UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
turbofolk

#15901 Re: UEFA Champions League

Post by turbofolk »

Nezahvalno je prognozirati.
Pročitah sad prognoze forumaša od 16.03. kad su izvlačeni parovi četvrtfinala. Pa ono nisu istine. :D
cyprus

#15902 Re: UEFA Champions League

Post by cyprus »

Liverpool prolazi 100%... Iz drugog duela nisam siguran, ali sam siguran da ko god prođe - osvojit će Ligu prvaka, nažalost... Blago tipujem na Real...

Kako god, obistinilo se ono što sam rekao - da će ovogodišnja završnica Lige prvaka biti sigurno zanimljivija od prethodnih :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#15903 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

cyprus wrote:Liverpool prolazi 100%... Iz drugog duela nisam siguran, ali sam siguran da ko god prođe - osvojit će Ligu prvaka, nažalost... Blago tipujem na Real...

Kako god, obistinilo se ono što sam rekao - da će ovogodišnja završnica Lige prvaka biti sigurno zanimljivija od prethodnih :)
Sjo, kad ovo vidi AmiĐa :mrgreen:
Muhamed Đakmić

#15904 Re: UEFA Champions League

Post by Muhamed Đakmić »

stakasa wrote:Ja mislim da ce se Roma ili Liverpool toliko istrositi do finala da ce ih tamo razbucat ko god da prode, Real ili Bajern. A proce Real, dace Zidane sansu Baleu a ovaj ce ih razbucat
Ma šta se imaju trošiti, pa imaju baš puno vremena do finala da se odmore, a brišu se i žuti kartoni da ne bi neko značajan propustio finale.
cyprus

#15905 Re: UEFA Champions League

Post by cyprus »

Muhamed Đakmić wrote:
stakasa wrote:Ja mislim da ce se Roma ili Liverpool toliko istrositi do finala da ce ih tamo razbucat ko god da prode, Real ili Bajern. A proce Real, dace Zidane sansu Baleu a ovaj ce ih razbucat
Ma šta se imaju trošiti, pa imaju baš puno vremena do finala da se odmore, a brišu se i žuti kartoni da ne bi neko značajan propustio finale.
Realno, Romi je ovo plafon... Mislim, da Bože da Džeko opet zasjaji, ali bojim se da će ih Liverpool ubit...

Međutim, ima još dosta do finala, i Liverpool će dotad ispuhat... To tako obično biva... Rijetko se viđa ekipa koja može vremenski toliko držat ovakav tempo i dugo zadržat momentum kakav Liverpool sad ima... Posebno Liverpool koji nema naročitu širinu u svim redovima, i koji zavisi od forme dvojice-trojice igrača... Nije to samo stvar umora ili odmora...

Tako da, u potpunosti se slažem sa stakasom, i bojim se da ovo osvaja Real ili Bayern... Opet - daj Bože da griješim...
Muhamed Đakmić

#15906 Re: UEFA Champions League

Post by Muhamed Đakmić »

Ma mislim da je ovo sezona u kojoj ne vrijedi ništa prognozirati, nijanse odlučuju.

Ali rekao bih da Liverpool zapravo bolje djeluje i od Real Madrida i od Bayerna.
Alighieri

#15907 Re: UEFA Champions League

Post by Alighieri »

Real opet uzvrat kući, sve regulare :lol:
ultima_palabra

#15908 Re: UEFA Champions League

Post by ultima_palabra »

Alighieri wrote:Real opet uzvrat kući, sve regulare :lol:
Njima je lakse kad je revans na strani... kad se kod kuce odlucuje postanu nervozni, vidi Bayern prosle sezone i Juventus neki dan.
HardcoreMX

#15909 Re: UEFA Champions League

Post by HardcoreMX »

Real je mnogo gladan, ove sezone u Primeri vrlo slabo..Live ce oderati rimljane koji trebaju da se preimenuju u fortuna...a Champions League nije Bajernov Aldi supermarkt Liga... :mrgreen:
turbofolk

#15910 Re: UEFA Champions League

Post by turbofolk »

Alighieri wrote:Real opet uzvrat kući, sve regulare :lol:
Pa to i nije dobro za Real. Pogledaj malo njihov put do finala ovih zadnjih sezona, pa ćeš vidjeti da uvijek teže prođu (ili ispadnu) kad su u revanšu domaćini. Ova zadnja sa Juventusom je samo jedna u nizu takvih.

