Ne mogu ni ja.mO k3 wrote: ne mogu , obasni mi ti ..... hvala unaprijed
Kao sto rekoh - pogledaj ponovo sliku, pa se zapitaj.
Kao dodatni bonus predlazem da kupis sminku i kostim pa se sam obuces kao Aladin, uslikas se i postavis ovdje.
Ne mogu ni ja.mO k3 wrote: ne mogu , obasni mi ti ..... hvala unaprijed
Pa cekaj sta je nezdravo tu? Lik se maskirao u duhu partya, po nekima pretjerao sa sminkom ali opet nista bezazleno. Da je on poceo farbat lice u crno svakom prilikom pa hajd. Jos prije 18 godina hej. Party "Arabian Nights" i frajer nije dosao ko bijel ko sir Aladdin, wasista.jeza u ledja wrote:Ne razumijem sta je zdravo u farbanju lica u crno da bi se predstavio kao Aladin? Ko je od vas farbao lice ovako, ikada? Jeste li ko djeca glumili u predstavama i farbali lica?1Dante1 wrote: Zdravo rezonovanje kaze da ne bi trebalo biti problem. Lik se 2001. maskirao na partyu "Arabian Nights" i lincuju ga zbog toga poslije 18 godina. Ja bih glasao za njega radi ovog jer cisto pokazuje nesposobnost opozicije. Ovo je najgore sto su mogli iskopat o liku![]()
Jos ovaj indijanac gore laprda o stereotipima i pokusava prikazat ovo kao nesto toliko uvrijedljivo, samo pokazuje kolika je ovca.
Cuj zdravo rezonovanje.![]()
Jos jednom, farbanje lica na ovaj nacin je odavno postalo problematicno i smatra se uvrjedljivim u SAD/Kanadi, kao i opstepoznatim. Iole obrazovana osoba je svjesna toga, ukljucujuci i Trudeaua koji se za ove slike morao izvinjavati. To sto je nekom van Amerike nejasno zasto je ovo uvrjedljivo ne mijenja cinjenicu da jeste uvrjedljivo, vec samo govori o nivou shvatanja problema rasizma te osobe.
Objasnjavat tvrdoglavom covjeku da je ovakva glupost problematicna je ocigledno Sifizov posao.
Pa meni je nezdravo uopste farbat ovako lice, nevezano za politicku korektnost. Mislim, ko ovo radi jbt... Drugo, cisto estetski, Aladin ne bi trebao biti crn ko ugalj.1Dante1 wrote:
Pa cekaj sta je nezdravo tu? Lik se maskirao u duhu partya, po nekima pretjerao sa sminkom ali opet nista bezazleno. Da je on poceo farbat lice u crno svakom prilikom pa hajd. Jos prije 18 godina hej. Party "Arabian Nights" i frajer nije dosao ko bijel ko sir Aladdin, wasista.To jel nesto uvrijedljivo u Americi ili Kanadi je drugi par opanaka. Narod jedva ceka da se uvrijedi sta god da je u pitanju. Da je dosao bez sminke, vjerovatno bi se opet uvrijedili i nazvali ga white supremacistom il nesto slicno.
Jez u borbi protiv zdravog razuma, epizoda 54.jeza u ledja wrote:Evo javili su se i insomnia i madner, taman da zaokruzimo klapu.madner wrote:Valjda je poenta derneka i komedije doci kao sterotip.
Ovo ide u skroz drugu krajnost, cenzura politicke korektnosti je i dovela do svih ovih alt right pokreta.![]()
Slika Trudeaua po meni dovoljno govori.
Company85 wrote:Znaci steteotip je kad crnu osobu smatras crnom osobom

Ma hajte molim vas. Djeciji kostim arapskog kradljivca_BataZiv_0809 wrote:Company85 wrote:Znaci steteotip je kad crnu osobu smatras crnom osobom![]()
![]()

Nije u pitanju "zdrav razum", vec rasizam.madner wrote:Jez u borbi protiv zdravog razuma, epizoda 54.jeza u ledja wrote:Evo javili su se i insomnia i madner, taman da zaokruzimo klapu.madner wrote:Valjda je poenta derneka i komedije doci kao sterotip.
Ovo ide u skroz drugu krajnost, cenzura politicke korektnosti je i dovela do svih ovih alt right pokreta.![]()
Postoji li na ovom forumu makar jedan neistomišljenik koga nisi počastio epitetima: rasista, mizogin, fašista, plaćenik... Ugledaj se na Gandalfa: Vari naveče marihuanu, možda se lagano iskuliraš.jeza u ledja wrote:Nije u pitanju "zdrav razum", vec rasizam.
Samo za osobe sa manjkom istog.jeza u ledja wrote:Nije u pitanju "zdrav razum", vec rasizam.madner wrote:Jez u borbi protiv zdravog razuma, epizoda 54.jeza u ledja wrote:
Evo javili su se i insomnia i madner, taman da zaokruzimo klapu.![]()
Mislis 5 uvijek istih likova koji se javljaju na ovakve teme?Challenger_ wrote:Postoji li na ovom forumu makar jedan neistomišljenik koga nisi počastio epitetima: rasista, mizogin, fašista, plaćenik... Ugledaj se na Gandalfa: Vari naveče marihuanu, možda se lagano iskuliraš.jeza u ledja wrote:Nije u pitanju "zdrav razum", vec rasizam.
Ti si ono pisao referate o tome kako se raznim rasama razlikuje IQ?madner wrote: Samo za osobe sa manjkom istog.
Hajd ponovo smisli sta si htio reci pa se javi.Challenger_ wrote:Opet plural. Izgleda da tu ni marihuana ne pomaže.
S tobom? Sumnjam.Challenger_ wrote:Ne boj se, sve će biti u redu. Ciao.
Oprosti sto sam te izlozio cinjenicama koje ti se ne uklapaju u svjetonazor.jeza u ledja wrote:Ti si ono pisao referate o tome kako se raznim rasama razlikuje IQ?madner wrote: Samo za osobe sa manjkom istog.
Nicim prozvani dolaze borci protiv antirasizma da jos jednom iskazu svoje misljenje. Gdje ide ovaj svijet, napadaju rasiste na svakom koraku.Zato smo i tu gdje jesmo, na ovoj temi, jer su rasisti digli svoj prstic - u korist zdravog razuma!
![]()
Izadji pitaj prvoj druga, kolegu, koji je crnac, sta misli o blackface fenomenu. Oh, wait...
Ne. Naprotiv. Tu smo gdje jesmo zbog pickastih liberalcica I vrijedjanjan na sve i svja. Svijet je savrseno dobro funkcionisao prije ovog vala korektnostijeza u ledja wrote:Ti si ono pisao referate o tome kako se raznim rasama razlikuje IQ?madner wrote: Samo za osobe sa manjkom istog.
Nicim prozvani dolaze borci protiv antirasizma da jos jednom iskazu svoje misljenje. Gdje ide ovaj svijet, napadaju rasiste na svakom koraku.Zato smo i tu gdje jesmo, na ovoj temi, jer su rasisti digli svoj prstic - u korist zdravog razuma!
![]()
Izadji pitaj prvoj druga, kolegu, koji je crnac, sta misli o blackface fenomenu. Oh, wait...

Ma to Tajms skuplja klikoveVelkoski wrote:Ameri kukaju više nego oni
davno rekoh na ovoj temiultima_palabra wrote:Pa zbog te outrage kulture, izmedju ostalog, imas ovaj komad bukovine u Bijeloj kuci.