FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- veljaca
#15876 Re: FC Barcelona
Statisticki podaci govore da je Messi ispred Ronalda .... i ove godine, i nadam se da ce se to i potvrditi na dodjeli nagrade za najboljeg igraca u 2012. godini ....
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15877 Re: FC Barcelona
Sta mislis, da li bi Messi dao svojih 86 golova za titulu LP i Primere prosle sezone? Ili bar jednog od ta 2 trofeja?veljaca wrote:Statisticki podaci govore da je Messi ispred Ronalda .... i ove godine, i nadam se da ce se to i potvrditi na dodjeli nagrade za najboljeg igraca u 2012. godini ....
-
sumirprimus
#15878 Re: FC Barcelona
SAD VEĆ IDETE U sferu šbb kbb,mislim da 99% nogometno/fudbalskog puka,zna da nagrada ide mesiju,hell čak i mnogi bivši realovci isto tvrde...
- Logovan
#15879 Re: FC Barcelona
Kako jaka slika.

-
5 0 5
#15880 Re: FC Barcelona
stoji to sto kazes. ali sta za ovu sezonu. ronaldo je na -10 golova -11 bodova. 2 gola u zadnjih 5 utakmica, dok messi toliko pogadja po utakmici.ultima_palabra wrote: U 7-8 dana kad se lomila prošla sezona, Ronaldo je zabio gol kojim je odlučio prvenstvo i još dva komada u polufinalu LP. Messi u sve tri utakmice nije uradio ništa, osim promašenog penala protiv Chelseaja.
Generalno mislim da je Messi bolji i konstantniji igrač, ali 2012. je Ronaldo uradio važnije stvari od njega... koliko je neko zabio protiv Granade ili Bate Borisova je irelevantno u diskusiji za igrača godine.
da ne spominjem ego s evropskog prvenstva, koji je portugal mozda kostao i mjesta u finalu. mah. za mene, ako nije messi onda sigurno nije ni ronaldo. znaci, ostaje iniesta. messi ili iniesta. tu je dilema. neki dan sam negdje procitao, ako ronaldo osvoji nagradu, to ce (do)biti iz sazaljenja.
- Jack Be Nimble
#15881 Re: FC Barcelona
Ovo je godina kada trebaju dati dvojici igraca Iniesta + Xavi.
Mozda Ikeru jer je osvojio ligu i EURO, a i covjek je svojim bivsim zalaganjem zaradio. Takodjer u zadnje 2 godine za vrijeme el klasika jedina svijetla tacka na terenu sa jos par igraca iz Barse.
Ipak, Torez! Decko stavio LP u dzep a na EURU pokupio zlatnu kopacku sa najvise golova!
Mozda Ikeru jer je osvojio ligu i EURO, a i covjek je svojim bivsim zalaganjem zaradio. Takodjer u zadnje 2 godine za vrijeme el klasika jedina svijetla tacka na terenu sa jos par igraca iz Barse.
Ipak, Torez! Decko stavio LP u dzep a na EURU pokupio zlatnu kopacku sa najvise golova!
-
sumirprimus
#15882 Re: FC Barcelona
mediji su čudo...
ovu kalendarsku godinu,već svi ko papagaji ponavljaju,
pele pele ele le eeee ishlapi
muler mesi muler mesi,muler mesi,uler mesi,ler mesi,er mesi,messi messi mesii

ovu kalendarsku godinu,već svi ko papagaji ponavljaju,
pele pele ele le eeee ishlapi
muler mesi muler mesi,muler mesi,uler mesi,ler mesi,er mesi,messi messi mesii
- ultima_palabra
#15884 Re: FC Barcelona
Iniesta je bio uz Pirla najbolji na Euru, ali u klubu je imao boljih sezona. Za Ronalda ne znam kakav je bio ego u pitanju, gurao je ekipu do polufinala gdje su jačeg protivnika dovukli do penala i nisu bili slabiji tim.505sCrtom wrote:stoji to sto kazes. ali sta za ovu sezonu. ronaldo je na -10 golova -11 bodova. 2 gola u zadnjih 5 utakmica, dok messi toliko pogadja po utakmici.ultima_palabra wrote: U 7-8 dana kad se lomila prošla sezona, Ronaldo je zabio gol kojim je odlučio prvenstvo i još dva komada u polufinalu LP. Messi u sve tri utakmice nije uradio ništa, osim promašenog penala protiv Chelseaja.
