Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
CooK

#15926 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by CooK »

Mehemed wrote:
boshniak wrote:
Mehemed wrote:Stigao mi artikal koji je navodno trebao da stigne iz Malezije a na kraju je stigao iz Kine. Naručeno 02.11. stiglo danas, nije loše 18 dana, tako da sad ne znam da li da mu stavim malo slabiju ocjenu zato što je lagao o zemlji slanja.
Ma ne peglaj se ako je sve uredno daj mu 5*, a svejedno to nema veze jer npr. kad posalju artikal iz kine holandskom postom to izgleda kao da je poslato iz holandije, čak je i kao pošiljaoc navedena adresa PObox u holandiji.
Dobro to. Ovdje je u oglasu pisalo "Item location: Malaysia, Malaysia" i platio sam oko 0.90$ više nego da sam naručio drugi na kojem je pisalo China(jer sam mislio da će brže stići iz Malezije u odnosu na Kinu), a pošiljka je poslata iz Kine nekom Turskom poštom. Bukvalno sam dao oko 0.90$ više (12.32$ u odnosu na 11.39$) zato što je na napisao Malaysia umjesto Kina pa se zbog toga razmišljam da mu dam 4 umjesto 5 zvijezdica. Dao sam jaranu mikrofon jer sam naručio za njeg pa čekam da testira da vidim radi li kako bi trebalo da radi.
Daj ba ne sitnicari, doslo ti za 18 dana a ti covjeku hoces da smanjujes dojam. Preko mjesec dana se ceka na posiljke iz Kine a tebi je doslo za 18 dana i siguran sam da je unutar Estimated delivery perioda. Radi ovakvih gluposti naseg naroda sve manje kineza i salje u BiH.
epik

#15927 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by epik »

Ja sam narucio robu iz Engleske i platio vise samo da mi to stigne za 7-10 dana maksimalno, i posaljem upite je l ide iz Engleske ili Kine i potvrdi da roba iz ide iz Engleske, da bi se zuti batica napravio pametan i bez obavjesti posalje iz Kine. Nakon 10 dana otvorim slucaj i zatrazim novac sa naznakom da je roba oznacena da je u Engleskoj, tako mi je vratio novac. Istu stvar kupim kod drugog stigne mi na adresu, a 10 -tak dana poslije stigne i prvi.
Mehemed
Vozim: automobil

#15928 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

CooK wrote: Daj ba ne sitnicari, doslo ti za 18 dana a ti covjeku hoces da smanjujes dojam. Preko mjesec dana se ceka na posiljke iz Kine a tebi je doslo za 18 dana i siguran sam da je unutar Estimated delivery perioda. Radi ovakvih gluposti naseg naroda sve manje kineza i salje u BiH.
Jbg, znalo mi je doći i za 10 dana iz Kine. Nije bilo estimateda na ovoj narudžbi. Čekam da jaran testira pa ću mu dati 5 zvijezdica ako bude sve uredno, opet nisam ja dao pare iz džepa, jaran je.
CooK

#15929 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by CooK »

Mehemed wrote:
CooK wrote: Daj ba ne sitnicari, doslo ti za 18 dana a ti covjeku hoces da smanjujes dojam. Preko mjesec dana se ceka na posiljke iz Kine a tebi je doslo za 18 dana i siguran sam da je unutar Estimated delivery perioda. Radi ovakvih gluposti naseg naroda sve manje kineza i salje u BiH.
Jbg, znalo mi je doći i za 10 dana iz Kine. Nije bilo estimateda na ovoj narudžbi. Čekam da jaran testira pa ću mu dati 5 zvijezdica ako bude sve uredno, opet nisam ja dao pare iz džepa, jaran je.
Ma da, ako sve bude ispravno ostavi mu 5 zvjezdica.
nagibSA

#15930 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nagibSA »

Tako i treba Mehemede, ja bi' lupio 4* svakako i da radi sve. :D :bih: Nema veze sto je jaran dao pare, nemoj ga svlaciti u ledinu, ipak zayebao te je za nepuni $.
makaranka

#15931 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by makaranka »

skafiskafsnjak wrote:Kakvim se stvarima sluze ...

