Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
sinuhe

#15926 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sinuhe »

Zar se neko jos sjeti Izraela kraj toliko nesrece na Bliskom istoku.
salik79

#15927 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

sinuhe wrote:Zar se neko jos sjeti Izraela kraj toliko nesrece na Bliskom istoku.
Sva ta nesreca je usko povezana sa Izraelom. Izrael je u svakoj akter, sto direktno, sto indirektno.
insomnia78

#15928 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Image
salik79

#15929 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Image
Osovina otpora.

Kontra saveznika, iliti "mi i sunijska koalicija" plana:
https://www.aljazeera.com/news/2019/03/ ... 27345.html

Image
Last edited by salik79 on 30/03/2019 11:16, edited 1 time in total.
LBVIEW

#15930 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by LBVIEW »

Kikibombona wrote:
Dino34 wrote:
Kikibombona wrote:Je li kriva Radnicka partija kada baci par granata na turske uzurpatore?
Pkk i političke partije koje podržavaju separatizam najviše liče četničkom pokretu i vladi rs-a s početka devedesetih.
Ispravi me ako griješim.
Cetnicima vise lice Sivi vukovi koje je skoro posjetio Erdogan. Sivi vukovi podrzavaju okupaciju Kipra, Sirije, Iraka itd.

https://mobile.twitter.com/KonstantinKl ... 1402278912

PKK je ljevicarski pokret. Kod njih ces vidjeti sve osim fasizma i sovinizma prema turskom ili nekom drugom narodu.

PKK na neki nacin mozes uporediti sa Hamasom ili IRA-om, mada se ideoloski veoma razlikuju.
Sve nekako, pa i ta neshvatljiva podrska Kurdima, al' gdje Grka sa Zlatnom zorom nadje. :mrgreen:
To ti je isto kao kad bi citirao nekog Spasoja iz Srbije.
Kikibombona

#15931 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

LBVIEW wrote:Sve nekako, pa i ta neshvatljiva podrska Kurdima, al' gdje Grka sa Zlatnom zorom nadje. :mrgreen:
Kakav Grk i Zlatna zora? :shock:
Konstantin Krammer?

Co'ek je Austrijanac. Pratim njegovo pisanje par godina i covjek nikad Grcku nije spomenuo. Ne kontam.

A evo, turski AKP novinar

https://mobile.twitter.com/Ozkok_/statu ... 5490282497

Kolega je pokusao uporediti PKK sa cetnicima. Nema nikakve slicnosti. PKK je izvorno komunisticka stranka, danas ljevicarska. Nemoguce je naci jednu losu rijec da je PKK rekao za Turke, Arape ili Perzijance. Apsolutno nemaju fasisticko-sovinisticki karakter. PKK ne ubija ciljano civile. Nikakve veze sa cetnicima. O PKK ne mislim nista dobro, smatram da su zaostali idioti, ali ne treba izmisljati.

Sa cetnicima mozemo porediti Kemala Ataturka i Tajipa Erdogana. Ili ove Sive vukove sa Arkanovcima. Inace, Austrija je ih zabranila pa je Erdogan kmecao jer su mu ti fasisti miljenici.
seln

#15932 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

deer_hunter wrote:Objektivno gledano, Palestinci u ovom trenutku nemaju ni promil šanse. Mogu nastaviti sa ovom gerilskom borbom, al to je samo produzavanje patnje i stradanja tog naroda. Po meni najbolje da se primire i mozda cak i napuste taj prostor(znam da to mnogi ne zele ni cuti, ali ja stvarno ne vidim drugi nacin na koji ce prekinuti tu patnju) i čekaju da u muslimanskom svijetu dodje do ujedinjenja i rađanja novog Saladina(to Erdogan sa svojim baljezganjem svakako nije ).Taj trenutak mnogi od njih nece docekati, ali za 100 godina ko zna. Ovako bez podrske Zapada i sutnju muslimanskog svijeta borba im se svela samo na ispaljivanje raketa kucne izrade sto Izrael koristi samo kao povod da 100 puta jace odgovore i malo pomalo komadaju i to malo zemlje sto Palestinci drze.
Odlicna ideja!
Mislim da bi i Bosnjaci trebali uciniti isto... svi u Tursku i cekamo rodjenje novog Saladina.
Doduse, bice zajebano, novi sultan patoloski mrzi Kurde, pa ce tesko priznati novog.
seln

#15933 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

Kikibombona wrote:
bogoljub wrote:Sirijski veleposlanik u UN-u predložio je da SAD “par” svojih vlastitih država preda Izraelu umjesto da prekrši međunarodno pravo i proda tuđu zemlju za usluge izraelskog lobija, kao što je to učinio s Golanskom visoravni
Možete im dati Sjevernu i Južnu Karolinu, na primjer, zašto ne? Južna Karolina je veliki komad zemlje … Dakle, dajte Izraelu nekoliko država ako ova uprava stvarno želi imati podršku Izraela”
Arapi imaju 20 drzava ako se ne varam.

