Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
avetinja

#15901 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Mene najviše čudi kako možete optuživati naše igrače prije svojih. Vaši su se pokazali kao prave bordo dame. Nisu smjeli ulaziti u duele. Jesu, ali su se kasno sjetili. Na papiru važe za duplo bolje igrače, a na terenu nisu pokazali ništa. Prvo poluvrijeme ste imali nekoliko šansi, ali u drugom poluvremenu ništa niste napravili. Statistika sve govori. Udarci na gol 12-5, u okvir gola 4-1, posjed lopte 51%-49%. I onda se likovi nađu prozivati naše igrače da su mesari i Sablju kao luđaka. Ko vam je kriv što se ne borite. Nemate ni srca, ni petlje. Znam ja da ste prizivali naš raspad na Grbavici, trpanje, historijsku pobjedu, ali ranjeni lav je najopasniji. Ne pamtim kada smo vas više ubili na terenu, a da smo derbi dočekali u podređenijem položaju, i da je bila veća razlika u kvaliteti timova, ali samo na terenu.
testni_akaunt

#15902 Re: Sarajevski derbi

Post by testni_akaunt »

Tek sam smogao snage da uđem na ovu temu.

zgazili su nas
Nadzorna_ploca

#15903 Re: Sarajevski derbi

Post by Nadzorna_ploca »

A ti si avetinja znaci onaj sto je podcjenio Slobodu :-D.
Glupa je prica da neko ima srca ili nema. Eto vasi su imali srca protiv Radnika, Borca i posebno Travnika. Kup ne smijem ni spomenuti.
Bolji ste bili, naspanovaniji i to je to. Ko ti garantuje da necete opet sutra jebati majke igracima zbog poraza protiv fenjerasa.
Ne igra srce, igraju noge i volja.
LSD

#15904 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

shalla wrote:
LSD wrote:
shalla wrote:Joj rasprave, kao da vam je po 15 godina :roll:

Naši odigrali ko primadone i zvjezdice, izgubili bez ispaljenog metka i treba da ih je stid, pogotovo kad znamo na koji se datum igrala tekma ali zaista sa druge strane ne razumijem ni ovoliko slavlje plavih, kao da je finale LP jbt, to suze u očima, to patetika... Na kraju balade se samo gleda konačni poredak na tabeli, što se mene tiče nek nas željo dobije 20 puta u narednih 10 godina a mi u tih 10 godina 9x budemo prvaci...
gdje ti ba vidiš suze u ocima :? iskulirajte, priznajte poraz, ali prestanite sa ovom patetikom i rendanjem kora....to vi kao ne slavite pobjedu na derbiju :lol:

po vama, smo trebali vas pitati kako da slavimo pobjedu :-) i da to proslavimo skromno i dostojanstveno- da ne bi povrijedili osjecanja protivnika :lol: :lol:

ovo se zove patetika na kub
Eno Kokot se na onoj slici raspada od emocija...
I pucaš u pogrešnom smjeru, mene su zajebani bordo momci davno okarakterisali kao "simpatizera", jer kao da bi bio navijač mora se ispunjavati određeni uslovi koje ne zadovoljavam tako da to priznavanje poraza i neko etiketiranje možeš okačiti mačku o rep ;-)
Svi moji prijatelji zaraženi bordo bojom priznaju da je jučerašnji poraz više nego zaslužen tako da ni ja nisam iznimka, ja sam se osvrnuo na raspravu ovdje koja ide u smjeru "čiji je babo jači". Ako me već vučeš za jezik, moram ti reći da se držite svoje avlije jer i ptice na grani znaju da nemate za kifle pa je samo pitanje dana kad će ova "željina djeca" odjebati klub jer neće imati šta da jedu kako treba a što se tiče rezultatskog aspekta mi već aBd nakon sljedećeg kola odosmo na +5 tako da kažem ti, daBogda vi nas svaki put pobijedili a mi bili prvaci, jel pošteno?
Pozzz
ma nije to brate, poštujem te - ali nemojte pretjerivati

ko fol ne smijemo se ni radovati, jer to pobogu smeta vama :shock: vrijeđa vam osjecanja :lol: pa ne mogu vjerujem o cemu se prica....naravno, i odmah ona otrcana prica o osvajanju LP i slicne patetike od kojih mi se riga....a zaboravlja se kako su igraci Sarajeva slavili svoje derbi pobjede 10x žešće nego Željini juce, to neki vozovi se pravili po terenu....ali tad nije bila prica o osvajanju LP i sl.

nemojte duplih standrada
Last edited by LSD on 05/10/2015 14:41, edited 1 time in total.
nosara

#15905 Re: Sarajevski derbi

Post by nosara »

Last edited by nosara on 05/10/2015 14:42, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#15906 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

jebo te sad se navijaci i igraci Zelje ne smiju ni radovati da se ne bi sjebale emocije kod balerina sa Koseva??? :-)
shalla

