Sirija
- Herr Flick
#15926 Re: Sirija
Ispadne Assad samo ubija nevine civile..Kakvo pristrasno izvjestavanje...
Zar nisu bili pobunjenici ti koji sU okupirali Al Kabun i otvarali snajpersku vatru na autoput i pritome ubili na desetine civila
Eh,eh...Sta drugo ocekivati od rezimskih medija
- Co0l
#15927 Re: Sirija
Vjerovatno su mu zahvalni na tome jer svaki put kad ih je tako 'zastrasio' da ne prave izlete po Siriji oni su to ponovili.Herr Flick wrote:Hoce Putin da ih malo zastrasi ili drugim rijecima da kaze Izraelu:Jos jedan izlet u Siriju i necete se dobro provest![]()
- Co0l
#15928 Re: Sirija
Ako tako dobro pretpostavljas podijeli i sa nama zasto su Talibani pregovarali i sa Teheranom?asurbanipal wrote:Baš kao i što sam pretpostavljao zbog čega oni pregovori između Amera i talibana.
"Deseci Pakistanaca čekaju u liniji da se pridruže borbi protiv sirijske vojske, no savjet koji dobivamo u ovom trenutku je taj da već ima dovoljno ljudstva u Siriji" rekao je Amin u razgovoru za britanski BBC.Pakistani Taliban set up base in Syria: Report
http://www.presstv.ir/detail/2013/07/12 ... ia-report/
http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-23285245
- Co0l
#15929 Re: Sirija
Nismo te prepoznali,mister objektivniHerr Flick wrote:Ispadne Assad samo ubija nevine civile..Kakvo pristrasno izvjestavanje...![]()
Zar nisu bili pobunjenici ti koji sU okupirali Al Kabun i otvarali snajpersku vatru na autoput i pritome ubili na desetine civila
![]()
Eh,eh...Sta drugo ocekivati od rezimskih medija
- Challenger__
#15930 Re: Sirija
McMoy wrote:Bio sam skeptičan, a kako dešavanja pokazuju sve više sam ubijeđen da tzv "Arapsko proljeće" nema nikakve veze sa buđenjem Arapa muslimana. Svi ti sukobi, "revolucije", svrgavanje diktatora, nisu polučili nikakav boljitak narodima tih država. Pokazalo se, nažalost, da nemaju ni jasne ciljeve, ni ljude sposobne da organizuju i pokrenu društvo ka nekom normalnijem duštvenom uređenju. Jedina "strategija" koju su pokazali jeste da jednu lošu diktaturu zamijene nekom novom, obično upakovanom u neke davno prevaziđene šerijatske zakone.
Zbog ovoga baš i nisam optimista da će ovaj kontrolisani haos dati neke pozitivne rezultate.
Kakvo "arapsko proljeće", kakva "revolucija", sintagme za debile. Sad ćeš da vidiš šta je tzv. "arapsko proljeće" odnosno "islamska revolucija" u Siriji, po slovu "Sporazuma iz Dohe" iz novembra 2012:
"prisutne strane su saglasne sljedeće:
1. reduciranje sirijske armije sa 600 na 100 hiljada;
2. Srija odustaje od bilo kakvih potraživanju prema Golanu ili bilo kakvih vojnih akcija i otpora;
3. Mirovni ugovor između Sirije i Izraela će biti pod suprevizijom SAD, EU i Katara; dozvoliće izgradnju vodovoda od Turske do Izraela;
4. novi sirijski režim će, pod supervizijom Vašingtona uništiti biološko oružje svih vrsta;
5. novi sirijski režim se obavezuje u pisanom obliku da će obuzdati Iskanderun brigadu, predati Turskoj neka pogranična turkmenska sela u provincijama Idlib i Alepo, protjerivanje svih PPK boraca i stavljanje istih na listu terorističkih organizacija;
6. novi sirijski režim je dužan otkazati sve ugovore sa ruskim i kineskim kompanijama koje se tiču podzemnih istraživanja, kao i naoružavanja"
A.N.N. ArabicSyrian opposition, the branch of Doha in Qatar in early November of the year 2012, which most of the participants in the conference had no knowledge of, nor were they informed of the "Agreement" ..
