DakleN, Megane II, ima neko vrijeme, klima kad duže radi, a kad je baš vruće, negdje ispod suvozačevih nogu tj ispod onog pretinca skroz iz ćoška, pomalo curi neka tečnost,vjerovatno voda, bez mirisa, ukus nisam probao
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
zrakomlat
#15901 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne znam jel pitanje za ovu temu ili ono o Renault Meganu ali evo da ovdje postavim ipak.
DakleN, Megane II, ima neko vrijeme, klima kad duže radi, a kad je baš vruće, negdje ispod suvozačevih nogu tj ispod onog pretinca skroz iz ćoška, pomalo curi neka tečnost,vjerovatno voda, bez mirisa, ukus nisam probao
Okle je tu i dje bi trebala ustvari izlaziti, ako uopste treba.
-
112233
#15902 Re: Pitamo Mehanicare ?
pomoc imam pezoa 206 14hdi problem je u inst tabli sve moguce lampice gore i neradi nijedna kazaljka mjenjan k sat isto mjenan bsi isto se desava dali moze biti do rucice zmigavaca ili do instalacije ili nesto drugo svaki savjet je dobro dosao i imal kakav eleticar u sar ili okoini da to rijesi
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#15903 Re: Pitamo Mehanicare ?
To je kondenz od klime, a vjerovatno je negdje zacepljen odvod, pa tu curi. Probaj ocistiti odvode.zrakomlat wrote:Ne znam jel pitanje za ovu temu ili ono o Renault Meganu ali evo da ovdje postavim ipak.
DakleN, Megane II, ima neko vrijeme, klima kad duže radi, a kad je baš vruće, negdje ispod suvozačevih nogu tj ispod onog pretinca skroz iz ćoška, pomalo curi neka tečnost,vjerovatno voda, bez mirisa, ukus nisam probaoOkle je tu i dje bi trebala ustvari izlaziti, ako uopste treba.
- basicm
#15904 Re: Pitamo Mehanicare ?
Zacepljeni odvodi na megane, zrakom izbij to.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#15905 Re: Pitamo Mehanicare ?
spalo crijevo,neko je bio nervozan s nogama....
-
zrakomlat
#15906 Re: Pitamo Mehanicare ?
Vidi noćnih 'tica i odgovora u sitne sate
Fala momci,
znači ili začepljenje ili spalo crijevo. Jel komplikovano provjeriti jel spalo, u vlastitom aranžmanu. Pita neko ko se ne razumije oko tih stvari.
Fala momci,
znači ili začepljenje ili spalo crijevo. Jel komplikovano provjeriti jel spalo, u vlastitom aranžmanu. Pita neko ko se ne razumije oko tih stvari.
-
nookey
#15907 Re: Pitamo Mehanicare ?
motorić zamijenjen, puše odnese...tempuser wrote:Ispitas direktno.
-
shandrprcSA
#15908 Re: Pitamo Mehanicare ?
http://www.renaultforumserbia.com/index ... ic=12901.0zrakomlat wrote:Vidi noćnih 'tica i odgovora u sitne sate![]()
![]()
Fala momci,
- Daryl Dixon
#15909 Re: Pitamo Mehanicare ?
imam jednu ogrebotinu na vozilu, gdje mogu naci lakirera da mi napravi farbu? kazu neki tomic to radi u vogosci? molim preporuku. hvala
-
tempuser
#15910 Re: Pitamo Mehanicare ?
Malo si nejasan, da li ti treba lakirer da ti napravi boju i flekuje auto ili samo da ti napravi boju?Daryl Dixon wrote:imam jednu ogrebotinu na vozilu, gdje mogu naci lakirera da mi napravi farbu? kazu neki tomic to radi u vogosci? molim preporuku. hvala
Nisam siguran da lakireri koji mjesaju boje hoce samo da prodaju boju bez popravke, ali imas prodavnice boja i lakova.
Za prvo moja je preporuka Speed, V. Polje, oni koriste skener za boju i Standox komponente, a boju ti moze napraviti Tomo u Velesicima, Sikkens u F. Hauptmana, ona radnja na Anexu itd.
-
tempuser
#15911 Re: Pitamo Mehanicare ?
Brao!nookey wrote:motorić zamijenjen, puše odnese...tempuser wrote:Ispitas direktno.
- Daryl Dixon
#15912 Re: Pitamo Mehanicare ?
ma da mi napravi boju da izvrsim sam korekcije, gledao u jednoj prodavnici boja i lakova i ne prave boje.. hvala za preporuketempuser wrote:Malo si nejasan, da li ti treba lakirer da ti napravi boju i flekuje auto ili samo da ti napravi boju?Daryl Dixon wrote:imam jednu ogrebotinu na vozilu, gdje mogu naci lakirera da mi napravi farbu? kazu neki tomic to radi u vogosci? molim preporuku. hvala
Nisam siguran da lakireri koji mjesaju boje hoce samo da prodaju boju bez popravke, ali imas prodavnice boja i lakova.
Za prvo moja je preporuka Speed, V. Polje, oni koriste skener za boju i Standox komponente, a boju ti moze napraviti Tomo u Velesicima, Sikkens u F. Hauptmana, ona radnja na Anexu itd.