Nasao case za monitel, pise UK uredno, dostava najdalje do 12.11.2017. A nema shippinga, skontam ja da je to Kinez idiot, ali stavio UK ...
Kupim ja to sve ok ... stoji 12.11. Sad usao, nema Estimate delivery.... hahahahaha . Znaci ocekuj za mjesec.

E kako slatko cu da stavim negativan da nije ni svjestan :mrgreen:
Kako ti je zavrsio slucaj? Imam slicnu situaciju, narucila case za tablet, pise da salje iz Manchester UK, naruceno 2.11, a estimated delivery 10.11 prosa a paketa nigdi. Pisala mu poruku, trazi da sacekam jos dan. Nikad mi ovolko dugo nije kasnilo iz UK, sad se sve mislim da je zajeb....
skafiskafsnjak

#15932 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by skafiskafsnjak »

makaranka wrote:
skafiskafsnjak wrote:Kakvim se stvarima sluze ...

Nasao case za monitel, pise UK uredno, dostava najdalje do 12.11.2017. A nema shippinga, skontam ja da je to Kinez idiot, ali stavio UK ...
Kupim ja to sve ok ... stoji 12.11. Sad usao, nema Estimate delivery.... hahahahaha . Znaci ocekuj za mjesec.

E kako slatko cu da stavim negativan da nije ni svjestan :mrgreen:
Kako ti je zavrsio slucaj? Imam slicnu situaciju, narucila case za tablet, pise da salje iz Manchester UK, naruceno 2.11, a estimated delivery 10.11 prosa a paketa nigdi. Pisala mu poruku, trazi da sacekam jos dan. Nikad mi ovolko dugo nije kasnilo iz UK, sad se sve mislim da je zajeb....
mah, kad sam narucio , ovaj je uklonio datum ... Tebi to mozda slucajno kasni.

Ali rekao sam mu, ako mi ne dodje za 15-ak dana max, hocu refund. Rekao da nije prob.
Al et sacekat cu malo vise, pa cemo vidjeti
makaranka

#15933 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by makaranka »

hvala na odgovoru.
ma nema mi druge nego cekat...nesto ce nam stic, ili paket il refund. :D
edossbest

#15934 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by edossbest »

Image

Ljudi jel vam se ovo desavalo do sada kada pratite neki paket putem https://www.17track.net ? Ovo mi je prvi put da pise Alert a zbog cega u paketu ima dosta sitnica ali paket ne vrijedi vise od 30 km..

Gledao sam malo Evropske zemlje imaju vece limite npr Njemacka ne carini pakete ispod 200 eura, Hrvaska mislim ispod 300-400 kn i mnoge druge zemlje imaju vece limite .. Jebo majku ova lopovija iz vlade gleda samo da obicnog gradjanina zakida na svaki moguci nacin..
victom

#15935 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

edossbest wrote:Image

Ljudi jel vam se ovo desavalo do sada kada pratite neki paket putem https://www.17track.net ? Ovo mi je prvi put da pise Alert a zbog cega u paketu ima dosta sitnica ali paket ne vrijedi vise od 30 km..

Gledao sam malo Evropske zemlje imaju vece limite npr Njemacka ne carini pakete ispod 200 eura, Hrvaska mislim ispod 300-400 kn i mnoge druge zemlje imaju vece limite .. Jebo majku ova lopovija iz vlade gleda samo da obicnog gradjanina zakida na svaki moguci nacin..
šta te briga. samo pošalji fakturu.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:17, edited 2 times in total.
AkumAone

#15936 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by AkumAone »

edossbest wrote:Image

Jeste, svaki put kada ode na carinu. Vjerovatno ce samo pregledati i naplatiti 3,50KM. Trebat ce im par dana.
Njemacka carini sve preko 300KM i naplacuje porez na sve iznad 44KM; neke zemlje EU cak naplacuju porez za sve iznad 20KM.
maliq53

#15937 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by maliq53 »

CooK wrote:

Meni su procitali email danas i poslali robu sa carine ... :-) :-)

http://prntscr.com/hdg8dm

Nadam se da su i tebi napokon pregledali email :D
CooK

#15938 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by CooK »

maliq53 wrote:
CooK wrote:

Meni su procitali email danas i poslali robu sa carine ... :-) :-)

http://prntscr.com/hdg8dm

Nadam se da su i tebi napokon pregledali email :D
I kod mene je danas krenula posiljka sa carine. :) I na kraju samo da zakljucim, paket je ukupno proveo tacno 13 dana na carini. :bih:
bersK

#15939 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by bersK »

Evo i mene poslije 200 godine na ovoj temi.

Ima finih stvari na ebayu za ovaj black friday. Grafičkih kartica GTX1080 -70% i ostalih čuda. Jel ko šta pazario na ovaj bf?

Btw. Jel može neko na ovim selling sajtovima da mi pronađe ovaj par slušalica

https://www.gearbest.com/cables-adapter/pp_153839.html

Najbolje slušalice koje sam ikad imao i najizdržljivije, a evo prekinuše prodaju dripci. Narode pomagajte :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#15940 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by un1ted »

GTX 1080 snizenje? Gdje?
AkumAone

#15941 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by AkumAone »

bersK wrote:Evo i mene poslije 200 godine na ovoj temi.

Ima finih stvari na ebayu za ovaj black friday. Grafičkih kartica GTX1080 -70% i ostalih čuda. Jel ko šta pazario na ovaj bf?

Najbolje slušalice koje sam ikad imao i najizdržljivije, a evo prekinuše prodaju dripci. Narode pomagajte :D
To je budzetna, plasticna (youth) verzija Xiaomi Piston 2, imas istu verziju novijih piston 3, jos 1 sat na akciji:
https://www.gearbest.com/earbud-headpho ... 03274.html
Meni je obicni Piston 2 bio dosta dobar za 20$ kad je izasao, ali su koristili glupi ravni konektor, pa je tu pukao kabal.
Evo ti korisna stranica za kineske slusalice: https://audiobudget.com/
Koliko znam, trenutno je best buy ispod 10$ Rock Zircon.
zippoo87

#15942 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zippoo87 »

obzirom da je ebay radio neki redizajn stranice...sada ne mogu naci ono "estimated time"
narucio sam jedan artikal prije vise od mjesec dana i jos ne dolazi a i kada odem na "purchase",nema datuma ni nista
zna li neko kako sada provjeriti predvidjeno vrijeme dolaska ?

btw. onaj kod od 10 dolara na kupovinu preko 20 dolara ne vrijedi...pise da je kod na kupovinu preko 100 dolara
Mehemed

#15943 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

zippoo87 wrote:b
tw. onaj kod od 10 dolara na kupovinu preko 20 dolara ne vrijedi...pise da je kod na kupovinu preko 100 dolara
Probao sam i na 119 i na 139 dolara i opet ne radi, i na 30 i na preko 100 mi izbaci istu grešku. Baš sam baxuz, neda mi se.

Code: Select all

Looks like this code isn't ready yet. Please try again later.
Edit: Sigurno je bila velika navala pa su ga ukinuli, ko je uspio, uspio je.

*Code PBLACKF17 entitles to a discount of $10 on all orders from $20 and up. The nominal of the coupon — US dollars. Number of coupons in this sale is limited. Coupon is valid from 23–26 November 00:00 CET. eBay reserves the right to stop the promotion at any time. Code PBLACKF17 can be used only once when paying for an order through PayPal. Discount is valid from sellers from China that take part in the sale (on the product-card, in the column «Location of item» it says «China» or «Hong Kong»). Coupon $10 is valid only for selected countries: Russia, Norway, Sweden, Denmark, Finland, Latvia, Lithuania, Estonia, Belarus, Bulgaria, Czech Republic, Hungary, Romania, Slovakia, Ukraine, Portugal, Greece, Croatia, Democratic Republic of the Slovenia, Cyprus, Albania, Bosnia and Herzegovina, Serbia, Macedonia, Montenegro, Saudi Arabia, United Arab Emirates, Egypt, S.Africa
Last edited by Mehemed on 23/11/2017 22:27, edited 1 time in total.
makaranka

