Gdje u Sa......
- JThomas
#15926 Re: Gdje u Sa......
u tržnici.
-
artime
#15927 Re: Gdje u Sa......
Ne znam gdje da pitam pa ovdje cu.. vrata su malo klimava, i ne zatvaraju se fino. Recimo cujem sve sta se prica u drugoj sobi. Moje pitanje je, za one koju se u to razumiju, sta raditi? Posto su stara vrata u pitanju, da li mijenjati bravu ili komplet vrata. Stara je kuca, ali eto i to je investicija.
-
quarterback
#15928 Re: Gdje u Sa......
pa tesko da ce i jedna nesto posebno dihtovati, mozes malo da se potrudis i provjeris u kakvom su staju baglame, mozda treba malo nastimati, zavrnuti ili odvrnuti /ako su jako stara vrata onda su baglame zakovane i nema stimanja/ cime vrata primices i odmices od stoka, dalje mozda provjeriti jezicak brave, mozda ne "pribije" vrata dovoljno uz stok i trece mozes vidjeti imaju li gumene trake po stoku a koje sluze da vrata bolje nalegnu, te trake obicno idu u usjeke na stoku medjutim ako su stara vrata onda tih usjeka vjerovatno nema pa bi se vjerujem mogla kupiti samoljepljiva traka koja inace sluzi za izolaciju prozoraartime wrote:Ne znam gdje da pitam pa ovdje cu.. vrata su malo klimava, i ne zatvaraju se fino. Recimo cujem sve sta se prica u drugoj sobi. Moje pitanje je, za one koju se u to razumiju, sta raditi? Posto su stara vrata u pitanju, da li mijenjati bravu ili komplet vrata. Stara je kuca, ali eto i to je investicija.
-
artime
#15929 Re: Gdje u Sa......
Hvala na brzom i detaljnom odgovoru.quarterback wrote:pa tesko da ce i jedna nesto posebno dihtovati, mozes malo da se potrudis i provjeris u kakvom su staju baglame, mozda treba malo nastimati, zavrnuti ili odvrnuti /ako su jako stara vrata onda su baglame zakovane i nema stimanja/ cime vrata primices i odmices od stoka, dalje mozda provjeriti jezicak brave, mozda ne "pribije" vrata dovoljno uz stok i trece mozes vidjeti imaju li gumene trake po stoku a koje sluze da vrata bolje nalegnu, te trake obicno idu u usjeke na stoku medjutim ako su stara vrata onda tih usjeka vjerovatno nema pa bi se vjerujem mogla kupiti samoljepljiva traka koja inace sluzi za izolaciju prozoraartime wrote:Ne znam gdje da pitam pa ovdje cu.. vrata su malo klimava, i ne zatvaraju se fino. Recimo cujem sve sta se prica u drugoj sobi. Moje pitanje je, za one koju se u to razumiju, sta raditi? Posto su stara vrata u pitanju, da li mijenjati bravu ili komplet vrata. Stara je kuca, ali eto i to je investicija.
-
Qoom
#15930 Re: Gdje u Sa......
Ovo je čista provokacija, svinjsko meso i to za ramazan!moja tetka wrote:Poštovani iliti štovani forumaši. Nemam namjeru bilo koga vrijedjati, ali meni stvarno treba pomoć. Molim vas lijepo da me obavijestiti da li u Opštini Stari Grad ili Centar postoji trgovina gdje mogu kupiti svježe svinjsko meso i proizvode od svinjetine. Hvala unaprijed.
Ima u (skoro) svakom Konzumu i Bingu, a ima i Megamarkt.
-
Qoom
#15931 Re: Gdje u Sa......
Svojevremeno, meni je polomio poštar gurajući "malo" deblje koverte s kojekakvim kineskim glupostima.dingosp0 wrote:gdje se ima uzeti vrata za postarsko sanduce u SA? Moram zamjeniti svoja je je stoka polomila, u pitanju su sanducad na AP.
Ako si u zgradi obrati se predstavniku stanara, oni će zamijeniti u sklopu redovnog održavanja.
- -danTe-
#15932 Re: Gdje u Sa......
