HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
MH i HS kablovska

#15926 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

opticum wrote:Sta je sa signalom na hrasnom brdu.Pola kanal na analognoj tv losa slika.
Provjerićemo Vaše navode u najkraćem roku.
The Realist

#15927 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

crnivrag wrote:
Područja koja još nisu prebačena na novu shemu imaju iste kanale kao i ona koja su prebačena, samo u smanjenom broju (155 kanala u starim i 194 kanala u novim područjima).

Nakon što se izvrši prebacivanje svih korisnika na novu shemu, do kraja februara će svi imati 194 kanala raspoređena po paketima.

Eh sad izgleda da će stari korisnici HS-a, koji ne žele preći na nove usluge imati otključan Prošireni paket.

Dok će korisnici koji žele koristiti Telemach usluge biti u mogućnosti da biraju ponudu po paketima, nakon što potpišu novi ugovor sa Telemach-om.
Ovdje je samo problem sto cemo vjerovatno svi isto platiti, i oni koji su prvi dobili i oni koji ce tek pred kraj mjeseca dobiti uslugu i oni kojima je pusteno, ali radi njihove greske nema svih kanala.

Ja samo cekam racun, jos kad uzmem ovaj problem sa HBO-om, gdje ne znaju da li me mogu odjaviti, ali zato tona na istom nema i trebalo im 5 dana da nalog izdaju da neko dodje (valjda dodje sto prije).
MH i HS kablovska

#15928 Re: HS kablovska

kemox wrote:Ma d3go je niđe veze, ako oni misle da zbog toga uzmen paket koji je lošiji od ovog mog kid8, a i skuplji

SMJEŠNI SU

LAFO SE SAD ZAVRŠILA TESTNA FAZA KOJA NIJE NIKAD NI POČELA

:lol: :lol: :lol: :izet: :run: :bih:

Ako mi slučajno za kid8 puste samo startni D3 paket, ma noga im je odmah

Volim radije da me Bošnjaci levate nego Srbi ili šta su već ovi telemahovci :bih:

Testna faza logično da se ne naplaćuje i kao što je navedeno testna faza završava, ne stoji da je završena.
Sve više nam se čini da su Vaši postovi puni netrpeljivosti i mržnje te da se kroz vaše postove sve češće pominju političke, vjerske i nacionalne teme. Ovaj tema namijenjena je diskusiji o našim uslugama i učinićemo sve da tako i ostane. Za rasprave na pomenute teme postoji mnogo drugih mjesta na Internetu. Tu smo da Vam pomognemo ako imate konkretan zahtjev ili upit i rado ćemo to učiniti svaki put kad nam se obratite, sve ostale postove ćemo zanemariti.
MH i HS kablovska

#15929 Re: HS kablovska

crnivrag wrote:
TheWatcher wrote:moze li neko da mi objasni razliku izmedju digitalne hs i digitalne d3 od tm :?: imam namjeru preci pa sam u nedoumici a oni su ovo toliko iskomplikovali da nimalo ne pomazu.
mislim na kvalittet slike,na programe koje nude i cijenu.
Područja koja još nisu prebačena na novu shemu imaju iste kanale kao i ona koja su prebačena, samo u smanjenom broju (155 kanala u starim i 194 kanala u novim područjima).

Nakon što se izvrši prebacivanje svih korisnika na novu shemu, do kraja februara će svi imati 194 kanala raspoređena po paketima.

Eh sad izgleda da će stari korisnici HS-a, koji ne žele preći na nove usluge imati otključan Prošireni paket.

Dok će korisnici koji žele koristiti Telemach usluge biti u mogućnosti da biraju ponudu po paketima, nakon što potpišu novi ugovor sa Telemach-om.
Podsjećamo da će u narednom periodu ponuda HS kompanije i ponuda kompanije HKB net biti unaprijeđena novim uslugama koje ćete moći odabrati na korištenje potpisivanjem novih pretplatničkih Ugovora sa kompanijom HS, odnosno kompanijom HKB net. Očekuju Vas ponude brzog interneta, povoljne fiksne telefonije i unaprijeđeni paketi po konkurentnim cijenama.

Ukoliko se ne odlučite za ponudu korištenja naših naprednijih usluga, Vaše trenutno aktivne usluge bit ćete u mogućnosti koristiti i dalje, u skladu ‎s postojećim pretplatničkim ugovorima.
MH i HS kablovska

#15930 Re: HS kablovska

ajdin_91 wrote:Zahtjevam odgovor od HS-a sto prije moguce !!