Generalno mislim da je Messi bolji i konstantniji igrač, ali 2012. je Ronaldo uradio važnije stvari od njega... koliko je neko zabio protiv Granade ili Bate Borisova je irelevantno u diskusiji za igrača godine.
da ne spominjem ego s evropskog prvenstva, koji je portugal mozda kostao i mjesta u finalu. mah. za mene, ako nije messi onda sigurno nije ni ronaldo. znaci, ostaje iniesta. messi ili iniesta. tu je dilema. neki dan sam negdje procitao, ako ronaldo osvoji nagradu, to ce (do)biti iz sazaljenja.
Generalno mislim da bi se te nagrade trebale odlučivati prema igrama u aprilu i maju, eventualno junu ako se igra veliko takmičenje. Početak nove sezone je samo zagrijavanje za najvažnije stvari.
Messi će vjerovatno osvojiti, ali po meni to neće biti zasluženo kao ni 2010. kad su trebali osvojiti Xavi ili Sneijder.
- kisni indijanac
#15885 Re: FC Barcelona
ovdje je nekada veselije nego na temi vic dana, messi nema tu sreću da igra za reprezentaciju i evropsko i svjetsko prvenstvo, ponekad razmišljam šta bi bilo da je zaigrao za reprezentaciju španije, već bi im'o sve preduslove za najboljeg svih vremena, ali dobro to je za rubrike ŠBKBB...nesreća je što je im'o i trenerskog diletanta maradonu u reprezentaciji koji ga je postavljao na neprirodno mjesto glavnog plejmejkera na kojem se trošio bez'eze, maradona je na tom sp nepozivanjem cambiassa i zanettija napravio medvjeđu uslugu upravo messiju...ne bih trošio ovoliko riječi o njemu da nije ovih delegata što bi da ospore, omalovažavaju, relativiziraju i tome sl.Jack Be Nimble wrote:
inače moj favorit za zlatnu loptu je svakako don andres iniesta, taj genijalac i skromni čovjek
- veljaca
#15886 Re: FC Barcelona
Ne znam sta bi Messi odgovorio na ovo tvoje pitanje .....Tomahawk11 wrote:Sta mislis, da li bi Messi dao svojih 86 golova za titulu LP i Primere prosle sezone? Ili bar jednog od ta 2 trofeja?veljaca wrote:Statisticki podaci govore da je Messi ispred Ronalda .... i ove godine, i nadam se da ce se to i potvrditi na dodjeli nagrade za najboljeg igraca u 2012. godini ....
Ja mislim da ne bi dao, jer je ovim oborio jos jedan rekord i sa time usao u istoriju, a titulu LP i Premiere ionako ima .... Bar bih ja tako razmisljao .... A kako razmislja, najbolji igrac na svijetu - zaista ne znam ....
-
popokatepetl_com
#15887 Re: FC Barcelona
Bice historijska nepravda ako ronaldo ne osvoji zlatnu loptu, pored svega nabrojanog kako moze messi dobiti jos jednu loptu haj sto su mu onu jednu navukli ali da dobije i cetvrtu i ispade on cetri puta bolji od Ronalda? koji ima samo jednu a evo vec 5 sezona konstantno igra vrhunski. Poredeci njih dvojicu trebale bi nijanse da odlucuju ko je bolji a ne to da Messi ima 4 lopte a ovaj jednu, nerealno skroz.