Edit: @ultima me preteče, dodao bih i ispadanje od Juventusa prije tri godine u polufinalu i zamalo ispadanje od Shalkea, ispadanje od Bayerna i Dortmunda u polufinalu 12. i 13, a s druge strane, kad revanš igraju u gostima puno im je lakše, PSG ove sezone, Atletico u polufinalu prošle godine, Bayern 2014.

Nije taj revanš kod kuće neka sreća za Real. :thumbup:
Last edited by turbofolk on 13/04/2018 15:07, edited 3 times in total.
Idemedosumom

#15911 Re: UEFA Champions League

Post by Idemedosumom »

Zašto se palite na trola :lol:
Alighieri

#15912 Re: UEFA Champions League

Post by Alighieri »

Bayern je takva ekipa u gostima, da u prvih 20 minuta djeluju kao amateri iz druge lige sjever BiH.

I pored toga što sam hardcore Bayern fan, Real je apsolutni favorit u ovom dvomeču. Pričamo o Bayernu, ekipi koja fura igru preko krila, a krila imaju po 34 i 35 godina. Coman se tek vraća krajem mjeseca. Jedina prednost su naloženi Vidal koji nije uzeo LP, te Javi kao veznjaci koji će ginuti. Valjda neće opet Bayern dobiti lažni crveni karton. Kimmich, iako strašni bek, izgledao je očajno za Elf kada se branio. Ronaldo tamo, biće zanimljivo, nije on još Lahm level. Alaba ne igra ima neku vrijeme, trebao bi biti spreman do LP.

Hoće li igrati Sergio Ramos?

Neuer se vraća sljedeće sedmice, ko zna u kakvom će stanju biti. Možda je i zaboravio braniti :lol:

Roma - Liverpool, Redsi apsolutni favoriti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#15913 Re: UEFA Champions League

Post by _BataZiv_0809 »

Evropski klasik u polufinalu :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#15914 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:Evropski klasik u polufinalu :thumbup:
Nadam se da ćemo samo o fudbalu :)
turbofolk

#15915 Re: UEFA Champions League

Post by turbofolk »

_BataZiv_0809 wrote:Evropski klasik u polufinalu :thumbup:
:thumbup: :thumbup:

Razapet ćete me znam, ali samo nek bude pošteno suđenje ili nek čak naginje za Bayern, čisto radi ravnoteže u odnosu na prošlogodišnje četvrtfinale :D

Edit: Evo moderator upozorava, neću više :D
Last edited by turbofolk on 13/04/2018 15:14, edited 1 time in total.
MyTao

#15916 Re: UEFA Champions League

Post by MyTao »

Od preostalih timova, samo je jedan neporazen u LP ove godine :D

hint: Tim koji je zabio najvise golova, i imaju najvise clean sheets :D
Last edited by MyTao on 13/04/2018 15:15, edited 1 time in total.
cyprus

#15917 Re: UEFA Champions League

Post by cyprus »

Muhamed Đakmić wrote:Ma mislim da je ovo sezona u kojoj ne vrijedi ništa prognozirati, nijanse odlučuju.

Ali rekao bih da Liverpool zapravo bolje djeluje i od Real Madrida i od Bayerna.
Ma dobro, lopta je okrugla, svak svakog može pobijedit, to stoji :-D

Stoji i da Liverpool trenutno izgleda najbolje... Da je finale za sedmicu ili dvije, ja bih ih smatrao favoritima... Međutim, mjesec dana je taman dovoljan period da ispadnu iz forme... Trenutno igraju ko na steroidima - rekao bih iznad svog realnog nivoa... Bojim se da to ne može dugo trajat... A Realu ili Bayernu i nije potrebna naročita forma da bi uzeli pehar, Liverpoolu jeste - i to luđačka...
Haris033

#15918 Re: UEFA Champions League

Post by Haris033 »

Finale "Roma - Real". Pobjeda Rome sa 2:1. :izet:
simonese

#15919 Re: UEFA Champions League

Post by simonese »

HardcoreMX wrote:Real je mnogo gladan, ove sezone u Primeri vrlo slabo..Live ce oderati rimljane koji trebaju da se preimenuju u fortuna...a Champions League nije Bajernov Aldi supermarkt Liga... :mrgreen:
sta ima Bushido
stakasa

#15920 Re: UEFA Champions League

Post by stakasa »

cyprus wrote:
Muhamed Đakmić wrote:
Realno, Romi je ovo plafon... Mislim, da Bože da Džeko opet zasjaji, ali bojim se da će ih Liverpool ubit...