A sto se tice golanske visoravni, trebali su Sirijci misliti o tome prije agresije na Izrael. Mislis da se moze napasti bez posljedica? Sljedeci put kada napadnu ostaju bez Damaska.

Njemacka, Srbija i mnoge druge drzave su gubile teritorij nakon izvrsene agresije. To je tako.
Predlazem da protjeraju Kurde i nasele Palestincu u Kurdistan, tj. Palestinistan.
seln

#15934 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

insomnia78 wrote:‘oće hin Miko i Hezbolah sad braniti?
Egipatski ljudi su trenutno u Gazi u toku su pregovori sa Hamasom
Izrael premjestio jos tri brigade u blizinu granice sa Gazom
Image
insomnia78

#15935 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

seln wrote:
insomnia78 wrote:‘oće hin Miko i Hezbolah sad braniti?
Egipatski ljudi su trenutno u Gazi u toku su pregovori sa Hamasom
Izrael premjestio jos tri brigade u blizinu granice sa Gazom
Image
Image
Kikibombona

#15936 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

seln wrote:Predlazem da protjeraju Kurde i nasele Palestincu u Kurdistan, tj. Palestinistan.
Cijenim da bi se Palestincima svidjela ideja. Poznato je da su veliki simpatizeri genocidnog Sadama Huseina. Dizu mu spomenike, daju centralne trgove i parkove, velicaju kao najveceg arapskog sina. Jbg, neki genocidasi i genocidi su slatki a neki gorki.

Zalis se na izraelske faisiste a velicas jos gore fasiste.
insomnia78

#15937 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Druze Bibi veceraj i lezi
Image
insomnia78

#15938 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Salu na stranu. Danas Palestinci obiljezavaju Land day trenutno ih nekih četeres iljada divlja oko ograde u Gazi pitanje je trenutka kad ce pasti krv
LBVIEW

#15939 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by LBVIEW »

Kikibombona wrote:
LBVIEW wrote:Sve nekako, pa i ta neshvatljiva podrska Kurdima, al' gdje Grka sa Zlatnom zorom nadje. :mrgreen:
Kakav Grk i Zlatna zora? :shock:
Konstantin Krammer?

Co'ek je Austrijanac. Pratim njegovo pisanje par godina i covjek nikad Grcku nije spomenuo. Ne kontam.

A evo, turski AKP novinar

https://mobile.twitter.com/Ozkok_/statu ... 5490282497

Kolega je pokusao uporediti PKK sa cetnicima. Nema nikakve slicnosti. PKK je izvorno komunisticka stranka, danas ljevicarska. Nemoguce je naci jednu losu rijec da je PKK rekao za Turke, Arape ili Perzijance. Apsolutno nemaju fasisticko-sovinisticki karakter. PKK ne ubija ciljano civile. Nikakve veze sa cetnicima. O PKK ne mislim nista dobro, smatram da su zaostali idioti, ali ne treba izmisljati.

Sa cetnicima mozemo porediti Kemala Ataturka i Tajipa Erdogana. Ili ove Sive vukove sa Arkanovcima. Inace, Austrija je ih zabranila pa je Erdogan kmecao jer su mu ti fasisti miljenici.
Ne znam, vuce na Grka, a to spomenuse i na twiter-u.
A mene dotice prvenstveno ono sto mi je najblize, isto vrijedi i za ovo poredjenje. Dakle, Grcka i njeno politicko, te vojno(preko ovih iz "Zlatna zora")podrzavanje genocidasa, a Kurdi, vukovi, kurci - palci su na dnu liste prioriteta.
Last edited by LBVIEW on 30/03/2019 15:13, edited 2 times in total.
seln

#15940 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

insomnia78 wrote:Salu na stranu. Danas Palestinci obiljezavaju Land day trenutno ih nekih četeres iljada divlja oko ograde u Gazi pitanje je trenutka kad ce pasti krv
Boli te kurac, nece na tvojoj strani.
seln

