IRAN

Post Reply
zrakomlat

#15901 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

klosar pravi wrote:
rajv0sa wrote:To navedeno je Khamenei izjavio 1992, nikakvih aviona ni lanč paketa nije bilo, a tada su svi pomenuti žmirili na zločine i ubijanja, a Bogami imali su snage da to spriječe. Nazvao je stvari pravim imenom još 1992, a da se ne lažemo jedan od razloga što rat nije okončan 1992 nego 1995 je to što smo muslimani, crne ovce u Evropi. Opet kažem hvala svima koji su pomogli, a to umanjivanje i podcjenjivanje iranske pa i turske pomoći kakva god ona bila je odvratno i neljudski,a sve diktirano nekim primitivnim orjentalizmom koji je posljedica krize identiteta.

Zar stvarno vjeruješ u te gluposti da nije zaustavljen jer smo " muslimani "?
Rat nije zaustavljen jer nije mogao biti zaustavljen jedino da se pošalje 150 hiljada vojnika pa da se zaustavi, a misliš da ce ameri ugroziti svoje ljude?
Pa nisu ludi da to urade imaš i po africi klanja kriscana pa se ne može ništa konkretno uraditi..

Tek na kraju kad nam je svima dosadilo ratovati i kad su domaci bosanci bili pred porazom su ameri uzeli stvar u svoje ruke..

Što se tice konkretno Irana taj isti Iran je slao dosta oružja i da ne bi bilo da se ja licno pravim pametan uzecu rijec od dosta naših generala i ljudi koji kazu da nam je Iran najviše pomogao što se konkretno naoružanja tice..

A što se tice turaka predpostavljam da je dosta poslano hrane oružja baš i ne jer se ne spominju kao neki veliki pomagaci..
Isto da li neko zna koliko je turaka došlo ovdje da ratuje za nas?
Da li je iko?
Moglo se zaustaviti da su raketirali Beograd '92 nebi bilo potrebno 150 000 vojnika nego nekoliko aviona.

Šta misliš pod tim da je rat stao kad su domaći bosanci bili pred porazom?
klosar pravi

#15902 Re: IRAN

Post by klosar pravi »

Kakve veze Beograd ima s nama?
zrakomlat

#15903 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

Građanski rat bio, a?
xoklix

#15904 Re: IRAN

Post by xoklix »

klosar pravi wrote:
rajv0sa wrote:To navedeno je Khamenei izjavio 1992, nikakvih aviona ni lanč paketa nije bilo, a tada su svi pomenuti žmirili na zločine i ubijanja, a Bogami imali su snage da to spriječe. Nazvao je stvari pravim imenom još 1992, a da se ne lažemo jedan od razloga što rat nije okončan 1992 nego 1995 je to što smo muslimani, crne ovce u Evropi. Opet kažem hvala svima koji su pomogli, a to umanjivanje i podcjenjivanje iranske pa i turske pomoći kakva god ona bila je odvratno i neljudski,a sve diktirano nekim primitivnim orjentalizmom koji je posljedica krize identiteta.

Rat nije zaustavljen jer nije mogao biti zaustavljen jedino da se pošalje 150 hiljada vojnika pa da se zaustavi, a misliš da ce ameri ugroziti svoje ljude?
Pa nisu ludi da to urade imaš i po africi klanja kriscana pa se ne može ništa konkretno uraditi..

Tek na kraju kad nam je svima dosadilo ratovati i kad su domaci bosanci bili pred porazom su ameri uzeli stvar u svoje ruke..

Što se tice konkretno Irana taj isti Iran je slao dosta oružja i da ne bi bilo da se ja licno pravim pametan uzecu rijec od dosta naših generala i ljudi koji kazu da nam je Iran najviše pomogao što se konkretno naoružanja tice..

A što se tice turaka predpostavljam da je dosta poslano hrane oružja baš i ne jer se ne spominju kao neki veliki pomagaci..
Da li je iko?
Sam si sebi odgovorio.
commendatore

#15905 Re: IRAN

Post by commendatore »

klosar pravi wrote:Kakve veze Beograd ima s nama?
nikakve

al ne cudi me takva postavka stvari.... kad takve kao ti cujem kako valjaju idiotluke pozelim da nas je mladic sve redom poredo u hamelj....
klosar pravi

#15906 Re: IRAN

Post by klosar pravi »

xoklix wrote:
klosar pravi wrote:

Da li je iko?
Sam si sebi odgovorio.

Ne, nisam jer 92 bog sam ne bi mogao zaustaviti rat ovdje.

