nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tempuser

#15876 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote:
tempuser wrote: Nema tu neke filozofije, sta su tvoje obaveze na ovu temu pisu u clanovima 125 i 126, sve ostalo je tvoje demokratsko pravo (i odgovotrnost).
Ne daj Boze
Ali nece nikome od nas u bolesnickom kartonu na krevetu(ili grobnom mjeatu) pisati: Ozljeda nastala usljed postovanja clanova 125 i 126 stoga posebnu paznju obratiti na ovog pacijenta(ili preminulog).

Sve ok. Sve navedeno u clanu cu ja uraditi OSIM ono sto ce mozda ugroziti zivot, zdravlje ili napraviti materijalnu stetu. Ili da to iziskuje krsenje zakona nekig drugog clana.
Ja prosao na crveno jer mi je mahao drot iz vozila pod pratnjom da prodjem pa me maznula kamera. Kao oni ce meni halaliti da ne platim kaznu.
Kao sto napisah, ako mislis da treba i da je ispravno da ides uz nos, a izbjegavanje macke ti ne i ide bas u prilog danasnjoj prici, ti idi uz nos!
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#15877 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

Bakir1

#15878 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

Ja cu igrati izazov ne brze od 40, pardon zivota :mrgreen:
bitanga_sa_otesa

#15879 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

to svi vec igraju...dosadno je...
zdruzdjo

#15880 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote:[
....... a izbjegavanje macke ti ne i ide bas u prilog danasnjoj prici, ti idi uz nos!

Mislim da nema bas poveznica sa tim, ali ok ako tako mislis.
Naveo sam primjer sa peugom koji nazalost ocrtava veliki broj blinkerasa.
Znaci po sili zakona ili drcnosti koju je sprovodio taj jedan blinkeras, ciko sa peugom je trebao proletiti na crveno ili proci isprex sviju, pa zagaziti na pjesacki cijelim autom da bi oslobodio njemu jednom mjesto za nesmetan prolaz bio po zadatku ili po bureku.
Ok kazem. Stvarno postujem te blinkere gdje sigurno po sebe i druge mogu. Gdje ne mogu, e pa necu bas protiv sebe
noviclan

#15881 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by noviclan »

Pq ne bi im se ja sklonio i skakao na trotoare nikada usporiti da ali se sklanjati sa ceste nikad
tempuser

#15882 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote:
tempuser wrote:[
....... a izbjegavanje macke ti ne i ide bas u prilog danasnjoj prici, ti idi uz nos!

Mislim da nema bas poveznica sa tim, ali ok ako tako mislis.
Nisi "izbjegavao macku" sto se neko qurcio po sili zakona nego zato sto nisi postovao razuman i logican saobracajni propis.
tempuser

#15883 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

noviclan wrote:Pq ne bi im se ja sklonio i skakao na trotoare nikada usporiti da ali se sklanjati sa ceste nikad
Ovako zakon nalaze, a tvoje je sta ces napraviti...

(2) Vozač koji na putu susretne vozilo ili kolonu vozila pod pratnjom i vozač kojeg sustigne vozilo ili kolona vozila pod pratnjom dužni su da ustupe prvenstvo prolaza, omoguće nesmetan prolaz, a po potrebi zaustave vozilo,
zdruzdjo

#15884 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote: Ovako zakon nalaze, a tvoje je sta ces napraviti...

(2) Vozač koji na putu susretne vozilo ili kolonu vozila pod pratnjom i vozač kojeg sustigne vozilo ili kolona vozila pod pratnjom dužni su da ustupe prvenstvo prolaza, omoguće nesmetan prolaz, a po potrebi zaustave vozilo,

Dobro. Sto se tice macke, da. Jesam. Zurio na posao i nisam htio da me kamera uhvati. Naravno da necu reci drotu: "kriv sam bucuj me stojane". Svi smo nevini dok sene dokaze suprotno :P

E dobro evo ti si "Law abiding citizen".
Na mjestu mog primjera sa peugom, sta bi uradio???
Prosao na crveno? Zajahao na pjesacki pun pjesaka? Nesto trece....
mahalas505

#15885 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mahalas505 »

(3) Vozila pod pratnjom imaju pravo prvenstva prolaza u odnosu na sva druga vozila (član 49), osim u odnosu na vozila koja se kreću raskrsnicom na kojoj je saobraćaj regulisan svjetlosnim saobraćajnim znakovima ili znacima ovlašćenog lica.

