Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Lincoln-Burrows wrote:Eto sad ste sretni još odbijte i donošenje izbornog zakona da se paralizira i
ovo malo "države" što je ostalo
Pa nije niko zavrtao ruke vodstvu bosanskih Hrvata da se udruže u zločinački poduhvat sa ciljem stvaranja etnički čistih hrvatskih teritorija i tako počnu sukob s Armijom RBiH.
Nije niko natjerao Bobana da sjedne s Karadžićem u maju 1992. godine i dogovori da je za njih "rat između Srba i Hrvata gotov".
Ustvari jeste, Tuđman.
Šta je trebalo, amnestirati ih u ime pomirenja i suživota?
Last edited by horkesh on 29/11/2017 13:11, edited 1 time in total.
512MB wrote:Molba za sudije tojest admine da odbanuju hafiza i kolindu
admini i moderatori....dajte ruke da ih cjelivamo.....da nam oslobodite uznike....
Chmoljo, Bog ti dao
oci sokolove i bjela krila labudova
da odletis do Banovica tamo
da nam vratis nasega uznika...
´afiz-agu starog bojovnika
i kolindu,milfacu staru
da ju juznjaci stave na...(dalje se cuju samo guZle)
pici wrote:cuj na hrtu sad ide novo protjerivanje hrvata iz BiH... evo i o bOkiru kako ce pokrenuti rat... jeBo informer, kurir, politiku, tanjug
pobratimstvo dojucerasnjih krvavih protivnika uskoro slijedi
maske padaju polako, nema tu razlike
mojne mi reći da te ovo iznenađuje? pa jel vidite da hrvacka pravi pritisak na nas u kontinuitetu već duže vrijeme? od kite koja je tvrdila da smo svi teroristi, do chovica i "gospodin mladić" i sklapanja ugovora RH i republike šumske!
ne iznenadjuje ni najmanje, ali sada za sve one koji su iole sumnjali maske su pale, pa samo slijep ili lud moze ne vidjeti koji su to licemjeri bili i ostali
Covic se jos nije oglasio, vjerovatno usaglasava stavove sa Dodikom, imaju "vrucu liniju"
prekinuti svaki vid saradnje sa ustaško-fašističim HDZom i izbaciti ih iz parlamentarne skupštine zbog podrške osuđenim ratnim zločincima i udruženom zločinačkom poduhvatu.
svaka stranka, a prva SDA, nastavkom saradnje i koalicije podržava ratne zločince i UZP.
eyesburn wrote:prekinuti svaki vid saradnje sa ustaško-fašističim HDZom i izbaciti ih iz parlamentarne skupštine zbog podrške osuđenim ratnim zločincima i udruženom zločinačkom poduhvatu.
svaka stranka, a prva SDA, nastavkom saradnje i koalicije podržava ratne zločince i UZP.
E sad ce biti zanimljivo pratiti razvoj situacije. Kurva je politika velika, bila i ostala. Vidjet cemo ko ce joj (pod)leci prvi.
Neću prežaliti što i Srbiji nisu, mogli ili nisu htjeli utvrditi i potvrditi agresiju na BiH .
I tako će najveći krivac za agresiju i ratne sukobe i ubijanje i progon stanovništva ostati nekaženjen , a to je Srbija.
Lincoln-Burrows wrote:Eto sad ste sretni još odbijte i donošenje izbornog zakona da se paralizira i
Pa nije niko zavrtao ruke vodstvu bosanskih Hrvata da se udruže u zločinački poduhvat sa ciljem stvaranja etnički čistih hrvatskih teritorija i tako počnu sukob s Armijom RBiH.
Nije niko natjerao Bobana da sjedne s Karadžićem u maju 1992. godine i dogovori da je za njih "rat između Srba i Hrvata gotov".
Ustvari jeste, Tuđman.
Šta je trebalo, amnestirati ih u ime pomirenja i suživota?
Ma ja sam proživio sve i svašta i nikada nitko nije odgovarao za to i ja ne očekujem pravdu
ni za sebe ali eto neki misle da će sada biti bolje, da će susjedi otvoriti tržište, protok radne snage
i tko zna šta a znaš što ja mislim, bit će njesra ni za hljeba neće biti.
Digni pare s banke ako što imaš.
