Sirija vol. 2

Locked
Challenger__

#15901 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

...ali ti priču podižeš na neki filozofski nivo...
Stari moj, ja sa tvojim impresijama nemam ništa. Znam samo da pravo na sirijske, iračke i iranske odluke imaju samo oni, a ne psihopate iz Londona i njihovi regionalni satrapi.

Ako ti to nije jasno, nemamo o čemu pričati.
Challenger__

#15902 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Tri suverene države, sasvim legalno i legitimno odluče da uđu u zejdnički razvojni projekat. Onda dođe treća strana i otpočne proxy-rat. I sad su i jedn i drugi - "isto".

P-R-E-S-M-J-E-Š-N-O
ioannes

#15903 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Challenger__ wrote:
Stari moj, ja sa tvojim impresijama nemam ništa. Znam samo da pravo na sirijske, iračke i iranske odluke imaju samo oni, a ne psihopate iz Londona i njihovi regionalni satrapi.

Imaš strpljenja....svaka ti čast
pogotovo ona jutros diskusija sa savom.
Ti mu govoriš da gleda stvar iz šireg konteksta i pitaš ga kako je assad do 2009 bio nada, reformator i miljenik zapadnih vlada ali kad je odbio gasovod postao je diktator. On odgovara...kakav crni gasovod, svaki je ljudski život važniji od gasovoda. Ništa skonto nije :-)
Challenger__

#15904 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

ioannes wrote:On odgovara...kakav crni gasovod, svaki je ljudski život važniji od gasovoda. Ništa skonto nije :-)
Skontao je on. Samo njega ne zanima istina. Njega zanima partikularni sektaški interes.
sarajevoxxxx

#15905 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:Tri suverene države, sasvim legalno i legitimno odluče da uđu u zejdnički razvojni projekat. Onda dođe treća strana i otpočne proxy-rat. I sad su i jedn i drugi - "isto".

P-R-E-S-M-J-E-Š-N-O
Svaki tiranin ima hiljadu "projekata" i zbog svakog je spreman pobiti cijeli narod i razoriti državu.
Mlohavi

#15906 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Sirija Allaha mi. :thumbup:
DuckZz

#15907 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Mlohavi wrote:Istocna Ghouta, pobijeni tokom napredovanja preko cistine.

Image
Image
Image

Strasno jbt :shock: , jebem mater nesposobnom idiotu koji je poslao ove momke u smrt.

Snimak

Samo se nadam da nisu lokalni momci, da su neke pi**e sektaske bile meta.
Pobunjenici su također uništili tenk T-72 i BMP vozilo. Objavili su da je poginulo najmanje 50 vojnika, ali i dalje ne znaju kome pripadaju.
Image
sarajevoxxxx

#15908 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

ioannes wrote:
Challenger__ wrote:

Imaš strpljenja....svaka ti čast
pogotovo ona jutros diskusija sa savom.
Ti mu govoriš da gleda stvar iz šireg konteksta i pitaš ga kako je assad do 2009 bio nada, reformator i miljenik zapadnih vlada ali kad je odbio gasovod postao je diktator. On odgovara...kakav crni gasovod, svaki je ljudski život važniji od gasovoda. Ništa skonto nije :-)
Svi su znali da će Asad pobiti cijeli narod. Samo su Asadovci ponavljali to su male grupice narod je uz Asada. Narod nije niti je ikada bio uz Asada. Asad je tiranin spreman pobiti sve Sirijce da ostane na vlasti. I ovo nije ništa šta je spreman još uraditi. To je ekipa koja se 40 godina iživljava nad Sirijcima, koja je pričom o malim grupama prvo zavalila lojaliste kojima je ispran mozak teorijama "sve vojske svijeta protiv Asada" "narod je jedinstven, to su male grupice koje će se do kraja sedmice sve razoružati" itd.

Navukli ih lagano u bespoštedni rat u kojem će nemilosrdno vojnici ubijati vlastiti narod i sami biti ubijani. Samo zbog stolice jednog čovjeka "kaid ilel ebed" " komandant zauvijek" :-)
madner

#15909 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

Pa svi koji ne vole bradate nove komadante nemaju bas previse izbora.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#15910 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:

te odluke su sektaške prirode(uništavanje nešiitskih zajednica, podrška diktatorskim i zločinačkim režimima) i u službi širenja sfere uticaja, i pokušaja stvaranja imperije (veliki iran, šiitski polumjesec)
liban, sirija, irak, iran, jug arabijskog(saudijske zone) poluotoka i područja u afganistanu i pakistanu naseljena šiitima ulaze u taj plan

nakon toga i teritorije SA i na kraju medina i meka, što bi u očima muslimana širom svijeta dalo legitimitet šiijskoj verziji islama

Iskupitelj

#15911 Re: Sirija vol. 2

Post by Iskupitelj »

Ovaj video i slike navodnih borbi i poginulih su teška montaža, ne vjerujem da itko može povjerovati u istinost istih.