Ovaj clan 3 kaze da na semaforu ova vozila nemaju prednost, tako da nema potrebe penjati se na trotoar ili prolaziti kroz crveno da bi oni prosli kroz guzvu. Da li se treba skloniti u drugu traku ili stati dok ne prodju ukoliko je potrebno, to se treba uraditi. A ugrozovati druge ucesnike ni pod razno.
Last edited by mahalas505 on 12/01/2019 18:13, edited 1 time in total.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#15886 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

Jest al ako kaze da si duzan i po potrebi zaustaviti vozilo moze te obici :mrgreen:
tempuser

#15887 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote:

Dobro. Sto se tice macke, da. Jesam. Zurio na posao i nisam htio da me kamera uhvati. Naravno da necu reci drotu: "kriv sam bucuj me stojane". Svi smo nevini dok sene dokaze suprotno :P

E dobro evo ti si "Law abiding citizen".
Na mjestu mog primjera sa peugom, sta bi uradio???
Prosao na crveno? Zajahao na pjesacki pun pjesaka? Nesto trece....
Kazem, malo su ti kriteriji neujednaceni, prebacujes nekome sto zbog vruceg bireka, a ti krsis zakon znog jednako trivijalne stvari.
Prvo, ja ne znam da li je ono sto si ti napisao cijela prica ili segment koji si primjetio. Sta ako je vozilo sa blinkerima i prije nego sto si ga ti primjetio bilo iza Puga koji se klackao do semafora i nije htio da se pomjeri ? U tom slucaju bih se na vrijeme pomakao, ne bih cekao da dodjem na crveno i pjecaki.
Cak i da mi se niotkud pojavio iza ledja i zablinkao, sigurno se ne bih stao ukupan ko kip, ali ne bih letio na pjesacki, niti trotoar, to zakon ne trazi od mene. Pomjetio bih se ustranu do pjesackog koliko mogu i time dao doznanja da mi je namjera da postujem zakon, ali ako to njemu nije dovoljno prostora da prodje to je vec njegova losa procjena.
tempuser

#15888 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

mk ultra wrote:Jest al ako kaze da si duzan i po potrebi zaustaviti vozilo moze te obici :mrgreen:
Zakon kaze po potrebi zaustaviti... Prica na forumu otprilike oslikava stanje na terenu, kad vide u retrovozoru auto sa blinkerima, prvo krece "identifikacija", jel unfirmisano auto policije, jel vozilo pod pratnjom, pa "analiza" trebam li mu se pomaknuti, i na kraju "reakcija" qurce se, pisaju po sirotinji, necu mu se ja sklanjat zato sto on zuri na jagnjetinu, a zapravo nikome ne pada napamet da postuje zakon, da pomjeri vozilo ustranu i uspori, ne daj boze, da zaustavi. I onda se zalimo kako drugi krse propise... :-)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#15889 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by konektovan »

tempuser wrote:
mk ultra wrote:Jest al ako kaze da si duzan i po potrebi zaustaviti vozilo moze te obici :mrgreen:
Zakon kaze po potrebi zaustaviti... Prica na forumu otprilike oslikava stanje na terenu, kad vide u retrovozoru auto sa blinkerima, prvo krece "identifikacija", jel unfirmisano auto policije, jel vozilo pod pratnjom, pa "analiza" trebam li mu se pomaknuti, i na kraju "reakcija" qurce se, pisaju po sirotinji, necu mu se ja sklanjat zato sto on zuri na jagnjetinu, a zapravo nikome ne pada napamet da postuje zakon, da pomjeri vozilo ustranu i uspori, ne daj boze, da zaustavi. I onda se zalimo kako drugi krse propise... :-)
Meni cim neko blicne iza, ja se odmah sklanjam lijevo ili desno, đe prije ugrabim. :mrgreen:
Ne mogu ja više da pratim je li to neka delegacija pod pratnjom ili kakav jebivjetar... :mrgreen:
tempuser

#15890 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

konektovan wrote:
Meni cim neko blicne iza, ja se odmah sklanjam lijevo ili desno, đe prije ugrabim. :mrgreen:
Ne mogu ja više da pratim je li to neka delegacija pod pratnjom ili kakav jebivjetar... :mrgreen:
To je zapravo i iedina ispravna reakcija, prakticno ne mozes znati da li je to nelegalni jebivjetar kojem se ne moras pomjeriti ili auto policije/vozilo pod pratnjom kojem moras...
zdruzdjo