Tek s našom koalicijom s hrvatima se zaustavilo, a i moralo se jer napadom na Banja Luku bi gledali na novih 300 hiljada izbjeglica tako da.
emric

#15907 Re: IRAN

Post by emric »

klosar pravi wrote:Rat nije zaustavljen jer nije mogao biti zaustavljen jedino da se pošalje 150 hiljada vojnika pa da se zaustavi, a misliš da ce ameri ugroziti svoje ljude?
Nema potrebe za slanjem vojnika, jednostavno pošalješ avione i oslabiš kurvine sinove da ne valjaju sami sebi. Pa da vidiš kako se povlače i pristaju na dogovore. Ali nisu imali interesa da nas spašavaju kao brojeve, jer su imali nisko mišljenje o nama svima na Balkanu, kao i danas što imaju. Lakše im je bilo pustiti da se poubijamo u što većoj mjeri, pa da onda dovedu svoje banke, službe i ostala sranja da nam "pomažu".

Kakvi ba vojnici i palci. Vidi kako im fino robijamo sad.
klosar pravi

#15908 Re: IRAN

Post by klosar pravi »

Odlicno si rekao o nama svima nisko mišljenje ni na kraj pameti im nije bilo što je neko musliman pogotovo te 92 kad nije ni bilo nekog animoziteta prema muslimanima..
Nije to tako jednostavno kao što mislite poslati avione jer oni sami ne znaju ko je kriv na koga tacno poslati?
Naravno vremenom su ih bombardovali kako treba kad su vidjeli šta rade..

A bez vojnika na tlu nema mira bombardovanje je jedno, a postici mir kako treba je neka sasvim druga stvar..
Rampage

#15909 Re: IRAN

Post by Rampage »

commendatore wrote:
klosar pravi wrote:Kakve veze Beograd ima s nama?
nikakve

al ne cudi me takva postavka stvari.... kad takve kao ti cujem kako valjaju idiotluke pozelim da nas je mladic sve redom poredo u hamelj....

Hajd bar su vam želje iste - i njemu je žao što NAS sve Mladić nije pored'o u hamelj.
commendatore

#15910 Re: IRAN

Post by commendatore »

Rampage wrote:

Hajd bar su vam želje iste - i njemu je žao što NAS sve Mladić nije pored'o u hamelj.

zao mi je sto si dosta ogranicen pa ne vidis poentu dalje od nosa,....
Rampage

#15911 Re: IRAN

Post by Rampage »

commendatore wrote:
Rampage wrote:

Nisi ti mene shvatio - znam da je tvoj post bio retoričke prirode, sarkazam, a aludirao sam na to da je očito da je njegova želja stvarna, obzirom na to da pita kakve veze Beograd ima s agresijom na BiH :)
commendatore

#15912 Re: IRAN

Post by commendatore »

Rampage wrote:
commendatore wrote:
Rampage wrote:

Nisi ti mene shvatio - znam da je tvoj post bio retoričke prirode, sarkazam, a aludirao sam na to da je očito da je njegova želja stvarna, obzirom na to da pita kakve veze Beograd ima s agresijom na BiH :)
jebaji ga glup sam.... izvini
Rampage

#15913 Re: IRAN

Post by Rampage »

commendatore wrote:
Rampage wrote:
commendatore wrote:

jebaji ga glup sam.... izvini
:lol: :thumbup:

Izvini ti, ipak je do mene, nisam bio dovoljno jasan:)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15914 Re: IRAN

Post by Truba »

paša 79 halali ali iran ti se spominje u ovom izvješću o 10 zemalja s najviše robova

https://www.persecution.org/2018/07/24/ ... ves-world/

North Korea has the most human slaves in the world, according to the 2018 Global Slavery Index, with research showing it is keeping over 2.6 million people in modern day slavery.

Among the nations in the top 10, most are some of the worst persecutors of Christians as well.

The 2018 Global Slavery Index, released last week by the Walk Free Foundation, which compiles statistics and engages in research aimed at ending human slavery, reported that one in every 10 North Korean citizens is forced to work under slavery conditions.

“As a United Nations. Commission of Inquiry has observed, violations of human rights in North Korea are not mere excesses of the state, they are an essential component of the political system,” the report noted.

The country with the second highest prevalence of modern slavery is the African nation of Eritrea, described as “a repressive regime that abuses its conscription system to hold its citizens in forced labor for decades.”

Rounding out the top 10 are Burundi, the Central African Republic, Afghanistan, Mauritania, South Sudan, Pakistan, Cambodia and Iran.

The analysis showed that although most of these nations are marked by conflict, displacement, and a lack of physical security, the conditions in North Korea, Eritrea, and Burundi stand out considering slavery is mostly imposed by the state.
salik79

#15915 Re: IRAN

Post by salik79 »

Black swan wrote:paša 79 halali ali iran ti se spominje u ovom izvješću o 10 zemalja s najviše robova

https://www.persecution.org/2018/07/24/ ... ves-world/

North Korea has the most human slaves in the world, according to the 2018 Global Slavery Index, with research showing it is keeping over 2.6 million people in modern day slavery.

Among the nations in the top 10, most are some of the worst persecutors of Christians as well.

The 2018 Global Slavery Index, released last week by the Walk Free Foundation, which compiles statistics and engages in research aimed at ending human slavery, reported that one in every 10 North Korean citizens is forced to work under slavery conditions.

“As a United Nations. Commission of Inquiry has observed, violations of human rights in North Korea are not mere excesses of the state, they are an essential component of the political system,” the report noted.