Parties Present To the Agreement:
Qatar Prime Minister and Minister of Foreign Affairs at the time, Hamad bin Jassim Al Thani
Turkish Prime Minister Ahmed Davutoglu
UAE Foreign Minister Abdullah bin Zayed Al Nahyan
Former U.S. Ambassador to Syria Robert Ford
Leader of the then so-called Syrian opposition coalition Riad Seif
Chairman of the Muslim Brotherhood in Syria, Mohammed Riad Shaqfa.
Under the agreement, which is scheduled to be implemented after the so-called overthrow of President Bashar Al-Assad and his Government and with the establishment of a new system, would be as follows:
1. Reduce the Syrian Army from 600 thousand to 100 thousand in the Military.
2. Syria is not entitled to claim any of the Golan, and away from any military action or resistance.
3. A peace treaty between Israel and Syria under the supervision of Washington, the European Union and Qatar, and allow the water pipeline from the dam in Turkey to extend through Syrian territory to Israel.
4. The new Syrian regime, under the supervision and assistance of Washington, will get rid of all chemical and biological weapons and missiles of all kinds.
5. The new Syrian regime undertakes in writing, to stop the Iskenderun Brigade and to surrender some of the Border Villages to Turkey inhabited by Turkmen in the provinces of Aleppo and Idlib, and also the expulsion of all PKK fighters and their extradition, and place the party on their list of Terrorist Organizations.
6. The Syrian regime 'new' is to cancel all agreements with Russian and Chinese companies in the field of exploration for underground resources and arms deals.
- Challenger__
#15931 Re: Sirija
Dakle, interesi Izraela, interesi Izraela, interesi Izraela, interesi jevrejsko-britanske "GB group" i malo ciganluka za Tursku. To je tzv. "arapsko" proljeće u Siriji. A o bandi koja se "bori" u Siriji da ne govorim ja, neka govori njihov bivši lider:
Mauz Al Hatib: "Front Al Nusre čini zločine u Siriji"

IRIBDam press prenosi da je Ahmed Muaz Al Hatib, bivši predsjednik Nacionalne opozicione koalicije Sirije kritikovao grupu Front Al Nusre i njihovu ovisnost o terorističkoj skupini Al Kaidi te istu ocijenio zločinačkom bandom koja ne izražava poštovanja prema vjerskim i moralnim vrijednostima.
Reagirajući na atentat Kemala Al Hamamija jednog od lidera Oslobodilačke vojske Sirije, Al Hatib je naveo: Al Hamamija je ubila grupacija koja ne izražava nikakva poštovanja ni prema vjerskim niti prema moralnim i ljudskim vrijednostima. Oni misle da je džihad samo ubijanje nedužnih građana, naveo je Al Hatib. Oslobodilačka vojska Sirije je nakon atentata Al Hamamija da njegova ubistvo za koje su odgovorni pripadnice pokreta Al Nusre predstavlja objavu rata između dvije pobunjeničke strane.
- Co0l
#15932 Re: Sirija
Bajro disagrees 
-
hrustic
- McMoy
#15934 Re: Sirija
Crnjak, teži.
Ujedno, Wellcome back @Challenger__, nedostajao si na topicu.
- Klavikula
#15935 Re: Sirija
djeste ljudi, kako je?
____
dakle, svjedocimo propasti cionisticko-vehabisticko-atlantisticke revolucije u Siriji. u taj poraz, zlatnim slovima ce biti uklesana sve izvjesnija pobjeda SAA u Homsu.