#15891 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote: Prvo, ja ne znam da li je ono sto si ti napisao cijela prica ili segment koji si primjetio. Sta blinkerima i prije a ako je vozilo snego sto si ga ti primjetio bilo iza Puga koji se klackao do semafora i nije htio da se pomjeri ? U tom slucaju bih se na vrijeme pomakao, ne bih cekao da dodjem na crveno i pjecaki.
Cak i da mi se niotkud pojavio iza ledja i zablinkao, sigurno se ne bih stao ukupan ko kip, ali ne bih letio na pjesacki, niti trotoar, to zakon ne trazi od mene. Pomjetio bih se ustranu do pjesackog koliko mogu i time dao doznanja da mi je namjera da postujem zakon, ali ako to njemu nije dovoljno prostora da prodje to je vec njegova losa procjena.
ja vozim srednjom. desna je prilicno prazna. malo sam ispred peuga malo iza koji vozi pored mene u krajnjoj desnoj. kolona je ali se prilicno ujednaceno vozi bez nekih kocenja, stajanja, trpanja.
na predjelu od bazena do otoke tom desnom prilazi peugu blinkeras. fakat nije nesto sada ni divljao dok je vozio niti je bio agresivan.
Samo kad je skontao da frajer usporava da bi sigurno zakocio na semafor, a on ne moze skrenuti u desnu za skretanje na most kod merkura niti u lijevu jer je bas puna onda je poceo da bijuce sa sirenom i mase i vidim da blica kao da ovaj prodje na crveno ili da se izvuce cijelom duzinom na pjesacki i tako njemu omoguci da prodje. Znaci peug, nema se gdje skloniti u stranu. lijevo su auta, desno su auta koja skrecu na most. znaci moze samo naprijed. a tu je pjesacki. znaci nije peug nista klackao. vozio je sasvim ok, bez ikakvog keljanja.
Ali po zakonu on je duzan da omoguci slobodan prolaz autu pod rotacijom. e pa u ovom slucaju bi prekrsio zakon i to vise njih da bi ispostovao zakon ili vruc burek pa sta god da je. e pa eto.
pokusaj sad mi dati sta bi "po zakonu" trebao. znaci tu je kamera. ne znam da li je za brzinu ili crveno. eto da je peuga uhvatila kako prolazi na crveno jer je blinkeras iza, znas koliko bi nekoga ko salje kazne sa kamera bolio quratz zbog razloga sto je isti presao na crveno.

u jednom
zdruzdjo

#15892 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote:
konektovan wrote:
To je zapravo i iedina ispravna reakcija, prakticno ne mozes znati da li je to nelegalni jebivjetar kojem se ne moras pomjeriti ili auto policije/vozilo pod pratnjom kojem moras...
Bravo.
Ja kazem da cu se uvijek skloniti. uopste me ne interesuje ko je iza sa blinkerima niti bih glumatao pravnika.
Ali necu to raditi ukoliko cu tim sklanjanjem pociniti neki drugi prekrsaj, ugroziti nekoga ili sebe, ostetiti gumu dok jasem na trotoar jer nemam mjesta da se sklonim, rizikovati za opalim u bankinu jer se lola trpa nakon neuspjesnog preticanja kolone na punoj a iz suprotnog pravca ide kamion. Ma vaznija je meni moja guzica u tom slucaju nego to da ispostujem hakaretan zakon koji je "predsjedniku mjesne omladine"(karikiram) dao pravo da se zove vip osoba.
tempuser