A vidi Bošnjaci u ovoj situaciji sada ne trebaju prstom maknuti, trebaju samo čekati. Na kraju ako je cijena da se to malo države ne paralizira tako da ne smiješ stvari nazvati pravim imenom onda nam ne treba ni to malo države.
Lincoln-Burrows wrote:Digni pare s banke ako što imaš.
Ti to znaš nešto što mi ne znamo?
Očekuje se pad bitcoina, neki kažu za 50% pa je možda vrijeme da se iskoristi dok može jer kad pukne balon, a pući će, ima da svi najebu koji kupe i budu čekali predugo.
Eto...cisto da jos jednom ponovimo, zasto su nasi generali ili oslobodjeni ili nisu ni optuzivani (osim gen Delica). Pa eto...mozda bi ovi sljedbenici Mladica i Praljka i ostale bagre, trebali poslusati i procitati njihove trasnkripte i uporediti ih npr. sa ovim. Dakle, ovo se desava u jeku rata, kada nam ubijaju sve, zenu, djecu, bracu, oceve itd!!!
ZUKA - Nedam ja civilu nikom da padne dlaka s glave.
SEFER - Nikome. Mi se moramo....
ZUKA - Samo ko daje otpor,ko pusku drzi u ruci...
SEFER- Ko oruzje drzi u ruci, halallosum. A ovoga se stvarno moramo dobro paziti.
ZUKA - Sefere, ali oni napadaju. SEFER - Znam, ne mozemo biti isti kao i oni. Molim te.... Molim te, eto molim te... Po tome se inače, vjeruj mi ovaj, po tome se moramo razlikovati.
Nama to ne dozvoljava ni religija, ni moral naš, ni odgoj naš, ništa nam to ne dozvoljava.
Mi moramo biti vojnici, mi se moramo po tome razlikvoati
ZUKA - Znam, a sto se tice civila tu nemas brige oko toga, sigurno nijedan civil nije poginuo. SEFER - Molim te, nemoj da se salis s glavom, zenu, djecu, stare....
ZUKA - Allaha mi, nismo, nijednu zenu, nijedno djete nije ubijeno. SEFER - Oni od nas moraju zastitu dozvijeti, na svakom mjestu...
ZUKA - MI cemo njihove zene i djecu da stitimo. SEFER - Molim te, Mladiceva zena, ne neka druga, Mladiceva zena mora imati zastitu neseg borca. Molim te...
ZUKA - Slusaj sta ti ja kazem. Mi cemo zenu, djecu i starce, zastitit cemo osim boraca koji hoce da nam otmu zemlju na kojoj zive vecinsko stanovnistvo muslimansko.
SEFER - Ne, ne, samo vecinsko nego, osim zemlje u granicama drzave Bosne i Hercegovine. Nase drzave, druge nacije i tako dalje, to nama mora biti....Nemoj da se salis s glavom da ti neko od vojnika u tim mjestima gdje ulazis....Vi u selo morate uci kao oslobodioci, da oslobodite narod od cetnika, ustasa.
ZUKA - Necemo civile sigurno biti, nijedan civil do sada nije poginuo. SEFER - Zena, djete, starac, civil, mora biti od nas zasticen, eto to....
ZUKA - Ja ti kazem da tako isto radimo, sto ti govoris.... SEFER - Ko prekrsi treba odmah....
I onda bagra se cudi kako to da su svi osudjeni vecinom srbi ili eto hrvati.
Last edited by Thorgerson on 29/11/2017 13:21, edited 2 times in total.
A vidi Bošnjaci u ovoj situaciji sada ne trebaju prstom maknuti, trebaju samo čekati. Na kraju ako je cijena da se to malo države ne paralizira tako da ne smiješ stvari nazvati pravim imenom onda nam ne treba ni to malo države.
Slažem se u potpunosti, sačekajmo kako ono kažu rahat patnja.
Lincoln-Burrows wrote:
Ma ja sam proživio sve i svašta i nikada nitko nije odgovarao za to i ja ne očekujem pravdu
ni za sebe ali eto neki misle da će sada biti bolje, da će susjedi otvoriti tržište, protok radne snage
i tko zna šta a znaš što ja mislim, bit će njesra ni za hljeba neće biti.
Digni pare s banke ako što imaš.
To ti nesto znas sto mi neznamo? ovaj post shvatam kao prijetnju...