Ima li igdje kupiti veliko kinder jaje 
-
black_noke
#15933 Re: Gdje u Sa......
Zna li neko ima li gdje kakav popust na tene za trcanje?
- bombašica
#15934 Re: Gdje u Sa......
Ja sam svoje tene za trčanje kupila u Brezi (doduše, tema je "Gdje u Sa..."
). Tene marke New balance možeš naći za 100 KM. Zato se isplati provozati do susjednog kantona. Evo ti ovdje link pa pogledaj ima li za tebe nešto odgovarajuće. https://www.facebook.com/Sportska-oprem ... ts&fref=ts
-
moja tetka
#15935 Re: Gdje u Sa......
Nije mi namjera da bilo koga provociram, uz dužno poštovanje. Lijepo sjela na trolu, otišla kod Stankovića i kupila.. Konzum Bingo i Megamarkt imaju samo suhomesnate proizvode izbor veoma loš, a sirovo mese ne drže.Qoom wrote:Ovo je čista provokacija, svinjsko meso i to za ramazan!moja tetka wrote:Poštovani iliti štovani forumaši. Nemam namjeru bilo koga vrijedjati, ali meni stvarno treba pomoć. Molim vas lijepo da me obavijestiti da li u Opštini Stari Grad ili Centar postoji trgovina gdje mogu kupiti svježe svinjsko meso i proizvode od svinjetine. Hvala unaprijed.![]()
Još jednom da napomenem nisam imala namjeru bilo koga provocirati, uz dužno poštovanje ja svinjetinu i proizvode od svinje jedem i ne pada mi na pamet da zbog bilo čijeg vjerskog uvjerenja mijenjam svoje navike.
- mayab
#15936 Re: Gdje u Sa......
Idi u Bingo u Lukavici, bivši TUŠ , ili u Tropic centar, bivši Tempo , tu nema greške.Dobar tek....moja tetka wrote:Nije mi namjera da bilo koga provociram, uz dužno poštovanje. Lijepo sjela na trolu, otišla kod Stankovića i kupila.. Konzum Bingo i Megamarkt imaju samo suhomesnate proizvode izbor veoma loš, a sirovo mese ne drže.Qoom wrote:Ovo je čista provokacija, svinjsko meso i to za ramazan!moja tetka wrote:Poštovani iliti štovani forumaši. Nemam namjeru bilo koga vrijedjati, ali meni stvarno treba pomoć. Molim vas lijepo da me obavijestiti da li u Opštini Stari Grad ili Centar postoji trgovina gdje mogu kupiti svježe svinjsko meso i proizvode od svinjetine. Hvala unaprijed.![]()
Još jednom da napomenem nisam imala namjeru bilo koga provocirati, uz dužno poštovanje ja svinjetinu i proizvode od svinje jedem i ne pada mi na pamet da zbog bilo čijeg vjerskog uvjerenja mijenjam svoje navike.
-
hzsa22
#15937 Re: Gdje u Sa......
Zna li neko gdje se moze kupiti Greeny Everyday sok od jabuke? Ako se ne varam proizvodjac je iz srbije, iz arandjelovca. Probao sam neki dan taj sok u KIA servisu u Rajlovcu al mi ne naumpade da upitam odakle nabavljaju.
- aribes
#15938 Re: Gdje u Sa......
Kljukuša odlična, sinoć sam probala, fast food i pizzeria Arči na Malti http://www.indeks.ba/preduzece/PIZZERIA ... ajevo.htmlmoon_walker_90 wrote:Ima li gdje oko malte,hrasnog,cvile,otoke,pofalica?JanuaryJones wrote:Čuh da ima dobra u Panerimoon_walker_90 wrote:...kupiti dobru kljukusu ?Za iftara
-
samo pozitiva
#15939 Re: Gdje u Sa......
slamnati sesir?
- zomri
#15940 Re: Gdje u Sa......
kupiti onih berghoff noževa što su prošle godine na akciji u bingu bili? ili nekih sličnih njima, a kvalitetnih?
