PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#15951 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

weredsf wrote:Naravno za ocekivati je da ces ti braniti 'urbanu kucku" koja je jedva par miliona dobila od vlade ciju smjenu trazi, opravdano????, sta da ja ocekujem od kucke koja pise na svom FB profilu da joj smeta SCC jer joj zaklanja pogled na Trebevic, treba da ja nju postujem ili kada pita na fb treba li se pokriti "garnizom"kada ulazi u SCC..to je multu kulti bitch!!!
Sa druge strane bio je jedan zanimljiv clanak u "Slobodnoj bosni" pod naslovom Ödron na putu'...misli se na njen film naravno.
Ti to nisi dobila pa bih tvoje prisustvo na protestima mogao i shvatiti ali njeno
Naravno, žulja njen film sve četnike, salonce i velikosrpsku gamad, zato što se uopće snimio. Pa dočakali svojih 5 minuta genocidaši da se solidarišu sa dežurnim sadistima, budžetlijama i ostalim biljkama..
mefistofilis

#15952 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by mefistofilis »

ili kljucati ili mijenjati naziv teme
weredsf

#15953 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

madner wrote:Mislim ipak da je to bio simbol grada, pa je zato bio dosta velik sok na taj varvarski cin. Ne zato sto su biblioteke svete. :roll:
Mander ti se jos trudis da objasnis nesto tu, preiskusan si za to :D
dječak sa šibicama

#15954 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dječak sa šibicama »

Jasmila mi je simpaticna ko i dijagnoza sifilisa, ali sto posto dijelim njeno misljenje o Al Shidiju.

Napravio papak tunel od Marin Dvora.
Janjicar

#15955 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

weredsf wrote:
Janjicar wrote:
weredsf wrote:
To opet ne objasnjava zasto tatine slike postas tu???
Zar ti jos nisi nasao posao???

Imam ja posao, ja sam budzetlija sto pitas ? :D
Bas bi kod privatnika citav dan visio na forumu :D
Znam da si kmecao pocetkom godine kakao nemas posla
Znaci vi ako dobijete jos jedne izbora zabranit cete narodu da se i zali kako nema posla, aferim :D

Ako te bas interesuje ja sam student koji bi danas sutra prvom prilikom otisao odavde, pri cemu bi se na granici popisao na BH licnu kartu i sa zadovoljstvom zapalio, sto zbog politicara tako i zbog njenih gradjana odnosno mojih sugradjanja. Musliman vise nije musliman, krade vise nego iko drugi, dok su ostali isti, srbin ostao cetnik, hrvat gleda kao i uvijek da ti zabode noz u ledja.
VjecitiStudent

#15956 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

KatarinaKosaca wrote:
VjecitiStudent wrote:Razumijem nerazumijevanje, knjige se ne stižu čitati, valja šupke dan i noć ovdje braniti.
:D Baš kontam i sasvim ozbiljno da im je fond riječi jedno 100, tako da vlast zaista bira najlošije.
VjecitiStudent wrote:Nije 25. avgusta 1992. svijet šokirala slika još jedne zapaljene državne zgrade, već slika zapaljene Univerzitetske biblioteke.
To je to :thumbup: Gledala sam tu večer Vijećnicu u plamenu sa prozora i plakala. Baš ne nad vlastima koje tu i nisu bile u socijalizmu, nego za studentnskim danima, danima kad se tu nalazila knjiga koja se nigdje nije mogla naći, nad danima kad ti se ne uči u kući pa odeš u Vijećnicu itd.
Ali, papci to ne znaju, oni misle da je to za Bakira i Slučajnog zgrada..
Upravo tako.

A sad će unutra, umjesto biblioteke, biti šupci iz gradske uprave, najvećeg parazita kojeg imamo u cjelokupnoj administraciji, koji na sebe - plate, regrese, prevoze i ostalo potroše ni manje ni više nego 70% budžeta kojeg dobiju.
Pa su skontali da bi bilo lijepo da imaju unutra i restoran i kafanu i dobili su ih, da imaju gdje selfije praviti.
weredsf