____
dakle, svjedocimo propasti cionisticko-vehabisticko-atlantisticke revolucije u Siriji. u taj poraz, zlatnim slovima ce biti uklesana sve izvjesnija pobjeda SAA u Homsu.
-
aldinjo
#15936 Re: Sirija
Klavikula wrote:djeste ljudi, kako je?
____
- Klavikula
#15937 Re: Sirija
daj se ba dogovorite, jesam li iz Iranskog kulturnog centra ili MRD (Mladi ruski dobrovoljac) 
-
aldinjo
#15938 Re: Sirija
Uglavnom si šiitski promotor!Klavikula wrote:daj se ba dogovorite, jesam li iz Iranskog kulturnog centra ili MRD (Mladi ruski dobrovoljac)
- Klavikula
#15939 Re: Sirija
sta mogu, sve po naredjenju, valja platu zaraditi. vehabije to najbolje znaju...
-
aldinjo
#15940 Re: Sirija
A gdje to da i ja zaradim istu.Ti i slični tebi ne radite ništa džaba a ne braća sa bradama.A zaboravih,vehabije su pogrdan naziv za muslimane i haram ga je koristiti.Pogledaj stav IZBiH po tom pitanju.Klavikula wrote:sta mogu, sve po naredjenju, valja platu zaraditi. vehabije to najbolje znaju...
- Klavikula
#15941 Re: Sirija
imas u Maoci Gornjoj. nisam ti ja najbolje upucen u te relacije, al par kolega sa foruma ti mogu dati kvalitetne savjete. moj fah je ipak IKC i MRD 
-
sarajevoxxxx
#15942 Re: Sirija
Čuj 600 000 ! I opet izgubili 2 trećine Sirije. A Kusajr nikad ne bi osvojili bez Hezbollaha. Džaba skudovi, džaba avioni, džaba 600 000 vojnika, metra jednog osvojili nisu. Bolji Hezbollahovih 1000 boraca nego desetine hiljada režimskih vojnika.Challenger__ wrote: 1. reduciranje sirijske armije sa 600 na 100 hiljada;
Iz prostog razloga što ih pola čeka prvu priliku da dezertiraju, zato i Bešaru se sva strategija svodi na razne milicije, paravojne formacije. Ali i na njih se sve manje može oslanjati jer ih nije ni blizu kao prije dvije ili tri godine. Bešar idiot i kasapin, bjelosvjetska varalica, i nečovjek, do sada je izgubio oko 30 000 vojnika, koji su ili poginuli ili ranjeni. Također, sve je manje tenkova, aviona, goriva, nekada puni magacini i kasarne svakim danom su sve prazniji.
Lahko je bilo ratovati na početku sve kasarne netaknute, silni skudovi i avioni, tenkovi, stotine hiljada vojnika, danas ipak malo drugačija situacija.
-
aldinjo
#15943 Re: Sirija
E čuj u Maoči.Mogu zamisliti te voje kolege forumaše i njihove savjete.Prosto izvire mržnja iz vas prema vjernicima koji žive po sunetu zadnjeg božijeg poslanika sallallahu alejhi ve sellem.Klavikula wrote:imas u Maoci Gornjoj. nisam ti ja najbolje upucen u te relacije, al par kolega sa foruma ti mogu dati kvalitetne savjete. moj fah je ipak IKC i MRD
- Klavikula
#15944 Re: Sirija
SAA je prije pocetka rata imala +/- 330 000 ljudi. sad je taj broj veci za nekih 50ak hiljada ljudi - NDF, uz zanemariv broj dezerterstava na pocetku rata, dok im sad vec prilaze i odredjene pobunjenicke jedinice (dezerteri revolucije
).
informacije na koje sam ja naisao je da ce, ako dodje do promjene rezima, broj vojnika sirijske armije ce spasti na nekih 50 hiljada, cime nece pretstavljati nikakvu prijetnju sigurnosti kvazidrazve.
