Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Sanjarko
#15926 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Uglavnom mi moramo mlatnut Armeniju.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
- It_is_a_Leclerc
#15928 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Izdrži Dule
Zajebana bolest
Kad neće, neće.
Kad neće, neće.
- MOSALJOZE
#15929 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jebo košarku,da čovjek hoće biti bolje.
- It_is_a_Leclerc
#15930 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nadajmo se najboljem. Dule je dugogodišnji dijabetičar.
Možda ovo čak bude neki pozitivni šok za igrače, ili pila naopako za Armence.
Možda ovo čak bude neki pozitivni šok za igrače, ili pila naopako za Armence.
- hrasno38
#15931 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Vidjelo se protiv Slovacke da nije dobro jer je vecinu utakmice presjedio na stolici dok je Bajramovic vodio. Jeben je secer polako te izjeda i tu nema spasa samo je pitanje koliko je jak organizam. Nisam bas presretan sto ce ga Bajramovic mijenjati vise bi volio da je to Pandza.
-
Itsoktobealone
#15932 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Života sam znao da nije nešto uredu čim je protiv Slovacke onoliko proveo sjedeći. I govor tijela mu je bio drugačiji. Ko je gledo barem malo Partizan zna da je ovaj čitav život proveo više vremena na samom parketu nego što je sjedio na klupi.
- hrasno38
#15933 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Nadam se da @leclerc nece napisati "patetika"!
- It_is_a_Leclerc
#15934 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ovo nije patetika.
Onaj polu-militantni video iz kućne radinosti jest.
Live with it.
Onaj polu-militantni video iz kućne radinosti jest.
Live with it.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15935 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
S Mensom su nam šanse bar 30% manje.
Osim ako ne bude dobio striktne upute kako i šta od Duleta.
- Thorgerson
#15936 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kakve veze imaju navijaci, mi forumasi s tim sto Nurkic nece da igra za reprezentaciju ovo ljeto, nego hoce da radi na sebi. To je jedina istina. Ne zeli da igra nekakve pretkvalifikacije, jer zeli da trenira i spremi se za sezonu. A ne da zaradi jos povredu kakvu. Da ne govorim da mu je ovo ajmo reci presudna sezona, istice mu rookie ugovor i iduce godine je slobodan igrac. Znaci sad mora zapeti vise nego ikad, ovu sezonu neka odradi kao i proslu dobija visegodisnji ugovor na sigurno 60+ miliona dolara. Pa ti sad vidi kakvi su ulozi u pitanju.Artest wrote:No, posto su bejha patriote zakljucile da Vujosevicu ne treba glavni igrac oko kojeg bi gradio ekipu (ma koliko navijao za Musu da uspije, u NBA vanjski igarci iz Evrope tesko mogu dominirat, cak i biti starteri), sretno vam bilo u slavljenju nekih buducih moralnih pobjeda. Sa sve izvrsnom atmosferom i zalaganjem u timu.Dok stajali u mjestu - sada vec ne godinama, vec decenijama.
Nurkic kada i ako dodje da igra, dovoljno ce biti 1-2 tekme i dize se euforija. Ali on mora doci da igra. NIje tacno da ga se pljuvalo prosle kvalifikacije. Mislim pljuvalo se na sve igrace, jer smo bili qrac.
On sam sebe ukopava sa svojim izjavama. Opet, sta ocekujes od javnosti?
Ja sam jedno vrijeme branio nurkica na njegovoj i ovoj temi, sto se mene tice nama je taj igrac PRIJEKO POTREBAN, bez obzira na sranja koja radi. Vidim ovdje neki pozivaju da mu treba oduzeti drzavljanstvo i slicne gluposti - naravno da se s tim ne slazem.
Sa Jukom se mora imati komunikacija. Mlad je igrac i treba ga normalno pozivati svaki put. A na njemu je sta ce uraditi. Samo neka prestane sa glupavim postovima, eto smetali mu Harun i ekipa, pa povrede, pa sta je sad jbmu.
Reci brate, ljudi zao mi je, mlad sam, moram se izboriti za mjesto u timu. Nazalost moram biti u Portlandu i raditi na sebi. Zao mi je. Sretno. Upakuj to jos malo i zdravo. Barem eto zbog navijaca. Pa ako nista 20% ljudi ce ga manje pljuvati. I to je nesto.
- Logovan
#15937 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Izdrži Dule! 
- jazzer
#15938 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Menso ima sjajnu viziju kosarkaske igreTomahawk11 wrote:S Mensom su nam šanse bar 30% manje.
a koje su, manje vise, izgledale ovako: ''ako iskontrolisemo vanjski sut, defanzivni skok,
dobro odgovorimo na pick'n'roll igru protivnika i greske svedemo na najmanju mogucu mjeru,
mozemo se nadati pobjedi''
Nadam se kao i ti da je Dule nesto pripremio inace mrka kapa..
