AdrianMole wrote:Pošto sve više korisnika HS-a dobija ovu novu Telemachovu programsku shemu u kojoj je oko 50% novih kanala vrijeme je za laganu analizu što smo dobili i izgubili.Uporedit ću aktualnu programsku shemu(Telemachov prošireni paket za Velnet područje) sa Hs-ovom programskom shemom za novembar.
Domaći kanali(Ex-yu):Izgubili smo BN TV,Atlas,Pink Srbija i Pink 2 i 3.Umjesto njih tu su došli Prva,Prva plus,B92,RTS 2,ATV,Hrt4,Rtl living.Zamjenjeno je i par lokalnih kanala,ali realno to i nema neku publiku.Najveći promašaj je svakako izbacivanje Al Jazzere Balkan HD umjesto koje imamo N1 HD. Mislim kako je ovdje objektivno prednost na strani nove sheme iako zabrinjava izbacivanje nekih kanala iz BiH kao metoda.
Dječiji kanali:Izbačen je samo Disney junior,a ubačeni su Ultra,Mini Ultra,Ok Bambino,OK kids,Boomerang,Nick junior,Disney,Ginx.Ovdje je ubjedljiva prednost na strani nove sheme i vjerojatno najveći dobitak za mlada roditelje koji tv imaju poput babbysittera
Filmski kanali:Izbačeni su svi pinkovi filmski kanali i Eurochannel.Novi su dva Cinestrova kanala,Klasik,AMC,CBS Drama,Axn Spin.Mislim kako je ovdje situacija prilično izjednačena ,jer bez obzira na kvalitetu slike količina filmova na pinkovim kanalima posebno nakon profilacije kanala nije nimalo bila zanemariva.Ovdje su najveće mogućnosti za poboljšanje programske sheme-Kino tv,M1 Film,M1 Gold,Cinestar Premiere...
Dokumentarni kanali:Ispao je Outdoor Ch,Pinkpedia,a Food Network je otišao u HD paket.Iako ovo posljednje moja draga smatra velikom prirodnom katastrofom dobili smo prilično dobre zamjene,osobito BBC Earth.Tu su još Viasat Nature,24 Kitchen HD,Viasat History/Nature HD,Discovery ID,Medical Ch,CBS Reality,Fine Living.Mislim kako stvari ipak pretežu na novu shemu.
Sportski kanali:Arenasport izbačena,a Sportklubovi unutra.Bilo bi najbolje da su oboje zadržali ,ali to iz viših ciljeva očito ne ide tako.Iako Arene imaju sada neku sentimentalna vrijednost zbog nekih bh.igrača Sportklubovi u cjelini imaju bolji program.Ipak,u ovom segmentu ostaje mala gorčina u ustima.
Ostali kanali:Izbačen je Pink and Roll. Kanali Travel,History i što je najveća šteta Eurosport 1 i 2 u HD kvaliteti otišli su u dodatni paket.No,sada je moguće uzeti i kompletan HBO i Cinemax paket uključujući i uslugu HBO Go što vjerojatno određenom broju korisnika može biti atraktivno.
Net:Za sada je vrlo nestabilan signal i dosta varira brzina neta,ali to će se vjerojatno sa prestankom radova lagano stabilizirati.S druge strane vjerojatno u martu očekujemo neko tradicionalno povećanje brzine neta.
Dodatne usluge:HS praktično nije imao bilo kakve dodatne usluge .Telemach ima D3 Go,UNifon,elektronski račun,a u toku prve polovine godine očekuje se implementacija usluga 72 sata unatrag i VOD.Cijene jesu nešto više posebno ako ne uzimate Trio ili Duo pakete,no mogućnost izbora je dosta veća.
Sve u svemu,mislim kako smo ovim promjenama svi na dobitku.Jasno kako može bolje (par filmskih kanala bi bilo i više nego dobro),no poslije stabilizacije stanja mislim kako možemo očekivati još nekih iznenađenja!