#15893 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote:
ja vozim srednjom. desna je prilicno prazna. malo sam ispred peuga malo iza koji vozi pored mene u krajnjoj desnoj. kolona je ali se prilicno ujednaceno vozi bez nekih kocenja, stajanja, trpanja.
na predjelu od bazena do otoke tom desnom prilazi peugu blinkeras. fakat nije nesto sada ni divljao dok je vozio niti je bio agresivan.
Samo kad je skontao da frajer usporava da bi sigurno zakocio na semafor, a on ne moze skrenuti u desnu za skretanje na most kod merkura niti u lijevu jer je bas puna onda je poceo da bijuce sa sirenom i mase i vidim da blica kao da ovaj prodje na crveno ili da se izvuce cijelom duzinom na pjesacki i tako njemu omoguci da prodje. Znaci peug, nema se gdje skloniti u stranu. lijevo su auta, desno su auta koja skrecu na most. znaci moze samo naprijed. a tu je pjesacki. znaci nije peug nista klackao. vozio je sasvim ok, bez ikakvog keljanja.
Ali po zakonu on je duzan da omoguci slobodan prolaz autu pod rotacijom. e pa u ovom slucaju bi prekrsio zakon i to vise njih da bi ispostovao zakon ili vruc burek pa sta god da je. e pa eto.
pokusaj sad mi dati sta bi "po zakonu" trebao. znaci tu je kamera. ne znam da li je za brzinu ili crveno. eto da je peuga uhvatila kako prolazi na crveno jer je blinkeras iza, znas koliko bi nekoga ko salje kazne sa kamera bolio quratz zbog razloga sto je isti presao na crveno.

u jednom
Sad se postavlja pitanje, sta je radio vozac Peugeota na potezu od Bazena do Otoke, i zasto ranije nije propustio blinkerasa, a po zakonu je morao? Ne mozes pitati sta je trebao kad vec nista nije mogao...
Last edited by tempuser on 12/01/2019 23:38, edited 1 time in total.
konektovan

#15894 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by konektovan »

zdruzdjo wrote:
tempuser wrote:
konektovan wrote:
Bravo.
Ja kazem da cu se uvijek skloniti. uopste me ne interesuje ko je iza sa blinkerima niti bih glumatao pravnika.
Ali necu to raditi ukoliko cu tim sklanjanjem pociniti neki drugi prekrsaj, ugroziti nekoga ili sebe, ostetiti gumu dok jasem na trotoar jer nemam mjesta da se sklonim, rizikovati za opalim u bankinu jer se lola trpa nakon neuspjesnog preticanja kolone na punoj a iz suprotnog pravca ide kamion. Ma vaznija je meni moja guzica u tom slucaju nego to da ispostujem hakaretan zakon koji je "predsjedniku mjesne omladine"(karikiram) dao pravo da se zove vip osoba.
Podrazumijeva se sigurna reakcija, ne zelim ni ja jahati po trotoarima ili necem drugom što moze ugroziti moj a i zivot neke druge osobe, ali prvo sto uradim, sklonim nogu sa pedale gasa i onda trazim mjesto gdje se mogu pomjeriti dovoljno da me prodju bezbjedno, a da ne ugrozimo ostale ucesnike u saobracaju.
tempuser

#15895 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

konektovan wrote:
Podrazumijeva se sigurna reakcija, ne zelim ni ja jahati po trotoarima ili necem drugom što moze ugroziti moj a i zivot neke druge osobe, ali prvo sto uradim, sklonim nogu sa pedale gasa i onda trazim mjesto gdje se mogu pomjeriti dovoljno da me prodju bezbjedno, a da ne ugrozimo ostale ucesnike u saobracaju.

Nogu s gasa i vazda ima 30cm prostora da se sigurno pomaknem udesno, sasvim dovoljno od mene.
Better Man

#15896 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Better Man »

Nikad se ne sklanjam crnim limuzinama s blinkerima ako ću time ugroziti sebe ili drugog učesnika u saobraćaju. Samo onda kad je moja sigurnost 100% zagarantovana, onda se sklanjam. Treba mjenjati Zakon i ukinuti pravo političarima da imaju blinkere u autima i pravo prvenstva prolaza u saobraćaju. Treba da se voze kao i sav obični svijet u koloni i da poštuju propise, a ne da divljaju.
tempuser

#15897 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Tebi ne treba novi zakon ti ionako, osim sto krsis potojeci, sam izmisljas propise!
bitanga_sa_otesa

#15898 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Bakir1 wrote:Ja cu igrati izazov ne brze od 40, pardon zivota :mrgreen:
https://www.facebook.com/uzasi.postmode ... 229965393/
konektovan

#15899 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by konektovan »

noviclan

#15900 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by noviclan »

tempuser wrote:
zdruzdjo wrote:

u jednom
Sad se postavlja pitanje, sta je radio vozac Peugeota na potezu od Bazena do Otoke, i zasto ranije nije propustio blinkerasa, a po zakonu je morao? Ne mozes pitati sta je trebao kad vec nista nije mogao...
Mozda je peougeot bivsi fupovac tako da ga boli kůŕac za mlade pjetlice
Post Reply