FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
megaman4

#15926 Re: FC Bayern Munchen

Post by megaman4 »

mO k3 wrote:
jasko_ba wrote:Image
:roll: Nisam navijac nijednog tima, al kako je to Jup znao odraditi. Ravno onom ucinku Del Boskea sa Realom pocetkom milenija
Moj bivši sef je dobar prijatelj sa njim tako da sam imao 2000 da ga upoznam a da nisam ni znao ko je on :)
GOSPODIN JUPP HEYNKES. :thumbup: :bih: :izet:
BHF_Manijak

#15927 Re: FC Bayern Munchen

Post by BHF_Manijak »

mO k3 wrote:
groove wrote:
BHF_Manijak wrote:Joj Sky-a dan te jebo, k'o eksperte dovedu Beckera i Branda, pu jebo vas otac!
imas kahna na zdf-u
Bhf razumiješ njemački ??
Aham.
mO k3

#15928 Re: FC Bayern Munchen

Post by mO k3 »

Ok (; .. Nisam znao
Partijaner

#15929 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

A jbg i vi se sad vracate na Juppa koji je imao komplet ekipu zdravu i tad je ekipa bila nabrijana kroz cijelu sezonu, sto su je li i titule rezultat toga.

Ne moze se stalno na to vracati.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#15930 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

megaman4 wrote:
Drug nemoj se ljutiti, ali ja Bayern pratim preko 20 i više godina, i mogu reći da je Heynkes po meni bio stvorio jednu od najboljih ekipa u fudbalu ikada. Zašto? Zato što su bili mašina koja je svih 90 minuta stiskala i vršila presing, bez previše filozofiranja i pametovanja. Igrali su k'o navijeni, bez grešaka. Ova Ćelava prevara od trenera je za godinu dana syebala onaj strašni Bayern. Pa uzmi samo povrede, koje su bile rijetkost u vrijeme Heynkesa i bit će ti sve jasno. Nadam se da je Gvardiola nakon ove sezone bivši. :izet:
Ma nemam se sta ljutiti, i ja volim Hejkensov atomski Bajern :thumbup:

Ali realno gledajuci ono je bio njegov maksimum. Puno su 2 izgubljena finala Lige sampiona u 2-3 godine za jednu generaciju igraca, puno je to nakupljene frustracije koja se odjednom iskanalisala i sve su osvojili u kratkom roku. Mislim da im je jednostavno zafalio motiva i da se to itekako treba uzeti u obzir. Ovo je vrlo vjerovatno kraj te generacije, i smjena mora doci.

Sto se tice Gvardiole, meni licno kao navijacu je klub uvijek iznad svakog pojedinca. Ako ce donijeti boljitak, nek veceras odmah ostane u Barceloni.
bude

#15931 Re: FC Bayern Munchen

Post by bude »

MOSALJOZE wrote:Po meni ovo nije realan rezultat,Bayern je zaslužio barem 2:1.Ako usporedimo ovu utakmicu,sa onom prije dvije sezone na NC,kada je Barca bila postidjena,onda sigurno ovo nije realno.Bernat je odigrao loše,da ne može gore,baš kao i Rafinja,čovjek koji nedostak kvaliteta pokušava nadomjestiti prljavim startovima.Lewa i Muller sasvim korektno,Thiago u 2-3 situacije potez viška,samo jednom šutao i to loše.Bastian+Lahm+Xabi je nešto najgore što je mogao izvesti na teren,jer jednostavno su smetali jedan drugom.Neuer je odigrao jednu od najboljih utakmica,od kako je u Bayernu.Premekano je Bernat,ušao u onaj duel,koji je prethodio golu.Do naredne godine,i nekih novih nadanja pozdrav.
koju si ti utakmicu gledao :-)
mO k3

#15932 Re: FC Bayern Munchen

Post by mO k3 »

bude wrote:
MOSALJOZE wrote:Po meni ovo nije realan rezultat,Bayern je zaslužio barem 2:1.Ako usporedimo ovu utakmicu,sa onom prije dvije sezone na NC,kada je Barca bila postidjena,onda sigurno ovo nije realno.Bernat je odigrao loše,da ne može gore,baš kao i Rafinja,čovjek koji nedostak kvaliteta pokušava nadomjestiti prljavim startovima.Lewa i Muller sasvim korektno,Thiago u 2-3 situacije potez viška,samo jednom šutao i to loše.Bastian+Lahm+Xabi je nešto najgore što je mogao izvesti na teren,jer jednostavno su smetali jedan drugom.Neuer je odigrao jednu od najboljih utakmica,od kako je u Bayernu.Premekano je Bernat,ušao u onaj duel,koji je prethodio golu.Do naredne godine,i nekih novih nadanja pozdrav.
koju si ti utakmicu gledao :-)
Izgleda da nismo gledali istu tekmu (:
ledeni_caj