Poredali su tijela kao sardine, a kad bi na taj način i izginuli u istim redovima opet se ne podudara sam položaj tijela, jedan okrenut ovako, jedan onako, a većini bi zapravo trebala bit okrenuta u istom smjeru, a ne ovako.

Pojedinačno pucanje bez iti jednog rafala, a svi izginuli u krugu 5 - 8 metara.

Snimatelj izlazi do tijela i snima sa par metara, kako može biti siguran da u pozadini nema još barem 10 vojnika.

Da je ovo istina oni bi iotisli do tijela i pokazali odore i dokumente........

FAIL !
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#15912 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

madner wrote:Pa iste slike smo gledali iz Kobaje, kada je ISIL razbucao odbranu. :roll:

Inace, ovo je igra Turske, SA i Irana za primat u tom djelu svijeta, praviti od bilo koga tu good guja je debilno. Svi imaju debilnu ideologiju iza sebe.
Kikibombona

#15913 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Mlohavi wrote:

Sirija Allaha mi. :thumbup:
Iako se ne slazemo ni oko cega kada je politika u pitanju, mislim da smo sa muzickim ukusom tu negdje! :D

Iako sam metalac&roker, evo jedan pank samo za RAJU IZ IDLIBA i SIJE iz Nubla i Zare! :D

Maystor

#15914 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Mlohavi wrote:Istocna Ghouta, pobijeni tokom napredovanja preko cistine.

Image
Image
Image

Strasno jbt :shock: , jebem mater nesposobnom idiotu koji je poslao ove momke u smrt.

Snimak

Očito je da se radi o teškoj greški ili zasjedi, na snimku se vidi da ubijeni vojnici ne znaju ni gdje idu, a što je još gore ni odakle drekavci pucaju na njih. Nikakve borbe nije ni bilo. Ovakve stvari su se ranije dešavale često u SAA, a snimak je koristan jer će biti lako utvrditi koga treba streljati za ovaj debakl. U svakom slučaju, drekavci nemaju razloga da slave, kola im idu nizbrdo, a ovaj poklon nekog nesposobnog oficira SAA im dođe kao moralni boost.
Challenger__

#15915 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Image
#SAA & allies have taken control of Ta'aneh east of Sheikh Najjar #Aleppo
- Alepo, mapa:

Image

:arrow: velika rezolucija
Last edited by Challenger__ on 07/02/2016 17:59, edited 1 time in total.
Maystor

#15916 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Džon K.F. Keri navodno rekao humanitarnim radnicima da je opozicija kriva za propast pregovora i da će sada dobiti po ušima od rusa.
http://www.middleeasteye.net/news/oppos ... 1808021537

Reko ne-reko tako jeste, a do neke sljedeće prilike za pregovore umjereni teroristi će primit svoju porciju. Nadam se da nisu pichke i da će opet doći sa preduslovima za pregovore ;) Fakat mi nekad dođe da povjerujem u savinu teoriju da saudija radi za Asada :) ovaj put su mu nabacili volej, i to bekamovski.
Challenger__

#15917 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

republikauzicka wrote:Just hours ago, 133 terrorists have surrendered to government forces according to SANA.

They were all located in Talbiseh and al-Rastan in rural Homs as well as a number of neighborhoods in Homs city. It has not been revealed yet from which group the surrendered militants belong too. Their legal status has been finalized and follows on from 23 people wo surrendered last week in Hama, Homs, Aleppo, Latakia and Idlib provinces according to SANA.

http://bit.ly/1KySbfd
Ljudi koriste pravo na amnestiju, koja, naravno, ne važi za strance. Bravo!
Herr Flick

#15918 Re: Sirija vol. 2

Post by Herr Flick »

Maystor wrote:Džon K.F. Keri navodno rekao humanitarnim radnicima da je opozicija kriva za propast pregovora i da će sada dobiti po ušima od rusa.

