SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
supercali

#15926 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

p206 wrote:
supercali wrote:
S4mpion wrote:Ma veliki broj nas je kad tad bio mangup prema nekome, mogli popit metak bilo kad, pogotovo u ovom gradu gdje ne moraš bit problematičan da bi te neko nožem rasporio ili upuc`o.

Ne ulazim u to čime se ovaj momak bavio, ali suditi mu po odjeći i općem izgledu je smiješno.
a jebem ga ja sto ja nisam recimo nikad upao u probleme tolike da bi me neko ganjao oruzjem nozevima i slicno
mislim da se preuvelicava to da je dovoljan samo krivi pogled da te neko zbode izroka i slicno
takodjer mislim da je jedini koji je tako nastradao je denis u tramvaju svi ostali vjerovatno nisu ispricali pravu verziju dogadjaja pa ispada da je zbog pogleda zboden upucan i slicno
Evo mene je ganjao jedan levat 2 mjeseca da me zbode, jer sam kao predsjednik razreda u srednjoj na pitanje profesora ko je uzeo onaj dječiji pištolj na plastične metke iz njegove ladice, morao reći taj i taj...jer bi nam u protivnom svima jedinice i neopravdane podijelio, kao to već ide.-. Ovaj levat ode na ribanje kod direktora i nakon toga ja 2 mjeseca nisam smio otići u školu.

Mogu misliti šta bi za mene napisali forumski stručnjaci da su me našli izbodenog na pruzi u Buća Potoku, ispred Elektrotehničke, gdje su se u ta doba u razmaku nekih 3 mjeseca, desila 2 samoubistva bombom, i jedan obračun lokalnih mafijaša.
ganjati nekoga da ga zbodes i zbosti nekoga su dvije veoma razlicite stvari
nije bas tako lako zbosti nekoga bez obzira kakav je klosar taj sto ganja
pa ja sada znam bar 5 ljudi koji nekoga ganjaju prijete nozevima pistoljima i slicno al kad treba to uraditi onda je vec druga prica

ja cu ti svoj slucaj ispricati
gdje je ovaj izvadio pistolj pa kad sam ga ja uzeo za ruku sa pistoljem i uperio u sebe i rekao pucaj da vidis kako se mjenja i prica i atmosfera i sve

pa sada kad me vidi na sto metara trci da me zagrli izljubi gdje si jarane sta ima ovo ono

al da se razumijemo nije bilo sta gledas niti je bilo kurcenje sa moje strane nego u sklopu posla
Vitezanin

#15927 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Vitezanin »

supercali wrote:
Vitezanin wrote:
ajde procitaj do kraja post pa ce ti biti jasnije za razumijeti
ne vadi recenicu iz konteksta
Dobro sam pročitao i samo da još jednom kažem da griješiš i to je to. Nisam ja ništa izvadio iz konteksta nego sam naglasio najvažniji dio. Denis je izboden zbog pogleda u debila s nožem, a poslije njega je još bezbroj ljudi bilo na granici da zbog pogleda završi s nožem u stomaku, ali ih je spasio faktor sreće ili činjenica da su onima s nožem misli skrenule negdje drugo. Samo da se nadodam ovdje jer sam i sam imao taj "Šta gledaš" problem o kojem sam pisao i završio s batinama,a ja sam samo jedan u nizu. U Sarajevu je previše kretena na ulicama, a policija odšeta kad im to prijaviš. Pitanje je vremena kad će se dogoditi nešto slično. Toliko.
batine na sake su jedno a bodenje nozem i pucanje su sasvim druge stvari
pa saketanja u gradu imas bar 100 puta na dan u to sam siguran bilo zbog pogleda bilo zbog nekih drugih stvari

i nisi dobro procitao govorio sam kao sto citavo vrijeme pricam o nozevima i pistoljima u vezi tih krivih pogleda
kao sto rekoh jedino denis i eventualno onaj na c vili amar ili kako se vec zvao da su najebali od noza i pistolja na taj nacin ostali vjerujem da su izostavili dio istine u svojim pricama

da ima kretena ima to niko i ne prica al prica upuco ga jer je gledao je vec suplja
Ja ne govorim o šaketanju nego o napadu. Po Sarajevu kruže debili koji te izudaraju bez razloga, a tu i tamo zbodu nekoga.