#15907 Re: Sarajevski derbi

Post by shalla »

avetinja wrote:Ne pamtim kada smo vas više ubili na terenu, a da smo derbi dočekali u podređenijem položaju, i da je bila veća razlika u kvaliteti timova, ali samo na terenu.
Sa bordo tačke gledišta, tužno ali istinito
avetinja

#15908 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Nadzorna_ploca wrote:A ti si avetinja znaci onaj sto je podcjenio Slobodu :-D.
Glupa je prica da neko ima srca ili nema. Eto vasi su imali srca protiv Radnika, Borca i posebno Travnika. Kup ne smijem ni spomenuti.
Bolji ste bili, naspanovaniji i to je to. Ko ti garantuje da necete opet sutra jebati majke igracima zbog poraza protiv fenjerasa.
Ja sam komentarisao njihovu igru protiv Velaža i rekao da trebamo sačekati da idigraju utakmice protiv konkurenata da vidimo kakvi su. I ne znam kakve veze ima Sloboda sa ovom temom.

I nisu. Potpuno su indolentno izgledali na terenu. To niko ne može da zna ko će kome šta da jebe i ko će kako igrati sutra ili za 7 dana. A odakle dolazi volja nego od srca? Moram imati neku motivaciju da imaš volju.
Mea_parvitas

#15909 Re: Sarajevski derbi

Post by Mea_parvitas »

Seljak Ješić (jer futo ne zeli priznati sportski poraz) nije znao našpanovati ekipu, pripremiti ih maksimalno psihički, taktički. Katastrofalna priprema utakmice, debili od igrača Sarajeva nisu imali pojma gdje trče, šta da rade, koja je Željina slaba strana, sve je išlo stihijski i ništa ni s čim. Psihopata Barbarić je nekoliko puta bespotrebno udarao naše igrače i vjerovatno igrao rukom u sesnaestercu sto je cist penal, a šta tek reći za debilan potez Puzigaće nad Memijom bez ikakve potrebe faul praviti. Delač kao majmun skace oko sudije, glavom ga dotice, skace oko glavnog nakon dobijenog kartona i samo zuti dobije iz svega toga (prije toga se glavom sudario sa brazilcem, uvjeren mitomanski jer mu je neko mozda rekao da ga je ovaj laktom udario). Sve je to trebalo dovesti do katastrofalnog poraza Sarajeva, ali nema veze doci cete i na Hadisonu pa cemo vas dokrajciti. :wink:
Nadzorna_ploca

#15910 Re: Sarajevski derbi

Post by Nadzorna_ploca »

avetinja wrote:
Ja sam komentarisao njihovu igru protiv Velaža i rekao da trebamo sačekati da idigraju utakmice protiv konkurenata da vidimo kakvi su. I ne znam kakve veze ima Sloboda sa ovom temom.

I nisu. Potpuno su indolentno izgledali na terenu. To niko ne može da zna ko će kome šta da jebe i ko će kako igrati sutra ili za 7 dana. A odakle dolazi volja nego od srca? Moram imati neku motivaciju da imaš volju.
Nema nikakve, vec mi je naumpao nick iz diskusije.
Pa eto ako dolazi iz srca onda cemo zakljuciti da igraci Zeljeznicara i Sarajeva kad-kad imaju srce lava, a kad-kad nemaju nista.
LSD

#15911 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Delac im je juce bio najbolji igrac, izvadio ih je težeg poraza - ali je trebao dobiti crveni za ono divljacko ponašanje :facepalm: frajer se zalijece na sudije :shock:

ako je Mulalića iskljucio samo zato što je zakoracio u teren, vala trebao i Delaca za ono ponašanje.
Nadzorna_ploca

#15912 Re: Sarajevski derbi

Post by Nadzorna_ploca »

Aha, a inace pitomi igraci Zeljeznicara u 3 minute napravili 4 gruba starta bez ijednog kartona. Da ne govorim hinjsko udaranje omalenog Fariasa. To je presedan da tako mirni igraci dobiju par zutih kartona.
hrasno38

#15913 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

LSD wrote:Delac im je juce bio najbolji igrac, izvadio ih je težeg poraza - ali je trebao dobiti crveni za ono divljacko ponašanje :facepalm: frajer se zalijece na sudije :shock:

ako je Mulalića iskljucio samo zato što je zakoracio u teren, vala trebao i Delaca za ono ponašanje.
Ono je cisti crveni karton pogotovo sto se nije opucao glavom u svom kaznenom prostoru nego izvan gdje nema status nedodirljivog. Upravo tako ako je Mulalic zasluzio crveni a jeste onda je Delec isto tako bez ikakve dileme.
LSD

