SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#15926 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Kolona je od nove Džamije u Bačićima pa dokle pogled seže prema aerodromu. Ja išao prema Rajlovcu ispred mene Passat kupe iz 1979 godine sa slovom "P" I lagano do Rajlovca nigjde preko 45 km/h al ne lezi vraže uleti tamo kod kineza crni Punto sa slovom "P" preko čitave A4 stranice ispred ovog Pasata i spusti brzinu na 35 km/h i tako smo vozili do Casa Grande Tu se Punto isključi Hanuma naka ruke na volanu pozicija 11 i 1, naslon sjedišta dignut do maksimuma prsa naslonjena na volan.

Volim vozače u ovome gradu....nikad nije dosadno..

Povrijedio sam usput i sujetu nekom driveru u BMW-u koji je krajnjom lijevom vozio ugodnih 50 na sat i Ćavrljao sa ahbabima u autu od Kampusa do Socijalnog a nikog ispred njega pa ga ja obiđoh vrati se u traku i nastavi svojim putem kad hop vidim ja u retrovizoru zaletio se tip prestiže me sa desne strane uleti ispred mene i skrenu lijevo u isključeni traku na Malti...Vidl'o mu se na licu olakšanje i zadovoljstvo zbog tako dobrog manevra i što mi je odro guzove pri brzini od 65 km/h...well done boy.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#15927 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

ma i ti doktori sa P... neku noć se zaletio 100 na sat sa svojim kliom, pretiče dvojku i zaustavlja ga policija kod Euroherca u Barama :lol: ograničenje 50 :mrgreen:
nepass1

#15928 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

pa lik kod markaka stao otisao u ribarnicu, stao u lijevu traku. tramvaj na sinama do njega. opsi haos.
ing-ecc

#15930 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ing-ecc »

Maloprije na cesti izmedju Energoinvesta i Merkatora (put zivota) u pravcu prema EI Audi fino zaustavljen nasuprot Interexa, ceka zenu i.dijete iz Jumba, dolazi zena i smijesta dijete na zadnje sjediste, onda do gepeka da smjesti stvari, pa onda laganini da smjesti guzu u auto. A okolo zuje li zuje auta, sreca nije neka guzva.
Dobro pa nije.bilo opet cetvorki, sestica i osmica :lol: da pokvare ugodjaj subotnjeg poppdneva. :-)
ultima_palabra

#15931 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ultima_palabra »

Fakat ne znam gdje su ti ljudi rasli, kako im mozak funkcionise i tako to... prije par godina sam ovdje raspravljao sa likom koji je smatrao da je ok ostaviti auto u desnoj traci na Socijalnom kod apoteke, samo dok kafetin kupi... :skoljka:
BadBoy

#15932 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Ponavljam po milioniti put, nije problem prosječna brzina niti sporači na cesti koliko KOLIČINA AUTOMOBILA. Ima sporača i navečer u 12 u nedjelju pa se opet daju zaobići i ostaviti iza sebe. Ostalim danima sve su trake pune i nemaš gdje.

Sve dok se ne promijeni svijest ovog polusvijeta da mu ne treba auto "da samo nešto pozavršava po gradu" nego da može to i gradskim prevozom onda će se sve promijeniti. Nenormalna je količina automobila na cesti vozi i ko treba i ko ne treba, kome je i bitno i kome nije bitno, ko zna i ko ne zna. Danas je subota, dakle neradni dan, a kolona je u cijelom gradu bila sve mic po mic.

Svi koji staju na sred ulice da izlete nešto da završe i/ili kupe BAŠ TAKVI NE TREBAJU IĆI AUTOM!!! Ili ga ostavi brate na parking pa pješke sve pozavršavaj i onda se vrati do auta. Al kurko, to košta.
uglavnomja

#15933 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

BadBoy wrote:Ponavljam po milioniti put, nije problem prosječna brzina niti sporači na cesti koliko KOLIČINA AUTOMOBILA. Ima sporača i navečer u 12 u nedjelju pa se opet daju zaobići i ostaviti iza sebe. Ostalim danima sve su trake pune i nemaš gdje.

