Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zrakomlat

#15901 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by zrakomlat »

Ne znam jel pitanje za ovu temu ili ono o Renault Meganu ali evo da ovdje postavim ipak.

DakleN, Megane II, ima neko vrijeme, klima kad duže radi, a kad je baš vruće, negdje ispod suvozačevih nogu tj ispod onog pretinca skroz iz ćoška, pomalo curi neka tečnost,vjerovatno voda, bez mirisa, ukus nisam probao :D Okle je tu i dje bi trebala ustvari izlaziti, ako uopste treba.
112233

#15902 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by 112233 »

pomoc imam pezoa 206 14hdi problem je u inst tabli sve moguce lampice gore i neradi nijedna kazaljka mjenjan k sat isto mjenan bsi isto se desava dali moze biti do rucice zmigavaca ili do instalacije ili nesto drugo svaki savjet je dobro dosao i imal kakav eleticar u sar ili okoini da to rijesi
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#15903 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Romeo 80 »

zrakomlat wrote:Ne znam jel pitanje za ovu temu ili ono o Renault Meganu ali evo da ovdje postavim ipak.

DakleN, Megane II, ima neko vrijeme, klima kad duže radi, a kad je baš vruće, negdje ispod suvozačevih nogu tj ispod onog pretinca skroz iz ćoška, pomalo curi neka tečnost,vjerovatno voda, bez mirisa, ukus nisam probao :D Okle je tu i dje bi trebala ustvari izlaziti, ako uopste treba.
To je kondenz od klime, a vjerovatno je negdje zacepljen odvod, pa tu curi. Probaj ocistiti odvode.
basicm

#15904 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by basicm »

Zacepljeni odvodi na megane, zrakom izbij to.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#15905 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

spalo crijevo,neko je bio nervozan s nogama....
zrakomlat

#15906 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by zrakomlat »

Vidi noćnih 'tica i odgovora u sitne sate :lol: :thumbup:

Fala momci,
znači ili začepljenje ili spalo crijevo. Jel komplikovano provjeriti jel spalo, u vlastitom aranžmanu. Pita neko ko se ne razumije oko tih stvari.
nookey

#15907 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by nookey »

tempuser wrote:Ispitas direktno.
motorić zamijenjen, puše odnese...
shandrprcSA

#15908 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by shandrprcSA »

zrakomlat wrote:Vidi noćnih 'tica i odgovora u sitne sate :lol: :thumbup:

Fala momci,
znači ili začepljenje ili spalo crijevo. Jel komplikovano provjeriti jel spalo, u vlastitom aranžmanu. Pita neko ko se ne razumije oko tih stvari.
http://www.renaultforumserbia.com/index ... ic=12901.0
Daryl Dixon

#15909 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Daryl Dixon »

imam jednu ogrebotinu na vozilu, gdje mogu naci lakirera da mi napravi farbu? kazu neki tomic to radi u vogosci? molim preporuku. hvala
tempuser

#15910 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by tempuser »

Daryl Dixon wrote:imam jednu ogrebotinu na vozilu, gdje mogu naci lakirera da mi napravi farbu? kazu neki tomic to radi u vogosci? molim preporuku. hvala
Malo si nejasan, da li ti treba lakirer da ti napravi boju i flekuje auto ili samo da ti napravi boju?
Nisam siguran da lakireri koji mjesaju boje hoce samo da prodaju boju bez popravke, ali imas prodavnice boja i lakova.
Za prvo moja je preporuka Speed, V. Polje, oni koriste skener za boju i Standox komponente, a boju ti moze napraviti Tomo u Velesicima, Sikkens u F. Hauptmana, ona radnja na Anexu itd.
tempuser

#15911 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by tempuser »

nookey wrote:
tempuser wrote:Ispitas direktno.
motorić zamijenjen, puše odnese...
Brao!
Daryl Dixon

#15912 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Daryl Dixon »

tempuser wrote:
Daryl Dixon wrote:imam jednu ogrebotinu na vozilu, gdje mogu naci lakirera da mi napravi farbu? kazu neki tomic to radi u vogosci? molim preporuku. hvala
Malo si nejasan, da li ti treba lakirer da ti napravi boju i flekuje auto ili samo da ti napravi boju?
Nisam siguran da lakireri koji mjesaju boje hoce samo da prodaju boju bez popravke, ali imas prodavnice boja i lakova.
Za prvo moja je preporuka Speed, V. Polje, oni koriste skener za boju i Standox komponente, a boju ti moze napraviti Tomo u Velesicima, Sikkens u F. Hauptmana, ona radnja na Anexu itd.
ma da mi napravi boju da izvrsim sam korekcije, gledao u jednoj prodavnici boja i lakova i ne prave boje.. hvala za preporuke :thumbup:
nookey