-
sumirprimus
#15888 Re: FC Barcelona
sad uzme LP i njegova je iduce godine garant,ako opet ne izgubi od messijapopokatepetl_com wrote:Bice historijska nepravda ako ronaldo ne osvoji zlatnu loptu, pored svega nabrojanog kako moze messi dobiti jos jednu loptu haj sto su mu onu jednu navukli ali da dobije i cetvrtu i ispade on cetri puta bolji od Ronalda? koji ima samo jednu a evo vec 5 sezona konstantno igra vrhunski. Poredeci njih dvojicu trebale bi nijanse da odlucuju ko je bolji a ne to da Messi ima 4 lopte a ovaj jednu, nerealno skroz.
-
miki.ba
#15889 Re: FC Barcelona
Puno je bolji Messi od Ronalda, ne gledam titule, samo igru, kretanje na terenu, Messi ne znam kad je fulio jedan na jedan sa golmanom, dok Ronaldo zna i prazan gol fuliti. Inace Barca bez Messija bi bila mnogo slabija, dok bi Real odsustvo Ronalda bez problema prevazišao.popokatepetl_com wrote:Bice historijska nepravda ako ronaldo ne osvoji zlatnu loptu, pored svega nabrojanog kako moze messi dobiti jos jednu loptu haj sto su mu onu jednu navukli ali da dobije i cetvrtu i ispade on cetri puta bolji od Ronalda? koji ima samo jednu a evo vec 5 sezona konstantno igra vrhunski. Poredeci njih dvojicu trebale bi nijanse da odlucuju ko je bolji a ne to da Messi ima 4 lopte a ovaj jednu, nerealno skroz.
- kisni indijanac
#15890 Re: FC Barcelona
pa jest' nerealno, ronaldo ne bi treb'o imat' nijednu....popokatepetl_com wrote:Bice historijska nepravda ako ronaldo ne osvoji zlatnu loptu, pored svega nabrojanog kako moze messi dobiti jos jednu loptu haj sto su mu onu jednu navukli ali da dobije i cetvrtu i ispade on cetri puta bolji od Ronalda? koji ima samo jednu a evo vec 5 sezona konstantno igra vrhunski. Poredeci njih dvojicu trebale bi nijanse da odlucuju ko je bolji a ne to da Messi ima 4 lopte a ovaj jednu, nerealno skroz.
-
Nota
#15891 Re: FC Barcelona
@Miki ja upravo mislim suprotno.Real bi teze pretrpio gubitak Ronalda nego Barca Messia.svakako osjetila bi se razlika bez Messia da se ne razumijemo pogresno.
Al mislim da sa ovim zadnjim rekordom oborenim nema teoretske sanse da iko osim Messia dobije nagradu.
Al mislim da sa ovim zadnjim rekordom oborenim nema teoretske sanse da iko osim Messia dobije nagradu.
- Distortion
#15892 Re: FC Barcelona
Analizirajte igru Messija i Ronalda
1. Aktivno učešće u igri, kontakt s loptom, kreiranje napada, kretanje po terenu
2. Asistencije
3. Golovi (iz igre + penali)
Mislim da se prvenstveno gledaju golovi i asistencije a po tom Ronaldo nije ni blizu Messija. Isto tako Messi mnogo više radi za tim, ima ga po cijelom terenu, mnogo se krece, mnogo radi za tim za razliku od Ronalda koji ceka loptu i dobije je na krilo serviranu i dosta golova zabija i kontri. Njih dvojica se po učinku na terenu radeći za ekipu ne mogu porediti jer Messi mnogo viš eučestvuje u igri kao kreator i na kraju kao realizator.
Čovjek koji je zabio toliko golova, oborio silne rekorde,rušeći Pelea i Gerda zaslužuje da uzme još jednu zlatnu loptu!
1. Aktivno učešće u igri, kontakt s loptom, kreiranje napada, kretanje po terenu
2. Asistencije
Mislim da se prvenstveno gledaju golovi i asistencije a po tom Ronaldo nije ni blizu Messija. Isto tako Messi mnogo više radi za tim, ima ga po cijelom terenu, mnogo se krece, mnogo radi za tim za razliku od Ronalda koji ceka loptu i dobije je na krilo serviranu i dosta golova zabija i kontri. Njih dvojica se po učinku na terenu radeći za ekipu ne mogu porediti jer Messi mnogo viš eučestvuje u igri kao kreator i na kraju kao realizator.
