PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Alfons Kauders

#15901 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

costacurta wrote:
Alfons Kauders wrote:
pa dobro

zasto onda niste razvalili mup u tuzli?

pokusali su neki djecu nafurat da jurisaju na te krseve od dugih cijevi, srecom nije bilo dovoljno budala
Tko ba "Mi"?
Raja je rekla/poslala poruku gdje ne valja i šta treba promijeniti: izgorjela zgrada kantona, zgrada Opštine i polupana stakla na zgradi suda/tužilaštva. Ti sad sam kontaj zašto nije pokradena Omega, poplupano sve po Slatini osim Kantona, zašto nije bilo uništavnja zgrade socijalnog iako je kolona prošla pored iste na putu do Opštine ili zašto nije uništena niti jedna druga institucija a koja je bila na "ruti kretanja" kolone? Anarhija bi bila da se ovo sve desilo ali nije, ali ko će vas ubijediti i objasniti šta je anarhija. Meni je situacija jasna kao dan samo ne znam jesu li političari shvatili poruku, mislim da jesu i dosta toga je već pokrenuto vidjećemo još do izbora mislim da će to sve izaći na dobro :D

Zašto ne MUP?
Pa pretpostavljam zato što su spustili štitove i skinuli kacige ako se sjećaš 8) :D .
Ja se ne mogu načuditi onim policajcima koji su bili istureni kao žrtvena jagnjad pred masu i pod kamenje bez zaštitne opreme a kornjače zabarakadirane u hodniku kantona i onom prolazu/tunelu između SaOs i Kantona, zašto ne traže oni sami odgovornost komandnog kadra? Zaista mi nije jasno da još uvijek nije provedena istraga unutar samog MUPa.
pa vi, vi koji odobravate paljevinu

ok, eto sljedeci put krenite na mup pa javi sta je bilo... samo nemoj zaboravit sifru za ahiretski wifi

anarhija je kada se iz obijesti spale cetiri zgrade, javno vlasnistvo... kada se traze politicki ustupci kroz paljevinu, to nije anarhija vec terorizam
Drinski

#15902 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drinski »

KatarinaKosaca wrote:
Akibh wrote:
Drinski wrote:Da rezmiram: ko god zeli da se buni, izrazi nezadovoljstvo, smijeni vladu na izborima, glasa i sl., ja cu ga prvi podrzati. Ni ja nisam zadovoljan. Međutim, ko god baci kamenicu, ili recimo poziva na paljenje, moze dobiti samo odgovor da se "na vatru odgovori vatrom".
Naravno, mozes li molim te pojasniti ko je u posljednjih mjesec, dva bacio kamenicu, pozivao na paljenje, krsio bilo kakav zakon?
Posljednja 3 i po mjeseca. Dok su oni koje brani opljačkali i nanijeli štete za kamenolom kamenica. O tome šute, svi budžetski plaćenici kojima je zadatak da ljude koji se bune, jer nemaju ne hljeba, nego nemaju mogućnosti da zarade komad hljeba, predstave kao bijesne pse, hijene željne nečijeg privatnog vlasništva koji bi kao nekom privatno nešto otimali. I naravno, ublehe o izborima, a već su sad počeli da blate preko istih takvih svaku opciju b, zvala se ona Komšić ili bilo kako.. oblatiti da opet nastave sve po starom sa svojim odanim pudlicama na forumu i svojim vjernim pit bulovima na ulici.
Ne znam kako da to prostije kazem, pa ću probati ovako:
hoces smjenu vlasti - imas izbore (eno bili su u Banovićima, ovi sto traze smjenu federalne vlade danas imaju manje pristalica nego načelnik Banovica, a ljudi traze ni manje ni vise nego smjenu federalne vlade).
hoces kamen - dobijes pendrek.
Mister Yes

#15903 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Mister Yes »

Genije wrote:Image

:nargila:
Samo nemoj, nemoj po glavi druže plavi :oops:
Janjicar

#15904 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Drinski wrote: Ne znam kako da to prostije kazem, pa ću probati ovako:
hoces smjenu vlasti - imas izbore (eno bili su u Banovićima, ovi sto traze smjenu federalne vlade danas imaju manje pristalica nego načelnik Banovica, a ljudi traze ni manje ni vise nego smjenu federalne vlade).
https://www.facebook.com/aarnautbelli/m ... 270&type=3

Jel se ovako mijenja vlast ?

