that's the spiritDrinski wrote:
ma da ja tebi nesto kazem, drugi dan demonstracija u Tuzli, uprava policije se trebala nakačiti na mobitele organizatora, poskidati IP adrese sa drustvenih mreza, pa i njih pohapsiti (u saradnji sa OSA-om), pogasiti sve bazne stanice telekoma oko zgrade vlade, ubaciti 100 policajaca u civilu među izgrednike, autobuse iz drugih gradova (napr. Zenice) zaustaviti u tom gradu a direktora pozvati na informativni razgovor, te u noći organizovati masovna hapsenja (sa automatima se upada u kuće,rade pretresi, hapsi uz zvuke policijskih svirena), a onim prasinarima reci da osobe lisene slobode vode uz zahvat "poluge" i trbuha prema zemlji, pa da vidis da li bi iko sutra smio izaci na proteste.
PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
mefistofilis
#15876 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#15877 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Bolest obrane stranke, kriminala, korupcije i nepotizma. Bolestan post, potpuno. Zagovara autokraciju, diktaturu, smrt i mučenja, bolesno. Znam da režimljije gaje i zaljevaju bolesnike, ali ovoliko nisam pretpostavila..Drinski wrote:ma da ja tebi nesto kazem, drugi dan demonstracija u Tuzli, uprava policije se trebala nakačiti na mobitele organizatora, poskidati IP adrese sa drustvenih mreza, pa i njih pohapsiti (u saradnji sa OSA-om), pogasiti sve bazne stanice telekoma oko zgrade vlade, ubaciti 100 policajaca u civilu među izgrednike, autobuse iz drugih gradova (napr. Zenice) zaustaviti u tom gradu a direktora pozvati na informativni razgovor, te u noći organizovati masovna hapsenja (sa automatima se upada u kuće,rade pretresi, hapsi uz zvuke policijskih svirena), a onim prasinarima reci da osobe lisene slobode vode uz zahvat "poluge" i trbuha prema zemlji, pa da vidis da li bi iko sutra smio izaci na proteste.
- Alfons Kauders
#15878 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ma kontam kod mirele... mi smo tako znali vazda za dzumu na pivu tamo, prije vise od 10 godina, dok jos nije bilo trgacostacurta wrote:Pol_Pot wrote:
Nije meni niko ništa rekao, al pošto javno pišeš ovakve gluposti a može pročitat kakvo dijete pa te ozbiljno shvatit, kontam da te javno zamolim da prestaneš, u ime budućih naraštaja. A meni tvoj post djeluje baš kao to, da i ti nešto kažeš, a ništa pametno naravno. Onako plenumski.
Ili barem promijeni nick, Costacurta je bio velika igračina, ovakve gluposti nikad ne bi pisao
![]()
Alfons mi je u jednu ruku i jako drag forumaš, tačno znam da bismo mogli i kaHfVu popiti i imali bi mnogo toga za reći jedan drugom, ali s tobom kralju moj bi razgovor tekao ovako:
"khmmm...khmmmm.... jah.......šta ćeš......srrrrk.....jah.....moj onaj ti.......šta sam ti ono htio reći....... srk.......khmmm...... momčino, de da platim"
haj' zdra'o.
Fino ti napisah da sam na džumi.samo se pitam jel sad vozi preko karaule da stigne na dernek iliti gidu kod vijecnice
ili konta spalit sta u tuzli?
Ne pratim dešavanja oko ovih današnjih "protesta" u Sarajevu, smatram da je sve džaba do pred izbore.
Ovo su neki egzibicionisti ali neka ih čisto radi kao podsjetnik političarima
I jah,
pito si me za Mirelu jel ide na džumu, đe si vidio žemsko da ide na džumu?
