SDA-All about

Post Reply
weredsf

#15876 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

baxus wrote:Znači iz NS su Kojović, Čudićka i nadao sam se da će proći Forto, al on je 5. na listi.
3. je Haverić
Jesu sigurno, ne vjerujem da ce moci imati tri??
The Realist

#15877 Re: Odg: SDA-All about

Post by The Realist »

It_is_a_Leclerc wrote:Mladi i perspektivni tim nema šta.
Eto, bas mora biti mlad. Konakovic nije star, pa sumnjam da iko od nas skace od radosti.
Maystor

#15878 Re: SDA-All about

Post by Maystor »

weredsf wrote: Pa nemam te info trenutno..
Nasa Stranka sigurno idu prva tri sa liste, nemaju ni snagu da izguraju nekog drugog..
SDA
Delalic, Konakovic, Masovic, Mesanovic, Comor, Prevljak, Kozadra, Alibegovic...danas sam tako cuo
Jedini čovjek koji je imao pristojne reference sa kantonalne liste SDA, a da nije u kriminalu, je bio Dževad Hodžić. U poređenju sa ostatkom liste, on je gigant. I? Niko ga i ne spominje. 'ta će on pored delalića, konakovića i kompanije :!:
weredsf

#15879 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

Maystor wrote:
weredsf wrote: Pa nemam te info trenutno..
Nasa Stranka sigurno idu prva tri sa liste, nemaju ni snagu da izguraju nekog drugog..
SDA
Delalic, Konakovic, Masovic, Mesanovic, Comor, Prevljak, Kozadra, Alibegovic...danas sam tako cuo
Jedini čovjek koji je imao pristojne reference sa kantonalne liste SDA, a da nije u kriminalu, je bio Dževad Hodžić. U poređenju sa ostatkom liste, on je gigant. I? Niko ga i ne spominje. 'ta će on pored delalića, konakovića i kompanije :!:

Ti si nesto fulao, nije on bio na toj listi uopste
Marko Zarko

#15880 Re: SDA-All about

Post by Marko Zarko »

Ovi rezultati znače:
1. socijalne nemire, jer će biti opet formirana vlast koja ne može pokrenuti ekonomiju
2. novi građanski rat, jer kod nas socijalni nemiri vrlo brzo prerastu u međunacionalni sukob (februarski protesti su srećom prekratko trajali), a u svijetu postoji dovoljno uvezene napetosti u BiH koja bi takav rat mogla pokrenuti
weredsf

#15881 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

Marko Zarko wrote:Ovi rezultati znače:
1. socijalne nemire, jer će biti opet formirana vlast koja ne može pokrenuti ekonomiju
2. novi građanski rat, jer kod nas socijalni nemiri vrlo brzo prerastu u međunacionalni sukob (februarski protesti su srećom prekratko trajali), a u svijetu postoji dovoljno uvezene napetosti u BiH koja bi takav rat mogla pokrenuti

Jos jedan priuceni analiticar...
L u c i f e r

#15882 Re: SDA-All about

Post by L u c i f e r »

Marko Zarko wrote:Ovi rezultati znače:
A obični rat obično eskalira u nuklearni, tako da dalje ide:
3. nuklearni rat
4. apokalipsa.

Al zato će nakon toga biti mirno...
agent_zero

#15883 Re: SDA-All about

Post by agent_zero »

Lokman wrote:
-LIBERO- wrote:SDA da se obracuna sa korupcijom, kriminalom, nepotizmom! ?
Da pokrenu pozitivne procese smanjenja drzavnog aparata, jer para vise nema?

Itd itd.

Nemoguca misija. Samo onda nema ni prilaska EU fondovina, a tesko i ratama MMF-a.

I tu ce im biti kraj, i to buran kraj. Jer ce ih ovi njihovi sa budzeta raskopusati na ulici, cim ne prime prve tri plate za redom...i dvije-tri penzije.
Rezat ce na njih ko gladni kerovi.

