Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- xoklix
#15926 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Vala mogli su dvije pustiti odmah.
Sreća pa nisam ustajao u 3h sinoć, debelo bih se pokajao.
Sreća pa nisam ustajao u 3h sinoć, debelo bih se pokajao.
- banjaluka078
#15927 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Gdje je Duh?!
Lyanna Mormont!

Ne znam u čemu je fol sa zgražanje zbog Arjine scene...imalo je "dijete" puno problematičnijih scena. Licemjerni Zapad će naći problem u tome, a neće kad istražnira Frejeve i stavi ih u pite. Mislim...
Jenny's song https://www.polygon.com/game-of-thrones ... -episode-2
http://time.com/5575011/game-of-thrones ... explained/
Lyanna Mormont!
Ne znam u čemu je fol sa zgražanje zbog Arjine scene...imalo je "dijete" puno problematičnijih scena. Licemjerni Zapad će naći problem u tome, a neće kad istražnira Frejeve i stavi ih u pite. Mislim...
Jenny's song https://www.polygon.com/game-of-thrones ... -episode-2
http://time.com/5575011/game-of-thrones ... explained/
-
drogon2
#15928 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ghost je bio u ep na dvije sekunde iza Jona gore na zidinama Winterfella
Ja kad sam cuo Jenny's song kontam odmah da bi Jon i Dany mogli ostat zivi do kraja ili barem do momenta kada se bude odlucivalo o tome ko ce na prijestolje, a poslije toga valjda ne zavrse ko Duncan i Jenny 
- xoklix
- kokuz_sa
#15931 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ako prezive... Sansa je nasla muza
- choxnox
#15932 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Rekoh ja da ce Dany ocevim stopama cim joj se zaljulja tron...
- ferratilis
#15934 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Zamislite da Night King ozivi sve mrtve u onim katakombama ispod Winterfella, bio bi cirkus. Ned i Lyana Stark i svi ostali kao walkeri 
-
drogon2
#15935 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa to bi moglo bit moguce da su kosti Neda Starka ikad dosle do Winterfella ili da Lyanna Stark nije mrtva preko 20 godina pa da tu uopste ima kostiju.Jedino ako su je na neki nacin prezerviraliferratilis wrote:Zamislite da Night King ozivi sve mrtve u onim katakombama ispod Winterfella, bio bi cirkus. Ned i Lyana Stark i svi ostali kao walkeri
- tuzlak1212
#15936 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jako puno Walkera, nisam ovoliku cifru ocekivao iako bi se raspravljo da ih ima puno... Al ovo je fakat

GRR Martin i jeste motivisan Tolkienom pisao sve ovo, tako da me ne bi cudilo da je to potpuno namjerno uradio da ukaze postovanje. I on se u seriji za neke sitnice pitaoKodi96 wrote:Onaj dio kada se drustvl okupi oko vatre u dvorcu i onda neko upita da li neko zna neku pjesmu i podrick pocne pjevat me neodoljivo podjsetio na gospodara prstenova, kada se sprema bitka i svi misle da je sve izgublje k i pipin pjeva za onog kralja ili sta je vec
- Radar71
#15937 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ko je pomislio da će se i ona

- ferratilis
#15938 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Koliko se sjecam, Robb je trazio da se Nedovo tijelo vrati u Winterfell, ili mozda grijesim? Bilo bi zanimljivo, jer vise puta je ponovljeno kako zena i djeca treba da se sakriju u katakombe, a to bi moglo biti najNEsigurnije mjesto 
-
drogon2
#15939 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kada su dobili njegove kosti od Littlefingera,Ironbornei su zauzeli Winterfell nedugo poslije toga,a tu su dosli i Boltoni pa ako su oni propisno pokopali Neda onda je ok haha A ja eto cisto sumnjam da oni nisu mislili o tom da bi ovi mogli ozivit,bio bi to bas veliki propust.A i na kraju krajeva,jedino je Rickon tu svjez,on bi mogao napravit problemeferratilis wrote:Koliko se sjecam, Robb je trazio da se Nedovo tijelo vrati u Winterfell, ili mozda grijesim? Bilo bi zanimljivo, jer vise puta je ponovljeno kako zena i djeca treba da se sakriju u katakombe, a to bi moglo biti najNEsigurnije mjesto
- tuzlak1212
#15940 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nezz bas da NK moze tek tako ozivljavat sve sto je mrtvo, po toj logici imao bi milijardu vojnika jer koji je narod u toj okolini pokopan u zadnjih nekoliko milenijuma i plus childrens of forest, pauci, giantsi, direwolfovi... Ne moze to tek tako ici, imaju granice neke 
-
drogon2
#15941 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa da ,vjerovatno svjeza tijela ili nesto u razumnom vremenskom periodu.tuzlak1212 wrote:Nezz bas da NK moze tek tako ozivljavat sve sto je mrtvo, po toj logici imao bi milijardu vojnika jer koji je narod u toj okolini pokopan u zadnjih nekoliko milenijuma i plus childrens of forest, pauci, giantsi, direwolfovi... Ne moze to tek tako ici, imaju granice neke
-
Kodi96
#15942 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
U sledecoj epizodi ulijece melisandre sa vojskom, kao gandalf

- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#15943 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
druga je ok epizoda opet prepuno dijaloga medju likovima... Tormund
genijalan... tri mjeseca sam sisao dzinovo mlijeko, zato sam ovako jak
... ono okupljanje ispred vatre mi lici kao oprostaj od likova ... vecina ce sigurno zaginuti, poldrik, brienn, davos, tormund, najvjerovatnije i jaime, jorah, sivi crv, gendri, arya, teon, the hound, edd, zaista sljedeca ce biti bolna epizoda mimo toga sto ce biti ta bitka svih bitaka...
-
drogon2
#15944 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nez, meni je interesantno sto nema NK sa ovim. Mislim da je moguce da cemo vidjet vise bitki u slj epizodi. Tipa mislim da bi se ovi mogli propisno potuc sa WW zapovjednicima i pobijedit ali uz velike gubitke. Golden Company ce mozda pomislit da je tad vrijeme za napad i napast ce zive, medjutim NK ce onda naletit sa ostatkom armije i tada ce Golden company bar po mom misljenju prvi puta prekrsit ugovor i zauzet ce stranu Jona i Daenerys.Kodi96 wrote:U sledecoj epizodi ulijece melisandre sa vojskom, kao gandalf![]()
-
Alminjo
#15945 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Tormund opet izdominirao.
Dobra epizoda, bas se osjeti ta neka atmosfera..Iduce 4 epizode 80 min 
-
Concord
#15946 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Je li iko primjetio kako se promjeni ton kad je Jon saopstio Deny da je Targaryen? Automatska reakcija joj je bila aha pa sada si ti jedini muski Targarijanac i imas pravo na tron ispred mene. Uputila mu je tako ostar pogled pun bijesa ali naravno sekundu poslije smisljeno ide truba za uzbunu. Mislim da ce izmedju njih dvoje biti nesto.
-
drogon2
#15947 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moguce da hoce, al treba shvatit zenu. Jedino sto ju je vodilo u zivotu jest to da je ona ostala zadnja i to da povrati tron ju je vodilo naprijed. Nakon pocetnog soka, doc ce ona sebi. Mislim da ce kad razmisli malo shvatit da je istina i da ce ona i Jon ostat u savezu. Mozda tu ima i tog da zna da ce morat prepustit tron Jonu, jer je on u mogucnosti da produzi lozu dok ona misli da vise ne moze imat djecu.Concord wrote:Je li iko primjetio kako se promjeni ton kad je Jon saopstio Deny da je Targaryen? Automatska reakcija joj je bila aha pa sada si ti jedini muski Targarijanac i imas pravo na tron ispred mene. Uputila mu je tako ostar pogled pun bijesa ali naravno sekundu poslije smisljeno ide truba za uzbunu. Mislim da ce izmedju njih dvoje biti nesto.
-
Coconut
#15948 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sve u svemu dobra epizoda
jedino mi je smijesno da Theon sa sacicom Ironborn-a pravi zasjedu NK-u 
-
drogon2
#15949 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne pravi on zasjedu NK,nego ce bit tu ukoliko u onu sumu upadne neki wight. Njima treba da NK podje po Brana, a nece bit potrebe sa tim ukolilo ga wightovi rastrgaju zbog toga xdCoconut wrote:Sve u svemu dobra epizodajedino mi je smijesno da Theon sa sacicom Ironborn-a pravi zasjedu NK-u
-
Coconut
#15950 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A sta da u tu sumu dode NK? Njega svakako nema na kraju epizode medju wightsima i whitewalkersima.drogon2 wrote:Ne pravi on zasjedu NK,nego ce bit tu ukoliko u onu sumu upadne neki wight. Njima treba da NK podje po Brana, a nece bit potrebe sa tim ukolilo ga wightovi rastrgaju zbog toga xdCoconut wrote:Sve u svemu dobra epizodajedino mi je smijesno da Theon sa sacicom Ironborn-a pravi zasjedu NK-u