HS kablovska
Moderator: anex
-
The Realist
#15901 Re: HS kablovska
Uspio sam pronaći BBC Earth, Hayatovce, Nick jr., Boomerang.... Na ovom D3 Mini nisu stavljeni u svoje kategorije, nego se mora listati gdje stoje svi kanali, pa se naleti na njih, ali hajde, napravio sam sebi listu gdje sam ubacio ta 4 kanala koja me još zanimaju.
E još da riješe ove ostale probleme.
E još da riješe ove ostale probleme.
-
barcelona81
#15902 Re: HS kablovska
Pozz raja . Jedno pitanje. Kako gledate ovaj d3go u ovoj testnoj fazi. Registrovao sam mail i sve. Medjutim meni nikad nije proradio ni jedan kanal. Po ovom obavjestenju vidim svi koji imaju d3go , nisu zvanicno potpisali nikakve ugovore nove.
-
AdrianMole
#15903 Re: HS kablovska
@MH i HS kablovska,kakve su šanse da uskoro vidimo EPG na kanalima Cinema Tv i BBC Earth? Ovi kanali od uspostavljanja nove programske sheme nemaju EPG.
Unaprijed hvala
Unaprijed hvala
- MH i HS kablovska
#15904 Re: HS kablovska
Da li ste se uspješno registrovali? Koju grešku Vam javlja sistem?barcelona81 wrote:Pozz raja . Jedno pitanje. Kako gledate ovaj d3go u ovoj testnoj fazi. Registrovao sam mail i sve. Medjutim meni nikad nije proradio ni jedan kanal. Po ovom obavjestenju vidim svi koji imaju d3go , nisu zvanicno potpisali nikakve ugovore nove.
Registracija za nove korisnike
Korak 1: Prijavite lozinku i korisničko ime na strani mojtelemach.ba
Korak 2: Nakon toga, dobit ćete na prijavljeni e-mail potvrdu registracije sa korisničkim imenom i šifrom.
Korak 3: Kliknite na link za potvrdu aktivacije u e-mailu.
Korak 4: Na Moj Telemach portalu potrebno je aktivirati uslugu.
Nalog je aktiviran, šta sada?
Korak 5: Skinite na željeni uređaj (iOS, Android) D3 GO aplikaciju, odnosno preko PC ili MAC uređaja idite na stranicu http://www.d3go.tv. Aplikacija je besplatna.
Korak 6: Unesite u aplikaciju svoje korisničko ime i lozinku.
Korak 7: Kreirajte pin kod za roditeljsku kontrolu (master PIN).
Nakon unošenja korisničkog imena, lozinke i kreiranja pin koda, gledajte svoj omiljeni program.
Prva registracija
Kako biste bili u mogućnosti da pratite sadržaj koji vam pruža D3 GO usluga, registrujte se za mojtelemach.ba. Zatim, instalirajte odgovarajuću aplikaciju na smart telefon ili tablet koju skidate sa Apple store ili Google Play Store. Korisnici PC i Mac računara D3 GO koriste preko stranice http://www.d3go.tv.
- MH i HS kablovska
#15905 Re: HS kablovska
Kada EPG dobijemo od emitera, svakako da će isti biti dostupan našim korisnicima.AdrianMole wrote:@MH i HS kablovska,kakve su šanse da uskoro vidimo EPG na kanalima Cinema Tv i BBC Earth? Ovi kanali od uspostavljanja nove programske sheme nemaju EPG.
Unaprijed hvala
- kemox
#15906 Re: HS kablovska
Poštovani obavještavam vas da ste i vi kod mene još vrlo kratko u testnoj fazi.MH i HS kablovska wrote:Poštovani korisnici,
obavještavamo Vas da će testna faza D3GO usluge za sve korisnike M&H Company, HKB-Net i HS-a trajati još sedam dana, nakon čega će Vaš D3GO nalog biti automatski ugašen.
Ukoliko želite nastaviti s korištenjem usluge nakon ovog roka, molimo Vas da nam se javite na broj 1360 ili putem e-maila [email protected] i ugovorite neku od usluga Duo ili Trio Grande paketa u kojima je besplatno uključena usluga D3GO.
DRAGO MI JE DA STE PRIZNALI DA STE NAM PUSTILI KABLOVSKU I INTERNET U TESTNOJ FAZI!
- opticum
#15907 Re: HS kablovska
Sta je sa signalom na hrasnom brdu.Pola kanal na analognoj tv losa slika.
- TinNBANFL
#15908 Re: HS kablovska
Da li je ip adresa na HSu staticna ili dinamicna.
- perfect_guy
#15909 Re: HS kablovska
statičnaTinNBANFL wrote:Da li je ip adresa na HSu staticna ili dinamicna.
