Imas li jos smajlija?jeza u ledja wrote:
Hahaha![]()
![]()
Asimilacija, prihvatanje dominantne kulture.![]()
![]()
![]()
Jest, tako su i Indijanci isto.
Kako bi nazvao narode koji su se definitivno "izmiksali" sa SLovenima na Balkanu?
Imas li jos smajlija?jeza u ledja wrote:
Hahaha![]()
![]()
Asimilacija, prihvatanje dominantne kulture.![]()
![]()
![]()
Jest, tako su i Indijanci isto.
Gotovo je, barme neko vrijeme. I oni sto su dizali glas sad mudro sute, nije se zajebavat.stakasa wrote:Interesantno da se bavite Armenima dok Brko cirkus pravi. Ima li jos iko ko mu je osto a da se nije posvado s njim? Steta sto onaj drzavni udar nije uspio
Naravno. Brko je kreno na sve ili nista i moze se dobit po usima. I mogu ti reci da mu fino ide - prema nistaGojeni H wrote:Gotovo je, barme neko vrijeme. I oni sto su dizali glas sad mudro sute, nije se zajebavat.stakasa wrote:Interesantno da se bavite Armenima dok Brko cirkus pravi. Ima li jos iko ko mu je osto a da se nije posvado s njim? Steta sto onaj drzavni udar nije uspio
Imam tu prijateljicu iz Istanbula, sva bila u onom modu turskog nacionalizma sa lijevim smekom, bila sokirana onim mlacenjem vojske pred kamerama ... Neki dan je pitam nakon nekog vremena sta ima, kako ide ... Veli: "Sve je u redu, nema problema."![]()
Tako daaaaa .... do daljnjeg - intermeco za gluhonijeme.
Ne znam da mu dobro ide.stakasa wrote:Naravno. Brko je kreno na sve ili nista i moze se dobit po usima. I mogu ti reci da mu fino ide - prema nistaGojeni H wrote:Gotovo je, barme neko vrijeme. I oni sto su dizali glas sad mudro sute, nije se zajebavat.stakasa wrote:Interesantno da se bavite Armenima dok Brko cirkus pravi. Ima li jos iko ko mu je osto a da se nije posvado s njim? Steta sto onaj drzavni udar nije uspio
Imam tu prijateljicu iz Istanbula, sva bila u onom modu turskog nacionalizma sa lijevim smekom, bila sokirana onim mlacenjem vojske pred kamerama ... Neki dan je pitam nakon nekog vremena sta ima, kako ide ... Veli: "Sve je u redu, nema problema."![]()
Tako daaaaa .... do daljnjeg - intermeco za gluhonijeme.
sargon wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/drzavlj ... /170312046
I kod nas se aktivirali, treba bagru rastjerati, imasli dozvolu za proteste i javnookupljanje!!
prog321 wrote:zasto svi u EU protiv. brke?
je li zbog Ruja ili.neceg drugog?
mislim, ustavne.reforme? koga briga? neka. narod glasa kako.hoce.
stakasa wrote:Kazem da mu dobro ide na putu u sunovrat
ja nisam protiv brkeprog321 wrote:zasto svi u EU protiv. brke?
@mba wrote:prog321 wrote:zasto svi u EU protiv. brke?
pa zato sto brko radi za narod turske, a ne za narod evropske unije, jedna stvar je tu vrlo kristalna i jasna, ako te zapad kritikuje mozes siguran biti da ne radis za njihove interese, ako te hvale onda si im podoban, to je vrlo jednostavno!
moras jednu stvar znati, muslimani u ocima i zapada nemaju pravo na samo oprejdljenje i na slobodu, ali na stetu zapada muslimana je sve vise u Evropi svakim danom, evropa stari svakim danom, tako da ce se demografska slika evropa za 50 godina drasticno promjeniti i to je Evropi jasno, nemaju recept kako to zaustaviti, treba im podmladka treba radne snage ali je nece imati za koju godinu ce biti situacija jos kriticnija!
pogledaj samo kliko se npr. gradjana iz bosne i hercegovine uputilo pravac njemacka, ali to je samo kap na vrucu plocu!