#15933 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Ne treba remont, samo da se vrate onome sto znaju i za sta su okupljeni. Igra po strani gdje bekovi pomazu krilima. Nazad se krila vracaju i pomazu bekovima. U sredini je bitno da se igra jak presing i prave brutalni prekrsaji. :D Napadac nek stoji po kaznenom jer ovi ce mu dobaciti vec nesto. To je bio Jupov Bayern, to je skolski primjer 4 2 3 1.
Baltazar_khan

#15934 Re: FC Bayern Munchen

Post by Baltazar_khan »

jel se onaj vela javio :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#15935 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

Treba imati sut u okvir gola, da bi se pricalo o nekom zasluzenom golu. Bila je, cini mi se, jedna ono ozbiljnija prilika, ali ni to nije islo u okvir gola. U drugom pogotovo nisu prisli golu.
Ako bi i izmislili neki gol za Bayern, onda je Barca trebala dati minimum 5. 2-1 :mrgreen:
Ovo jeste za izaci pognute glave, jer su bas izdominirani. Dok je Neuer drzao i islo je nekako, ali kad je otcepilo....belaj. Vise sam ocekivao od Bayerna.
mO k3

#15936 Re: FC Bayern Munchen

Post by mO k3 »

Koliko poznajem bayern pep je sada vec predugo u ovoj situaciju na kormilu ...
missko

#15937 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Do sad si uvijek bio realan koliko toliko ali 2-1 nije realno pa nisu sutali po golu a Barca fulila i Neuer odbranio bruku.
Realan bi bio rezultat 5-0
megaman4

#15938 Re: FC Bayern Munchen

Post by megaman4 »

_BataZiv_0809 wrote:
megaman4 wrote:
Drug nemoj se ljutiti, ali ja Bayern pratim preko 20 i više godina, i mogu reći da je Heynkes po meni bio stvorio jednu od najboljih ekipa u fudbalu ikada. Zašto? Zato što su bili mašina koja je svih 90 minuta stiskala i vršila presing, bez previše filozofiranja i pametovanja. Igrali su k'o navijeni, bez grešaka. Ova Ćelava prevara od trenera je za godinu dana syebala onaj strašni Bayern. Pa uzmi samo povrede, koje su bile rijetkost u vrijeme Heynkesa i bit će ti sve jasno. Nadam se da je Gvardiola nakon ove sezone bivši. :izet:
Ma nemam se sta ljutiti, i ja volim Hejkensov atomski Bajern :thumbup:

Ali realno gledajuci ono je bio njegov maksimum. Puno su 2 izgubljena finala Lige sampiona u 2-3 godine za jednu generaciju igraca, puno je to nakupljene frustracije koja se odjednom iskanalisala i sve su osvojili u kratkom roku. Mislim da im je jednostavno zafalio motiva i da se to itekako treba uzeti u obzir. Ovo je vrlo vjerovatno kraj te generacije, i smjena mora doci.

Sto se tice Gvardiole, meni licno kao navijacu je klub uvijek iznad svakog pojedinca. Ako ce donijeti boljitak, nek veceras odmah ostane u Barceloni.
Pepu će presuditi što je u dvije sezone ispao u polufinalima, jer je pred njega bilo postavljeno upravo to. Švabo kada nešto traži, to i želi da i dobije, nije ga briga kako ćeš doći do toga. Ova prevara od trenera je unazadila Bayern, u odnosu na eru Heynkesa. Mislim da je večeras zapečačena sudbina Gvardiole.
Partijaner

#15939 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

Sljedecu sezonu se mora traziti zamjena za Bilala i Robbena, veceras sanse nisu imali sem one Lewine kad je ubacio Muller.
megaman4

#15940 Re: FC Bayern Munchen

Post by megaman4 »

Partijaner wrote:Sljedecu sezonu se mora traziti zamjena za Bilala i Robbena, veceras sanse nisu imali sem one Lewine kad je ubacio Muller.
Bale se spominje kao jedno od potencijalnih pojačanja za Bayern?
MOSALJOZE

#15941 Re: FC Bayern Munchen

Post by MOSALJOZE »