-
quarterback
#15941 Re: Gdje u Sa......
meni se cini da sam vidio taj berghoff ponovo u bingu, stajalo je pored kase, samo nisam zagledao koji su proizvodizomri wrote:kupiti onih berghoff noževa što su prošle godine na akciji u bingu bili? ili nekih sličnih njima, a kvalitetnih?
a i na petrol pumpama ima neka akcija isto te firme
- zomri
#15942 Re: Gdje u Sa......
prije mjesec tražio u bingu, kažu da je gotova akcija i da nemaju više. gledao i kod uvoznika što je organizovao distribuciju, nema ni kod njih.quarterback wrote:meni se cini da sam vidio taj berghoff ponovo u bingu, stajalo je pored kase, samo nisam zagledao koji su proizvodizomri wrote:kupiti onih berghoff noževa što su prošle godine na akciji u bingu bili? ili nekih sličnih njima, a kvalitetnih?
ostaju samo petrolove pumpe onda. kod njih je akcija išla prije ove u bingu, tako da sumnjam ali ništa ne gubim.
hvala.
čudi me da nema nigdje ni solingen noževa kod nas, bar sudeći po googlu.
- JanuaryJones
#15943 Re: Gdje u Sa......
Vitapur ima akciju Rosemarino noževa pa pogledajzomri wrote:kupiti onih berghoff noževa što su prošle godine na akciji u bingu bili? ili nekih sličnih njima, a kvalitetnih?
- dobar osjecaj
#15944 Re: Gdje u Sa......
Ja sam vidjela jos tih nozeva na nekoliko manje prometnih Petrol pumpi. Pogledaj u trgovini Primus Balkan na socijalnom..imaju neko njemacko posudje i nozeve koji bi ti mozda mogli biti zanimljivi.zomri wrote: kod njih je akcija išla prije ove u bingu, tako da sumnjam ali ništa ne gubim.
hvala.
-
racionalista
#15945 Re: Gdje u Sa......
Kupiti Wrangler farmerke???
- wewa
#15946 Re: Gdje u Sa......
ima odlicnih nozeva marke Dick (koriste ih mesari) u Penny plusu na Stupu/Nedzaricimazomri wrote:kupiti onih berghoff noževa što su prošle godine na akciji u bingu bili? ili nekih sličnih njima, a kvalitetnih?
-
quarterback
#15947 Re: Gdje u Sa......
govoto sam siguran da sam pored kase u bingu na grbavici vidio pano berghoff i proizvode okacene na njega, posto me nije zanimalo nisam bas zagledao (mozda su i neke druge okacili na njihov pano) ali pogledati cu narednih par dana pa se javimzomri wrote:prije mjesec tražio u bingu, kažu da je gotova akcija i da nemaju više. gledao i kod uvoznika što je organizovao distribuciju, nema ni kod njih.quarterback wrote:meni se cini da sam vidio taj berghoff ponovo u bingu, stajalo je pored kase, samo nisam zagledao koji su proizvodizomri wrote:kupiti onih berghoff noževa što su prošle godine na akciji u bingu bili? ili nekih sličnih njima, a kvalitetnih?
ostaju samo petrolove pumpe onda. kod njih je akcija išla prije ove u bingu, tako da sumnjam ali ništa ne gubim.
hvala.
lp!
- zomri
#15948 Re: Gdje u Sa......
hvala ljudi.
preferiram berghoff jer mi zapravo treba da zamijenim nož koji sam kupio u bingu a koji su mi majstori uništili i sad ne mogu nigdje da nađem zamjenu. navikao sam se na njih, imaju odličnu raspodjelu težine i sječivo i najrađe bih da kupim isti.
svaka čast rosmarinu ali to nije ista klasa.
preferiram berghoff jer mi zapravo treba da zamijenim nož koji sam kupio u bingu a koji su mi majstori uništili i sad ne mogu nigdje da nađem zamjenu. navikao sam se na njih, imaju odličnu raspodjelu težine i sječivo i najrađe bih da kupim isti.
svaka čast rosmarinu ali to nije ista klasa.
- oldtajmer
#15949 Re: Gdje u Sa......
.......ima veci izbor muskih lanenih kosulja 
-
AFEni
#15950 Re: Gdje u Sa......
Gdje kupiti fotelju za dijete znaci manju foteljicu osim u cileku jer je preskupa.Hvala