Nadam se da ce to uradit muski, tj da ce ici do kraja. Pa sta Bog da. A ne ko kad su rusili ruski avion, prvo sila pa onda kmecanje i cucla Putinu. Evo sad prijeti Holandiji, nadam se da nece ostat na prijetnjama. Hajde Brko da te vidimo koliki si frajer@mba wrote:stakasa wrote:Kazem da mu dobro ide na putu u sunovrat
to ce narod turske zaokruziti u aprilu kuda ce, pustimo narod turske neka odluci kuda ce i sta ce!
sargon wrote:Turska je napredak ostvarila prije nego što je brko počeo da uvodi svoju diktaturu, vidjećemo sada kako će sve otići u sunovrat
@mba wrote:prog321 wrote:zasto svi u EU protiv. brke?
pa zato sto brko radi za narod turske, a ne za narod evropske unije, jedna stvar je tu vrlo kristalna i jasna, ako te zapad kritikuje mozes siguran biti da ne radis za njihove interese, ako te hvale onda si im podoban, to je vrlo jednostavno!
moras jednu stvar znati, muslimani u ocima i zapada nemaju pravo na samo oprejdljenje i na slobodu, ali na stetu zapada muslimana je sve vise u Evropi svakim danom, evropa stari svakim danom, tako da ce se demografska slika evropa za 50 godina drasticno promjeniti i to je Evropi jasno, nemaju recept kako to zaustaviti, treba im podmladka treba radne snage ali je nece imati za koju godinu ce biti situacija jos kriticnija!
pogledaj samo kliko se npr. gradjana iz bosne i hercegovine uputilo pravac njemacka, ali to je samo kap na vrucu plocu!
stakasa wrote:Nadam se da ce to uradit muski, tj da ce ici do kraja. Pa sta Bog da. A ne ko kad su rusili ruski avion, prvo sila pa onda kmecanje i cucla Putinu. Evo sad prijeti Holandiji, nadam se da nece ostat na prijetnjama. Hajde Brko da te vidimo koliki si frajer@mba wrote:stakasa wrote:Kazem da mu dobro ide na putu u sunovrat
to ce narod turske zaokruziti u aprilu kuda ce, pustimo narod turske neka odluci kuda ce i sta ce!
stakasa wrote:Ok, nije diktator, ne da na sebe, sve ok ali neka takav ostane do kraja, neka ne kmeci kad ga se stisne
Pa evo, uzmi englesku i njen nastanak. Znaci pricamo o vremenu upadanja vikinga na otok i stoljeca nakon toga. Englezi su stoljecima ratovali sa skotima. Uglavnom su bili pobjednici pa skoti nisu nestali. Niti su englezi pobili skote oko londona da naprave englesku.jeza u ledja wrote:Sad bih ja tebe pitao da definises "nastanak drzava". Kad malo razmislis o tome onda shvatis da su zemlje o kojima govorimo nastale davno, na temeljima generacija i generacija drzava, kraljevstva, republika, cega vec. Dakle nisu nastale juce, znaci prije 100, 200 godina. Naravno da je Engleska nastala na temeljima genocida, od valova i valova raznih osvajaca i na kostima onih koji su tu bili prije njih. Ono sto mi danas zovemo "Irci" i "Skoti" su samo ostaci tih naroda, i ti ljudi nisu bili ograniceni samo na danasnju Skotsku i Irsku. Tako je sa svim ostalim zemljama. Sve su nastale na temeljima prethodnih civilizacija, plemena, cega vec, samo u razlicitim vremenskim periodima. Sto se tice Engleza ova teza je i lako dokaziva, ne znam da treba o tome uopste i raspravljati.Bodkin wrote:
Vidi, napisao sam par puta vec da govorimo o nastanku drzava. Znaci zlocine koje su britanci pocinili kroz historiju su sigurno najveci u historiji covjecanstva.
Ali floskula ja da su sve drzave nastale na genocidu. Znaci govorimo da moras pociniti masovni zlocin da bi osnoval drzavu. Nesto kao usa. Nista slicno npr holandija nije napravila. Englezi nisu napravili genocid nad ircima ili skotima da bi napravili englesku
Ali ako hoces vec mak na konac, sve moderne zapadnoevropske drzave u obliku u kakvom su danas su nastale nakon kolonijalnih osvajanja tih istih zemalja. Samo to daje mom argumentu da su nastale na genocidu dovoljan dokaz, na nacin na koji ti izgleda definises.
No opet se vrati na to da definises nastanak drzava, i ako u to udjemo u detalje trebalo bi biti dovoljno da ti prezentuje dokaz da sve zemlje definitivno jesu nastale na genocidu.
Boze zdravlja, praticemo ga ovde, nadam se samo da nece biti kao sa rusenjem aviona@mba wrote:stakasa wrote:Ok, nije diktator, ne da na sebe, sve ok ali neka takav ostane do kraja, neka ne kmeci kad ga se stisne
pa vec su i sad stisnuli, samo je razlika u tome da jedni druge trebaju iz ekonomskih razloga, da je situacija drugacija oni bi tursku i vojno napali vec davno, nebi bio prvi put!
stakasa wrote:To i jest najpostenije, imas izbori, sam pao sam se ubio