#15913 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by nookey »

Daryl Dixon wrote:
tempuser wrote:
ma da mi napravi boju da izvrsim sam korekcije, gledao u jednoj prodavnici boja i lakova i ne prave boje.. hvala za preporuke :thumbup:
Sensu na Aneksu
JavierBosnia

#15914 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by JavierBosnia »

Daryl Dixon wrote:
tempuser wrote:
Sikkens, cengic vila, Mustafa stariji covjek jako prijatan. Moze napraviti boju na osnovu koda ili kataloga
On ti moze napraviti onu malu bocicu kao lak namijenjenu za ogrebotine
Daryl Dixon

#15915 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Daryl Dixon »

odlično, hvala puno svima :thumbup:
lavic

#15916 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by lavic »

112233 wrote:pomoc imam pezoa 206 14hdi problem je u inst tabli sve moguce lampice gore i neradi nijedna kazaljka mjenjan k sat isto mjenan bsi isto se desava dali moze biti do rucice zmigavaca ili do instalacije ili nesto drugo svaki savjet je dobro dosao i imal kakav eleticar u sar ili okoini da to rijesi
Kod mene je ludovala kazajlka temperarure i jos neka lampica vise se i ne sjecam i bio je problem u kontaktu jednog od tri "djeka" na glavnom procesoru koji je u motornom prostoru. Kod mene je bio 1.1 benzin.
drug_profi

#15917 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drug_profi »

Daryl Dixon wrote:odlično, hvala puno svima :thumbup:
Na Anexu je 50g u bočici sa kistom 4,5 marke. Boja zamješana po kodu sa štoka vrata. Potpuno identična, ne vidi se razlika kad sam je nanio.
Izvrsna DIY opravka ogrebotine za koju bi mi lakirer uzeo oko 60 maraka.
Throttle

#15918 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

Zbog cega plocice u zadnjem tocku mogu zveckat na rupama? Samo jedna strana, dok dirnem kocnicu stane zveckanje
NediM17

#15919 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

pukao limic koji je cuva, ili je iz nekog drugog razloga ispala iz lezista.
Throttle

#15920 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

Trebam narednih dana na put, 500km, moze li tako il da mijenjam? Najveci problem mi je sto ne mogu dobit termin kod mehanicara, svakako cu zamijenit jer me nervira. Mogu li vratit iste plocice a samo taj limic zamijenit? Na autu su original plocice i nove su. Pa da s novih samo uzmem limic i da na stare namontiram, kontam da su bolje od tih koje kupim
NediM17

#15921 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

ma ako def. klapara plocica, ne moze nista bit, ne sekiraj se.

ne mozes limic promijeniti.

a kupis sta kvalitetnije, textar, ate, trw, jurid, to je sve u rangu oem plocica. neces pogrijesiti.
Throttle

#15922 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

Na atarom autu sam imao textar diskove i plocice, bile su ok. Vjerovatno cu i ovdje iste nabacit. Hvala ti
JavierBosnia

#15923 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by JavierBosnia »

drug_profi wrote:
Daryl Dixon wrote:odlično, hvala puno svima :thumbup:
Na Anexu je 50g u bočici sa kistom 4,5 marke. Boja zamješana po kodu sa štoka vrata. Potpuno identična, ne vidi se razlika kad sam je nanio.
Izvrsna DIY opravka ogrebotine za koju bi mi lakirer uzeo oko 60 maraka.
Meni jedan lik rekao da ce mi dati bocicu, kao lak za nokte, 6KM farba i jos 6KM kao lak da ne bude mat, za ogrebotine, sad mi to ne ide po tvojoj prici.

Koliko ogrebotina otprilike mogu srediti sa tim tvojim, imam ih i ja par sitnih i kako to izgleda kad se odradi valja li sta, ima ki na yt video kakav
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#15924 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by liaar »

Nešto mi lupa, zna li neko može l' još :?

Image
Image
Image
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#15925 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

moze,samo blindiraj diznu na tom cilindru da ti ne trosi gorivo
Post Reply