Sve to stoji,ali ako usporedimo utakmicu prije 2 sezone,kada je Barca bila ponižena sa 0:3,i ovu večeras gdje je Bayern bio sasvim solidan,onda sigurno nije realan rezultat.Bilo kako bilo,nova sezona nova nafaka.
megaman4 wrote:
Partijaner wrote:Sljedecu sezonu se mora traziti zamjena za Bilala i Robbena, veceras sanse nisu imali sem one Lewine kad je ubacio Muller.
Kažu 125 miliona :lol: Dovedi Avdiju,i on će ti trčati ko muha bez glave.
megaman4

#15942 Re: FC Bayern Munchen

Post by megaman4 »

MOSALJOZE wrote:Sve to stoji,ali ako usporedimo utakmicu prije 2 sezone,kada je Barca bila ponižena sa 0:3,i ovu večeras gdje je Bayern bio sasvim solidan,onda sigurno nije realan rezultat.Bilo kako bilo,nova sezona nova nafaka.
megaman4 wrote:
Kažu 125 miliona :lol: Dovedi Avdiju,i on će ti trčati ko muha bez glave.
Real se nikada neće kutarisati dugova. Zato kupuju igrače za nerealne cijene, ali ih i prodaju, kako bi namirili gubitak. :-)
Last edited by megaman4 on 06/05/2015 23:19, edited 1 time in total.
groove

#15943 Re: FC Bayern Munchen

Post by groove »

spominju se i griezman, lazio anderson, gündogan, verratti.
bice ovo ljeto jakih transfera.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#15944 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Medjutim, umjesto lova na vjestice, hajmo biti posteni i reci da je rezulatat previsok. Igrali su sasvim solidno i drzali se koliko toliko. Bez 3 kljucna igraca protiv Barse u vrhuncu forme.

Takticki gledano, izuzev pocetne postavke odbrane, sta se ima prigovoriti.

Mesi je igrac koji je donio razliku na terenu svojom individualnom kvalitetom.

Dakle bez zelje da aboliram bilo koga, jer cesto branim Gvardiolu, ali ne iz licne simpatije koliko iz zelje da se odmakne prica od standardnog adresiranja problema na jedno mjesto.
mO k3

#15945 Re: FC Bayern Munchen

Post by mO k3 »

groove wrote:
spominju se i griezman, lazio anderson, gündogan, verratti.
bice ovo ljeto jakih transfera.
I opet ce uzeti samo jednu titulu ...
dinooh

#15946 Re: FC Bayern Munchen

Post by dinooh »

Kakav Bale, za jednog Bale-a mozes dovesti 3 dobra igraca. Nije svako lud ko Real pa da placa toliko :-)
limeni

#15947 Re: FC Bayern Munchen

Post by limeni »

Dobri su bili Neuer, Mueller, Lahm i Thiago.
Onaj Rafinha je najgori desni bek u istoriji kluba bolji je Mensur Mujdza od njega.
Bernat je jedno 10 lopti usrao i sam je pep kriv sto ga nije izveo.
1. gol je naceo Bayern i nakon toga su trebali zatvoriti utakmicu i u muenchenu pokusati nesto ovako su ispali.
Lewandowski isti onaj nas Dzeko, protiv malte, frankfurta se ispuca a protiv jakih se ne vidi.
Pep je veliki krivac za raspad u Bayernu, vidi se da nije sloga u ekipi a drugi glavni razlog za raspad je neigranje Robbena i Riberyja koji su svijetska klasa.
megaman4

#15948 Re: FC Bayern Munchen

Post by megaman4 »

dinooh wrote:Kakav Bale, za jednog Bale-a mozes dovesti 3 dobra igraca. Nije svako lud ko Real pa da placa toliko :-)
Znam, ali ako Bayern želi parirati Braci i Realu, onda moar barem u 2-3 godine napraviti jedan mega transfer.
Partijaner

#15949 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

Kahn je uvijek znao pogodit izjavama, to je falilo i veceras.

MOSALJOZE

#15950 Re: FC Bayern Munchen

Post by MOSALJOZE »

megaman4 wrote:
dinooh wrote:Kakav Bale, za jednog Bale-a mozes dovesti 3 dobra igraca. Nije svako lud ko Real pa da placa toliko :-)
Znam, ali ako Bayern želi parirati Braci i Realu, onda moar barem u 2-3 godine napraviti jedan mega transfer.
Za te pare možeš uzeti Hazarda,Kevina i Gundogana.
Post Reply