Dodjes na izbore zaokruzis uredno ubacis u kutiju, kasnije izvade tvoj listic i poniste ga ako si "pogresno" glasao...
Drinski

#15905 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drinski »

Janjicar wrote:

Dodjes na izbore zaokruzis uredno ubacis u kutiju, kasnije izvade tvoj listic i poniste ga ako si "pogresno" glasao...
pa vjerovatno to Beli najbolje zna.
costacurta

#15906 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by costacurta »

Drinski wrote:
ma kakvi, pa ja sam tada bio u Tuzli, da nije bilo onih sa kalasnjikovima, krenuli bi i na sud i na MUP.
:roll:
Jest, evo slika sa sve do jedan policajac sa kalašnjikovom:

Image

Pogledaj samo facu ovog prvog sa desne strane i sve ti je jasno.

Popusti malo svega ti, ustvari nemoj, neka te ja ću izvršiti povlačenje :D .
Innovation

#15907 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Innovation »

Image

Vijecnica :? . A, gdje je to? :mrgreen:

Image

Da li su ovo vodici do Vijecnice? :(
Jasmila ce svjedociti da se nista nije desilo. :run:
Janjicar

#15908 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Drinski wrote:
Janjicar wrote:

pa vjerovatno to Beli najbolje zna.
Ma jock kakvi to, ne vjeruj svojim ocima vjeruj svojim politicara :D
Bitno je da je Bakir, Fahro il Zlatko gore glavni a to sto ja nemam jest nije problem, samo nek je nas covjek gore da za'ebemo Dodika....
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#15909 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

Dakle onanisanje nad nasiljem (nema kamena, samo drot kao tuče nekog), fizičko trčanje u taolet da se nad tim iživi uzbuđenje, ako se već ne piše kao si 2x forumaš godine :-) :-) kao i relativiziranje svog kriminala koje su vlastodršci donijeli i nose i pronose sa primjerom Kenedija i njegovo brata. Kratak opis današnjeg budžetlije i poslušnika. Kakva vlast, takve im i pudlice..
Drinski

#15910 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drinski »

Ajd
costacurta wrote:
Drinski wrote:
ma kakvi, pa ja sam tada bio u Tuzli, da nije bilo onih sa kalasnjikovima, krenuli bi i na sud i na MUP.

Image

da i ja postavim snimak sa AP? ili da ti nama prvo kazes vrijeme fotografije?
Drinski

#15911 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drinski »

Janjicar wrote: Ma jock kakvi to, ne vjeruj svojim ocima vjeruj svojim politicara :D
Bitno je da je Bakir, Fahro il Zlatko gore glavni a to sto ja nemam jest nije problem, samo nek je nas covjek gore da za'ebemo Dodika....
Beli i Fahro, uvijek njima se pokradu glasovi. Samo da ubijede jos OSCE i slč. posmatrace da im se glasovi kradu. ne moraju mene ubjeđivati, neka njih ubijede.
Last edited by Drinski on 09/05/2014 15:31, edited 1 time in total.
Janjicar

#15912 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

I ako se uspije blokirati vecerasnje otvaranje Vijecnice to ce biti definitivno najbolji protesti, kulturno i fino bez kamenica i svega ostalo a onda jedva cekam da vidim sta ce budzetlije onda popljuvat :d
Alfons Kauders

#15913 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Drinski wrote:Ajd
costacurta wrote:
Drinski wrote:

Image

da i ja postavim snimak sa AP? ili da ti nama prvo kazes vrijeme fotografije?
fakat lik konta da su eto mogli usetati u MUP :shock:

uistinu je cudo da niko nije poginuo prosli put
Alfons Kauders

#15914 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Janjicar wrote:I ako se uspije blokirati vecerasnje otvaranje Vijecnice to ce biti definitivno najbolji protesti, kulturno i fino bez kamenica i svega ostalo a onda jedva cekam da vidim sta ce budzetlije onda popljuvat :d
ako jedan jedini kamen padne na vijecnicu, onda ce fakat odrzati svoje obecanje i bice im 'put bez povratka' :D
madner

#15915 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madner »

Da kako je to mudar plan. Blokirati otvaranje Vjecnice na dan pobjede nad fasizmom.