Sve dok se ne promijeni svijest ovog polusvijeta da mu ne treba auto "da samo nešto pozavršava po gradu" nego da može to i gradskim prevozom onda će se sve promijeniti. Nenormalna je količina automobila na cesti vozi i ko treba i ko ne treba, kome je i bitno i kome nije bitno, ko zna i ko ne zna. Danas je subota, dakle neradni dan, a kolona je u cijelom gradu bila sve mic po mic.

Svi koji staju na sred ulice da izlete nešto da završe i/ili kupe BAŠ TAKVI NE TREBAJU IĆI AUTOM!!! Ili ga ostavi brate na parking pa pješke sve pozavršavaj i onda se vrati do auta. Al kurko, to košta.

dvije moucnosti, jedna lokalna, ali iz davne proslosti, druga sadasnja, ali iz druge kulture ...

1. kao za olimpijadu, naljepnice, dalje od marindvora su mogli samo oni sa naljepnicom centar i stari grad ...

2. naplacivati ulaz u gradsku jezgru (u sirem sislu te rijeci, najmanje 4 gradske opstine :D ), i to staviti kamere da snimaju tablice, nista ljudski kontakt :zzzz:

i plus na to - dati upravljanje svim parkirnim mjestima u gradu privatniku, plus da ima pravo pisati kaznu svakome ko nije parkiran na dozvoljenom mjestu. to bi bila dvostruka dobit, zaposlili bi se ljudi, i to na procenat ... da vidis kako ce pustiti jarana ako mu iz dzepa izbije 10% :D

ima toga jos, pametniji su smislili, samo po dzepu ... i to bez policije kao posrednika, samo privatne firme ... cak i prinudna naplata neplacenih kazni ... koja dodje do suda i policije kad dodju kuca ili auto na pljenidbu
Sodom1

#15934 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sodom1 »

Ja volim ovaj forum, naprdjivaju ljudi maximalno. Ja samo SA teme na temu skakucem. :izet:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#15935 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Romeo 80 »

Sporači i gmizavci za volanom su glavni uzrok gužvi u Sarajevu. Prije 4/5 godina se moglo prilično normalno voziti, pa čak i ganjati zeleni val što je danas misaona imenica, a ne bih rekao da je broj auta tada bio puno manji. Smiješan mi je argument da je puno vozila uzrok gužve, jer smo mi najobičnija kasaba sa brojem auta smiješnim u odnosu na evropske metropole, pa tamo opet saobraćaj funkcioniše.

Policija ne radi svoj posao. Zakoni se ne sprovode, a stoka primitivna i bezobrazna radi šta hoće bez straha od sankcije. Smiješno mi je uopšte i raspravljati sa nekim u vezi toga da li gmizači uzrokuju gužve ili ne. To su lako provjerljive stvari i empirijski lako dokazljive. Ako par debila vozi značajno ispod ograničenja, time guši saobraćaj i kroz svaku raskrsnicu prođe manje vozila nego što bi moglo. Posljedica, gužva! Ako na skoro svakom semaforu se hamše instagramišu i treba im 10 sekundi da shvate da se upalilo zeleno svjetlo, manje će automobila proći kroz raskrsnicu. Posljedica, gužva!

Da se ja pitam kao što se ne pitam, ograničenje brzine na glavnim pravcima kroz grad bih povećao na 70 km/h, a za prekoračenje brzine bih uveo drakonske kazne! Policiju bih natjerao da kažnjavaju debile koji usporavaju saobraćaj pogotovo u lijevoj traci (što i sad mogu ali ne rade), pa bi vidjeli kako bi se gužve smanjile...
JThomas

#15936 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

a jesu l' i ceste smiješne za evropske standarde...? koliko je da je auta, planirano i rađeno za jedno pet puta manje...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#15937 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

Romeo 80 wrote:Sporači i gmizavci za volanom su glavni uzrok gužvi u Sarajevu. Prije 4/5 godina se moglo prilično normalno voziti, pa čak i ganjati zeleni val što je danas misaona imenica, a ne bih rekao da je broj auta tada bio puno manji. Smiješan mi je argument da je puno vozila uzrok gužve, jer smo mi najobičnija kasaba sa brojem auta smiješnim u odnosu na evropske metropole, pa tamo opet saobraćaj funkcioniše.