A ja i zvanicno nemam vise saosjecanja prema bilo kome. Gladnim, nezaposlenim, poplavljenim, onim na klizistima o sl.
Imate SDA pa nek vas vode i vade iz sranja. Sretno vam.
Komšić i Radončić moraju izolovati SDA, izbjeći svaku kolaiciju sa SDA feudalcima i uvijek imati na umu sudbinu SDP-a i ranije SBiH. Koalicija sa SDA za njihovog koalicionog partnera gora je od zaraze ebolom. Izbezumljena fukara glasala je za SDA bez svijesti o posljedicama, a one će biti jasne već za mjesec dva kada nastupa potpuni finansijski kolaps Federacije. Vidjet ćemo tada kakav im je rejting. Nije tačno da je SDA i politika statusa quo koju oni zastupaju pobjedila na izborima, zbir glasova DF, SBB, NS.. jasno pokazuje da većina naroda traži promjene. Sada je bitna reakcija Zapada, uz čvrst opozicioni blok DF-SBB i dva tri hapšenja SDA se raspada u paramparčad. Test će biti koalicija u Sarajevu gdje ih je najlakše izbaciti iz vlasti.
:thumbup: za oba posta

a i @milonja je, bez obzira što piše onako kako piše (bez pardona i oštro), mnoge stvari potrefio.
Dr. Kuca

#15884 Re: SDA-All about

Post by Dr. Kuca »

SDA osovjila glasova ko sbb i df skupa? :shock:
OldMayor

#15885 Re: SDA-All about

Post by OldMayor »

Najsmjesnija mi je izjava kako SDA zeli da se obracuna sa korupcijom. :lol:

Pa kako ce to uraditi, jedino da ugase stranku.
omega369

#15886 Re: SDA-All about

Post by omega369 »

nista veci haos od onoga u SBB-u a i cisto sumnjam da ce DF ici sa SDA
leo karan

#15887 Re: SDA-All about

Post by leo karan »

Dr. Kuca wrote:SDA osovjila glasova ko sbb i df skupa? :shock:
Sta je tu cudno?
Nijedan SDA glasac nije ostao kuci. Pristalica SDA imas taman toliko koliko dobiju glasova, cak i manje.
Malo mrtvi glasaju, malo bugarski voz...

Imaju tu vojsku od 200k ljudi, plus 20k sto navuku ovim metodama sto sam spomenuo i eto ga.

tih 200k ljudi ce glasat za njih pod bilo kojim okolnostima. Niko i nista ih nece pokolebati.
a taj boroj od 200-250k glasova je dovoljan za dominaciju

Problem je sto ostatak birackog tijela nije samosvjestan i sto nema ko da ga ujedini.
shibonja

#15888 Re: SDA-All about

Post by shibonja »

DF sa SDA nikada :bih:
Dr. Kuca

#15889 Re: SDA-All about

Post by Dr. Kuca »

Kakvi ba mrtvi?
Fudo Bosna

#15890 Re: SDA-All about

Post by Fudo Bosna »

Da rezimiramo:

Za SDA glasali glasači: „ovce“, glasači koji rade u administraciji, čitaj - (državnim jaslama), pa kao bajagi da zadrže radna mjesta, glasači nepismeni i sa sela, mada ovo isključuje predhodno jer ako je nepismen i sa sela valjda ne radi u gradu u općini? Dalje nebuloze: glasovi SBB , i DF i ili sl . skupa, imaju više glasova od SDA, kao da je kao bajagi glas za SBB nešto pozitivno a glasati za SDP i SDA „retrogradno“? To što 2 ili 3 stranke imaju više glasova od SDA, ne znači da su one pobijedile nego da je najviše glasova dobila upravo SDA! Ma nemojte više! Pa ovo su analize za 10 ali u turcu !

Žao mi je što SDP nije dobio više glasova, jer ako je nekome napredak SBB i da se oni bore za taj prosperitet, onda je on za posebnu psihičku ili moralnu, analizu?

Uglavnom , kada se pročitaju analize/postovi SDA protivnika, ozbiljno počinjem sumnjati u objavljene rezultate izbora 2014 i kontam da sam fulio link ili okrenuo pogrešan TV kanal !!! :D
shibonja

#15891 Re: SDA-All about

Post by shibonja »

SDA glasaci kratko i jasno,bez ikakvih ideala,cisto materijalni interes je u pitanju....
leo karan

#15892 Re: SDA-All about

Post by leo karan »

Dr. Kuca wrote:Kakvi ba mrtvi?
Umrli koji se jos uvijek nalaze na birackim spiskovima, zbog nemara administracije
Kao i oni koji su samo prijavljeni u BiH a irgete vani.
Na svakom birackom mjestu bude takvih glasova 20 minimalno.
DJ Babo