I btw, Bosa je Duletu predlozio Mensu kada je ovaj trazio pomocnika koji je
vise upucen u BH kosarku
- hrasno38
#15939 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Dovoljno je pokazao u dva mandata da nije za toga posla ali da poznaje nasu kosarku poznaje:) Ali poznaje je i Pandza!jazzer wrote:Menso ima sjajnu viziju kosarkaske igreTomahawk11 wrote:S Mensom su nam šanse bar 30% manje.
Osim ako ne bude dobio striktne upute kako i šta od Duleta.. Jos se sjecam njegovih izjava dok je bio selektor
a koje su, manje vise, izgledale ovako: ''ako iskontrolisemo vanjski sut, defanzivni skok,
dobro odgovorimo na pick'n'roll igru protivnika i greske svedemo na najmanju mogucu mjeru,
mozemo se nadati pobjedi''.
Nadam se kao i ti da je Dule nesto pripremio inace mrka kapa..
I btw, Bosa je Duletu predlozio Mensu kada je ovaj trazio pomocnika koji je
vise upucen u BH kosarku. Sta reci osim Bosa, hvala ti
.
- jazzer
#15940 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
I ja sam svakako za Pandzu. Al' da mi dobijemo sutra, da se izbore kvalifikacijehrasno38 wrote:Dovoljno je pokazao u dva mandata da nije za toga posla ali da poznaje nasu kosarku poznaje:) Ali poznaje je i Pandza!
pa ce biti vremena za rjesavanje nagomilanih problema u i oko reprezentacije.
- hrasno38
#15941 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
100%jazzer wrote:I ja sam svakako za Pandzu. Al' da mi dobijemo sutra, da se izbore kvalifikacijehrasno38 wrote:Dovoljno je pokazao u dva mandata da nije za toga posla ali da poznaje nasu kosarku poznaje:) Ali poznaje je i Pandza!
pa ce biti vremena za rjesavanje nagomilanih problema u i oko reprezentacije.
-
VPSA
#15942 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mene je strah da Menso nece rotirati u mjeri u kojoj rotira Vujosevic. On je i ranije uvijek igrao sa 7 8 igraca, a mislim da nam je najveca prednost u odnosu na Armence to sto koristimo svih 12 i sto njihovih 7 mozemo izmoriti ritmom. Ono kad kad jedan centar postavi los blok, a drugi ne zagradi defanzivni skok, a Dule ih obojicu promjeni u istoj minuti, bojim se da Menso nema hrabrosti za takve stvari.
Ali eto, sigurno da ce mu Dule prenijeti glavne ideje vodjenja ove tekme, vjerovatno ce i igraci biti jos motivisaniji, tako da nadati se najboljem. A selektoru sto brzi oporavak i da nas vodi u kvalifikacijama za par mjeseci.
Ali eto, sigurno da ce mu Dule prenijeti glavne ideje vodjenja ove tekme, vjerovatno ce i igraci biti jos motivisaniji, tako da nadati se najboljem. A selektoru sto brzi oporavak i da nas vodi u kvalifikacijama za par mjeseci.
-
palermo
#15943 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja mislim da su nam šanse ne više od 20%.......ne vidim baš način kako da pobijedimo u Armeniji......
Ali, kao što sam na nekim drugim temama govorio, napreduješ samo ako pobjeđuješ one koji su u tom trenutku, makar na papiru bolji od tebe, one koji su favoriti......nije to urođeno našem mentalitetu, našoj snishodljivosti, vječnoj potrebi da budeš šaka jada, ......ali eto, ko zna, možda ova utakmica bude neka vrsta prekretnice u reprezentativnoj košarci možda čak i bh sportu.....možda je Džanan stvarno neka vrsta predvodnika neke drugačije generacije, drugačijeg poimanja sporta i sportske borbe....
Ali, kao što sam na nekim drugim temama govorio, napreduješ samo ako pobjeđuješ one koji su u tom trenutku, makar na papiru bolji od tebe, one koji su favoriti......nije to urođeno našem mentalitetu, našoj snishodljivosti, vječnoj potrebi da budeš šaka jada, ......ali eto, ko zna, možda ova utakmica bude neka vrsta prekretnice u reprezentativnoj košarci možda čak i bh sportu.....možda je Džanan stvarno neka vrsta predvodnika neke drugačije generacije, drugačijeg poimanja sporta i sportske borbe....
- strong69
#15944 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
@palermo,
Ja vjerujem da je Musa upravo taj. Samo se mozda sada nisu poklopile sve stvari i osim toga sto je premlad on pored sebe nema nijednog igraca koji bi mogao da mu pomogne u tome. Mozda sada nije vrijeme za to ali vec u sljedecim (pret)kvalifikacijama bice.