@saxxx
kolega,
valja biti umjeren pa i u pisanju postova. ti ga sad bas pretjera, al ono bas.
informacije na koje sam ja naisao je da ce, ako dodje do promjene rezima, broj vojnika sirijske armije ce spasti na nekih 50 hiljada, cime nece pretstavljati nikakvu prijetnju sigurnosti kvazidrazve.
@saxxx
kolega,
valja biti umjeren pa i u pisanju postova. ti ga sad bas pretjera, al ono bas.
- bogoljub
#15945 Re: Sirija
Meni vehabije nalikuju na zombi momke koji se mogu naviti i poslati na mars da ratuju protiv marsovaca, koji možda i postoje. 
važno je da im neki šejh kratkih pantalona i poduge brade pokaže smijer kretanja, i ožeži!
važno je da im neki šejh kratkih pantalona i poduge brade pokaže smijer kretanja, i ožeži!
-
sarajevoxxxx
#15946 Re: Sirija
Muaza i društvo mu posprdno zovu ''suvar fenadik'' ili hotelski pobunjenici. Iz tople hotelske sobe, zavaljen na kakvoj stolici i ubi se lik pišući o sirijskoj revoluciji. Znaju sve o svakome, šta je trebalo i kako, a omiljena tema su mu vojnici na frontu ???Challenger__ wrote:Dakle, interesi Izraela, interesi Izraela, interesi Izraela, interesi jevrejsko-britanske "GB group" i malo ciganluka za Tursku. To je tzv. "arapsko" proljeće u Siriji. A o bandi koja se "bori" u Siriji da ne govorim ja, neka govori njihov bivši lider:
- Klavikula
#15947 Re: Sirija
ispravi me ako grijesim, ali Muhammed a.s. nije isao ubijati nevine ljude, nije ubijao "nevjernike"...aldinjo wrote:E čuj u Maoči.Mogu zamisliti te voje kolege forumaše i njihove savjete.Prosto izvire mržnja iz vas prema vjernicima koji žive po sunetu zadnjeg božijeg poslanika sallallahu alejhi ve sellem.Klavikula wrote:imas u Maoci Gornjoj. nisam ti ja najbolje upucen u te relacije, al par kolega sa foruma ti mogu dati kvalitetne savjete. moj fah je ipak IKC i MRD
sve u svemu. zivi i zdravi mi bili, cujemo se nekom drugom prilikom.
laku noc!
- Challenger__
#15948 Re: Sirija
Ma ja. Dok mladi sirijski momci (kao na snimku koji slijedi) nesebično daju svoje živote za izraelski plinovod i gasovod kroz Siriju, on se*e usred Ramazana u klimatizovanoj hotelskoj sobi.sarajevoxxxx wrote: Muaza i društvo mu posprdno zovu ''suvar fenadik'' ili hotelski pobunjenici. Iz tople hotelske sobe, zavaljen na kakvoj stolici i ubi se lik pišući o sirijskoj revoluciji...
E moj Muaze, nikad demokrata ni pošten musliman od tebe!
Last edited by Challenger__ on 15/07/2013 02:50, edited 1 time in total.
- Challenger__
#15949 Re: Sirija
McMoy wrote: Ujedno, Wellcome back @Challenger__, nedostajao si na topicu.
-
Dr_dre
#15950 Re: Sirija
Režimski borci u Raqqi uputili vapaj režimu
SAA-imageRežimski medicinski bataljon u gradu Raqqa, na sjeveru Sirijie, apelirao je režimu za pomoć, navodeći da je 80 pripadnika oklopne divizije 17 ubijeno, a još 250 ranjeno. Bataljon je, kako se navodi, pozvao komandu sirijskog režima da intervenira u sljedeća 24 sata, opisujući situaciju u Raqqi “kritičnom” i “sve lošijom”. “Mi nemamo vode, hrane i struje. Ranjeni umiru od gangrene zbog nedostatka medicinske pomoći,” naveo je bataljon. Baza zauzima površinu od oko pet kilometara, a trenutno je opkoljena s četiri fronta od strane Slobodne sirijske vojske (FSA). Hrana se doprema helikopterima i padobranima.
