PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

weredsf

#15926 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

Genije wrote:
weredsf wrote:I ova kucka Zbanic jedva da je par miliona dobila od vlade federacije ciju smjenu trazi, opravdano....mars u picku materinu
Ubila se za motike: pa dal u ruke, dal po leđima, svejedno... :roll:
Fakat jeste, kucka licemjerna sta je ona sebi umislila
Drinski

#15927 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drinski »

Genije wrote:
Ubila se za motike: pa dal u ruke...
bez seksualnih aluzija, molim lijepo.
VjecitiStudent

#15928 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

weredsf wrote:
Genije wrote:
weredsf wrote:I ova kucka Zbanic jedva da je par miliona dobila od vlade federacije ciju smjenu trazi, opravdano....mars u picku materinu
Fakat jeste, kucka licemjerna sta je ona sebi umislila
Jašta, bolje nek' se prihvati kamere i konačno snimi film "Bakir brani Sarajevo"
Janjicar

#15929 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

weredsf wrote:
Nisam znao da ima Radeljas ima muske djece, zasto tatu postas tu????
:D
Nervozu razumijem jer vam drhti pod nogama :lol:
Alfons Kauders

#15930 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

VjecitiStudent wrote:
madner wrote:Da kako je to mudar plan. Blokirati otvaranje Vjecnice na dan pobjede nad fasizmom.

:roll:
Evo nije mogao jedan genijalac smisliti.
Nije u pitanju ponovno otvaranje Vijećnice - Univerzitetske biblioteke, već Vijećnice - zgrade za šupačku gradsku upravu.
Koji je to četnik Sarajevo opet ukrao biblioteku?
antiprotivni vjeciti :D

ne treba pravit autoputeve, puno para... ne treba praviti elektrane, puno para plus zagadjuju... ne treba obnavljati vijecnicu, jer eto jebi ga, mos mislit, vijecnicu ce koristiti gradska uprava...

mada se po samom imenu zgrade da zakljuciti da joj je prvobitna namjena bila sportska dvorana
Drinski

#15931 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drinski »

Janjicar wrote:
s druge strane mislim da oni imaju svoje ljude iza ako se zakuha da ce doci jos vise ljudi, jer tako je u TZ bilo prvi dan mirno kada su murijasi napravili glupost, drugi dan se jos vise ljudi pojavilo i to organizovano npr. fukare, kojima svaka cast :D
pa ja se slazem da su napravili prvi dan glupost, trebali su to odmah energicije razbiti,
a navijači Fukara, znas kako je to, imaju dvije opcije: da krenu putem Arkanovih tigrova u Srbiji ili da ih revolucija pojede.
weredsf

#15932 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

Janjicar wrote:
weredsf wrote:
Nisam znao da ima Radeljas ima muske djece, zasto tatu postas tu????
:D
Nervozu razumijem jer vam drhti pod nogama :lol:
To opet ne objasnjava zasto tatine slike postas tu???
Zar ti jos nisi nasao posao???
jazzer

#15933 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by jazzer »

Genije wrote:

Gledaj SDA bojovnika sto su se razlajali iza tastature. Udri je, zensko je, ne moze nam nista, dvojica smo...

Jadovi jadni!!!
Alfons Kauders

#15934 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

jazzer wrote:
Genije wrote:

Gledaj SDA bojovnika sto su se razlajali iza tastature. Udri je, zensko je, ne moze nam nista, dvojica smo...

Jadovi jadni!!!
ja na zensko nikad u zivotu ruku nisam digao!

(ja to gazim nogama)
weredsf

#15935 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

jazzer wrote:
Genije wrote:

Jadovi jadni!!!
Zasto ti luzercino nisi sa rajom na mostu???
VjecitiStudent

#15936 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

Alfons Kauders wrote:
VjecitiStudent wrote:
madner wrote:Da kako je to mudar plan. Blokirati otvaranje Vjecnice na dan pobjede nad fasizmom.