Korisnik sam HS MH HKB kablovske telezije od 2005. ili 2006.god ! Uredan platisa KID 22 paketa godinama unazad i sada kako je HS preuzet od strane TELEMACH kablovske tv imam problem na dnevnoj bazi sa prijemom interneta i kanala ! 25.12. sam zvao HS centralu da vidim sta se desava gdje me je odma direktno spojilo sa telemachovom korisnickom sluzbom koji su rekli da ce doci za 10tak dana , naravno nikad od 25.12. nisu ni 'primirisali a kamoli dosli , ali to i nije toliki problem sto se ceka , pred kraj januara mi je ugasena digitalna televizija skroz i ostavljena mi je neka kvazi programska sema na analognom signalu koji ima 55 kanala ! Sve i jedan racun je placen a nemam placenu usluugu ! Citam komentare odredjenih clanova iznad da kao eto ko ne zeli da mjenja postojece pakete dobice tih 195 kanala ! Ponavljam korisnik sam HS MH HKB KID 22 paketa i digitalne seme uopste nemam vec samo nekih 55 kanala iz analogne programske seme . Citajuci na stranici hs-hkb-ba vidio sam da je moja lokacija uspjesno uvedena u tu novu programsku semu i sta sve vec ! Zelim da mi odgovorite u sto kracem roku zbog cega mi je ugasena digitalna programska sema i na kojem osnovu !
Zdravo ajdin_91,
izvinjavamo se zbog problema koji imate kao korisnik naše usluge. Vaša D3 usluga, odnosno praćenje digitalnih kanala nije ugašeno niti onemogućeno. Naprotiv, pušteni su Vam dodatni kanali koje do sada niste imali u ponudi. Dovoljno je da preskenirate Vaš D3 uređaj ili modul.
Ljubazno Vas molimo da nam dostavite tačne korisničke i adresne podatke ili broj Ugovora kako bismo evidentirali i što efikasnije riješili problem.
MH i HS kablovska

#15931 Re: HS kablovska

The Realist wrote: Ja samo cekam racun, jos kad uzmem ovaj problem sa HBO-om, gdje ne znaju da li me mogu odjaviti, ali zato tona na istom nema i trebalo im 5 dana da nalog izdaju da neko dodje (valjda dodje sto prije).
Molimo Vas da provjerite inbox.
alen_89

#15932 Re: HS kablovska

Post by alen_89 »

Kako se pretrazuju kanali na ovom novom resiveru D3 mini, jel jedino kad ga vratimo na pocetno (fabricko) stanje?

Svako jutro kad upalim TV i spomenuti resiver, TV mi se pocinje paliti i gasiti (uz tzv. zvuk coktanje) imam osjecaj kao da treba da se zagrije preko HDMI (napominjem obicna kablovska TV uredno radi i ako stavim sarene cinceve sa resivera na TV takoder normalno upali), to traje par minuta pa se upali tv i pojavi slika i sve funkcionise... sve u svemu ide na zivce ujutru osobi koja prva upali TV i resiver...
Last edited by alen_89 on 10/02/2016 11:29, edited 1 time in total.
kakaljin

#15933 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

MH i HS kablovska wrote:
crnivrag wrote:
TheWatcher wrote:moze li neko da mi objasni razliku izmedju digitalne hs i digitalne d3 od tm :?: imam namjeru preci pa sam u nedoumici a oni su ovo toliko iskomplikovali da nimalo ne pomazu.
mislim na kvalittet slike,na programe koje nude i cijenu.

Podsjećamo da će u narednom periodu ponuda HS kompanije i ponuda kompanije HKB net biti unaprijeđena novim uslugama koje ćete moći odabrati na korištenje potpisivanjem novih pretplatničkih Ugovora sa kompanijom HS, odnosno kompanijom HKB net. Očekuju Vas ponude brzog interneta, povoljne fiksne telefonije i unaprijeđeni paketi po konkurentnim cijenama.

Ukoliko se ne odlučite za ponudu korištenja naših naprednijih usluga, Vaše trenutno aktivne usluge bit ćete u mogućnosti koristiti i dalje, u skladu ‎s postojećim pretplatničkim ugovorima.