#15914 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Nadzorna_ploca wrote:Aha, a inace pitomi igraci Zeljeznicara u 3 minute napravili 4 gruba starta bez ijednog kartona. Da ne govorim hinjsko udaranje omalenog Fariasa. To je presedan da tako mirni igraci dobiju par zutih kartona.
i još nešto...u prvom poluvremenu, onaj smrad Puzigaća sa dvije noge i sa leđa pokosio Memiju kod kornera na samoj gol liniji = automatski crveni karton, svijetla obraza i bez puno price....Valjić vas je pripazio samo tako
Last edited by LSD on 05/10/2015 14:54, edited 1 time in total.
1946--1987

#15915 Re: Sarajevski derbi

Post by 1946--1987 »

Jao demagoga pa citava filozofija kluba iz novog sarajeva se zasniva na unosenju sudijama u lice, prijetnjana sudijana, sumiliranjina i valjanjima.Jbt kadeti vam se valjaju simuliraju i prigovaraju :mrgreen:
avetinja

#15916 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Nadzorna_ploca wrote:
avetinja wrote:

Nema nikakve, vec mi je naumpao nick iz diskusije.
Pa eto ako dolazi iz srca onda cemo zakljuciti da igraci Zeljeznicara i Sarajeva kad-kad imaju srce lava, a kad-kad nemaju nista.
Ne, nego nemaju u srcu ono što moraju imati. Ne možeš misliti da će se Travnik, Mladost ili neka druga ekipa sagnuti kada ti dolaziš, jer si ime. Nema toga. Znači, boriš se samo protiv konkurenata, a protiv "manjih" ekipe ne, jer nisu dostojne da igraju sa tobom. Takvo razmišljanje najviše mrzim.
hrasno38

#15917 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Nadzorna_ploca wrote:Aha, a inace pitomi igraci Zeljeznicara u 3 minute napravili 4 gruba starta bez ijednog kartona. Da ne govorim hinjsko udaranje omalenog Fariasa. To je presedan da tako mirni igraci dobiju par zutih kartona.
Zutih kartona je bilo sasvim dovoljno 4 za Zelju i tri za Sarajevo plus crveni karton za Mulalica. Ako Delac sinoc nije zasluzio crveni za ono majmunisanje prema sudijama onda stvarno ne znam ko jeste zasluzio.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#15918 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar sa Kariba »

@Libero, ključaj!

:D
hrasno38

#15919 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

1946--1987 wrote:Jao demagoga pa citava filozofija kluba iz novog sarajeva se zasniva na unosenju sudijama u lice, prijetnjana sudijana, sumiliranjina i valjanjima.Jbt kadeti vam se valjaju simuliraju i prigovaraju :mrgreen:
pa dobro OK neka je tako ali govorimo sada o sinocnoj utakmici a ne o filozofijama
Nadzorna_ploca

#15920 Re: Sarajevski derbi

Post by Nadzorna_ploca »

hrasno38 wrote:
Zutih kartona je bilo sasvim dovoljno 4 za Zelju i tri za Sarajevo plus crveni karton za Mulalica. Ako Delac sinoc nije zasluzio crveni za ono majmunisanje prema sudijama onda stvarno ne znam ko jeste zasluzio.
Nije zasluzio. Pozdrav.
1946--1987

#15921 Re: Sarajevski derbi

Post by 1946--1987 »

E ako je ono za crvenog kartona onda ja diskutujem sa potpunim neznalicama ovdje. :mrgreen:
hrasno38

#15922 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Pitar sa Kariba wrote:@Libero, ključaj!

:D
Sto??? ne mozete vise podnijeti zajebanciju koja je sasvim korektna i umjerena bez ikakvog vrijedjanja i uglavnom stoji na cinjenicama.
Nadzorna_ploca

#15923 Re: Sarajevski derbi

Post by Nadzorna_ploca »

avetinja wrote: Ne, nego nemaju u srcu ono što moraju imati. Ne možeš misliti da će se Travnik, Mladost ili neka druga ekipa sagnuti kada ti dolaziš, jer si ime. Nema toga. Znači, boriš se samo protiv konkurenata, a protiv "manjih" ekipe ne, jer nisu dostojne da igraju sa tobom. Takvo razmišljanje najviše mrzim.
Napraviti cemo filozofiju ako nastavimo od jednostavnog. Nogomet igra svako i to je to. Ko ozbiljno shvati svakog protivnika taj je na pola puta. Nasa liga je izuzetak od svega, da ovi igraci vrijede ista ne bi bili ovdje.
hrasno38

#15924 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Nadzorna_ploca wrote:
hrasno38 wrote:
Nije zasluzio. Pozdrav.
OK super onda treba reci svim igracima lige da je dozvoljeno prici sudiji i nasloniti mu glavu na glavu usputno mu jebati majku i sve sto stignes.
Mobile_Disco

#15925 Re: Sarajevski derbi

Post by Mobile_Disco »

Mozda nema veze sa temom al vidjeh na jednom portalu kako ovi ko fol securiti tuku momka ispred stadiona pa samo da im pozelim da im se najmanje 7 puta vrati isto! klosari klosarski!
Post Reply