Međutim, ima još dosta do finala, i Liverpool će dotad ispuhat... To tako obično biva... Rijetko se viđa ekipa koja može vremenski toliko držat ovakav tempo i dugo zadržat momentum kakav Liverpool sad ima... Posebno Liverpool koji nema naročitu širinu u svim redovima, i koji zavisi od forme dvojice-trojice igrača... Nije to samo stvar umora ili odmora...

Tako da, u potpunosti se slažem sa stakasom, i bojim se da ovo osvaja Real ili Bayern... Opet - daj Bože da griješim...
Nemaju ljudi klupe uopste. Mislim, volio bih ja da Liverpool osvoji ove godine ali ne moze se ocekivati puno praznjenja kao ono protiv City-ja. Roma je jos slabija, puno slabija ali meni se cini da im je trener dobar takticar i nije iskljuceno da umrtve Liverpoola a Dzeko ako sta uradi naprijed - uradi. Mislim da cemo gledat dvije dosadne utakmice. Liverpulu ne odgovara kada je favorit, mislim da bi lakse protiv Reala nego protiv Rome
AmiĐa_Idriz

#15921 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Tomahawk11 wrote:
cyprus wrote:Liverpool prolazi 100%... Iz drugog duela nisam siguran, ali sam siguran da ko god prođe - osvojit će Ligu prvaka, nažalost... Blago tipujem na Real...

Sjo, kad ovo vidi AmiĐa :mrgreen:
Stipu ti Cyprusa, ja čekam tvoju prognozu :D

Ali sačekaj kad se približi tekma :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#15922 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

AmiĐa_Idriz wrote: Stipu ti Cyprusa, ja čekam tvoju prognozu :D

:thumbup:
Al isto tako znaš da cyprus sve ''pogodi'' :mrgreen:
Teško da moja prognoza može biti jača od njegove :oops:
HardcoreMX

#15923 Re: UEFA Champions League

Post by HardcoreMX »

simonese wrote:
HardcoreMX wrote:Real je mnogo gladan, ove sezone u Primeri vrlo slabo..Live ce oderati rimljane koji trebaju da se preimenuju u fortuna...a Champions League nije Bajernov Aldi supermarkt Liga... :mrgreen:
sta ima Bushido
evo na janjetini Salihamidzicu...
stakasa

#15924 Re: UEFA Champions League

Post by stakasa »

cyprus wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Ma mislim da je ovo sezona u kojoj ne vrijedi ništa prognozirati, nijanse odlučuju.

Ma dobro, lopta je okrugla, svak svakog može pobijedit, to stoji :-D

Stoji i da Liverpool trenutno izgleda najbolje... Da je finale za sedmicu ili dvije, ja bih ih smatrao favoritima... Međutim, mjesec dana je taman dovoljan period da ispadnu iz forme... Trenutno igraju ko na steroidima - rekao bih iznad svog realnog nivoa... Bojim se da to ne može dugo trajat... A Realu ili Bayernu i nije potrebna naročita forma da bi uzeli pehar, Liverpoolu jeste - i to luđačka...
Upravo tako. Ali nije iskljuceno da uzmu. Dvije utakmice naguzove s Romom i onda opet kao sto kazes - steroidi. A bice na steroidima odu li u finale, bice ih na tribinama 30 hiljada, nece stat od prve do zadnje minute, bice napaljeni od Kloppa do oruzara
AmiĐa_Idriz

#15925 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Tomahawk11 wrote:
AmiĐa_Idriz wrote: Stipu ti Cyprusa, ja čekam tvoju prognozu :D

:thumbup:
Al isto tako znaš da cyprus sve ''pogodi'' :mrgreen:
Teško da moja prognoza može biti jača od njegove :oops:
Sjećam se ja vremena kad je Cyprus poslije utakmica sve svoje prognoze bojio u zelenu boju :oops:
Post Reply