:roll:
Evo nije mogao jedan genijalac smisliti.
Nije u pitanju ponovno otvaranje Vijećnice - Univerzitetske biblioteke, već Vijećnice - zgrade za šupačku gradsku upravu.

ne treba pravit autoputeve, puno para... ne treba praviti elektrane, puno para plus zagadjuju... ne treba obnavljati vijecnicu, jer eto jebi ga, mos mislit, vijecnicu ce koristiti gradska uprava...

mada se po samom imenu zgrade da zakljuciti da joj je prvobitna namjena bila sportska dvorana
Razumijem nerazumijevanje, knjige se ne stižu čitati, valja šupke dan i noć ovdje braniti.

Nije 25. avgusta 1992. svijet šokirala slika još jedne zapaljene državne zgrade, već slika zapaljene Univerzitetske biblioteke.
Za ovaj drugi čin uništenja biblioteke nam nije trebao ni četnik, ni četnički PAM
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#15937 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

Dočekao i dežurni forumski salonac da rahat popljuje Jasmiluj, jer ga je oduvjek žuljao njen film, kao i stav o Mladiću dok nije bio uhićen, a budžetski multikulturnjaci ga dočekali kao nikad veselo i sretno, tako da vlada prava harmonija multikulturalnosti u podršci krađi, korupciji, kriminalu i nejednakosti pred zakonom, šansama u privanoj prćiji u kojoj ne vlada zakon koliko ko vrijedi, nego kako se ko snađe, s napomenom da je snalaženje usko vezano uz seksualni čin koji je Levisnki radila Klintonu. Ko odbija biti Levinski vlasti taj se nije snašao. Ko to dobro radi, taj je na našoj grbači sa sve 4 u zraku i na forumu pomalo.
jazzer

#15938 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by jazzer »

Alfons Kauders wrote: ja na zensko nikad u zivotu ruku nisam digao!

(ja to gazim nogama)
Ovo je trebalo biti smijesno ili sta?
dječak sa šibicama

#15939 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dječak sa šibicama »

Delegati vladajucih partija opet u forumskoj ofanzivi, vidim :D
Janjicar

#15940 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

weredsf wrote:

Imam ja posao, ja sam budzetlija sto pitas ? :D
Bas bi kod privatnika citav dan visio na forumu :D
dječak sa šibicama

#15941 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dječak sa šibicama »

Janjicar wrote:
weredsf wrote:

`vako je i Hitler, kad mu je voda dosla do grla, proklinjao njemacki narod koji nije "pratio Vodju" onako kako je trebao.

Ostaje nada da je i Princu dosla voda do grla, ko i Hitleru.
jazzer

#15942 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by jazzer »

weredsf wrote:
jazzer wrote:

Jadovi jadni!!!
Nisam se snasao po Bakirovoim uzusima a otkud tebi da sam luzercina?

I otkud ti pravo nekoga nazvati tako?
Alfons Kauders

#15943 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

VjecitiStudent wrote:
Alfons Kauders wrote:
VjecitiStudent wrote:

Razumijem nerazumijevanje, knjige se ne stižu čitati, valja šupke dan i noć ovdje braniti.

Nije 25. avgusta 1992. svijet šokirala slika još jedne zapaljene državne zgrade, već slika zapaljene Univerzitetske biblioteke.
Za ovaj drugi čin uništenja biblioteke nam nije trebao ni četnik, ni četnički PAM
ok dakle biblioteka je unistena - tako sto je obnovljena vijecnica

odo sad gore, malo da sta na carsiji pojedem, nisam dugo, a fino vrijeme

ako ko baci kamen na mene... imajte na umu da nisam drot i da kod mene nema pravila sluzbe, certifikata i ostalih picaka materinih
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#15944 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

VjecitiStudent wrote:Razumijem nerazumijevanje, knjige se ne stižu čitati, valja šupke dan i noć ovdje braniti.
:D Baš kontam i sasvim ozbiljno da im je fond riječi jedno 100, tako da vlast zaista bira najlošije.
VjecitiStudent wrote:Nije 25. avgusta 1992. svijet šokirala slika još jedne zapaljene državne zgrade, već slika zapaljene Univerzitetske biblioteke.
To je to :thumbup: Gledala sam tu večer Vijećnicu u plamenu sa prozora i plakala. Baš ne nad vlastima koje tu i nisu bile u socijalizmu, nego za studentnskim danima, danima kad se tu nalazila knjiga koja se nigdje nije mogla naći, nad danima kad ti se ne uči u kući pa odeš u Vijećnicu itd.
Ali, papci to ne znaju, oni misle da je to za Bakira i Slučajnog zgrada..
Janjicar

