Republika Turska

Post Reply
Gojeni H

#15901 Re: Republika Turska

Post by Gojeni H »

jeza u ledja wrote:
Hahaha :lol: :lol:
Asimilacija, prihvatanje dominantne kulture. :lol: :lol: :lol:

Jest, tako su i Indijanci isto. :oops:
Imas li jos smajlija? :D

Kako bi nazvao narode koji su se definitivno "izmiksali" sa SLovenima na Balkanu?
stakasa

#15902 Re: Republika Turska

Post by stakasa »

Interesantno da se bavite Armenima dok Brko cirkus pravi. Ima li jos iko ko mu je osto a da se nije posvado s njim? Steta sto onaj drzavni udar nije uspio
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#15903 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

ovo je za unutrašnje potrebe, predreferendumska kampanja
zapelo u siriji pa se malo skreće pažnja
Gojeni H

#15904 Re: Republika Turska

Post by Gojeni H »

stakasa wrote:Interesantno da se bavite Armenima dok Brko cirkus pravi. Ima li jos iko ko mu je osto a da se nije posvado s njim? Steta sto onaj drzavni udar nije uspio
Gotovo je, barme neko vrijeme. I oni sto su dizali glas sad mudro sute, nije se zajebavat.
Imam tu prijateljicu iz Istanbula, sva bila u onom modu turskog nacionalizma sa lijevim smekom, bila sokirana onim mlacenjem vojske pred kamerama ... Neki dan je pitam nakon nekog vremena sta ima, kako ide ... Veli: "Sve je u redu, nema problema." :shock:
Tako daaaaa .... do daljnjeg - intermeco za gluhonijeme.
stakasa

#15905 Re: Republika Turska

Post by stakasa »

Gojeni H wrote:
stakasa wrote:Interesantno da se bavite Armenima dok Brko cirkus pravi. Ima li jos iko ko mu je osto a da se nije posvado s njim? Steta sto onaj drzavni udar nije uspio
Gotovo je, barme neko vrijeme. I oni sto su dizali glas sad mudro sute, nije se zajebavat.
Imam tu prijateljicu iz Istanbula, sva bila u onom modu turskog nacionalizma sa lijevim smekom, bila sokirana onim mlacenjem vojske pred kamerama ... Neki dan je pitam nakon nekog vremena sta ima, kako ide ... Veli: "Sve je u redu, nema problema." :shock:
Naravno. Brko je kreno na sve ili nista i moze se dobit po usima. I mogu ti reci da mu fino ide - prema nista
Gojeni H

#15906 Re: Republika Turska

Post by Gojeni H »

stakasa wrote:
Gojeni H wrote:
Naravno. Brko je kreno na sve ili nista i moze se dobit po usima. I mogu ti reci da mu fino ide - prema nista
Ne znam da mu dobro ide.
Evropljani (barem neki) su se naherili da ga nauce da je vrijeme sultana proslo. Amerima sve savrseno odgovara.
A budala se zavadi sa svim susjedima. Malo mu bilo Grcka i Jermenija haman. :-)
Kod kuce moze bit' kabadahija jos neko vrijeme ...
stakasa

#15907 Re: Republika Turska

Post by stakasa »

Kazem da mu dobro ide na putu u sunovrat
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15908 Re: Republika Turska

Post by Truba »

dobro bi bilo vidjeti fajt filipinskog predsjednika i turskog :D
asurbanipal

#15909 Re: Republika Turska

Post by asurbanipal »

sargon wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/drzavlj ... /170312046

I kod nas se aktivirali, treba bagru rastjerati, imasli dozvolu za proteste i javnookupljanje!!

Pi*ka im materina koja ih je okotila.

Koriste momka, što su mu četnici pobili familiju u Srebrenici.

http://nap.ba/new/vijest.php?id=5958

I njega su doveli na proteste. Imaju li ti ljudi uopšte vjere, morala, stida, obraza? Fuj!!!
Banksy

#15910 Re: Republika Turska

Post by Banksy »

Kolokvijalno :D i ukratko, brko je budala, ali opasna budala, i njegova priča nikako ne može imati sretan kraj.
prog321

#15911 Re: Republika Turska

Post by prog321 »

zasto svi u EU protiv. brke?
je li zbog Ruja ili.neceg drugog?

mislim, ustavne.reforme? koga briga? neka. narod glasa kako.hoce.
@mba

#15912 Re: Republika Turska

Post by @mba »

prog321 wrote:zasto svi u EU protiv. brke?

pa zato sto brko radi za narod turske, a ne za narod evropske unije, jedna stvar je tu vrlo kristalna i jasna, ako te zapad kritikuje mozes siguran biti da ne radis za njihove interese, ako te hvale onda si im podoban, to je vrlo jednostavno!