-
Drinski
#15879 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
OK.KatarinaKosaca wrote:Bolest obrane stranke, kriminala, korupcije i nepotizma. Bolestan post, potpuno. Zagovara autokraciju, diktaturu, smrt i mučenja, bolesno. Znam da režimljije gaje i zaljevaju bolesnike, ali ovoliko nisam pretpostavila..Drinski wrote:ma da ja tebi nesto kazem, drugi dan demonstracija u Tuzli, uprava policije se trebala nakačiti na mobitele organizatora, poskidati IP adrese sa drustvenih mreza, pa i njih pohapsiti (u saradnji sa OSA-om), pogasiti sve bazne stanice telekoma oko zgrade vlade, ubaciti 100 policajaca u civilu među izgrednike, autobuse iz drugih gradova (napr. Zenice) zaustaviti u tom gradu a direktora pozvati na informativni razgovor, te u noći organizovati masovna hapsenja (sa automatima se upada u kuće,rade pretresi, hapsi uz zvuke policijskih svirena), a onim prasinarima reci da osobe lisene slobode vode uz zahvat "poluge" i trbuha prema zemlji, pa da vidis da li bi iko sutra smio izaci na proteste.
Pa neka tako urade u Americi ili Njemačkoj, ima i tamo masa nezadovoljnika. Tamo je demokratija, tamo se sve moze...ali ne smijes policajca poprijeko pogledati.
Ovo su gore zapadni standardi.
- Alfons Kauders
#15880 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
sve je to i uradjeno, pokupili su sve listinge, sve podatke, bilo je preko stotinu policajaca u civilu u rulji... identifikovali su prvi dan skoro sve izgrednike, osim grupice od 30tak ljudi koja je dosla sa straneDrinski wrote:ma da ja tebi nesto kazem, drugi dan demonstracija u Tuzli, uprava policije se trebala nakačiti na mobitele organizatora, poskidati IP adrese sa drustvenih mreza, pa i njih pohapsiti (u saradnji sa OSA-om), pogasiti sve bazne stanice telekoma oko zgrade vlade, ubaciti 100 policajaca u civilu među izgrednike, autobuse iz drugih gradova (napr. Zenice) zaustaviti u tom gradu a direktora pozvati na informativni razgovor, te u noći organizovati masovna hapsenja (sa automatima se upada u kuće,rade pretresi, hapsi uz zvuke policijskih svirena), a onim prasinarima reci da osobe lisene slobode vode uz zahvat "poluge" i trbuha prema zemlji, pa da vidis da li bi iko sutra smio izaci na proteste.Alfons Kauders wrote:nista, ako ugledamo dim iznad carsije... hodze ce sutra imati pune ruke poslaMister Yes wrote:
Pa ja i govorim o narodu. Sav onaj bijes od prije 20 godina će ljudi iskaliti na ovih 250 budala. Vijećnica je na samoj obali. Samo je cesta dijeli od miljacke. Dođe li 250 ljudi na tako mali prostor belaja mora da bude.
a morebit da ce u tom slucaju i sarajevski vatrogasci dobiti jedinstvenu priliku da treniraju gasenje pozara na zgradama visim od 30 spratova
fakat ne kontam zasto im je toliko stalo do toga da padne mrtva glava... jebi ga, nakon 20 godina nase politike i dalje ima ljudi koji su spremni ginuti za stranku
mali problem je nastao kada se ispostavilo da medju par stotina onih koji su ucestvovali u paljevini i razbijanju ima djece guzonja iz zanimljivih institucija i stranaka... svih, ali bas svih... gladna djeca doktora, gladna djeca ispektora, gladna djeca advokata, gladna djeca politicara itd...
posto ta sitnica nikako ne godi ni plenumasima ni ovim na vlasti, a vala ni opoziciji, ni muriji, ni sudstvu - jebaji ga, sve se fino zaboravilo i cao...
-
Akibh
#15881 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Opet poredjenje BiH sa Njemackom i SAD, pa dokle ljudi?Drinski wrote:
OK.
Pa neka tako urade u Americi ili Njemačkoj, ima i tamo masa nezadovoljnika. Tamo je demokratija, tamo se sve moze...ali ne smijes policajca poprijeko pogledati.