#15945 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Alfons Kauders wrote:
ok dakle biblioteka je unistena - tako sto je obnovljena vijecnica

odo sad gore, malo da sta na carsiji pojedem, nisam dugo, a fino vrijeme

ako ko baci kamen na mene... imajte na umu da nisam drot i da kod mene nema pravila sluzbe, certifikata i ostalih picaka materinih
Alfons proslo je tvoje vrijeme nemoj se puno prsit ima mladjih pa da ti nece ko svezat šamar dzabe :D
weredsf

#15946 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

KatarinaKosaca wrote:Dočekao i dežurni forumski salonac da rahat popljuje Jasmiluj, jer ga je oduvjek žuljao njen film, kao i stav o Mladiću dok nije bio uhićen, a budžetski multikulturnjaci ga dočekali kao nikad veselo i sretno, tako da vlada prava harmonija multikulturalnosti u podršci krađi, korupciji, kriminalu i nejednakosti pred zakonom, šansama u privanoj prćiji u kojoj ne vlada zakon koliko ko vrijedi, nego kako se ko snađe, s napomenom da je snalaženje usko vezano uz seksualni čin koji je Levisnki radila Klintonu. Ko odbija biti Levinski vlasti taj se nije snašao. Ko to dobro radi, taj je na našoj grbači sa sve 4 u zraku i na forumu pomalo.
Naravno za ocekivati je da ces ti braniti 'urbanu kucku" koja je jedva par miliona dobila od vlade ciju smjenu trazi, opravdano????, sta da ja ocekujem od kucke koja pise na svom FB profilu da joj smeta SCC jer joj zaklanja pogled na Trebevic, treba da ja nju postujem ili kada pita na fb treba li se pokriti "garnizom"kada ulazi u SCC..to je multu kulti bitch!!!
Sa druge strane bio je jedan zanimljiv clanak u "Slobodnoj bosni" pod naslovom Ödron na putu'...misli se na njen film naravno.
Ti to nisi dobila pa bih tvoje prisustvo na protestima mogao i shvatiti ali njeno
weredsf

#15947 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

Janjicar wrote:
weredsf wrote:

Znam da si kmecao pocetkom godine kakao nemas posla
weredsf

#15948 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

jazzer wrote:
weredsf wrote:
jazzer wrote:

Jadovi jadni!!!
Nisam se snasao po Bakirovoim uzusima a otkud tebi da sam luzercina?

I otkud ti pravo nekoga nazvati tako?
A Bakir i Vijecnica su u nekoj relaciji, osim u glavama tupavih plenumasa???
madner

#15949 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madner »

Mislim ipak da je to bio simbol grada, pa je zato bio dosta velik sok na taj varvarski cin. Ne zato sto su biblioteke svete. :roll:
weredsf

#15950 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

KatarinaKosaca wrote:
VjecitiStudent wrote:Razumijem nerazumijevanje, knjige se ne stižu čitati, valja šupke dan i noć ovdje braniti.
:D Baš kontam i sasvim ozbiljno da im je fond riječi jedno 100, tako da vlast zaista bira najlošije.
VjecitiStudent wrote:Nije 25. avgusta 1992. svijet šokirala slika još jedne zapaljene državne zgrade, već slika zapaljene Univerzitetske biblioteke.
To je to :thumbup: Gledala sam tu večer Vijećnicu u plamenu sa prozora i plakala. Baš ne nad vlastima koje tu i nisu bile u socijalizmu, nego za studentnskim danima, danima kad se tu nalazila knjiga koja se nigdje nije mogla naći, nad danima kad ti se ne uči u kući pa odeš u Vijećnicu itd.
Ali, papci to ne znaju, oni misle da je to za Bakira i Slučajnog zgrada..

To plenumasi misle, kao i pojedinci tu
Post Reply