Da li to znači da hs-hkb digitalna tv se prebacuje na prošireni paket?
crnivrag

#15934 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Evo nova obavijest, izgleda da vam je pušten Prošireni paket promotivno do 01.08.2016.: http://www.hs-hkb.ba/2016/02/05/novi-ka ... h-company/
alen_89

#15935 Re: HS kablovska

Post by alen_89 »

crnivrag wrote:Evo nova obavijest, izgleda da vam je pušten Prošireni paket promotivno do 01.08.2016.: http://www.hs-hkb.ba/2016/02/05/novi-ka ... h-company/
Da upravu si, ja sam ocito taj dio preskocio kad sam citao... jbg
The Realist

#15936 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

crnivrag wrote:Evo nova obavijest, izgleda da vam je pušten Prošireni paket promotivno do 01.08.2016.: http://www.hs-hkb.ba/2016/02/05/novi-ka ... h-company/
Hajde, sada barem nema frke oko plaćanja, kad je ionako promotivno.
alen_89 wrote:Kako se pretrazuju kanali na ovom novom resiveru D3 mini, jel jedino kad ga vratimo na pocetno (fabricko) stanje?

Svako jutro kad upalim TV i spomenuti resiver, TV mi se pocinje paliti i gasiti (uz tzv. zvuk coktanje) imam osjecaj kao da treba da se zagrije preko HDMI (napominjem obicna kablovska TV uredno radi i ako stavim sarene cinceve sa resivera na TV takoder normalno upali), to traje par minuta pa se upali tv i pojavi slika i sve funkcionise... sve u svemu ide na zivce ujutru osobi koja prva upali TV i resiver...
Probaj samo isključiti iz struje i uključiti. I ja imam problema sa njim, najviše sa tonom za HBO. Za nove kanale čekaju reautorizaciju, pa hajde, to je drugi problem.
The Realist

#15937 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

MH i HS kablovska wrote:
Odgovoreno Vam je.
MH i HS kablovska

#15938 Re: HS kablovska

alen_89 wrote:Kako se pretrazuju kanali na ovom novom resiveru D3 mini, jel jedino kad ga vratimo na pocetno (fabricko) stanje?

Kanali bi trebali automatski da Vam se ažuriraju na uređaju. U krajnjem slučaju predlažemo vraćanje na automatske postavke.
To možete uraditi preko menija - Tehnička podešavanja > Početna podešavanja
Podsjećamo nakon što vratite uređaj na fabrička podešavanja, prijemnik će odraditi pretraživanje kanala ali sva Vaša ranije postavljena podešavanja, omiljene liste kanala i podsjetnici će biti obrisani.
MH i HS kablovska

#15939 Re: HS kablovska

The Realist wrote:
MH i HS kablovska wrote:
Odgovoreno Vam je.
:thumbup:
kakaljin

#15940 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Opet nejasno. Šta nakon 01.08.2016. Jer sada se plaća 13.50, a prošireni košta po novom cjenovniku 10 KM. Tako da po logici stvari prošireni paket ide u stalnu ponudu svima ko je na HS-U jer je do sada više plaćao nego što je prošireni paket.
Capsicum

#15941 Re: HS kablovska

Post by Capsicum »

Pronadji razlike :izet: :

Originalni clanak, objavljen na stranici HS-a u Novostima 05.02.2016:
Image

Isti taj clanak danas:
Image
Capsicum

#15942 Re: HS kablovska

Post by Capsicum »

Pitanje za HS predstavnika ovdje: Koga vi vise pravite budalama? Prvo objavite da ste ljudima uvrstili kanale u osnovnu semu, a onda naknadno editujete te objave i prikazujete to kao nekakvu vremenski ogranicenu akciju!

Ovo sto vi radite je kaznjivo zakonom!
NK33

#15943 Re: HS kablovska

Post by NK33 »

Aaaa znaci u tom grmu lezi zec :) Ja sam bio 100% siguran da nije bilo nikakvog datuma kad sam prvi put citao vijest pa me sad zatece ovo do 01.08.
E 'dragi' Telemachovci vidjet cemo sta ce biti nakon 01.08. ako ponuda bude losija imate mahanje taman da moram prikljucit bhtelecom bez ijednog HD kanala.
ajdin_91

#15944 Re: HS kablovska

Post by ajdin_91 »

MH i HS kablovska wrote:

Korisnik sam HS MH HKB kablovske telezije od 2005. ili 2006.god ! Uredan platisa KID 22 paketa godinama unazad i sada kako je HS preuzet od strane TELEMACH kablovske tv imam problem na dnevnoj bazi sa prijemom interneta i kanala ! 25.12. sam zvao HS centralu da vidim sta se desava gdje me je odma direktno spojilo sa telemachovom korisnickom sluzbom koji su rekli da ce doci za 10tak dana , naravno nikad od 25.12. nisu ni 'primirisali a kamoli dosli , ali to i nije toliki problem sto se ceka , pred kraj januara mi je ugasena digitalna televizija skroz i ostavljena mi je neka kvazi programska sema na analognom signalu koji ima 55 kanala ! Sve i jedan racun je placen a nemam placenu usluugu ! Citam komentare odredjenih clanova iznad da kao eto ko ne zeli da mjenja postojece pakete dobice tih 195 kanala ! Ponavljam korisnik sam HS MH HKB KID 22 paketa i digitalne seme uopste nemam vec samo nekih 55 kanala iz analogne programske seme . Citajuci na stranici hs-hkb-ba vidio sam da je moja lokacija uspjesno uvedena u tu novu programsku semu i sta sve vec ! Zelim da mi odgovorite u sto kracem roku zbog cega mi je ugasena digitalna programska sema i na kojem osnovu !
Zdravo ajdin_91,
izvinjavamo se zbog problema koji imate kao korisnik naše usluge. Vaša D3 usluga, odnosno praćenje digitalnih kanala nije ugašeno niti onemogućeno. Naprotiv, pušteni su Vam dodatni kanali koje do sada niste imali u ponudi. Dovoljno je da preskenirate Vaš D3 uređaj ili modul.
Ljubazno Vas molimo da nam dostavite tačne korisničke i adresne podatke ili broj Ugovora kako bismo evidentirali i što efikasnije riješili problem.
Preskenirao! Opet je samo pronadjen analogni signal samo od 60 kanala! Nisam lud
MH i HS kablovska

#15945 Re: HS kablovska

ajdin_91 wrote:
MH i HS kablovska wrote:

Zdravo ajdin_91,
Preskenirao! Opet je samo pronadjen analogni signal samo od 60 kanala! Nisam lud
Molimo Vas javite nam se u inbox.
The Realist

#15946 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Capsicum wrote:Pitanje za HS predstavnika ovdje: Koga vi vise pravite budalama? Prvo objavite da ste ljudima uvrstili kanale u osnovnu semu, a onda naknadno editujete te objave i prikazujete to kao nekakvu vremenski ogranicenu akciju!

Ovo sto vi radite je kaznjivo zakonom!
Meni su iz korisnicke sluzbe jednom rekli da je ovo gratis (spominjao sam to vec) i to prije nekoliko dana, prije promjene na stranici, ali mi se nije poklapalo sa obavijescu koju su pustili.

Dugo se radilo na preuzimanju, ali neko u vrhu je ocito zeznuo i nije na vrijeme obavio posao, jer sumnjam da bi nam operateri lagali, samo govore sta njima kazu.
AdrianMole

#15947 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Ovo sa datumom je manipulacija i samo kao postupak je prilično nekorektno.S druge strane,budite sigurni kako Telemachovci nama uopće nisu htjeli pustiti prošireni paket,pa tek na vrlo veliku galamu podignutu ovdje ,a vjerojatno i preko korisničke službe(s potpunom pravom,jer ponuda je bilo daleko ispod cijene koju plaćamo) pustiše prošireni paket.1.8 je ipak dosta korektan datum do kada se trebamo opredijeliti za nove pakete.Ja osobno čekam da završe priključivanje svih korisnika,jer vjerujem kako će tada ponuditi neku vrstu promociju u kojoj nas neće tretirati kao stare korisnike nego nove ,jer mi to zapravo i jesmo.Skoro sigurno se opredijeljujemo za Trio grande family,a bilo bi lijepo kada bi nam promotivno ponudili i Hd paket ili Cinemax Paket za 3-4 mjeseca uz ugovor od godinu dana.
P.S.Supruga kaže kako potpisujemo i za dvije godine samo nam dajte Food Network džabalesku! :)
kakaljin