Policija ne radi svoj posao. Zakoni se ne sprovode, a stoka primitivna i bezobrazna radi šta hoće bez straha od sankcije. Smiješno mi je uopšte i raspravljati sa nekim u vezi toga da li gmizači uzrokuju gužve ili ne. To su lako provjerljive stvari i empirijski lako dokazljive. Ako par debila vozi značajno ispod ograničenja, time guši saobraćaj i kroz svaku raskrsnicu prođe manje vozila nego što bi moglo. Posljedica, gužva! Ako na skoro svakom semaforu se hamše instagramišu i treba im 10 sekundi da shvate da se upalilo zeleno svjetlo, manje će automobila proći kroz raskrsnicu. Posljedica, gužva!

Da se ja pitam kao što se ne pitam, ograničenje brzine na glavnim pravcima kroz grad bih povećao na 70 km/h, a za prekoračenje brzine bih uveo drakonske kazne! Policiju bih natjerao da kažnjavaju debile koji usporavaju saobraćaj pogotovo u lijevoj traci (što i sad mogu ali ne rade), pa bi vidjeli kako bi se gužve smanjile...
potpis :thumbup:
vozackii

#15938 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vozackii »

Sodom1 wrote:Ja volim ovaj forum, naprdjivaju ljudi maximalno. Ja samo SA teme na temu skakucem. :izet:
hahahaha isto :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Edin H.

#15939 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

Sodom1 wrote:Ja volim ovaj forum, naprdjivaju ljudi maximalno. Ja samo SA teme na temu skakucem. :izet:
Lijepo je procitati pozitivan feedback zadovoljnog korisnika foruma. :izet:
zigson

#15940 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

uglavnomja wrote:
BadBoy wrote:Ponavljam po milioniti put, nije problem prosječna brzina niti sporači na cesti koliko KOLIČINA AUTOMOBILA. Ima sporača i navečer u 12 u nedjelju pa se opet daju zaobići i ostaviti iza sebe. Ostalim danima sve su trake pune i nemaš gdje.

dvije moucnosti, jedna lokalna, ali iz davne proslosti, druga sadasnja, ali iz druge kulture ...

1. kao za olimpijadu, naljepnice, dalje od marindvora su mogli samo oni sa naljepnicom centar i stari grad ...

2. naplacivati ulaz u gradsku jezgru (u sirem sislu te rijeci, najmanje 4 gradske opstine :D ), i to staviti kamere da snimaju tablice, nista ljudski kontakt :zzzz:

i plus na to - dati upravljanje svim parkirnim mjestima u gradu privatniku, plus da ima pravo pisati kaznu svakome ko nije parkiran na dozvoljenom mjestu. to bi bila dvostruka dobit, zaposlili bi se ljudi, i to na procenat ... da vidis kako ce pustiti jarana ako mu iz dzepa izbije 10% :D

ima toga jos, pametniji su smislili, samo po dzepu ... i to bez policije kao posrednika, samo privatne firme ... cak i prinudna naplata neplacenih kazni ... koja dodje do suda i policije kad dodju kuca ili auto na pljenidbu
neka te hljeba ti
jao_situacije

#15941 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

čuj broj auta nije uzrok :-)

u sarajevu ima oko 150 000 registriranih vozila, plus neregistrirana, plus par desetina hiljada iz drugih gradova i država koji dođu poslom ili turistički
svake godine se u sarajevu povećava broj registriranih vozila za 5-10 hiljada, ima statistika bihamka

25% vozila u bih je proizvedeno prije 1991.

kad bi uveli zabanu registiranja ispod euro 3 to je oko 300 000 vozila manje na cestama
odmah bi se vidjeli efekti
Edin H.