Ja vjerujem da je Musa upravo taj. Samo se mozda sada nisu poklopile sve stvari i osim toga sto je premlad on pored sebe nema nijednog igraca koji bi mogao da mu pomogne u tome. Mozda sada nije vrijeme za to ali vec u sljedecim (pret)kvalifikacijama bice.
- hrasno38
#15945 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
a to je ako ne prodjemo ove kvalifikacije tek za dvije godine koliko mi se cinistrong69 wrote:@palermo,
- strong69
#15946 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Tako je to... Vidio si sta se desi kada ga zatvorise Svedani. Mi bukvalno nemamo igraca koji bi koliko toliko preuzeo odgovornost i zabijao dok se oni bave Musom. Ne bojim se Muse, ja se bojim saigraca njegovih.hrasno38 wrote:a to je ako ne prodjemo ove kvalifikacije tek za dvije godine koliko mi se cinistrong69 wrote:@palermo,
- hrasno38
#15947 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Vidi sto se tice Muse zatvorili bi oni njega moj kurac da nije bio pod temperaturom. Sto ga ne zatvorise prvu utakmicu:) E sad sto se tice Musinih suigraca ako bi rukica slusala Atic, Lazic, Tomic, Hasandic su momci koje kad krene onda zabijaju i sta treba i sta ne treba. Medjutim ja licno mislim da zdravog Musu (zdravog osim nosa) ne moze niko cuvati iz Armenije i ako bude tako i on bude pametan svoju igru i napade bi trebao usmjeravati na Boatrighta i probati mu na ledja natovariti PF jer Musa izvanredno zna odigrati za faul kad krene prema kosu. Drugo ja i dalje tvrdim da iz rostera treba potrositi dva igraca kao priljepke Boatrightu koji mu nece dati da dise....to su radili i Svedjani u prvom poluvremenu i dao je moju karinu imao je sut 2/11 za tri poena. Ako njega ne prosere mi dobijamo 100% jer Armenci imaju jos 2 igraca koja nisu losa a svi ostali su ispod kvaliteta svih nasih momaka.strong69 wrote:Tako je to... Vidio si sta se desi kada ga zatvorise Svedani. Mi bukvalno nemamo igraca koji bi koliko toliko preuzeo odgovornost i zabijao dok se oni bave Musom. Ne bojim se Muse, ja se bojim saigraca njegovih.hrasno38 wrote:a to je ako ne prodjemo ove kvalifikacije tek za dvije godine koliko mi se cinistrong69 wrote:@palermo,
- hrasno38
- Artest
#15949 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nisam mislio samo na ovo ljeto i samo na forumase. Treba mu zamandalit vrata za sva vremena, jer je to u interesu reprezentacije i rezultata (samo nekako treba ubjedit Vujosevica, ako ostane). Koji ce nam kurac i u buducnosti? Da pusta Baju i glumi neku zvijezdu? Vazda je bolje imat momke poput Sejfica, Lončara... Mozda nisu talenti od kojih bi imali igracke koristi, ali makar ne slave rodjendane uz Cecine pjesme...javno.Thorgerson wrote:Kakve veze imaju navijaci, mi forumasi s tim sto Nurkic nece da igra za reprezentaciju ovo ljeto, nego hoce da radi na sebi. To je jedina istina. Ne zeli da igra nekakve pretkvalifikacije, jer zeli da trenira i spremi se za sezonu.Artest wrote:No, posto su bejha patriote zakljucile da Vujosevicu ne treba glavni igrac oko kojeg bi gradio ekipu (ma koliko navijao za Musu da uspije, u NBA vanjski igarci iz Evrope tesko mogu dominirat, cak i biti starteri), sretno vam bilo u slavljenju nekih buducih moralnih pobjeda. Sa sve izvrsnom atmosferom i zalaganjem u timu.Dok stajali u mjestu - sada vec ne godinama, vec decenijama.
Ako pratis komentare na naslovnoj klixa, onda znas kakav ugled Nurkic uziva. Cisto sumnjam da preko 100 lajkova na uvrede stigne iz Lukavice i Posusja.
Treba mu šuknut tako sto ce ljeta provodit slobodan, umjesto da rinta za reprezentaciju. Htio ili ne htio igrati za nju.
- dulekrele
#15950 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa bas i ne vjerujem da Pandza nece imati nikakvu ulogu.hrasno38 wrote:Vidjelo se protiv Slovacke da nije dobro jer je vecinu utakmice presjedio na stolici dok je Bajramovic vodio. Jeben je secer polako te izjeda i tu nema spasa samo je pitanje koliko je jak organizam. Nisam bas presretan sto ce ga Bajramovic mijenjati vise bi volio da je to Pandza.