- KatarinaKosaca
#15882 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Po zapadnim standarima policijac zna od koga i čega prima plaću, šalteruša se ne dreči na građanine, a ljudi se zapošljevaju prema sposobnosti, a ne strančkoj i familijarnoj pripadnosti. Po zapadnim standardima bi iz moralnih razloga sva naša vlast davno dala ostavku. Monje šuplje i zapsanih standarda, napravili ste privatnu prćiju od države pa bi sad i ubijali ko se udusi pobuniti i to ukazatiDrinski wrote:OK.
Vidi se i po vama koji pišete u obranu, svi nepismeni, svi agitirani od vladajućih destruktivnih kleptomana.
- agent_zero
#15883 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nadam se da će policija svim sredstvima spriječiti ove ublehaše i plaćenike da upropaste ovaj dan! Sram i stid da ih bude.
I mi, građani Sarajeva, rođene Sarajlije, bi se trebali organizovati i spriječiti da više iko ikad dođe u Sarajevo da nam pravi probleme u našem gradu. Stoka jedna!
I mi, građani Sarajeva, rođene Sarajlije, bi se trebali organizovati i spriječiti da više iko ikad dođe u Sarajevo da nam pravi probleme u našem gradu. Stoka jedna!
- KatarinaKosaca
#15884 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Sve da se sačuva nezaslčuženo bužetsko ljuljkanje preko naše grbače. Sve su spremniAkibh wrote:Opet poredjenje BiH sa Njemackom i SAD, pa dokle ljudi?Drinski wrote:
OK.
- Alfons Kauders
#15885 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
dobro jeGenije wrote:Na putu prema Vijećnici demonstranti se sukobili sa policijom![]()
mislim da je policija spasila dosta zivota
a svima koji prizivaju paljevinu i mrtve glave savjetujem da pocnu od sebe... ja cu im donirati benzin i upaljac
-
Drinski
#15886 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ma da, kako da ne, eno Kenedi imenovaio svog brata za tuzioca, sto to policajci nisu odmah otkazali poslusnost,KatarinaKosaca wrote:Drinski wrote:OK.
Po zapadnim standarima policijac zna od koga i čega prima plaću, šalteruša se ne dreči na građanine, a ljudi se zapošljevaju prema sposobnosti, a ne strančkoj i familijarnoj pripadnosti. Po zapadnim standardima bi iz moralnih razloga sva naša vlast davno dala ostavku. Monje šuplje i zapsanih standarda, napravili ste privatnu prćiju od države pa bi sad i ubijali ko se udusi pobuniti i to ukazati
Vidi se i po vama koji pišete u obranu, svi nepismeni, svi agitirani od vladajućih destruktivnih kleptomana.
Ili evo, neka sada otkazu poslusnost oni vojnici sto pobise onoliki svijet.
- Alfons Kauders
#15887 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ja nisam rodjeni sarajlija, ali nije problemagent_zero wrote:Nadam se da će policija svim sredstvima spriječiti ove ublehaše i plaćenike da upropaste ovaj dan! Sram i stid da ih bude.
ocito mi je stalo vise do ovog grada od mnogih 'rodjenih' koji bi ga palili
-
costacurta
#15888 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Al najjače je ovo "sa automatima"!Drinski wrote:
ma da ja tebi nesto kazem, drugi dan demonstracija u Tuzli, uprava policije se trebala nakačiti na mobitele organizatora, poskidati IP adrese sa drustvenih mreza, pa i njih pohapsiti (u saradnji sa OSA-om), pogasiti sve bazne stanice telekoma oko zgrade vlade, ubaciti 100 policajaca u civilu među izgrednike, autobuse iz drugih gradova (napr. Zenice) zaustaviti u tom gradu a direktora pozvati na informativni razgovor, te u noći organizovati masovna hapsenja (sa automatima se upada u kuće,rade pretresi, hapsi uz zvuke policijskih svirena), a onim prasinarima reci da osobe lisene slobode vode uz zahvat "poluge" i trbuha prema zemlji, pa da vidis da li bi iko sutra smio izaci na proteste.