Evo nije mogao jedan genijalac smisliti.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#15916 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

Janjicar wrote:I ako se uspije blokirati vecerasnje otvaranje Vijecnice to ce biti definitivno najbolji protesti, kulturno i fino bez kamenica i svega ostalo a onda jedva cekam da vidim sta ce budzetlije onda popljuvat :d
Mislim da će murija primjeniti silu, jer večeras treba otići slika u svijet i Slučanog prolaznika i Princa i hanume mu kao veselih obnovitelja našeg zajedničkog dobra, a onda će otkopčavati hlače, da rahat uživaju dežurni branitelji vlasti i svog zla koje ona nosi
Janjicar

#15917 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Alfons Kauders wrote:
ako jedan jedini kamen padne na vijecnicu, onda ce fakat odrzati svoje obecanje i bice im 'put bez povratka' :D
djes' ban Alfons :D

Ja sam isto protiv toga barem sto se tice Vjecnice, i mislim da oni ipak to nece uraditi :thumbup:

s druge strane mislim da oni imaju svoje ljude iza ako se zakuha da ce doci jos vise ljudi, jer tako je u TZ bilo prvi dan mirno kada su murijasi napravili glupost, drugi dan se jos vise ljudi pojavilo i to organizovano npr. fukare, kojima svaka cast :D
weredsf

#15918 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

Genije wrote:Image

:nargila:
Samo zestoko
agent_zero

#15919 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by agent_zero »

Tebi, katarini i vama sličnima iz fahrine kuhinje je očigledno mozak već odavno zablokiran.

Sram i stid da vas bude, čuj oni bi blokirali otvaranje vjećnice. Kući svojoj pa blokiraj!
weredsf

#15920 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

madner wrote:Da kako je to mudar plan. Blokirati otvaranje Vjecnice na dan pobjede nad fasizmom.

To je za batina bilo vec u Vogosci ali eto
VjecitiStudent

#15921 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:Da kako je to mudar plan. Blokirati otvaranje Vjecnice na dan pobjede nad fasizmom.

Nije u pitanju ponovno otvaranje Vijećnice - Univerzitetske biblioteke, već Vijećnice - zgrade za šupačku gradsku upravu.
Koji je to četnik Sarajevo opet ukrao biblioteku?
Janjicar

#15922 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

KatarinaKosaca wrote:
Mislim da će murija primjeniti silu, jer večeras treba otići slika u svijet i Slučanog prolaznika i Princa i hanume mu kao veselih obnovitelja našeg zajedničkog dobra, a onda će otkopčavati hlače, da rahat uživaju dežurni branitelji vlasti i svog zla koje ona nosi
Tako nekako, nek smo mi kulturno osvijesteni i nek znamo napraviti dobar dernek pri otvaranju a to sto nemamo sta jest i poslije derneka gladujemo mjesec dana to je nebitno.
weredsf

#15923 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

I ova kucka Zbanic jedva da je par miliona dobila od vlade federacije ciju smjenu trazi, opravdano....mars u picku materinu
Janjicar

#15924 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

weredsf wrote:I ova kucka Zbanic jedva da je par miliona dobila od vlade federacije ciju smjenu trazi, opravdano....mars u picku materinu
Image
weredsf

#15925 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

Janjicar wrote:
weredsf wrote:I ova kucka Zbanic jedva da je par miliona dobila od vlade federacije ciju smjenu trazi, opravdano....mars u picku materinu
Image
Nisam znao da ima Radeljas ima muske djece, zasto tatu postas tu????
Post Reply