#15957 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

KatarinaKosaca wrote:
weredsf wrote:Naravno za ocekivati je da ces ti braniti 'urbanu kucku" koja je jedva par miliona dobila od vlade ciju smjenu trazi, opravdano????, sta da ja ocekujem od kucke koja pise na svom FB profilu da joj smeta SCC jer joj zaklanja pogled na Trebevic, treba da ja nju postujem ili kada pita na fb treba li se pokriti "garnizom"kada ulazi u SCC..to je multu kulti bitch!!!
Sa druge strane bio je jedan zanimljiv clanak u "Slobodnoj bosni" pod naslovom Ödron na putu'...misli se na njen film naravno.
Ti to nisi dobila pa bih tvoje prisustvo na protestima mogao i shvatiti ali njeno
Naravno, žulja njen film sve četnike, salonce i velikosrpsku gamad, zato što se uopće snimio. Pa dočakali svojih 5 minuta genocidaši da se solidarišu sa dežurnim sadistima, budžetlijama i ostalim biljkama..
Pusti ti njene filmove, stvar ukusa ili neukusa ali zasto ona trazi smjenu vlade od koje je dobila par miliona. Sa tim parama se moglo puno toga napraviti,npr iskesirati ove Plenumase i neka idu kuci, svakako ih samo to i zanima :D
Sem toga ona je fucking Islamofob u sred Sarajeva
weredsf

#15958 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

Znaci vi ako dobijete jos jedne izbora zabranit cete narodu da se i zali kako nema posla, aferim

Ako te bas interesuje ja sam student koji bi danas sutra prvom prilikom otisao odavde, pri cemu bi se na granici popisao na BH licnu kartu i sa zadovoljstvom zapalio, sto zbog politicara tako i zbog njenih gradjana odnosno mojih sugradjanja. Musliman vise nije musliman, krade vise nego iko drugi, dok su ostali isti, srbin ostao cetnik, hrvat gleda kao i uvijek da ti zabode noz u ledja.
Mozes misliti, vani takve jedva cekaju, diplomirane sveznalice su najtrazenija radna snaga na zapadu :izet: :izet:
Tamo ces spavati u kartonskoj kutili na ulici
Platformas

#15959 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Platformas »

Šteta što ovo nije u Tuzli, mislim ovo da policija opet mlati. Sutra bi bilo 20 x više ljudi na protestima a već u nedjelju bi ovi položili štitove kao i zadnji put.
Mislim da se od Sarajeva kao budžetskog grada ne može puno očekivati. Nema napredka dok korov ide protiv korova.
Radnici koji stvaraju novu vrijednost i kako tako pune budžet se moraju pobuniti (opet).
Janjicar

#15960 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

weredsf wrote:
Znaci vi ako dobijete jos jedne izbora zabranit cete narodu da se i zali kako nema posla, aferim

Mozes misliti, vani takve jedva cekaju, diplomirane sveznalice su najtrazenija radna snaga na zapadu :izet: :izet:
Jock baN cekaju intelektualce kao tebe :lol:
Gradjevina je tamo bolja za 500eura nego da ovdje nekom lizem guzicu za 1000KM i kada odem doktoru da me ne 'ebe ni dva posto.

A kako procitah gore smeta ti Jasmila sto je ateista kako ti rece islamofob :lol:
Ona je islamofob a Bakir nije ? Bakir ode u dzamiju u prvi saf, zanijeti a ovamo pokrade milione i on za tebe nije islamofob ?
Takvih je i u mojoj dzamiji, zbog toga uvijek se drzim u zadnjim saffovima i klanjam samo za sebe pa mi opet Jasmila ne smeta
VjecitiStudent

#15961 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:Mislim ipak da je to bio simbol grada, pa je zato bio dosta velik sok na taj varvarski cin. Ne zato sto su biblioteke svete. :roll:
Jah, iz NY Times-a tih dana ...
President Alija Izetbegovic stands facing the National Library, showing the ruin to Elie Wiesel, who has come to witness. Somebody points out that they are all in clear view of the very gunners who blasted the library and suggests that maybe they ought to duck out.
Tonight, in the charred shell of the National Library, which was destroyed by Serbian gunners, Zubin Mehta conducted Sarajevo's orchestra and chorus in a televised benefit performance of Mozart's Requiem, his Mass for the dead.
"We are all completely devastated by what we have seen here," Mr. Mehta said.
weredsf

#15962 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

Upravo tako.

