nisu porazeni u primeri (14-1-0). jedan je poraz iz superkupa, drugi iz ls.Tomahawk11 wrote:Po ovome ispadose 2 puta porazeni? Ili je neka druga statistika u pitanju?
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
5 0 5
#15901 Re: FC Barcelona
-
Chuckie
#15902 Re: FC Barcelona
Objasnio. Thumbup.omar little wrote:o kakvim vi kriterijima pricate? cuj, gleda se ovo, gleda se ono...ne gleda se nista, to je totalno subjektivna nagrada. ne dobijaju glasaci nikakav matrix da udaraju tikove po kategorijama pa da se to onda sve zbraja i kalkulira. dobijes izbor messi, iniesta, ronaldo - zaokruzi ko ti je najbolji i kraj price. da li vi mislite da je (ne)zasluzeno, navuceno, namjesteno ili sta vec, mozete macku o rep okaciti.
ako novinari, treneri i kapiteni kazu da je iniesta onda je iniesta. ili ronaldo ili messi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15903 Re: FC Barcelona
OK,hvala505sCrtom wrote:nisu porazeni u primeri (14-1-0). jedan je poraz iz superkupa, drugi iz ls.Tomahawk11 wrote:Po ovome ispadose 2 puta porazeni? Ili je neka druga statistika u pitanju?
- MyTao
#15904 Re: FC Barcelona
Smijesno je I porediti Ronalda sa Messiem... Jedan rusi rekorde kojim niko nije ni priso blizu vec 40 godina, dok je drugi fenomenalan igrac ali nije nista vise od onog sto smo vidjeli ranije...
Ako se gleda individualni kvalitet za igraca godine onda svako ko glasa protiv Messia, il se ne razumije ili ga stvarno mrzi iz nekih licnih razloga...
Ako je vec do trofeja onda zlatnu loptu ne zasluzuju ni Messi ni Ronaldo ...
Po cemu je Ronaldo zasluzio vise od Silve recimo koji je osvoio EPL I EP? A bio je kljucni igrac I za City I Spaniju...
Ronaldo je propustio mozda I jedinu priliku da ponovo osvoji zlatnu loptu kada je promasio penal protiv Bayerna... Slijedece godine tesko da ce doci u top 3 pored Falcaa , Messia I Inieste koji su svi mladji od njega...
Ako se gleda individualni kvalitet za igraca godine onda svako ko glasa protiv Messia, il se ne razumije ili ga stvarno mrzi iz nekih licnih razloga...
Ako je vec do trofeja onda zlatnu loptu ne zasluzuju ni Messi ni Ronaldo ...
Po cemu je Ronaldo zasluzio vise od Silve recimo koji je osvoio EPL I EP? A bio je kljucni igrac I za City I Spaniju...
Ronaldo je propustio mozda I jedinu priliku da ponovo osvoji zlatnu loptu kada je promasio penal protiv Bayerna... Slijedece godine tesko da ce doci u top 3 pored Falcaa , Messia I Inieste koji su svi mladji od njega...
- DonVito
#15905 Re: FC Barcelona
Rekordi su da se ruse, do prije par godina Ronaldo je srusio rekord Primere 40+ golova prosle godine Messi srusio njega dok Ronaldo rusi svoj rekord opet sa 46 golova itd.. Ronaldo je u 7 zaredom tekmi bio strijelac u El Clasicima (rekord u najvecem svj. derbiju) dok je Messi izmedju ostalog imao period gdje u 5 Clasica nije zabio ni jedan gol..Smijesno je I porediti Ronalda sa Messiem... Jedan rusi rekorde kojim niko nije ni priso blizu vec 40 godina, dok je drugi fenomenalan igrac ali nije nista vise od onog sto smo vidjeli ranije.
Rekordi su da se ruse, istina rekord od švabe je mnogo jači jer je Njemacka harala kao i Bayern.M u tom periodu zah.
G.Muler je tukao sa Elfom na prv. tj. ozbiljnom takmicenju repke dok argentinac ne, to ne mora znaciti da nece
- Saian
#15906 Re: FC Barcelona
TO!omar little wrote:o kakvim vi kriterijima pricate? cuj, gleda se ovo, gleda se ono...ne gleda se nista, to je totalno subjektivna nagrada. ne dobijaju glasaci nikakav matrix da udaraju tikove po kategorijama pa da se to onda sve zbraja i kalkulira. dobijes izbor messi, iniesta, ronaldo - zaokruzi ko ti je najbolji i kraj price. da li vi mislite da je (ne)zasluzeno, navuceno, namjesteno ili sta vec, mozete macku o rep okaciti.
ako novinari, treneri i kapiteni kazu da je iniesta onda je iniesta. ili ronaldo ili messi.