moras jednu stvar znati, muslimani u ocima i zapada nemaju pravo na samo oprejdljenje i na slobodu, ali na stetu zapada muslimana je sve vise u Evropi svakim danom, evropa stari svakim danom, tako da ce se demografska slika evropa za 50 godina drasticno promjeniti i to je Evropi jasno, nemaju recept kako to zaustaviti, treba im podmladka treba radne snage ali je nece imati za koju godinu ce biti situacija jos kriticnija!

pogledaj samo kliko se npr. gradjana iz bosne i hercegovine uputilo pravac njemacka, ali to je samo kap na vrucu plocu!
@mba

#15913 Re: Republika Turska

Post by @mba »

stakasa wrote:Kazem da mu dobro ide na putu u sunovrat

to ce narod turske zaokruziti u aprilu kuda ce, pustimo narod turske neka odluci kuda ce i sta ce!
Truba

#15914 Re: Republika Turska

Post by Truba »

pustimo narod republike šumske da odlući što će :D
pustimo i kroate u HZHB :D
Truba

#15915 Re: Republika Turska

Post by Truba »

ja nisam protiv brke

ja sam protiv onih forumaša koji su za brku ali protiv orbana :D
da ne idemo do krivoustog i dalje
sargon

#15916 Re: Republika Turska

Post by sargon »

Turska je napredak ostvarila prije nego što je brko počeo da uvodi svoju diktaturu, vidjećemo sada kako će sve otići u sunovrat

@mba wrote:

pa zato sto brko radi za narod turske, a ne za narod evropske unije, jedna stvar je tu vrlo kristalna i jasna, ako te zapad kritikuje mozes siguran biti da ne radis za njihove interese, ako te hvale onda si im podoban, to je vrlo jednostavno!

moras jednu stvar znati, muslimani u ocima i zapada nemaju pravo na samo oprejdljenje i na slobodu, ali na stetu zapada muslimana je sve vise u Evropi svakim danom, evropa stari svakim danom, tako da ce se demografska slika evropa za 50 godina drasticno promjeniti i to je Evropi jasno, nemaju recept kako to zaustaviti, treba im podmladka treba radne snage ali je nece imati za koju godinu ce biti situacija jos kriticnija!

pogledaj samo kliko se npr. gradjana iz bosne i hercegovine uputilo pravac njemacka, ali to je samo kap na vrucu plocu!
stakasa

#15917 Re: Republika Turska

Post by stakasa »

@mba wrote:

to ce narod turske zaokruziti u aprilu kuda ce, pustimo narod turske neka odluci kuda ce i sta ce!
Nadam se da ce to uradit muski, tj da ce ici do kraja. Pa sta Bog da. A ne ko kad su rusili ruski avion, prvo sila pa onda kmecanje i cucla Putinu. Evo sad prijeti Holandiji, nadam se da nece ostat na prijetnjama. Hajde Brko da te vidimo koliki si frajer
@mba

#15918 Re: Republika Turska

Post by @mba »

sargon wrote:Turska je napredak ostvarila prije nego što je brko počeo da uvodi svoju diktaturu, vidjećemo sada kako će sve otići u sunovrat

@mba wrote:

a cega radi je brko Diktator?

jeli zato sto ne radi onako kako bi zemlje zapda voljele ili zato sto vojni udar nije uspio?

zasto recimo jedna EU za egipatskog sisija na kaze da je Diktator koji ispunjava sve uslove, a za brku se govori da je Diktator i ako je na vlast dosao na izborima i voljom turskog naroda, od kada je volja naroda diktatura, jeli samo volja naroda na zapadu demokratija a sve ostalo su diktature?

ja zivim na zapadu u demokratiji, ali zemljak ni ovde se ne moze pisati i govoriti sta hoces, i ako je demokratija!
znaci li to da u turskoj novinari smiju pisati sta hoces protiv drzave, a ovde ne smoju jer je i sloboda govora ogranicena, ovde je sloboda govora/izrazavanja ali ima svoje granice, ali za tursku te granice ne vaze!
stakasa

#15919 Re: Republika Turska

Post by stakasa »

Ok, nije diktator, ne da na sebe, sve ok ali neka takav ostane do kraja, neka ne kmeci kad ga se stisne
@mba

#15920 Re: Republika Turska

Post by @mba »

stakasa wrote:
@mba wrote:

Nadam se da ce to uradit muski, tj da ce ici do kraja. Pa sta Bog da. A ne ko kad su rusili ruski avion, prvo sila pa onda kmecanje i cucla Putinu. Evo sad prijeti Holandiji, nadam se da nece ostat na prijetnjama. Hajde Brko da te vidimo koliki si frajer

u svakom slucaju neka sami odluce, ali je interesantno zasto se pojedine clanice toliko bune protiv izbora u TR, u cemu je Problem!
stakasa