Čovjek koji je zabio toliko golova, oborio silne rekorde,rušeći Pelea i Gerda zaslužuje da uzme još jednu zlatnu loptu!
- Kemal Malovčić
#15893 Re: FC Barcelona
C. može dobiti nagradu za najboljeg modela među fudbalerima.
Ali i to samo zato što je Francesco Coco u mirovini.
Ali pošto sam ja empatičan čovjek, ja sam za to da se nagrada za najboljeg fudbalera svijeta udijeli C-u, jer znam da će on biti tužan i da će plakati ako je ne dobije.
Ali i to samo zato što je Francesco Coco u mirovini.
Ali pošto sam ja empatičan čovjek, ja sam za to da se nagrada za najboljeg fudbalera svijeta udijeli C-u, jer znam da će on biti tužan i da će plakati ako je ne dobije.
-
popokatepetl_com
#15894 Re: FC Barcelona
Sta ba Messi nije fulio, svaki igrac je fulio jedan na jedan, Messi nerjetko fula i penale a kamoli iz igre jedan na jedan. Nekome je Ronaldo bolji, nekome Messi, al puno bolji nije nijedan od drugog a kamoli da je jedan toliko bolji od drugog da jedan ima 4 lopte a drugi 1.miki.ba wrote:Puno je bolji Messi od Ronalda, ne gledam titule, samo igru, kretanje na terenu, Messi ne znam kad je fulio jedan na jedan sa golmanom, dok Ronaldo zna i prazan gol fuliti. Inace Barca bez Messija bi bila mnogo slabija, dok bi Real odsustvo Ronalda bez problema prevazišao.popokatepetl_com wrote:Bice historijska nepravda ako ronaldo ne osvoji zlatnu loptu, pored svega nabrojanog kako moze messi dobiti jos jednu loptu haj sto su mu onu jednu navukli ali da dobije i cetvrtu i ispade on cetri puta bolji od Ronalda? koji ima samo jednu a evo vec 5 sezona konstantno igra vrhunski. Poredeci njih dvojicu trebale bi nijanse da odlucuju ko je bolji a ne to da Messi ima 4 lopte a ovaj jednu, nerealno skroz.
-
salle_eh1986
#15895 Re: FC Barcelona
jao razmišljanja, čuj neko ima 4 lopte a neko 1 i sad je kao ovaj 4 puta bolji, jao jao
-
5 0 5
#15896 Re: FC Barcelona
barcelona, jedini ne porazeni tim u ligama petice.
25 utakmica ove sezone: 21-2-2 golovi: 71-27
-
omar little
#15897 Re: FC Barcelona
o kakvim vi kriterijima pricate? cuj, gleda se ovo, gleda se ono...ne gleda se nista, to je totalno subjektivna nagrada. ne dobijaju glasaci nikakav matrix da udaraju tikove po kategorijama pa da se to onda sve zbraja i kalkulira. dobijes izbor messi, iniesta, ronaldo - zaokruzi ko ti je najbolji i kraj price. da li vi mislite da je (ne)zasluzeno, navuceno, namjesteno ili sta vec, mozete macku o rep okaciti.
ako novinari, treneri i kapiteni kazu da je iniesta onda je iniesta. ili ronaldo ili messi.
ako novinari, treneri i kapiteni kazu da je iniesta onda je iniesta. ili ronaldo ili messi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15898 Re: FC Barcelona
505sCrtom wrote:barcelona, jedini ne porazeni tim u ligama petice.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15899 Re: FC Barcelona
Odvadi malo, prijatelju.Distortion wrote:Analizirajte igru Messija i Ronalda
2. Asistencije
- ultima_palabra
#15900 Re: FC Barcelona
Pa neporaženi u ligi, poraženi dva puta u LP i Superkupu.Tomahawk11 wrote:505sCrtom wrote:barcelona, jedini ne porazeni tim u ligama petice.
25 utakmica ove sezone: 21-2-2 golovi: 71-27Po ovome ispadose 2 puta porazeni? Ili je neka druga statistika u pitanju?