Ima jedan film (neznamkakosezove) kad je porodica pobjegla od rata/atomske bombe u podrum, zabarikadirali se i nisu izašli 'vako nekih 20-30 godina iz skloništa kontajući da rat/opasnost još traje.
Ili onaj Japanac (živa istina) što je bježao i krio se po Hokaidu, Kjušuu, Honšuu od 45. do 73. kontajući rat još traje, Amerikanci napadaju i to. Na kraju su ga jedva njegovi ubijedili da je rat završen prije nekoliko desetljeća. Hajd dobio je čini mi se orden Samuraja. Eh ti bi mogao dobiti orden Samuraja sam valja nekog naći dobro sposobnog ko će te ubijediti da to što ti prizivaš je zadnji puta Čaušesku koristio........doduše, možda bi i naši ali nemaju više "automata", sve im MZ uvalila one nake krševe "dugih cijevi" a sve Him kratke cijevi
-
Drinski
#15889 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ma znam za tu pricu. To je javna tajna.Alfons Kauders wrote: sve je to i uradjeno, pokupili su sve listinge, sve podatke, bilo je preko stotinu policajaca u civilu u rulji... identifikovali su prvi dan skoro sve izgrednike, osim grupice od 30tak ljudi koja je dosla sa strane
mali problem je nastao kada se ispostavilo da medju par stotina onih koji su ucestvovali u paljevini i razbijanju ima djece guzonja iz zanimljivih institucija i stranaka... svih, ali bas svih... gladna djeca doktora, gladna djeca ispektora, gladna djeca advokata, gladna djeca politicara itd...
posto ta sitnica nikako ne godi ni plenumasima ni ovim na vlasti, a vala ni opoziciji, ni muriji, ni sudstvu - jebaji ga, sve se fino zaboravilo i cao...
Mene zanima kako "pokriti" imovinsko - pravni zahtjev , jer pravobranilac mora taj zahtjev staviti, zgrada je spaljena.
- Alfons Kauders
#15890 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
pa dobrocostacurta wrote:Al najjače je ovo "sa automatima"!Drinski wrote:
ma da ja tebi nesto kazem, drugi dan demonstracija u Tuzli, uprava policije se trebala nakačiti na mobitele organizatora, poskidati IP adrese sa drustvenih mreza, pa i njih pohapsiti (u saradnji sa OSA-om), pogasiti sve bazne stanice telekoma oko zgrade vlade, ubaciti 100 policajaca u civilu među izgrednike, autobuse iz drugih gradova (napr. Zenice) zaustaviti u tom gradu a direktora pozvati na informativni razgovor, te u noći organizovati masovna hapsenja (sa automatima se upada u kuće,rade pretresi, hapsi uz zvuke policijskih svirena), a onim prasinarima reci da osobe lisene slobode vode uz zahvat "poluge" i trbuha prema zemlji, pa da vidis da li bi iko sutra smio izaci na proteste.![]()
Ima jedan film (neznamkakosezove) kad je porodica pobjegla od rata/atomske bombe u podrum, zabarikadirali se i nisu izašli 'vako nekih 20-30 godina iz skloništa kontajući da rat/opasnost još traje.
Ili onaj Japanac (živa istina) što je bježao i krio se po Hokaidu, Kjušuu, Honšuu od 45. do 73. kontajući rat još traje, Amerikanci napadaju i to. Na kraju su ga jedva njegovi ubijedili da je rat završen prije nekoliko desetljeća. Hajd dobio je čini mi se orden Samuraja. Eh ti bi mogao dobiti orden Samuraja sam valja nekog naći dobro sposobnog ko će te ubijediti da to što ti prizivaš je zadnji puta Čaušesku koristio........doduše, možda bi i naši ali nemaju više "automata", sve im MZ uvalila one nake krševe "dugih cijevi" a sve Him kratke cijevi
zasto onda niste razvalili mup u tuzli?
pokusali su neki djecu nafurat da jurisaju na te krseve od dugih cijevi, srecom nije bilo dovoljno budala
- Mister Yes
#15891 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Hej vandali, rušitelji iz svih krajeva,Genije wrote:Na putu prema Vijećnici demonstranti se sukobili sa policijom![]()
Sarajevo zaboravit nećete nikada!