Pobunjenici kontroliraju oko tri četvrtine baze, ali režimske snage u najvećem dijelu zauzimaju komandni centar. Divizija 17 se smatra najjačom među režimskih snagama u Raqqi.
Zauzeta baza u Derji
U međuvremenu, u srijedu, FSA je preuzela kontrolu nad vojnom bazom koja je pripadala 49. bataljonu u Derji nakon što su se režimaki vojnici povukli, i to nakon opsade i žestokih sukoba s opozicionim borcima.
Značaj baze leži u činjenici da se nalazi u samom centru Derje, koja je na jugu zemlje, a nalazi se između gradova Alma i Kherbet Ghazleh. Baza navodno također ima veliko vojno skladište.
Režim je koristio bazu za granitarenje Derje, posebno gradove Alma i Kherbet Ghazleh. Granatiranje nije izazvalo samo mnogo uništenja, nego je i većina stanovnika raseljena do te mjere da je gotovo 30.000 ljudi koji su živjeli u oba grada pobjeglo.
Bataljon 49 je također poznat po nazivu ‘bataljon smrti’ zbog brutalnih ubistava i mučenja.
FSA je blokirala međunarodnu cestu koja je povezivala Damask sa Ammanom prije nekih mjesec dana, što je spriječilo pristizanje pomoći do ovog bataljona. To je omogućilo nadmoć FSA-u i, na kraju, zauzimanje baze.
(Al-Arabiya)
SAA-imageRežimski medicinski bataljon u gradu Raqqa, na sjeveru Sirijie, apelirao je režimu za pomoć, navodeći da je 80 pripadnika oklopne divizije 17 ubijeno, a još 250 ranjeno. Bataljon je, kako se navodi, pozvao komandu sirijskog režima da intervenira u sljedeća 24 sata, opisujući situaciju u Raqqi “kritičnom” i “sve lošijom”. “Mi nemamo vode, hrane i struje. Ranjeni umiru od gangrene zbog nedostatka medicinske pomoći,” naveo je bataljon. Baza zauzima površinu od oko pet kilometara, a trenutno je opkoljena s četiri fronta od strane Slobodne sirijske vojske (FSA). Hrana se doprema helikopterima i padobranima.
Pobunjenici kontroliraju oko tri četvrtine baze, ali režimske snage u najvećem dijelu zauzimaju komandni centar. Divizija 17 se smatra najjačom među režimskih snagama u Raqqi.
Zauzeta baza u Derji
U međuvremenu, u srijedu, FSA je preuzela kontrolu nad vojnom bazom koja je pripadala 49. bataljonu u Derji nakon što su se režimaki vojnici povukli, i to nakon opsade i žestokih sukoba s opozicionim borcima.
Značaj baze leži u činjenici da se nalazi u samom centru Derje, koja je na jugu zemlje, a nalazi se između gradova Alma i Kherbet Ghazleh. Baza navodno također ima veliko vojno skladište.
Režim je koristio bazu za granitarenje Derje, posebno gradove Alma i Kherbet Ghazleh. Granatiranje nije izazvalo samo mnogo uništenja, nego je i većina stanovnika raseljena do te mjere da je gotovo 30.000 ljudi koji su živjeli u oba grada pobjeglo.
Bataljon 49 je također poznat po nazivu ‘bataljon smrti’ zbog brutalnih ubistava i mučenja.
FSA je blokirala međunarodnu cestu koja je povezivala Damask sa Ammanom prije nekih mjesec dana, što je spriječilo pristizanje pomoći do ovog bataljona. To je omogućilo nadmoć FSA-u i, na kraju, zauzimanje baze.
(Al-Arabiya)