The country with the second highest prevalence of modern slavery is the African nation of Eritrea, described as “a repressive regime that abuses its conscription system to hold its citizens in forced labor for decades.”

Rounding out the top 10 are Burundi, the Central African Republic, Afghanistan, Mauritania, South Sudan, Pakistan, Cambodia and Iran.

The analysis showed that although most of these nations are marked by conflict, displacement, and a lack of physical security, the conditions in North Korea, Eritrea, and Burundi stand out considering slavery is mostly imposed by the state.
Templaru, zasto nam citiras svoju radikalno-krizarsku stranicu?! Kako bi bilo da nam citiras izvor informacija? :oops:

Image
salik79

#15916 Re: IRAN

Post by salik79 »

I da ne zaboravim - necu ti halaliti.
Truba

#15917 Re: IRAN

Post by Truba »

i ne trebaš
vidim da si izuzetno emotivan

ne valja ti to živiš u bih a tako jako voliš drugu zemlju :D ko škutor :D
Truba

#15918 Re: IRAN

Post by Truba »

stranica koja bilježi napade na kršćane diljem svijeta radikalna :? :? :? :lol: :lol:

znači šuti bre dok te ja tučem
i zabij glavu u pesak ne govori nikom

križarska stranica global index of slavery :D

https://www.globalslaveryindex.org/2018 ... e-summary/

The 10 countries with highest prevalence of modern slavery globally, along with North Korea and Eritrea, are Burundi, the Central African Republic, Afghanistan, Mauritania, South Sudan, Pakistan, Cambodia, and Iran.

dozvoljavam da ovo bude dio svjetske propagande protiv irana ali gdje ima dima i ima i vatre
nemoguće je da britanija ima 130 000 modernih robova a da irana nema nigdje
salik79

#15919 Re: IRAN

Post by salik79 »

Black swan wrote:i ne trebaš
vidim da si izuzetno emotivan

ne valja ti to živiš u bih a tako jako voliš drugu zemlju :D ko škutor :D
Volim zemlju koja nam je prva pritekla u pomoc, kada niko drugi nije htio. Ispravno i po ljudskom i po Bozijem.

Kao sto bih uvijek branio Njemacku, koja mi je dala visoko obrazovanje, kada bi je neko maliciozno (ili pod uticajem masmedijske propagande) poceo blatiti.
Truba

#15920 Re: IRAN

Post by Truba »

pa i hrvatima je hrvatska pomogla prva :D
salik79

#15921 Re: IRAN

Post by salik79 »

Black swan wrote:stranica koja bilježi napade na kršćane diljem svijeta radikalna :? :? :? :lol: :lol:

znači šuti bre dok te ja tučem
i zabij glavu u pesak ne govori nikom

križarska stranica global index of slavery :D

https://www.globalslaveryindex.org/2018 ... e-summary/

The 10 countries with highest prevalence of modern slavery globally, along with North Korea and Eritrea, are Burundi, the Central African Republic, Afghanistan, Mauritania, South Sudan, Pakistan, Cambodia, and Iran.

dozvoljavam da ovo bude dio svjetske propagande protiv irana ali gdje ima dima i ima i vatre
nemoguće je da britanija ima 130 000 modernih robova a da irana nema nigdje
Naravno da je radikalno-krscanska, kao i one radikalno-islamske stranice koje su pisale o pogromu Ujgura u Kini.

Dobro je da "dozvoljavas", inace bih te pitao odakle tolika diskrepanca izmedju 2014 i 2018 na stetu Irana...Najednom Iran (a i S. Koreja) "odlucio" uvesti moderno ropstvo. :roll:
salik79

#15922 Re: IRAN

Post by salik79 »

.
salik79

#15923 Re: IRAN

Post by salik79 »

Black swan wrote:pa i hrvatima je hrvatska pomogla prva :D
U agresiji na BiH...potvrdjeno u Hagu :D
Truba

#15924 Re: IRAN

Post by Truba »

dobro je paša

nema progona nad kršćanima u svijetu

ako ti tako kažeš za križarsku stranicu koja bilježi događaje u svijetu

ps-
što se suda tiče to možeš mačku o rep zajedno sa sankcijama iranu i svega onoga što se događa u svijetu danas
i sam si svjestan toga da ta replika ne pije vode više ni u internet raspravama
salik79

#15925 Re: IRAN

Post by salik79 »

Black swan wrote:dobro je paša

nema progona nad kršćanima u svijetu

ako ti tako kažeš za križarsku stranicu koja bilježi događaje u svijetu

ps-
što se suda tiče to možeš mačku o rep zajedno sa sankcijama iranu i svega onoga što se događa u svijetu danas
i sam si svjestan toga da ta replika ne pije vode više ni u internet raspravama
A je l'?! Dakle, vjerovat cemo tvojoj templarskoj stranici, a presudu medjunarodnog suda za ratne zlocine u Hagu cemo macku o rep...ok :thumbup:
Post Reply