- kemox
#15910 Re: HS kablovska
Ova usluga d3go svakako nema smisla jer je ne možemo koristiti na drugim mrežama. Jednostano beskorisna!kemox wrote:Poštovani obavještavam vas da ste i vi kod mene još vrlo kratko u testnoj fazi.MH i HS kablovska wrote:Poštovani korisnici,
obavještavamo Vas da će testna faza D3GO usluge za sve korisnike M&H Company, HKB-Net i HS-a trajati još sedam dana, nakon čega će Vaš D3GO nalog biti automatski ugašen.
Ukoliko želite nastaviti s korištenjem usluge nakon ovog roka, molimo Vas da nam se javite na broj 1360 ili putem e-maila [email protected] i ugovorite neku od usluga Duo ili Trio Grande paketa u kojima je besplatno uključena usluga D3GO.
DRAGO MI JE DA STE PRIZNALI DA STE NAM PUSTILI KABLOVSKU I INTERNET U TESTNOJ FAZI!
-
The Realist
#15911 Re: HS kablovska
Ako sam dobro shvatio i nije baš ako si na Telemachu, jer imaju svoje spot-ovo resprostranjene i onda se može i koristiti to.kemox wrote: Ova usluga d3go svakako nema smisla jer je ne možemo koristiti na drugim mrežama. Jednostano beskorisna!
Ali mogu ti reći da nije loše ni za kuću, evo kod mene na dva laptopa i telefon (hajde telefon čisto da još negdje bude
- bdzs
#15912 Re: HS kablovska
Statička adresa se dodatno plača kod svih provajdera.perfect_guy wrote:statičnaTinNBANFL wrote:Da li je ip adresa na HSu staticna ili dinamicna.
- kemox
#15913 Re: HS kablovska
Samo budale plaćaju. Preko većine rutera se dobije besplatno jedan ddnsbdzs wrote:Statička adresa se dodatno plača kod svih provajdera.perfect_guy wrote:statičnaTinNBANFL wrote:Da li je ip adresa na HSu staticna ili dinamicna.
- bdzs
#15914 Re: HS kablovska
Mislio sam na HS, telemah, bhtelekom a ne na dns provajdere tipa no ip, dyndns i sl. koji jesu besplatni ali za ozbiljan biznis mora se platiti 
- kemox
#15915 Re: HS kablovska
Ne mora se platiti, nisam siguran da me razumiješ?bdzs wrote:Mislio sam na HS, telemah, bhtelekom a ne na dns provajdere tipa no ip, dyndns i sl. koji jesu besplatni ali za ozbiljan biznis mora se platiti
Ja preko d-link-vog rutera imam jedan besplatan ddns i ne vidim ama baš nikakvu razliku u poređenju sa fiksnom ip. Naprotiv imam izuzetno loše iskustvo sa fiksnom ip od bh telekoma koja često blokira, zna se desiti sa se mac adresa nekog uređaja zalijepi, pa se sa njima treba igrati gluhih telefona da se nađe gdje je problem.
Ddns preko d-linkovog rutera je vezan za mac adresu rutera, ne može niko koristi tvoj ddns
Last edited by kemox on 09/02/2016 19:23, edited 1 time in total.
- Benq
#15916 Re: HS kablovska
Sta su priznali ? Gdje pise da su takvo nesto reklikemox wrote:Poštovani obavještavam vas da ste i vi kod mene još vrlo kratko u testnoj fazi.MH i HS kablovska wrote:Poštovani korisnici,
Da pojasnim , ljudi su nam pustili da koristimo GRATIS D3GO odredjeni period kako bi svi imali priliku da vide kako to funkcionise i nakon odredjenog perioda ce je iskljuciti i bit ce moguce koristiti samo u paketima Duo Net i Trio Grande.
Ishitrene odgovore dajes...
- kemox
#15917 Re: HS kablovska
Gdje su napisali gratis? Kad?Benq wrote:Sta su priznali ? Gdje pise da su takvo nesto reklikemox wrote:Poštovani obavještavam vas da ste i vi kod mene još vrlo kratko u testnoj fazi.MH i HS kablovska wrote:Poštovani korisnici,
DRAGO MI JE DA STE PRIZNALI DA STE NAM PUSTILI KABLOVSKU I INTERNET U TESTNOJ FAZI!![]()
Da pojasnim , ljudi su nam pustili da koristimo GRATIS D3GO odredjeni period kako bi svi imali priliku da vide kako to funkcionise i nakon odredjenog perioda ce je iskljuciti i bit ce moguce koristiti samo u paketima Duo Net i Trio Grande.
- Maharadza
#15919 Re: HS kablovska
"...testna faza D3GO usluge..." - šta je nejasno?kemox wrote:Gdje su napisali gratis? Kad?Benq wrote:Sta su priznali ? Gdje pise da su takvo nesto reklikemox wrote:
Poštovani obavještavam vas da ste i vi kod mene još vrlo kratko u testnoj fazi.