Baci suzavac, goni bandu izvan Sarajeva!
-
Drinski
#15892 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
jbg.costacurta wrote:
Al najjače je ovo "sa automatima"!![]()
pa hekler je automat, ali mislim da u depou ima sigurno i automa.pusaka.
- Janjicar
#15893 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Jesu li jos uvijek dezurni pljuvaci na temi aktivni ? 
- Alfons Kauders
#15894 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
nikakoDrinski wrote:Ma znam za tu pricu. To je javna tajna.Alfons Kauders wrote: sve je to i uradjeno, pokupili su sve listinge, sve podatke, bilo je preko stotinu policajaca u civilu u rulji... identifikovali su prvi dan skoro sve izgrednike, osim grupice od 30tak ljudi koja je dosla sa strane
Mene zanima kako "pokriti" imovinsko - pravni zahtjev , jer pravobranilac mora taj zahtjev staviti, zgrada je spaljena.
vlada tk jos od rata pokusava oteti tu zgradu od vlasnika
ovo im je prilika - nema para za obnovu, al haj vi nama prodajte zgradu za marku
borba za prava radnika na djelu, otmimo zgradu fabrici i poklonimo je politicarima koji je pokusavaju oteti 20 godina
idioti i nista vise, al bas idioti
-
Drinski
#15895 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Da rezmiram: ko god zeli da se buni, izrazi nezadovoljstvo, smijeni vladu na izborima, glasa i sl., ja cu ga prvi podrzati. Ni ja nisam zadovoljan. Međutim, ko god baci kamenicu, ili recimo poziva na paljenje, moze dobiti samo odgovor da se "na vatru odgovori vatrom".
-
costacurta
#15896 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Tko ba "Mi"?Alfons Kauders wrote:
pa dobro
pokusali su neki djecu nafurat da jurisaju na te krseve od dugih cijevi, srecom nije bilo dovoljno budala
Raja je rekla/poslala poruku gdje ne valja i šta treba promijeniti: izgorjela zgrada kantona, zgrada Opštine i polupana stakla na zgradi suda/tužilaštva. Ti sad sam kontaj zašto nije pokradena Omega, poplupano sve po Slatini osim Kantona, zašto nije bilo uništavnja zgrade socijalnog iako je kolona prošla pored iste na putu do Opštine ili zašto nije uništena niti jedna druga institucija a koja je bila na "ruti kretanja" kolone? Anarhija bi bila da se ovo sve desilo ali nije, ali ko će vas ubijediti i objasniti šta je anarhija. Meni je situacija jasna kao dan samo ne znam jesu li političari shvatili poruku, mislim da jesu i dosta toga je već pokrenuto vidjećemo još do izbora mislim da će to sve izaći na dobro
Zašto ne MUP?
Pa pretpostavljam zato što su spustili štitove i skinuli kacige ako se sjećaš
Ja se ne mogu načuditi onim policajcima koji su bili istureni kao žrtvena jagnjad pred masu i pod kamenje bez zaštitne opreme a kornjače zabarakadirane u hodniku kantona i onom prolazu/tunelu između SaOs i Kantona, zašto ne traže oni sami odgovornost komandnog kadra? Zaista mi nije jasno da još uvijek nije provedena istraga unutar samog MUPa.