#15893 Re: SDA-All about

Post by DJ Babo »

shibonja wrote:SDA glasaci kratko i jasno,bez ikakvih ideala,cisto materijalni interes je u pitanju....
zanimljivo :mrgreen:

ja glasao za SDA (prethodno za SDP), nikad marke nisam dobio preko bilo koje stranke. nisam na drzavnim jaslama niti cu biti, cak svake godine uplatim solidan iznos u drzavne jasle...
madner

#15894 Re: SDA-All about

Post by madner »

DJ Babo wrote:
shibonja wrote:SDA glasaci kratko i jasno,bez ikakvih ideala,cisto materijalni interes je u pitanju....

ja glasao za SDA (prethodno za SDP), nikad marke nisam dobio preko bilo koje stranke. nisam na drzavnim jaslama niti cu biti, cak svake godine uplatim solidan iznos u drzavne jasle...
Mogao si se odmah potpisati imenom i prezimenom ako je ovo istina. :D
Ultravox

#15895 Re: SDA-All about

Post by Ultravox »

DJ Babo wrote:

+1
DJ Babo

#15896 Re: SDA-All about

Post by DJ Babo »

madner wrote:
DJ Babo wrote:

Mogao si se odmah potpisati imenom i prezimenom ako je ovo istina. :D
:mrgreen:

na ovom forumu, kao i u stvarnom zivotu, puno naivaca...

cuj komsic i ideali...

svaka mu cast kao covjeku, ali nikakav kapacitet nema.

radoncic je nacional-socijalista u nastajanju, plus kriminalac. zagrebao je po dnu bosnjackog naroda i podigao onaj talog sa dna (par komsija mi je cijelo ljeto pred predsjednistvom protestvovalo za radoncica, jedan je najveci uhljup i neradnik kojeg znam, drugi nije dobar s glavom...).

lagumdzija za fotelju ministra 'prodao' nekoliko drzavnih agencija dodiku...

u odnosu na njih, sda je danas isuvise logican izbor ;-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#15897 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Gdje pocinje Bosna, tu prestaje logika.

Mafija 20 godina, su nekome dobra ponuda i moguci pokretac drzave.

Jos jednom procitati prvu recenicu posta.
video

#15898 Re: SDA-All about

Post by video »

DJ Babo wrote:
na ovom forumu, kao i u stvarnom zivotu, puno naivaca...

cuj komsic i ideali...

svaka mu cast kao covjeku, ali nikakav kapacitet nema.

radoncic je nacional-socijalista u nastajanju, plus kriminalac. zagrebao je po dnu bosnjackog naroda i podigao onaj talog sa dna (par komsija mi je cijelo ljeto pred predsjednistvom protestvovalo za radoncica, jedan je najveci uhljup i neradnik kojeg znam, drugi nije dobar s glavom...).

lagumdzija za fotelju ministra 'prodao' nekoliko drzavnih agencija dodiku...

u odnosu na njih, sda je danas isuvise logican izbor ;-)
:thumbup:
ultima_palabra

#15899 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Pa hajd recimo da takvi postoje... šta oni očekuju da će SDA napraviti? Mislim, imali su frtalj vijeka da vide kako će stvari ići... kompromisi na štetu države, nemiješanje u HDZ-ov dio Federacije, rođačka ekonomija i stotinjak bogatih familija, bujanje javnog sektora i zapošljavanje preko štele, zatupljivanje ljudi preko stranačke kontrole univerziteta i škola, zdravstvo i penzioni sistem opterećeni do ruba propasti, porezne prevare a la Čaušević, kontrola tužilaštva i sudstva... mogao bih do prekosutra :)
Gojeni H

#15900 Re: SDA-All about

Post by Gojeni H »

ultima_palabra wrote:Pa hajd recimo da takvi postoje... šta oni očekuju da će SDA napraviti?
Ameri ove zovu "swing voters". Mi ih komotno mozemo zvati "osvetnicki glasaci".
Svojim glasom su se svetili SDP-u. Na zalost mnogih (nas), SVI ostali su mislili haman da ce narod pridobiti jeftinim pricama tipa "da ti ja reknem, ja znam".

Mozda je ovaj narod u cjelini provincijski ali nije bas da je glup.

S druge strane, forum je dokaz da mnogi jos uvijek misle da je SDA skup polupismene bagre.
Mozda oni izgledaju kao gomila balege, ali oni tacno znaju sta hoce a neko im je sapnuo i kako (davniJeh dana).

Baketovog analiticara ce i Bijela kuca traziti za transfer. ;-)
Post Reply