#15941 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

Kikibombona wrote: Zalis se na izraelske faisiste a velicas jos gore fasiste.
A sta drugo da ti covjek odgovori na tvoj prijedlog raseljenja Palestinaca?
Ne znam na kojim si lijekovima, ali trebas ih promijeniti.
insomnia78

#15942 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

seln wrote:
insomnia78 wrote:Salu na stranu. Danas Palestinci obiljezavaju Land day trenutno ih nekih četeres iljada divlja oko ograde u Gazi pitanje je trenutka kad ce pasti krv
Boli te kurac, nece na tvojoj strani.
Tezak je to leba. Nema socijalni nema topli obrok
Kikibombona

#15943 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

LBVIEW wrote:Ne znam, vuce na Grka, a to spomenuse i na twiter-u.
A mene dotice prvenstveno ono sto mi je najblize, isto vrijedi i za ovo poredjenje. Dakle, Grcka i njeno politicko, te vojno(preko ovih iz "Zlatna zora")podrzavanje genocidasa, a Kurdi, vukovi, kurci - palci su na dnu liste prioriteta.
Lik je Austrijanac. Kazem, pratim vec dugo njegovo pisanje, ima i blog, nikad Grcku nije spomenuo.

I on se zeza sa navodima da je Grk...
Because of my tweet about #Erdogan meeting Grey Wolves, I have been spammed with absurd comments by Turkish nationalists, some of them really hilarious. For example I didn't know until now that I am Greek, pretty cool.
Kikibombona

#15944 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

seln wrote:
Kikibombona wrote: Zalis se na izraelske faisiste a velicas jos gore fasiste.
A sta drugo da ti covjek odgovori na tvoj prijedlog raseljenja Palestinaca?
Ne znam na kojim si lijekovima, ali trebas ih promijeniti.
Ovo se nije odnosilo na tebe vec na Palestince. Kukaju na Natanjahua a velicaju Sadama Huseina koji je milion puta vece zlo.

Gdje sam predlozio raseljavanje Palestinaca, sta buncas?
Kikibombona wrote:
Dino34 wrote:Humano preseljenje, jele? :roll:
Ne.

U Izraelu sada zivi 17% Arapa i imaju svoje predstavnike u parlamentu. Sve arapske drzave trebaju priznati Izrael sa Jerusalemom kao glavnim gradom i zahtjevati jednakopravnost za arapsku manjinu.

Napraviti Palestinu sa Zapadnom obalom i Gazom kao eksklavom. Ramala glavni grad.

Vjerske gluposti ostaviti po strani. Jerusalem je zidovski grad i to je cinjenica. Isto je Istanbul turski bez obzira sta na to kazu krscanski fanatici.

To je realno stanje na terenu. Erdogan, Sadam, Ali Hamnei i slicni idioti koriste Palestince za licne interese. Kada Izrael gazi po Palestincima zasto Erdogan ne posalje vojsku?

Palestinski narod je zrtva Izraela i manipulativnih islamskih drzava.
insomnia78

#15945 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Pa sta predlazete? Da gone ovako pa ko prvi popusti? Da cekaju Iran i Hezbolah?
alijagoro

#15946 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by alijagoro »

insomnia78 wrote:Pa sta predlazete? Da gone ovako pa ko prvi popusti? Da cekaju Iran i Hezbolah?
Borbu ili da uzmu sta im vec Izrael nudi, ako im uopste i sta nudi :?:
insomnia78

#15947 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Sta uzeti od nekog za koga se pravis da ne postoji
alijagoro

#15948 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by alijagoro »

insomnia78 wrote:Sta uzeti od nekog za koga se pravis da ne postoji
To je do Palestinaca, ne mogu ocekivati da im Iran ili Turska naprave drzavu odnosno da se bore za istu, a nekad mi se cini da bi oni drzavu ali da se ne bore oni sami za istu.
insomnia78

#15949 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Ma oni su svakako raspameceni. Nije im zamjeriti. Muzu ih i jebu svi. Od Izraela pa preko arapskih lidera do Hezbolaha
llull

#15950 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by llull »

Dvojica su ubijena, nakon toga Hamas je udaljio masu od ograde. Izraelci su najavili da ce svako priblizavanje unutar 300m od ograde smatrati napadom .
Locked