Šaketati se s nekim je jednom, a biti napadnut drugo. I jedno i drugo se svaki dan dešava, a svi se prave budale i lože rulju kako je Sarajevo extra siguran grad, a u biti nemaju ili se ne usuđuju pokazati poraznu statistiku.

Samo je pitanje vremena kad će neko zbog "Šta gledaš" završiti izboden bez ikakvog razloga, a te stvari nisu izolirani incidenti nego svakodnevnica.
BadBoy

#15928 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

Zar tebe nije dedo nalupo na raskrsnici zbog nesporazuma u saobraćaju?
salik79

#15929 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by salik79 »

supercali wrote:
ganjati nekoga da ga zbodes i zbosti nekoga su dvije veoma razlicite stvari
nije bas tako lako zbosti nekoga bez obzira kakav je klosar taj sto ganja
pa ja sada znam bar 5 ljudi koji nekoga ganjaju prijete nozevima pistoljima i slicno al kad treba to uraditi onda je vec druga prica

ja cu ti svoj slucaj ispricati
gdje je ovaj izvadio pistolj pa kad sam ga ja uzeo za ruku sa pistoljem i uperio u sebe i rekao pucaj da vidis kako se mjenja i prica i atmosfera i sve

pa sada kad me vidi na sto metara trci da me zagrli izljubi gdje si jarane sta ima ovo ono

al da se razumijemo nije bilo sta gledas niti je bilo kurcenje sa moje strane nego u sklopu posla

Tzv. akademsko-poslovna razmjena misljenja :mrgreen:
insomnia78

#15930 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

:lol:
supercali

#15931 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

BadBoy wrote:Zar tebe nije dedo nalupo na raskrsnici zbog nesporazuma u saobraćaju?
ne nije me nalupao nego me udario jednom
i ponosan sam sto nisam uzvratio i to nema veze sa ovim sta me gledas
supercali

#15932 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

Vitezanin wrote:
Ja ne govorim o šaketanju nego o napadu. Po Sarajevu kruže debili koji te izudaraju bez razloga, a tu i tamo zbodu nekoga.

Šaketati se s nekim je jednom, a biti napadnut drugo. I jedno i drugo se svaki dan dešava, a svi se prave budale i lože rulju kako je Sarajevo extra siguran grad, a u biti nemaju ili se ne usuđuju pokazati poraznu statistiku.

Samo je pitanje vremena kad će neko zbog "Šta gledaš" završiti izboden bez ikakvog razloga, a te stvari nisu izolirani incidenti nego svakodnevnica.
nigdje nisam rekao da je grad siguran
ima i previse kretena al tih napada na sta me gledas se preuvelicava u odnosu na odgorvaranje pa kad popusis onda nisam nista ja rekao nego me napao na sta me gledas
p206

#15933 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by p206 »

hrasno38 wrote:
p206 wrote:
Freamon Lester wrote:
Jesi li barem karate upisao?
Nisam, ja sam štreber, imam dioptriju +16 i pravim se zajeban na forumu.
Zato ces ti najvjerovatnije dozivjeti duboku starost a ovaj sto te ganjao vrlo brzo zavrsiti kao i ovaj danas!
Vjerovatno...čuo sam da je kasnije u zatvoru završio. Al nebitno.
Meni je žao ovog momka jer znam da ne bi nikad nikog ubio...za drogu i ostalo ne garantujem, jer već sam pisao da se volio kurčiti, što se kaže...i ako je bio u tom dilanju, sigurno je bio početnik jer bi se znalo...sve se sazna.
A prije svega mi je žao njegove majke koja je baš dobra žena, i za koju će vjerovatno neke mahaluše nekad pričati kako ga nije znala odgojiti, što nije istina. Nije sve crno-bijelo.
vješalica

