koliko toliko realan, sam kazes da su bili obojica na lopti, brzina, duel i desi se sto se desilo. Sudija je vjerovatno zbog toga sto je Memija ostao lezati dao karton, ali crveni....to bi vec bilo smijesno. Koliko puta se neko povrijedi u medjusobnom duelu, a da sudija ne svira ni faul. Je li dobio i zuti sto slomi nogu onom iz Uniteda?
LSD

#15956 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

https://www.youtube.com/watch?v=YohQjx3BtWQ

5 "heroja" mariše jednog covjeka....nebitno uopšte ciji je navijac....kakva gov.na

a u stvarnosti ovi security su najveci jadovi
Tomahawk11
Globalni moderator

#15957 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Nadzorna_ploca wrote: Za ovakav start prosle godine nad Bilbijom plavac nije dobio ni zuti karton. Sa dvije noge u kost.
nemoj zajebavati kad se vidi da nije uopste isao na loptu koja je bila na zemlji nego je odmah podigao nogu da potkaci Memiju. Stvarno se sve vidi odlicno na snimku i 100% zasluzen zuti karton zbog namjere
E jbg, pa maloprije kazes i ti da su obojica bili na lopti, sad isao da ga potkaci. Koje je od to dvoje? Je li ili nije isao s namjerom da faulira Memiju?
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#15958 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar sa Kariba »

Gledaj onda ovdje Kokota, namjerno na Mateja naravno nekažnjeno. Valjiću pleme ti jebem. Nije ni do njih dvojice, gledaj našeg "kapitena"! :twisted:

hrasno38

#15959 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

LSD wrote:https://www.youtube.com/watch?v=YohQjx3BtWQ

5 "heroja" mariše jednog covjeka....nebitno uopšte ciji je navijac....kakva gov.na

postavili smo vec taj snimak i komentarise mo ga evo vec ima dva sata:)
LSD

#15960 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Tomahawk

50:07 zaustavi i vidi sam...pa jasno da je išao da ga ozljedi, taj Puzigaća je veliki ološ od covjeka

kako mi je odvratan taj lik
Last edited by LSD on 05/10/2015 15:37, edited 1 time in total.
hrasno38

#15961 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Pitar sa Kariba wrote:Gledaj onda ovdje Kokota, namjerno na Mateja naravno nekažnjeno. Valjiću pleme ti jebem. Nije ni do njih dvojice, gledaj našeg "kapitena"! :twisted:

Isto kao i sudar Memija - Puzigaca obojica isli na loptu i Kokot ga preskocio i pri doskoku zakacio jednom nogom. Boga mi vas golman ko prava balerina u Labudovom jezeru....ne smijes ga dofatiti.
hrasno38

#15962 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

LSD wrote:Tomahawk

50:07 zaustavi i vidi sam...pa jasno da je išao da ga ozljedi, taj Puzigaća je veliki ološ

kako mi je odvratan taj lik
Jeste definitivno podigao nogu i uopste nije isao da izbije loptu..... pa vidi se idealno ali nije za crvenog jer da se za ovo daje crveni utakmicu bi zavrsili samo golmani.
Last edited by hrasno38 on 05/10/2015 15:44, edited 2 times in total.
BlueBlood

#15963 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

Image

vicious

#15964 Re: Sarajevski derbi

Post by vicious »

hrasno38 wrote:
Pitar sa Kariba wrote:Gledaj onda ovdje Kokota, namjerno na Mateja naravno nekažnjeno. Valjiću pleme ti jebem. Nije ni do njih dvojice, gledaj našeg "kapitena"! :twisted:

Isto kao i sudar Memija - Puzigaca obojica isli na loptu i Kokot ga preskocio i pri doskoku zakacio jednom nogom. Boga mi vas golman ko prava balerina u Labudovom jezeru....ne smijes ga dofatiti.
Ovo je potpuno druga stvar, na ovom snimku se na vidi najbolje, ona druga kamera je puno bolje pokazala. Kokot uopšte ne preskače Delača, nego namjerno ostavlja noge dole da bi ga nagazio. Za to je zaslužio žuti, i još u 2-3 situacije, tako da je pravo čudo kako je dočekao kraj utakmice na terenu.
Kinaski

#15965 Re: Sarajevski derbi

Post by Kinaski »

hrasno38 wrote:
LSD wrote:Delac im je juce bio najbolji igrac, izvadio ih je težeg poraza - ali je trebao dobiti crveni za ono divljacko ponašanje :facepalm: frajer se zalijece na sudije :shock:

ako je Mulalića iskljucio samo zato što je zakoracio u teren, vala trebao i Delaca za ono ponašanje.
Ono je cisti crveni karton pogotovo sto se nije opucao glavom u svom kaznenom prostoru nego izvan gdje nema status nedodirljivog. Upravo tako ako je Mulalic zasluzio crveni a jeste onda je Delec isto tako bez ikakve dileme.
samo mala ispravka, nije on zasticen u kaznenom prostoru, on je zasticen samo u svom petercu :wink:
hrasno38

#15966 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

vicious wrote:
hrasno38 wrote:

Ovo je potpuno druga stvar, na ovom snimku se na vidi najbolje, ona druga kamera je puno bolje pokazala. Kokot uopšte ne preskače Delača, nego namjerno ostavlja noge dole da bi ga nagazio. Za to je zaslužio žuti, i još u 2-3 situacije, tako da je pravo čudo kako je dočekao kraj utakmice na terenu.
Pa dobro sloziti cu se da i ovdje ima materijala za zuti karton. E sad bas da je pitanje kako je docekao utakmicu do kraja je smijesno jer je uglavnom on bio taj koga su kacili i ko je lezao na travi. Mislim generalna prica o tome kako je Zeljo kao pretukao Sarajeva je pomalo pickasta i osim razbijene glave Delaca sto je plod sudara glavama a ne nekog faula niko radi povrede nije izasao sa terena. E sad sto igraci Sarajeva misle da ce svi rasiriti noge cim oni izadju na teren tu su se zajebali i ovo je oduvijek bilo i podneblje i liga gdje se igrao grublji fudbal tako da "seka-persa" plakanje i kukanje jednostavno vas jos vise utapa. Po meni jedine greske su bile kod ofsajda gdje su ono bas ostecena oba kluba a sve ostalo je bilo vise nego normalno za nase priliek.
Janjicar

#15967 Re: Sarajevski derbi

Post by Janjicar »

pa mater im cigansku... Ako sam skrivio nesto privedi me i prica zavrsena ali momak kulturno stoji i snima i privedose ga i izmlatise.
Treba ih tuzit
nema me tamo

#15968 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

Janjicar wrote:

pa mater im cigansku... Ako sam skrivio nesto privedi me i prica zavrsena ali momak kulturno stoji i snima i privedose ga i izmlatise.
Treba ih tuzit
Pa ja sam sudiji pokazao klip kako me udara njih 10 i?
Jedva sam se provuk'o s 6 m uslovno. :D
1946--1987

#15969 Re: Sarajevski derbi

Post by 1946--1987 »

@LSD zar nije veca patetika tjesenje u smislu citiram "kad njima nije stalo i kad njih boli kurac, necu ni ja da se sikiram, jebe mi se" u vrijeme kad vas je tamburao ko je stiga ?
to si ti napisao :D

i to je svjeze, nisi mogao zaboraviti.Ovdje prozivas za tjesenje a vidi sebe :D
LSD

#15970 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

1946--1987 wrote:@LSD zar nije veca patetika tjesenje u smislu citiram "kad njima nije stalo i kad njih boli kurac, necu ni ja da se sikiram, jebe mi se" u vrijeme kad vas je tamburao ko je stiga ?
to si ti napisao :D

i to je svjeze, nisi mogao zaboraviti.Ovdje prozivas za tjesenje a vidi sebe :D
šta si pisao juce nakon tekme o igracima tima za kojeg navijas , o performansku svog tima, pretpostavljam da si im yebavo sve OD-DO...pozabavi se sa tim stvarima, to ti je prece - a ne da se konstantno opterecavaš mojim postovima od cega nemas nikakve koristi ;-)
BlueBlood

#15971 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

Image
1946--1987

#15972 Re: Sarajevski derbi

Post by 1946--1987 »

samo ukazujem na to da nisi prava osoba za prozivanje sto se patetike tice ili tjesenja, diskreditujem te i obiljezavam kao dvolicnog i licemjernog :D
pisao sam da ih jebem usta i sad to mislim, znaci jebem ih usta mene bi bilo stid da nosim dres Sarajeva a izgubim od onih bogalja, nek se dobro zapitaju :D
shalla

#15973 Re: Sarajevski derbi

Post by shalla »

BlueBlood wrote:
shalla wrote: Ako me već vučeš za jezik, moram ti reći da se držite svoje avlije jer i ptice na grani znaju da nemate za kifle pa je samo pitanje dana kad će ova "željina djeca" odjebati klub jer neće imati šta da jedu kako treba
Pozzz
juce' vam je slikovito objasnjeno da pare ne igraju nikakvu ulogu kod nas ;) Željina djeca su poginula za svoj klub i ponizila vase preplacene curice ;)
Svaka im čast, nadam se samo da uskoro neće umrijeti od gladi, bilo bi šteta jer ima tu dosta finog materijala za mladu reprezentaciju BiH :run:
Antolović, Kosorić, Memija, Blagojević, Đelmić, Mladenović, Hadžiahmetović, Beganović, Bogdanović, Tiago i Kokot. Prosjek godina 17,5, državljanstvo isključivo BiH. Sami sebe lažete sa pričom o "željinoj djeci" al hajde, nek vam bude. Još jednom čestitke, vaši igrači jesu pokazali kako se bori za klub ali haj Bgt malo popustite sa pričom o djeci, prosjek godina jučer u 5 deka...
LSD

#15974 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Ultra

ti se naš'o mene diskreditovati, jel :lol: :lol: eee tugo jesenja...ali simpa pokušaj :thumbup:

a što je najgore, ja isto mislim i ostajem pri tome - ako njih boli q, boli vala i mene :nargila: ...necu se ni ja sekirati, ako se igraci, treneri i uprava ne sekiraju za uspjehe Želje :nargila: što bi?? nemam razloga

patetika je kada navijaci tima ciji igraci prave vozove nakon pobjede u derbiju - sada prozivaju i zamjeraju navijacima Želje za slavlje...trebali smo (po vama, jel) dostajanstveno i skromno proslaviti pobjedu u derbiji - pri tome pazeci i imati obzira da ne uvrijedimo osjecanja komšinica :lol: :lol: :izet:
BlueBlood

#15975 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

vasa djeca prodju omladinsku skolu i onda mogu samo sa tribina gledati utakmice svog kluba. Svjesni ste i vi toga da je juce' pobjedila Grbavica skola fudbala na celu sa Edisom Mulalicem SABLJOM
Post Reply