#15942 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

uglavnomja wrote: i plus na to - dati upravljanje svim parkirnim mjestima u gradu privatniku, plus da ima pravo pisati kaznu svakome ko nije parkiran na dozvoljenom mjestu. to bi bila dvostruka dobit, zaposlili bi se ljudi, i to na procenat ... da vidis kako ce pustiti jarana ako mu iz dzepa izbije 10% :D
To uglavnom u Engleskoj rade bivsi krimanlci, ono pojave se tri medjeda da uzmu pare zeni sto je malo tackom nagazila bijelu liniju izmedju dva automobile.

Nije ni to rijesenje.
uglavnomja

#15943 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

Edin H. wrote:
uglavnomja wrote: i plus na to - dati upravljanje svim parkirnim mjestima u gradu privatniku, plus da ima pravo pisati kaznu svakome ko nije parkiran na dozvoljenom mjestu. to bi bila dvostruka dobit, zaposlili bi se ljudi, i to na procenat ... da vidis kako ce pustiti jarana ako mu iz dzepa izbije 10% :D
To uglavnom u Engleskoj rade bivsi krimanlci, ono pojave se tri medjeda da uzmu pare zeni sto je malo tackom nagazila bijelu liniju izmedju dva automobile.

Nije ni to rijesenje.
:?

u biti to su rjedji slucajevi, vise mislim na one na trotoarima, pjesackim, sto blokiraju prolaze i prilaze ... pred ulazima i tako to

a sto se tice "gazenja" linije - cim se linija nagazi susjedno parkirno mjesto nije upotrebljivo, osim ako ne vozis neki miniauto, jednosjed, motor ... znaci zauzela je 2 mjesta, placa jedno

off topic
ovo je vec drugi slucaj da cujem da "bivsi" kriminalci u engleskoj obavljaju drustveno korisnu djelatnost :D
prvi je bio prinudna naplata, ono idu po kucama i otimaju stvari, bar tako nekako je objasnio jedan jaran :-)
Last edited by uglavnomja on 01/10/2017 08:54, edited 1 time in total.
muha_sa

#15944 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Edin H. wrote:

Nije ni to rijesenje.
ženi bilo mrsko još jedan manevar koji traje pola minute uradit :-)
Sodom1

#15945 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sodom1 »

vozackii wrote:
hahahaha isto :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Znaci : vik,gras,toplane,saobracaj , raja prdi li prdi :izet:
Naslovnica

#15946 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

jao_situacije wrote:čuj broj auta nije uzrok :-)

u sarajevu ima oko 150 000 registriranih vozila, plus neregistrirana, plus par desetina hiljada iz drugih gradova i država koji dođu poslom ili turistički
svake godine se u sarajevu povećava broj registriranih vozila za 5-10 hiljada, ima statistika bihamka

25% vozila u bih je proizvedeno prije 1991.

kad bi uveli zabanu registiranja ispod euro 3 to je oko 300 000 vozila manje na cestama
odmah bi se vidjeli efekti
Manite se šuplje i razmišljanja o zabrani registrovanja automobila ispod Euro 3 norme, toga nema ni u Njemačkoj, neće biti ni kod nas.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#15947 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by japin_mutapi »

sto su se „hadzije" pohasile pa bi da zabrane sirotinji da voze auta, kako bi se oni jos vise isticali i sto vise odskocili od fukare sto nema para za skuplje auto
supercali

#15948 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Ne treba braniti registrovanje bilo kog auta samo poostriti tj prinuditi tehnicke da rade svoj posao i pola auta ne bi izaslo na cestu
AmirBaa

#15949 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by AmirBaa »

japin_mutapi wrote:sto su se „hadzije" pohasile pa bi da zabrane sirotinji da voze auta, kako bi se oni jos vise isticali i sto vise odskocili od fukare sto nema para za skuplje auto
:thumbup:
mali_balon

#15950 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

japin_mutapi wrote:sto su se „hadzije" pohasile pa bi da zabrane sirotinji da voze auta, kako bi se oni jos vise isticali i sto vise odskocili od fukare sto nema para za skuplje auto

Ne vidim u cemu je problem, fukara bi da ima auta a nema para za registraciju i popravke....nek fukara tabana ili ako su malo proparama kupe zaprezna kola i dorata pa nek se voza.......a hadzije nek se hadzijaju jer ipak su to oni zaradli i zasluzili.....pajel
Post Reply