- burekdzijabezmesa
#15907 Re: FC Barcelona
ako nema kriterija, onda je to mafijaški sistem, taloviomar little wrote:o kakvim vi kriterijima pricate? cuj, gleda se ovo, gleda se ono...ne gleda se nista, to je totalno subjektivna nagrada. ne dobijaju glasaci nikakav matrix da udaraju tikove po kategorijama pa da se to onda sve zbraja i kalkulira. dobijes izbor messi, iniesta, ronaldo - zaokruzi ko ti je najbolji i kraj price. da li vi mislite da je (ne)zasluzeno, navuceno, namjesteno ili sta vec, mozete macku o rep okaciti.
- kisni indijanac
#15908 Re: FC Barcelona
što bi ja volio vaše biografije pročitati o vašoj uspješnosti u životu, pa da vidim vaš krediblitet da možete osporavati nečiju genijalnost, ja shvatam da je frustracija balkanskog porijekla jbg. imam je i ja u nekim stvarima to je naš usud, mislim u krajnjem slučaju jebe se i messija i ronalda i iniestu za našim osporavanjima ili neosporavanjima, al' ove naše reakcije su tipična balkanština..sujeta, posesivnost i dokolica...ne znam meni je dobro što je lionel oborio rekord i zbog ovih opservacija pojedinih forumaša...
- kisni indijanac
#15909 Re: FC Barcelona
čovjek sve rek'o, aferimDistortion wrote:Analizirajte igru Messija i Ronalda
1. Aktivno učešće u igri, kontakt s loptom, kreiranje napada, kretanje po terenu
2. Asistencije
3. Golovi (iz igre + penali)
Mislim da se prvenstveno gledaju golovi i asistencije a po tom Ronaldo nije ni blizu Messija. Isto tako Messi mnogo više radi za tim, ima ga po cijelom terenu, mnogo se krece, mnogo radi za tim za razliku od Ronalda koji ceka loptu i dobije je na krilo serviranu i dosta golova zabija i kontri. Njih dvojica se po učinku na terenu radeći za ekipu ne mogu porediti jer Messi mnogo viš eučestvuje u igri kao kreator i na kraju kao realizator.
Čovjek koji je zabio toliko golova, oborio silne rekorde,rušeći Pelea i Gerda zaslužuje da uzme još jednu zlatnu loptu!
- Layne
#15910 Re: FC Barcelona
Podsjeća me na neke ovdašnje forumaše- I ja bih zabio 90 golova u godini da mi sude 11-erce kao što ih sude Barceloni i Messiju – rekao je Zlatan
- Zmijuga loma
#15911 Re: FC Barcelona
Kad smo kod penala, I'll just put this here:
Liga penalties awarded-conceded since Mourinho joined Madrid in 2010:
Barcelona 17-11 (+6),
Real Madrid 30-5 (+25)
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#15912 Re: FC Barcelona
Ovdje sam stao sa čitanjem tvog posta.. Ronaldo je jebeni STROJ i ova tvoja konstatacija je uvreda.MyTao wrote:dok je drugi fenomenalan igrac ali nije nista vise od onog sto smo vidjeli ranije...
- MyTao
#15913 Re: FC Barcelona
I Henry, ronaldo (brazilac), ronaldinho... Itd su bili strojevi u svoje vrijeme... Ali kao I c. Ronaldo oni nisu Messi...leet wrote:Ovdje sam stao sa čitanjem tvog posta.. Ronaldo je jebeni STROJ i ova tvoja konstatacija je uvreda.MyTao wrote:dok je drugi fenomenalan igrac ali nije nista vise od onog sto smo vidjeli ranije...
- drugtito2011
#15914 Re: FC Barcelona
Messi ove sezone ima 15 golova na osam gostujućih utakmica, odnosno jednako kao kompletna momčad Real Madrida

- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#15915 Re: FC Barcelona
šta ono prosra Gerd... da bi njegova generacija zuabijala i više golova danas...
ja konto da ne moRe biti većeg šupka od Pelea, kad ono ne lezi vraže...
- kisni indijanac
#15916 Re: FC Barcelona
ma ja kontam da bi većinu tih izjava trebalo uzeti sa rezervom....koliko su vjerodostojne ..ne znamChmoljo wrote:šta ono prosra Gerd... da bi njegova generacija zuabijala i više golova danas...![]()
- BHF_Manijak
#15917 Re: FC Barcelona
Druga kaze da je "gigant i volio bih da postigne jos golova, pa da njegov rekord niko ne obori u narednih 40 godina"...Pusti ba suplje, samo izmisljaju. 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#15918 Re: FC Barcelona
e dobro je onda, samo je Pele pakaš 
- Zmijuga loma
#15919 Re: FC Barcelona
Rekao ne rekao, ne preostaje nam ništa nego da se i statistički uvjerimo u granitne odbrane Bundeslige u tom periodu:
http://mattstil.es/images/europe-football.png
http://mattstil.es/images/europe-football.png
- BHF_Manijak
#15920 Re: FC Barcelona
Nesto sumnjam u ovu tabelu, u Italiji 2005 postizano je 2,5 golova po mecu, o cemu ovi pisu ba?! 