#15948 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

AdrianMole wrote:Ovo sa datumom je manipulacija i samo kao postupak je prilično nekorektno.S druge strane,budite sigurni kako Telemachovci nama uopće nisu htjeli pustiti prošireni paket,pa tek na vrlo veliku galamu podignutu ovdje ,a vjerojatno i preko korisničke službe(s potpunom pravom,jer ponuda je bilo daleko ispod cijene koju plaćamo) pustiše prošireni paket.1.8 je ipak dosta korektan datum do kada se trebamo opredijeliti za nove pakete.Ja osobno čekam da završe priključivanje svih korisnika,jer vjerujem kako će tada ponuditi neku vrstu promociju u kojoj nas neće tretirati kao stare korisnike nego nove ,jer mi to zapravo i jesmo.Skoro sigurno se opredijeljujemo za Trio grande family,a bilo bi lijepo kada bi nam promotivno ponudili i Hd paket ili Cinemax Paket za 3-4 mjeseca uz ugovor od godinu dana.
P.S.Supruga kaže kako potpisujemo i za dvije godine samo nam dajte Food Network džabalesku! :)
Nije mi jasno kakvo opredjeljenje. Jer kao prvo nasta se odnosi ovaj probni period do 01.08.2916. Jer se sada plaća 13.50 KM. A kako mi može dati prošireni i reći kao promociju kada je jeftiniji nego što se sada plaća. Logično je da puste sve kanale iz ponude pa tek onda se ljudi odluče koji paket da uzmu, ali korisnicima HS-A je početni paket ovaj prošireni pa onda na to dodavati ostale pakete po želji korisnika. Ovo je totalno nejasno.
ajdin_91

#15949 Re: HS kablovska

Post by ajdin_91 »

Jabio sam se pogledajte inbox!!
AdrianMole

#15950 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

kakaljin wrote:
AdrianMole wrote:Ovo sa datumom je manipulacija i samo kao postupak je prilično nekorektno.S druge strane,budite sigurni kako Telemachovci nama uopće nisu htjeli pustiti prošireni paket,pa tek na vrlo veliku galamu podignutu ovdje ,a vjerojatno i preko korisničke službe(s potpunom pravom,jer ponuda je bilo daleko ispod cijene koju plaćamo) pustiše prošireni paket.1.8 je ipak dosta korektan datum do kada se trebamo opredijeliti za nove pakete.Ja osobno čekam da završe priključivanje svih korisnika,jer vjerujem kako će tada ponuditi neku vrstu promociju u kojoj nas neće tretirati kao stare korisnike nego nove ,jer mi to zapravo i jesmo.Skoro sigurno se opredijeljujemo za Trio grande family,a bilo bi lijepo kada bi nam promotivno ponudili i Hd paket ili Cinemax Paket za 3-4 mjeseca uz ugovor od godinu dana.
Nije mi jasno kakvo opredjeljenje. Jer kao prvo nasta se odnosi ovaj probni period do 01.08.2916. Jer se sada plaća 13.50 KM. A kako mi može dati prošireni i reći kao promociju kada je jeftiniji nego što se sada plaća. Logično je da puste sve kanale iz ponude pa tek onda se ljudi odluče koji paket da uzmu, ali korisnicima HS-A je početni paket ovaj prošireni pa onda na to dodavati ostale pakete po želji korisnika. Ovo je totalno nejasno.
Shvatam ja tvoje argumente.Cijenovna politika Telemacha je bitno drugačija od HS-ove.U HS-u si u KID paketima praktično jednu od usluga dobijao trajno u pola cijene,dok kod Telemacha to nije slučaj,jer tek dobijaš popust na nekoliko mjeseci uz ugovore od godinu-dvije.U konačnici Telemach jeste skuplji i to nitko ne dvoji! Telemachu je u interesu da svi pređemo na njihove pakete što prije ,jer time sebi znatno olakšavaju život. S druge strane,trebali bi svim korisnicima KID paketa trajno pustiti Prošireni paket,ali koja je onda osnova za prelazak na neki od ovih Telemach paketa.Ovako, puste ti nešto što je realno ispod tvoje cijene koju plaćaš da bi tek prelaskom na novi paket uz sličnu cijenu dobio otprilike adekvatnu zamjenu.Jeste nekorektno,čak ucjenjivački i osobno mislim kako se to iz menadžmenta i rukovodstva Telemacha moglo puno napraviti.Npr.pustiti desetak atraktivnih kanala(filmskih ili dokumentarnih) koje biste imali samo ako pređete na nove pakete po cijeni koju svakako plaćate.Ovaj drugi način zahtjeva malo više truda i smanjuje zaradu,ali u konačnici imate zadovoljnije i vjernije korisnike.Moje mišljenje je kako u martu možemo očekivati barem nekoliko novih atraktivnih kanala i nove brzine neta.Živi bili ,pa vidjeli :D
Locked