-
nookey
#15913 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sensu na AneksuDaryl Dixon wrote:ma da mi napravi boju da izvrsim sam korekcije, gledao u jednoj prodavnici boja i lakova i ne prave boje.. hvala za preporuketempuser wrote:Malo si nejasan, da li ti treba lakirer da ti napravi boju i flekuje auto ili samo da ti napravi boju?Daryl Dixon wrote:imam jednu ogrebotinu na vozilu, gdje mogu naci lakirera da mi napravi farbu? kazu neki tomic to radi u vogosci? molim preporuku. hvala
- JavierBosnia
#15914 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sikkens, cengic vila, Mustafa stariji covjek jako prijatan. Moze napraviti boju na osnovu koda ili katalogaDaryl Dixon wrote:ma da mi napravi boju da izvrsim sam korekcije, gledao u jednoj prodavnici boja i lakova i ne prave boje.. hvala za preporuketempuser wrote:Malo si nejasan, da li ti treba lakirer da ti napravi boju i flekuje auto ili samo da ti napravi boju?Daryl Dixon wrote:imam jednu ogrebotinu na vozilu, gdje mogu naci lakirera da mi napravi farbu? kazu neki tomic to radi u vogosci? molim preporuku. hvala
On ti moze napraviti onu malu bocicu kao lak namijenjenu za ogrebotine
- Daryl Dixon
#15915 Re: Pitamo Mehanicare ?
odlično, hvala puno svima 
-
lavic
#15916 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kod mene je ludovala kazajlka temperarure i jos neka lampica vise se i ne sjecam i bio je problem u kontaktu jednog od tri "djeka" na glavnom procesoru koji je u motornom prostoru. Kod mene je bio 1.1 benzin.112233 wrote:pomoc imam pezoa 206 14hdi problem je u inst tabli sve moguce lampice gore i neradi nijedna kazaljka mjenjan k sat isto mjenan bsi isto se desava dali moze biti do rucice zmigavaca ili do instalacije ili nesto drugo svaki savjet je dobro dosao i imal kakav eleticar u sar ili okoini da to rijesi
- drug_profi
#15917 Re: Pitamo Mehanicare ?
Na Anexu je 50g u bočici sa kistom 4,5 marke. Boja zamješana po kodu sa štoka vrata. Potpuno identična, ne vidi se razlika kad sam je nanio.Daryl Dixon wrote:odlično, hvala puno svima
Izvrsna DIY opravka ogrebotine za koju bi mi lakirer uzeo oko 60 maraka.
-
Throttle
#15918 Re: Pitamo Mehanicare ?
Zbog cega plocice u zadnjem tocku mogu zveckat na rupama? Samo jedna strana, dok dirnem kocnicu stane zveckanje
-
NediM17
#15919 Re: Pitamo Mehanicare ?
pukao limic koji je cuva, ili je iz nekog drugog razloga ispala iz lezista.
-
Throttle
#15920 Re: Pitamo Mehanicare ?
Trebam narednih dana na put, 500km, moze li tako il da mijenjam? Najveci problem mi je sto ne mogu dobit termin kod mehanicara, svakako cu zamijenit jer me nervira. Mogu li vratit iste plocice a samo taj limic zamijenit? Na autu su original plocice i nove su. Pa da s novih samo uzmem limic i da na stare namontiram, kontam da su bolje od tih koje kupim
-
NediM17
#15921 Re: Pitamo Mehanicare ?
ma ako def. klapara plocica, ne moze nista bit, ne sekiraj se.
ne mozes limic promijeniti.
a kupis sta kvalitetnije, textar, ate, trw, jurid, to je sve u rangu oem plocica. neces pogrijesiti.
ne mozes limic promijeniti.
a kupis sta kvalitetnije, textar, ate, trw, jurid, to je sve u rangu oem plocica. neces pogrijesiti.
-
Throttle
#15922 Re: Pitamo Mehanicare ?
Na atarom autu sam imao textar diskove i plocice, bile su ok. Vjerovatno cu i ovdje iste nabacit. Hvala ti
- JavierBosnia
#15923 Re: Pitamo Mehanicare ?
Meni jedan lik rekao da ce mi dati bocicu, kao lak za nokte, 6KM farba i jos 6KM kao lak da ne bude mat, za ogrebotine, sad mi to ne ide po tvojoj prici.drug_profi wrote:Na Anexu je 50g u bočici sa kistom 4,5 marke. Boja zamješana po kodu sa štoka vrata. Potpuno identična, ne vidi se razlika kad sam je nanio.Daryl Dixon wrote:odlično, hvala puno svima
Izvrsna DIY opravka ogrebotine za koju bi mi lakirer uzeo oko 60 maraka.
Koliko ogrebotina otprilike mogu srediti sa tim tvojim, imam ih i ja par sitnih i kako to izgleda kad se odradi valja li sta, ima ki na yt video kakav
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#15924 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nešto mi lupa, zna li neko može l' još 

- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#15925 Re: Pitamo Mehanicare ?
moze,samo blindiraj diznu na tom cilindru da ti ne trosi gorivo