#15944 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by makaranka »

sta napraviti, tj. kakav feedback ostaviti seleru, narucih od kineza jedan item, debelo prosa rok dostave,al ipak stiglo, ali ta stvarcica bas i nije nesto, sastoji se od tri djela, a jedan dio mi je neupotrebljiv. Cjena 10$, pisala selleru, on je voljan refundirat 30% vrijednosti.
Sad me zanima kad ja prihvatim tu njegovu ponudu, jer mislim da bolje ni ne mogu trazit, jednim djelom sam i sama kriva, ne mogu ocekivat neku kvalitetu kinesku, kakav feedback da mu ostavim??
Kakve ste feedbackove vi ostavljali u takvim situacijama?
zippoo87

#15945 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zippoo87 »

narode ima li kakve razlike izmedju micro sd i micro sdhc/xc kartice
mogu li i ove druge u telefone,tablete i ostalo u sto idu micro sd kartice
i jos jedno pitanje
da li je ko kupovao sa amazon.com...vidim da neke stvari salju u BiH...je li ista situacija kao i sa kineskim stranicama ?
kloniran

#15946 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

zippoo87 wrote:narode ima li kakve razlike izmedju micro sd i micro sdhc/xc kartice
i jos jedno pitanje
da li je ko kupovao sa amazon.com...vidim da neke stvari salju u BiH...je li ista situacija kao i sa kineskim stranicama ?
mogu

https://petapixel.com/2014/06/24/back-b ... sdxc-best/
zippoo87

#15947 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zippoo87 »

kloniran wrote:
zippoo87 wrote:narode ima li kakve razlike izmedju micro sd i micro sdhc/xc kartice
i jos jedno pitanje
mogu

hm na osnovu ovog sto sam ja procitao,izgleda da ti nisi najbolje skontao
ove sdhc/sdxc su za fotoaparate i one nisu MICRO

ja sam mislio na ove microSD kartice sto imaju ove oznake...ili je ovo veliko na slici ustvari adapter za microSD ?
to me buni
bersK

#15948 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by bersK »

AkumAone wrote:
bersK wrote:Evo i mene poslije 200 godine na ovoj temi.

To je budzetna, plasticna (youth) verzija Xiaomi Piston 2, imas istu verziju novijih piston 3, jos 1 sat na akciji:
https://www.gearbest.com/earbud-headpho ... 03274.html
Meni je obicni Piston 2 bio dosta dobar za 20$ kad je izasao, ali su koristili glupi ravni konektor, pa je tu pukao kabal.
Evo ti korisna stranica za kineske slusalice: https://audiobudget.com/
Koliko znam, trenutno je best buy ispod 10$ Rock Zircon.
Kupio ove sluše prošle godine u aprilu. Do prije 3 dana služile. A preživile 5 fukušima sa mnom :D

Vidjeću od ovih što si izlistao koje su mi normaleza.
Mehemed

#15949 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

zippoo87 wrote:
kloniran wrote:
i jos jedno pitanje
mogu

hm na osnovu ovog sto sam ja procitao,izgleda da ti nisi najbolje skontao
ove sdhc/sdxc su za fotoaparate i one nisu MICRO

ja sam mislio na ove microSD kartice sto imaju ove oznake...ili je ovo veliko na slici ustvari adapter za microSD ?
to me buni
Imaju i Micro SDHC i Micro SDXC kartice
U mene u mobitelu je Kingstonova Micro SDHC 32GB Class 10
Bukvalno sve novije sa jačim kapacitetima su HC i XC, samo je pitanje do toga koliko GB ti može podnijeti telefon, a većina današnjih telefona podržaje do 128 i 256GB memorijske kartice.
kazo

#15950 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kazo »

i jos jedno pitanje
Ako ti moze pomoci ima na Cafago Samsung Memory 128GB Flash Memory Card € 40.75 https://goo.gl/dY5tw9
Post Reply