DRAGO MI JE DA STE PRIZNALI DA STE NAM PUSTILI KABLOVSKU I INTERNET U TESTNOJ FAZI!![]()
- kemox
#15921 Re: HS kablovska
Ja mislim da bi bilo pošteno i fer da nam zbog testne faze usluge Telemah otključa odmah sve kanale i udupla bezinu interneta.
- TheWatcher
#15922 Re: HS kablovska
moze li neko da mi objasni razliku izmedju digitalne hs i digitalne d3 od tm
imam namjeru preci pa sam u nedoumici a oni su ovo toliko iskomplikovali da nimalo ne pomazu.
mislim na kvalittet slike,na programe koje nude i cijenu.
- crnivrag
#15923 Re: HS kablovska
Područja koja još nisu prebačena na novu shemu imaju iste kanale kao i ona koja su prebačena, samo u smanjenom broju (155 kanala u starim i 194 kanala u novim područjima).TheWatcher wrote:moze li neko da mi objasni razliku izmedju digitalne hs i digitalne d3 od tmimam namjeru preci pa sam u nedoumici a oni su ovo toliko iskomplikovali da nimalo ne pomazu.
Nakon što se izvrši prebacivanje svih korisnika na novu shemu, do kraja februara će svi imati 194 kanala raspoređena po paketima.
Eh sad izgleda da će stari korisnici HS-a, koji ne žele preći na nove usluge imati otključan Prošireni paket.
Dok će korisnici koji žele koristiti Telemach usluge biti u mogućnosti da biraju ponudu po paketima, nakon što potpišu novi ugovor sa Telemach-om.
-
ajdin_91
#15924 Re: HS kablovska
Zahtjevam odgovor od HS-a sto prije moguce !!
Korisnik sam HS MH HKB kablovske telezije od 2005. ili 2006.god ! Uredan platisa KID 22 paketa godinama unazad i sada kako je HS preuzet od strane TELEMACH kablovske tv imam problem na dnevnoj bazi sa prijemom interneta i kanala ! 25.12. sam zvao HS centralu da vidim sta se desava gdje me je odma direktno spojilo sa telemachovom korisnickom sluzbom koji su rekli da ce doci za 10tak dana , naravno nikad od 25.12. nisu ni 'primirisali a kamoli dosli , ali to i nije toliki problem sto se ceka , pred kraj januara mi je ugasena digitalna televizija skroz i ostavljena mi je neka kvazi programska sema na analognom signalu koji ima 55 kanala ! Sve i jedan racun je placen a nemam placenu usluugu ! Citam komentare odredjenih clanova iznad da kao eto ko ne zeli da mjenja postojece pakete dobice tih 195 kanala ! Ponavljam korisnik sam HS MH HKB KID 22 paketa i digitalne seme uopste nemam vec samo nekih 55 kanala iz analogne programske seme . Citajuci na stranici hs-hkb-ba vidio sam da je moja lokacija uspjesno uvedena u tu novu programsku semu i sta sve vec ! Zelim da mi odgovorite u sto kracem roku zbog cega mi je ugasena digitalna programska sema i na kojem osnovu !
Korisnik sam HS MH HKB kablovske telezije od 2005. ili 2006.god ! Uredan platisa KID 22 paketa godinama unazad i sada kako je HS preuzet od strane TELEMACH kablovske tv imam problem na dnevnoj bazi sa prijemom interneta i kanala ! 25.12. sam zvao HS centralu da vidim sta se desava gdje me je odma direktno spojilo sa telemachovom korisnickom sluzbom koji su rekli da ce doci za 10tak dana , naravno nikad od 25.12. nisu ni 'primirisali a kamoli dosli , ali to i nije toliki problem sto se ceka , pred kraj januara mi je ugasena digitalna televizija skroz i ostavljena mi je neka kvazi programska sema na analognom signalu koji ima 55 kanala ! Sve i jedan racun je placen a nemam placenu usluugu ! Citam komentare odredjenih clanova iznad da kao eto ko ne zeli da mjenja postojece pakete dobice tih 195 kanala ! Ponavljam korisnik sam HS MH HKB KID 22 paketa i digitalne seme uopste nemam vec samo nekih 55 kanala iz analogne programske seme . Citajuci na stranici hs-hkb-ba vidio sam da je moja lokacija uspjesno uvedena u tu novu programsku semu i sta sve vec ! Zelim da mi odgovorite u sto kracem roku zbog cega mi je ugasena digitalna programska sema i na kojem osnovu !
- MH i HS kablovska
#15925 Re: HS kablovska
Ne kemox, D3Go usluga Vam je puštena u testnoj fazi.kemox wrote:Poštovani obavještavam vas da ste i vi kod mene još vrlo kratko u testnoj fazi.MH i HS kablovska wrote:Poštovani korisnici,