Reko ne-reko tako jeste, a do neke sljedeće prilike za pregovore umjereni teroristi će primit svoju porciju. Nadam se da nisu pichke i da će opet doći sa preduslovima za pregovore ;) Fakat mi nekad dođe da povjerujem u savinu teoriju da saudija radi za Asada :) ovaj put su mu nabacili volej, i to bekamovski.

Ma baš mislis da se ta tzv.opozicija nesto pita,pitaju se ko ja i ti..Najsmjesnije u svemo ovome je da oni dolaze sa nekim uslovima,sad ce jos vise fasovat od Rusa,zali Boze civilnih zrtava,mada sam ja uvjeren da Ameri i Rusi imaju neki dogovor,nemogce je da Rusi spaljuju sve zivo a Ameri sute,samo se ponekad jave sa nekom frazom :-)
Maystor

#15919 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Challenger__ wrote:Image
#SAA & allies have taken control of Ta'aneh east of Sheikh Najjar #Aleppo
- Alepo, mapa:

Image

:arrow: velika rezolucija
:D
onaj moron Jihadi Julian na tviteru isjekao sliku Alepa bez dijela gdje Tigar leši orke i kuka kako SAA i saveznici napadaju samo umjerene, a isil ne diraju :lol: :lol: :lol:

evo je friška, maksuz za Juliana

Image
Last edited by Maystor on 07/02/2016 18:15, edited 1 time in total.
Maystor

#15920 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Herr Flick wrote:
Maystor wrote:Džon K.F. Keri navodno rekao humanitarnim radnicima da je opozicija kriva za propast pregovora i da će sada dobiti po ušima od rusa.

Ma baš mislis da se ta tzv.opozicija nesto pita,pitaju se ko ja i ti..Najsmjesnije u svemo ovome je da oni dolaze sa nekim uslovima,sad ce jos vise fasovat od Rusa,zali Boze civilnih zrtava,mada sam ja uvjeren da Ameri i Rusi imaju neki dogovor,nemogce je da Rusi spaljuju sve zivo a Ameri sute,samo se ponekad jave sa nekom frazom :-)
Naravno da se ne pita, samo je nejasno ko ih je (ovaj put) zavalio. Narednih nekoliko sedmica će se iskristalisati odgovor na to pitanje.
Challenger__

#15921 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Jihadi Julian.

:lol:

On (Röpcke) ali i Todenhofer me asociraju na onu misao da je Nijemstvo "otrkivenje Mefista u historijskom trajanju jednog naroda". Definitivno nisu mediokriiteti, definitivno su skloni mefistofelovskom.

Etički error kao latentni švapski kod.
Last edited by Challenger__ on 07/02/2016 18:22, edited 1 time in total.
Kikibombona

#15922 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:Jihadi Julian.

:lol:

On (Röpcke) ali i Todenhofer ne asociraju na onu misao da je Nijemstvo "otrkivenje Mefista u historijskom trajanju jednog naroda". Definitivno nisu mediokriiteti, definitivno su skloni mefistofelovskom.

Etički error kao latentni švapski kod.
https://twitter.com/JulianRoepcke/statu ... 9734909952

:D
Drvenija87

#15923 Re: Sirija vol. 2

Post by Drvenija87 »

Maystor wrote:
Očito je da se radi o teškoj greški ili zasjedi, na snimku se vidi da ubijeni vojnici ne znaju ni gdje idu, a što je još gore ni odakle drekavci pucaju na njih. Nikakve borbe nije ni bilo. Ovakve stvari su se ranije dešavale često u SAA, a snimak je koristan jer će biti lako utvrditi koga treba streljati za ovaj debakl. U svakom slučaju, drekavci nemaju razloga da slave, kola im idu nizbrdo, a ovaj poklon nekog nesposobnog oficira SAA im dođe kao moralni boost.[/quote]

Cuj molim te-nikakvih borbi nije bilo.Pa izginuli su u pokusaju nadiranja kroz vatrene linije pobunjenika.
Zamisli sad kakve ce tek gubitke imati kada budu uvuceni dublje u gradske cetvri Alepa.
Kikibombona

#15924 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Drvenija87 wrote:
Cuj molim te-nikakvih borbi nije bilo.Pa izginuli su u pokusaju nadiranja kroz vatrene linije pobunjenika.
Zamisli sad kakve ce tek gubitke imati kada budu uvuceni dublje u gradske cetvri Alepa.
Cestitam!

Prvi komentar u kojem nisu pomenula Putina ili Srbe! :bih:
Challenger__

#15925 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Image
East- #Aleppo : Syrian Army #SAA take Barlehiyah and Al-Ta'anah from #Daesh acc.
Locked