A sad će unutra, umjesto biblioteke, biti šupci iz gradske uprave, najvećeg parazita kojeg imamo u cjelokupnoj administraciji, koji na sebe - plate, regrese, prevoze i ostalo potroše ni manje ni više nego 70% budžeta kojeg dobiju.
Pa su skontali da bi bilo lijepo da imaju unutra i restoran i kafanu i dobili su ih, da imaju gdje selfije praviti
Upravo pogresno, to je gradska Vijecnica n u kojoj od njenog nastanka ima ured za gradsko vijece i gradonacelnika, to sto je ona kasnije koristena u druge svrhe je nesto drugo i to nije bila njena primarna namjena nikada, kmecanje vam je bez veze
Svu aktivnost oko obnove Vijecnice je provodio grad Sarajevo, sve tendere i nabavke i to je uglavnom poceto ili najvecim dijelom napravljeno za vrijeme Semihe Borovac...
VjecitiStudent

#15963 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

Platformas wrote:Šteta što ovo nije u Tuzli, mislim ovo da policija opet mlati. Sutra bi bilo 20 x više ljudi na protestima a već u nedjelju bi ovi položili štitove kao i zadnji put.
Mislim da se od Sarajeva kao budžetskog grada ne može puno očekivati. Nema napredka dok korov ide protiv korova.
Radnici koji stvaraju novu vrijednost i kako tako pune budžet se moraju pobuniti (opet).
U Sarajevu ima skoro tri puta više zaposlenih nego što je to slučaj u Bihaću ili Tuzli.
weredsf

#15964 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

Janjicar wrote:
weredsf wrote:

Jock baN cekaju intelektualce kao tebe :lol:
Gradjevina je tamo bolja za 500eura nego da ovdje nekom lizem guzicu za 1000KM i kada odem doktoru da me ne 'ebe ni dva posto.

A kako procitah gore smeta ti Jasmila sto je ateista kako ti rece islamofob :lol:
Ona je islamofob a Bakir nije ? Bakir ode u dzamiju u prvi saf, zanijeti a ovamo pokrade milione i on za tebe nije islamofob ?
Takvih je i u mojoj dzamiji, zbog toga uvijek se drzim u zadnjim saffovima i klanjam samo za sebe pa mi opet Jasmila ne smeta
Pa ja i ne kmecim da cu igdje ici, osim kao turista :D
dječak sa šibicama

#15965 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Ovo neki Semihin jurisnik.
madner

#15966 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madner »

VjecitiStudent wrote:
Jah, iz NY Times-a tih dana ...
President Alija Izetbegovic stands facing the National Library, showing the ruin to Elie Wiesel, who has come to witness. Somebody points out that they are all in clear view of the very gunners who blasted the library and suggests that maybe they ought to duck out.
Tonight, in the charred shell of the National Library, which was destroyed by Serbian gunners, Zubin Mehta conducted Sarajevo's orchestra and chorus in a televised benefit performance of Mozart's Requiem, his Mass for the dead.
"We are all completely devastated by what we have seen here," Mr. Mehta said.
Reuters, ovih dana:
* Building destroyed in 1992 Serb shelling of Sarajevo

* Last stop before archduke assassination that sparked WW1

* Seen as a symbol of city's turbulent history, identity
julisiz es grant

#15967 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by julisiz es grant »

VjecitiStudent wrote:
Platformas wrote:Šteta što ovo nije u Tuzli, mislim ovo da policija opet mlati. Sutra bi bilo 20 x više ljudi na protestima a već u nedjelju bi ovi položili štitove kao i zadnji put.
U Sarajevu ima skoro tri puta više zaposlenih nego što je to slučaj u Bihaću ili Tuzli.
Naravno, zaposlen=klasni neprijatelj.
Kao što su komunisti imali "poštenu inteligenciju" (kao izuzetke od većinske, "nepoštene", inteligencije koja je sva bila goli buržuj i tlačitelj radničke klase), tako će i plenumaši uvesti "poštenog zaposlenog", kao rijetku vrstu.
VjecitiStudent

#15968 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

weredsf wrote:
Upravo tako.