-
Akibh
#15897 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Naravno, mozes li molim te pojasniti ko je u posljednjih mjesec, dva bacio kamenicu, pozivao na paljenje, krsio bilo kakav zakon?Drinski wrote:Da rezmiram: ko god zeli da se buni, izrazi nezadovoljstvo, smijeni vladu na izborima, glasa i sl., ja cu ga prvi podrzati. Ni ja nisam zadovoljan. Međutim, ko god baci kamenicu, ili recimo poziva na paljenje, moze dobiti samo odgovor da se "na vatru odgovori vatrom".
-
Drinski
#15898 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ajd ne troluj temuAkibh wrote:Naravno, mozes li molim te pojasniti ko je u posljednjih mjesec, dva bacio kamenicu, pozivao na paljenje, krsio bilo kakav zakon?Drinski wrote:Da rezmiram: ko god zeli da se buni, izrazi nezadovoljstvo, smijeni vladu na izborima, glasa i sl., ja cu ga prvi podrzati. Ni ja nisam zadovoljan. Međutim, ko god baci kamenicu, ili recimo poziva na paljenje, moze dobiti samo odgovor da se "na vatru odgovori vatrom".
-
Drinski
#15899 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ma kakvi, pa ja sam tada bio u Tuzli, da nije bilo onih sa kalasnjikovima, krenuli bi i na sud i na MUP.costacurta wrote:Tko ba "Mi"?Alfons Kauders wrote:
pa dobro
Raja je rekla/poslala poruku gdje ne valja i šta treba promijeniti: izgorjela zgrada kantona, zgrada Opštine i polupana stakla na zgradi suda/tužilaštva. Ti sad sam kontaj zašto nije pokradena Omega, poplupano sve po Slatini osim Kantona, zašto nije bilo uništavnja zgrade socijalnog iako je kolona prošla pored iste na putu do Opštine ili zašto nije uništena niti jedna druga institucija a koja je bila na "ruti kretanja" kolone? Anarhija bi bila da se ovo sve desilo ali nije, ali ko će vas ubijediti i objasniti šta je anarhija. Meni je situacija jasna kao dan samo ne znam jesu li političari shvatili poruku, mislim da jesu i dosta toga je već pokrenuto vidjećemo još do izbora mislim da će to sve izaći na dobro![]()
Zašto ne MUP?
Pa pretpostavljam zato što su spustili štitove i skinuli kacige ako se sjećaš![]()
.
Ja se ne mogu načuditi onim policajcima koji su bili istureni kao žrtvena jagnjad pred masu i pod kamenje bez zaštitne opreme a kornjače zabarakadirane u hodniku kantona i onom prolazu/tunelu između SaOs i Kantona, zašto ne traže oni sami odgovornost komandnog kadra? Zaista mi nije jasno da još uvijek nije provedena istraga unutar samog MUPa.
- KatarinaKosaca
#15900 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Posljednja 3 i po mjeseca. Dok su oni koje brani opljačkali i nanijeli štete za kamenolom kamenica. O tome šute, svi budžetski plaćenici kojima je zadatak da ljude koji se bune, jer nemaju ne hljeba, nego nemaju mogućnosti da zarade komad hljeba, predstave kao bijesne pse, hijene željne nečijeg privatnog vlasništva koji bi kao nekom privatno nešto otimali. I naravno, ublehe o izborima, a već su sad počeli da blate preko istih takvih svaku opciju b, zvala se ona Komšić ili bilo kako.. oblatiti da opet nastave sve po starom sa svojim odanim pudlicama na forumu i svojim vjernim pit bulovima na ulici.Akibh wrote:Naravno, mozes li molim te pojasniti ko je u posljednjih mjesec, dva bacio kamenicu, pozivao na paljenje, krsio bilo kakav zakon?Drinski wrote:Da rezmiram: ko god zeli da se buni, izrazi nezadovoljstvo, smijeni vladu na izborima, glasa i sl., ja cu ga prvi podrzati. Ni ja nisam zadovoljan. Međutim, ko god baci kamenicu, ili recimo poziva na paljenje, moze dobiti samo odgovor da se "na vatru odgovori vatrom".