#15934 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

Kako nezvanično saznajemo, policija traga za vozilom marke Golf III u kojem je bilo više osoba, a koji se nakon ubistva velikom brzinom udaljio s mjesta događaja.
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150302083
julisiz es grant

#15935 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by julisiz es grant »

supercali wrote:
BadBoy wrote:Zar tebe nije dedo nalupo na raskrsnici zbog nesporazuma u saobraćaju?
A, ti si respo :D
supercali

#15936 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

julisiz es grant wrote:
supercali wrote:
A, ti si respo :D
zar nisi znao?
julisiz es grant

#15937 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by julisiz es grant »

Nisam baš "viseći" na forumu, pa ne upratim uvijek ko je ko :D
zli_hordas

#15938 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zli_hordas »

Ovog ce biti sve više ali ovaj put je neko bio precizan za razliku od ovih sto pucaju po nogama.
Tomahawk11
Globalni moderator

#15939 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

Bilo i bice. Mislim na ovakve situacije.
Da ga je neko ubio iz cista mira....nema sanse....dakle, poravnavanje racuna. Nisu cista posla, sigurno. Jebo ga vise i prica nije bio los momak. Nije qurac! Nije sigurno uvozio jabuke, nekim se sranjem bavio.
mehoxy

#15940 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mehoxy »

zli_hordas wrote:Ovog ce biti sve više ali ovaj put je neko bio precizan za razliku od ovih sto pucaju po nogama.
Nema to veze sa preciznoscu,ovog je neko ocito htio ubiti.
Tomahawk11 wrote:Bilo i bice. Mislim na ovakve situacije.
Da ga je neko ubio iz cista mira....nema sanse....dakle, poravnavanje racuna. Nisu cista posla, sigurno. Jebo ga vise i prica nije bio los momak. Nije qurac! Nije sigurno uvozio jabuke, nekim se sranjem bavio.
Ne poznajem momka,ali ne moras se sranjem baviti da te neko ubije.Dovoljno se zamjeriti kakvom kretenu,eventualno ga pretuc negdje i to je to.
Tomahawk11
Globalni moderator

#15941 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

mehoxy wrote:
zli_hordas wrote:Ovog ce biti sve više ali ovaj put je neko bio precizan za razliku od ovih sto pucaju po nogama.
Nema to veze sa preciznoscu,ovog je neko ocito htio ubiti.
Tomahawk11 wrote:Bilo i bice. Mislim na ovakve situacije.
Ne poznajem momka,ali ne moras se sranjem baviti da te neko ubije.Dovoljno se zamjeriti kakvom kretenu,eventualno ga pretuc negdje i to je to.
Naravno, i to je moguce. Danas je puno usijanih glava. Mozes se na semaforu s nekim zakaciti da potegne pistolj. Samo jos ne znam slucaj da je neko nekog ubio zbog prava prvenstva ili par psovki. Cak i kad do tuce dodje, nije padala mrtva glava.
Ne poznajem ni ja momka, ali po cijeloj prici mi djeluje od ove moderne urbane gerile. Puno qurcenja i ode glava. To ti je kao da konstatno vozis gradom 240 km/h i onda kad zalijepis u banderu, ide prica - nije bio los momak, bio fin momak. Izgleda se zamjerio pogresnim tipovima i to je to.
vjesticanametli

#15942 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vjesticanametli »

a ko je fikret :lol:
Troll_Happens

#15943 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Troll_Happens »

emko1234 wrote:
Troll_Happens wrote:

Code: Select all

www.avaz.ba/clanak/166443/revolverasi-iz-kranjcevice-ulice-predati-sarajevskom-kantonalnom-tuzilastvu
Sve knjizevnici i akademici. Priveli ih jer nisu mogli da se dogovore oko zajednickog termina za predstavljanje nove knjige koju su napisali :-)
Što je najgore likovi nikad nisu imali ništa ozbiljnije. Puhanje i kurčenje na tuđi račun su im najveći grijesi.
Čak su sva trojica u relaciji. Upucani lik je muž od rodice jednog od njih. Kakva li je tu varijanta bila, Boga pitaj. Žao mi samo što sjebu posao nekom pred ili u čijem lokalu se to desi. Evo svi će dobiti po mjesec dok murija ne skonta protiv koga će se dignuti optužnica.

A što se tiče ovog Salčina, ne znam momka. Čuo sam priče. ALi čim je Fikret Kajević došao na mjesto zločina kad je čuo, niko me ne može ubijediti da normalan momak upitanju.
Pa fala bogu da nije nevin. Dok se frajer furo zajeban pogled nabildan kerovi na slici. Odmah znas koliko je sati. I nije ga taj neko upuco jer mu nije dao prepisati matematiku na masinskom faxu nego ili je dilo sta pa izgubio ili je nesto manje u pitanju. Ali obicno se glava gubi zbog tih stvari. Nije niko lud ubit covjeka eto sto mu je dosadno bilo. Ali je za pohvalu da su postali precizniji. Da ovako bude cesce mjesecar bi propao i osto bez posla ili ti glavnih musterija.
huxley

#15944 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by huxley »

Hoće li ovo ekipa uskoro na slobodu? Šta je bilo na kraju sa ovim? Koja ja ovo rinaka od države...

http://www. avaz.ba/clanak/129250/ zijad-turkovic-i-ostali-mogu-biti-u-pritvoru-do-25-aprila-2015-godine
zli_hordas

#15945 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zli_hordas »

Fikret profesor kriminalistike i književnosti redovni profesor na fakultetu royal sjedište na vogoscanskoj petlji.
mirzet87sa

#15946 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mirzet87sa »

Cuj nasuto ga dedo na raskrsnici, e moj respo jadu mali
vjesticanametli

#15947 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vjesticanametli »

zli_hordas wrote:Fikret profesor kriminalistike i književnosti redovni profesor na fakultetu royal sjedište na vogoscanskoj petlji.
Fala :mrgreen: fiko i knjizevnost ...... komparativna :lol:
Last edited by vjesticanametli on 02/03/2015 22:26, edited 1 time in total.
emko1234

#15948 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by emko1234 »

Vala od priča našao se u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu nema ništa. Najčešće se ispostavi da mu maslo nije bilo za Ramazana.
Sjećam se tako ko mali, prije 15 godina, rođaka mi prebili u mahalskoj tuči nekakvi iz kvarta do. On došao meni s razbijenom arkadom, šta je bilo, ja prolazio, oni me zaganjali. Mi se skupimo i odemo, nađemo tog nekog lika, kaže momak opsovao mi mrtvu mater i gađao me kamenom. Oni ga zaganjali i namarali.
Prema tome, svi ovi što dođu i pričaju nije ovo, nije ono, nije ovako, nije onako. Ma nije kurac, đavola uvijek nađe onaj ko ga traži.
Odeš momku na profil, i vidiš sve. Kadilak eskalejd pick up, pit bullovi, tegovi, tetovaže, sjela u Royalu kod Fikreta i slično. Pametnom je dosta da sabere dva i dva. Nek je momku lahka zemlja, al kurcu sad može svirat i on i svi oni koji kažu nije ovo zalužio. Da nije zaslužio, ne bi mu se ni desilo.

Kraj priče.
kucniljubimac

#15949 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kucniljubimac »

jebote de ja vu
supercali

#15950 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

mirzet87sa wrote:Cuj nasuto ga dedo na raskrsnici, e moj respo jadu mali
a da naucis citanje?
Locked