- ascari
#15921 Re: FC Barcelona
Cuvajte snagu za nadolazece rasprave
1- Most LIGA goals EVER: Telmo Zarra (251) - Messi 192.
2- Most League Goals in a single season (top 5 leagues): Dixie Dean 1927/28 (60).
3- Most League goals ever (top 5 leagues): Gerd Muller (365) - Messi 192.
4- Most Champions League goals ever: Raul (71) - Messi 56.
5- Most goals ever for Argentina: Batistuta (56) - Messi 31.
6- Most official goals Ever - Senior Level (top leagues, Europe+South America): Pele (757) - Messi 314.
1- Most LIGA goals EVER: Telmo Zarra (251) - Messi 192.
2- Most League Goals in a single season (top 5 leagues): Dixie Dean 1927/28 (60).
3- Most League goals ever (top 5 leagues): Gerd Muller (365) - Messi 192.
4- Most Champions League goals ever: Raul (71) - Messi 56.
5- Most goals ever for Argentina: Batistuta (56) - Messi 31.
6- Most official goals Ever - Senior Level (top leagues, Europe+South America): Pele (757) - Messi 314.
- ascari
#15922 Re: FC Barcelona
Graham Hunter: "Goal machine, yes, all-time great, yes. Natural born winner -- yes, still more loudly."
http://soccernet.espn.go.com/blog/_/nam ... 77?cc=5739
http://soccernet.espn.go.com/blog/_/nam ... 77?cc=5739
- BHF_Manijak
#15923 Re: FC Barcelona
Posto nema zasebne teme, a ima veze sa Barcom onda cu ovdje postaviti.
Ponovo se pokrenule spekulacije oko Guardiolinog prelaska u BAyern na kraju sezone. Heynckesu istice ugovor, a Guardiola je izjavio kako ga privlaci njemacki disciplina i uredjenost lige...Moglo bi biti zanimljivo, mada nee znam koliko je to pametno, s obzirom na nepoznavanje jezika, komunikacija bi bila tesko ostvariva.
I dalje mislim da je realnija opcija City ili CFC.
Ponovo se pokrenule spekulacije oko Guardiolinog prelaska u BAyern na kraju sezone. Heynckesu istice ugovor, a Guardiola je izjavio kako ga privlaci njemacki disciplina i uredjenost lige...Moglo bi biti zanimljivo, mada nee znam koliko je to pametno, s obzirom na nepoznavanje jezika, komunikacija bi bila tesko ostvariva.
I dalje mislim da je realnija opcija City ili CFC.
-
omar little
#15924 Re: FC Barcelona
evo podataka, (http://www.worldfootball.net/statistik/ita-serie-a/1/) 2005/06 na 35. mjestu sa 2.6079 golova u prosjeku.BHF_Manijak wrote:Nesto sumnjam u ovu tabelu, u Italiji 2005 postizano je 2,5 golova po mecu, o cemu ovi pisu ba?!
- Jack Be Nimble
#15925 Re: FC Barcelona
Jos smo zaboravili da ce Torez uzeti kup u Tokiju prema tome definitvno ce biti najbolji igrackisni indijanac wrote:ovdje je nekada veselije nego na temi vic dana, messi nema tu sreću da igra za reprezentaciju i evropsko i svjetsko prvenstvo, ponekad razmišljam šta bi bilo da je zaigrao za reprezentaciju španije, već bi im'o sve preduslove za najboljeg svih vremena, ali dobro to je za rubrike ŠBKBB...nesreća je što je im'o i trenerskog diletanta maradonu u reprezentaciji koji ga je postavljao na neprirodno mjesto glavnog plejmejkera na kojem se trošio bez'eze, maradona je na tom sp nepozivanjem cambiassa i zanettija napravio medvjeđu uslugu upravo messiju...ne bih trošio ovoliko riječi o njemu da nije ovih delegata što bi da ospore, omalovažavaju, relativiziraju i tome sl.Jack Be Nimble wrote:
Ipak, Torez! Decko stavio LP u dzep a na EURU pokupio zlatnu kopacku sa najvise golova!
inače moj favorit za zlatnu loptu je svakako don andres iniesta, taj genijalac i skromni čovjek