Pa su skontali da bi bilo lijepo da imaju unutra i restoran i kafanu i dobili su ih, da imaju gdje selfije praviti
Upravo pogresno, to je gradska Vijecnica n u kojoj od njenog nastanka ima ured za gradsko vijece i gradonacelnika, to sto je ona kasnije koristena u druge svrhe je nesto drugo i to nije bila njena primarna namjena nikada, kmecanje vam je bez veze
Svu aktivnost oko obnove Vijecnice je provodio grad Sarajevo, sve tendere i nabavke i to je uglavnom poceto ili najvecim dijelom napravljeno za vrijeme Semihe Borovac...
Sjećam se jedne predizborne kada su radnici u SDA majicama pola sata iznosili šut dok ih je TV snimala, pa je zgrada nakon toga opet zakovana.
Jel' na to misliš?

Inače
The EU has so far invested 9 mill EUR into the reconstruction of the Sarajevo City Hall Vijecnica. The reconstruction of Vijecnica building was carried out in four phases:

Phase I: Structural phase, which included reconstruction work and the stabilisation of walls on the ground floor, from December 1999 to May 2000, funded by the Austrian Government.
Phase II: Central Atrium (including the stone structures) and fence, in 2003, funded by the EU worth 2.5 mill EUR.
Phase III: Facade and windows/doors, from 2010 to 2014, funded by the Spanish Government, in the amount of 1 mill EUR and co-funded by the Sarajevo Municipality.
Phase IV: Ongoing reconstruction works, funded by EU IPA 2009 and 2010.
http://europa.ba/News.aspx?newsid=6783&lang=EN
weredsf

#15969 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

VjecitiStudent wrote:
weredsf wrote:
Upravo tako.

Sjećam se jedne predizborne kada su radnici u SDA majicama pola sata iznosili šut dok ih je TV snimala, pa je zgrada nakon toga opet zakovana.
Jel' na to misliš?

Inače
The EU has so far invested 9 mill EUR into the reconstruction of the Sarajevo City Hall Vijecnica. The reconstruction of Vijecnica building was carried out in four phases:

Phase I: Structural phase, which included reconstruction work and the stabilisation of walls on the ground floor, from December 1999 to May 2000, funded by the Austrian Government.
Phase II: Central Atrium (including the stone structures) and fence, in 2003, funded by the EU worth 2.5 mill EUR.
Phase III: Facade and windows/doors, from 2010 to 2014, funded by the Spanish Government, in the amount of 1 mill EUR and co-funded by the Sarajevo Municipality.
Phase IV: Ongoing reconstruction works, funded by EU IPA 2009 and 2010.
http://europa.ba/News.aspx?newsid=6783&lang=EN
Kakve to veze ima sa tvojom tezom da ce se gradska uprava tamo "useliti" i da biblioteka zbog toga gubi na znacaju ili da sva prica oko obnove gubi znacaj???
To se zove gradska Vijecnica, zna se sta to znaci ili barem sam mislio da znate
weredsf

#15970 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

julisiz es grant wrote:
VjecitiStudent wrote:
Naravno, zaposlen=klasni neprijatelj.
Kao što su komunisti imali "poštenu inteligenciju" (kao izuzetke od većinske, "nepoštene", inteligencije koja je sva bila goli buržuj i tlačitelj radničke klase), tako će i plenumaši uvesti "poštenog zaposlenog", kao rijetku vrstu.
:mrgreen: :thumbup:
VjecitiStudent

#15971 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

Bakir nas je oslobodio, Semiha izgradila, šta je sljedeće?
weredsf

#15972 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

VjecitiStudent wrote:Bakir nas je oslobodio, Semiha izgradila, šta je sljedeće?
Mozda ova glupost :"A sad će unutra, umjesto biblioteke, biti šupci iz gradske uprave, najvećeg parazita kojeg imamo u cjelokupnoj administraciji, koji na sebe - plate, regrese, prevoze i ostalo potroše ni manje ni više nego 70% budžeta kojeg dobiju.
Pa su skontali da bi bilo lijepo da imaju unutra i restoran i kafanu i dobili su ih, da imaju gdje selfije praviti"

A ona se tok zove gradska Vijecnica :roll: :roll:
Dr. Kuca

#15973 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Dr. Kuca »

Neka umre stoka komunisticka!!!!
dječak sa šibicama

#15974 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Posteno zaposleni budzetlije, oksimoron koji bi osvojio nagradu da takva postoji.
weredsf

#15975 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

Dr. Kuca wrote:Neka umre stoka komunisticka!!!!
Nece jos dugo, mi smo valjda medju rjetkim zemljama gdje se jos uvijek komunisti radjaju!!!
Post Reply