#15921 Re: Republika Turska

Post by stakasa »

To i jest najpostenije, imas izbori, sam pao sam se ubio
@mba

#15922 Re: Republika Turska

Post by @mba »

stakasa wrote:Ok, nije diktator, ne da na sebe, sve ok ali neka takav ostane do kraja, neka ne kmeci kad ga se stisne

pa vec su i sad stisnuli, samo je razlika u tome da jedni druge trebaju iz ekonomskih razloga, da je situacija drugacija oni bi tursku i vojno napali vec davno, nebi bio prvi put!
Bodkin

#15923 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

jeza u ledja wrote:
Bodkin wrote:
Vidi, napisao sam par puta vec da govorimo o nastanku drzava. Znaci zlocine koje su britanci pocinili kroz historiju su sigurno najveci u historiji covjecanstva.

Ali floskula ja da su sve drzave nastale na genocidu. Znaci govorimo da moras pociniti masovni zlocin da bi osnoval drzavu. Nesto kao usa. Nista slicno npr holandija nije napravila. Englezi nisu napravili genocid nad ircima ili skotima da bi napravili englesku
Sad bih ja tebe pitao da definises "nastanak drzava". Kad malo razmislis o tome onda shvatis da su zemlje o kojima govorimo nastale davno, na temeljima generacija i generacija drzava, kraljevstva, republika, cega vec. Dakle nisu nastale juce, znaci prije 100, 200 godina. Naravno da je Engleska nastala na temeljima genocida, od valova i valova raznih osvajaca i na kostima onih koji su tu bili prije njih. Ono sto mi danas zovemo "Irci" i "Skoti" su samo ostaci tih naroda, i ti ljudi nisu bili ograniceni samo na danasnju Skotsku i Irsku. Tako je sa svim ostalim zemljama. Sve su nastale na temeljima prethodnih civilizacija, plemena, cega vec, samo u razlicitim vremenskim periodima. Sto se tice Engleza ova teza je i lako dokaziva, ne znam da treba o tome uopste i raspravljati.

Ali ako hoces vec mak na konac, sve moderne zapadnoevropske drzave u obliku u kakvom su danas su nastale nakon kolonijalnih osvajanja tih istih zemalja. Samo to daje mom argumentu da su nastale na genocidu dovoljan dokaz, na nacin na koji ti izgleda definises.

No opet se vrati na to da definises nastanak drzava, i ako u to udjemo u detalje trebalo bi biti dovoljno da ti prezentuje dokaz da sve zemlje definitivno jesu nastale na genocidu.
Pa evo, uzmi englesku i njen nastanak. Znaci pricamo o vremenu upadanja vikinga na otok i stoljeca nakon toga. Englezi su stoljecima ratovali sa skotima. Uglavnom su bili pobjednici pa skoti nisu nestali. Niti su englezi pobili skote oko londona da naprave englesku.
Za vrijeme stoljetnog rata su do pariza dosli pa opet nisu ocistili pola francuske od francuza.
I to je sve opet doslo kasnije. Znaci na pocetku su tu bila neka plemena koja su se tukla medjusobno dok jedno nije pobijedilo. Ili su se zenili. Vrlo je upitno moze li se to nazvati genocidom. Ja mislim da ne moze.

Ono sto se desilo indijancima sjeverne i juzne amerike se moze nazvati genocidom. Neko ih je istrijebio da bi napravio drzavu. Definicija necega nastalog na genocidu
stakasa

#15924 Re: Republika Turska

Post by stakasa »

@mba wrote:
stakasa wrote:Ok, nije diktator, ne da na sebe, sve ok ali neka takav ostane do kraja, neka ne kmeci kad ga se stisne

pa vec su i sad stisnuli, samo je razlika u tome da jedni druge trebaju iz ekonomskih razloga, da je situacija drugacija oni bi tursku i vojno napali vec davno, nebi bio prvi put!
Boze zdravlja, praticemo ga ovde, nadam se samo da nece biti kao sa rusenjem aviona
@mba

#15925 Re: Republika Turska

Post by @mba »

stakasa wrote:To i jest najpostenije, imas izbori, sam pao sam se ubio

pa jest za mene i tebe, ali pojedine clanice imaju svoje kandidate despote kao i u svakoj drugoj muslimanskoj zemlji, od sjeverne afrike pa do zaljevskih monarhija!

nista ne radite budite samo konzumenti, mi ce mo vas drzati na slamci!
Post Reply