Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naslovnica wrote:
Jednom sam već napisao - volio bih da mi je nasuti rezervoar (LPG-a i benzina) negdje u Švici ili Njemačkoj (ARAL, Total, Shell, Esso) - baš da vidim da li je to tolika razlika u kvalitetu, da li se osjeti već pri prvom rezerovaru, ili baš i nije koliko se priča.
Iz prve ruke - razlika je
Nasuo LPG na Shell-u u Ceskoj, mislio da mi se prebacilo na benzin, tolika je razlika
Naslovnica wrote:Kontam kada kaže "provjereno" - da posjeduje neke informacije iz prve ruke, rezultate lab. testiranja i sl.
Svi smo mi subjektivni.
Neko se kune u Petrol, neko u EP, neko ka'e "ne fali HIFA-i ništa".
Dokle gos se ne budu radile redovne, transparentne i tačne laboratorijske analize smeća koje točimo, dotle vjerujem da je sve što naspemo u naše automobile, manje-više, qratz od ovce.
Jašta je, ali ima i tu razlike. Veći kurac i manji kurac.
Naslovnica wrote:Kontam kada kaže "provjereno" - da posjeduje neke informacije iz prve ruke, rezultate lab. testiranja i sl.
Svi smo mi subjektivni.
Dokle gos se ne budu radile redovne, transparentne i tačne laboratorijske analize smeća koje točimo, dotle vjerujem da je sve što naspemo u naše automobile, manje-više, qratz od ovce.
ne znam da li uopste ima smece goriva koa loseg(jedino ako mijesaju sa vodom i sl.) , neki dan skidali cijev od EGR-a , samo masna , nimalo nema koksa unutra
Svi smo mi subjektivni.
ne znam da li uopste ima smece goriva koa loseg(jedino ako mijesaju sa vodom i sl.) , neki dan skidali cijev od EGR-a , samo masna , nimalo nema koksa unutra
Kad kupis iz rafinerije dobio si sigurno po specifikaciji en590, poslije se dodaje biodizela (standardna procedura 7% maksimalno)
e tu je domaca alhemija na djelu, pa se doda vise nego sto bi trebalo
Pa sa vecom koncentracijom jeftinijeg biodizela i vodom dolazi do problema, pa dobijes nakon određenog vremena bukvalno pokvareno gorivo
mk ultra wrote:
Kad kupis iz rafinerije dobio si sigurno po specifikaciji en590, poslije se dodaje biodizela (standardna procedura 7% maksimalno)
Pa sa vecom koncentracijom jeftinijeg biodizela i vodom dolazi do problema, pa dobijes nakon određenog vremena bukvalno pokvareno gorivo
mk ultra wrote:
sta ba biodizel
taj unistava siemens dizne na ovim motorima u UK
Radi manje koncentracije masti u gorivu kad se ide na 10ppm sumpora i manje (oko 7ppm) dodaje se do 7% biodizela, tako kaze en 590
@Nedim17: Aha, nisam imao s tim problema u nekih 40k koliko sam vozio na plin
Sipao 99% na Petrolu u Zenici, znalo je bit sitnih oscilacija u radu al nikad nekih enormnih problema radi goriva
Throttle wrote:@Nedim17: Aha, nisam imao s tim problema u nekih 40k koliko sam vozio na plin
Sipao 99% na Petrolu u Zenici, znalo je bit sitnih oscilacija u radu al nikad nekih enormnih problema radi goriva
Nakon 17.000km postopan isparivac. Tada sipao skoro uvijek na Petrolu.
Medjutim, "problem na mom isparivacu" su bakarne spirale koje sluze za sto bolju izmjenu toplote, medjutim oblika su idealnog za skupljanje necistoca. Kada je isparivac ciscen, iste su eliminisane. Vec oko 60.000km od toga, gari bez problema.
Ona pumpa na ulazu u Vogošću sa petlje U... koliko bolji plin ima od Hife jače vuče i 40-50 veći domet. Pogotovo zadnja dva mjeseca plin na Hifi baš loš. Punio na više Hifa na Bistriku, Lukavici, Zabrđu sve isti kvalitet.
beco wrote:Ona pumpa na ulazu u Vogošću sa petlje U... koliko bolji plin ima od Hife jače vuče i 40-50 veći domet. Pogotovo zadnja dva mjeseca plin na Hifi baš loš. Punio na više Hifa na Bistriku, Lukavici, Zabrđu sve isti kvalitet.
NediM17 wrote:Evo ja vozim na BP trenutno. Ne osjetim nikakvu razliku u odnosu na Hifu.
Probacu Umax sljedeci tank.
Meni se čini da sada auto normalno vuče. Jučer nasuo nakon rezervoara hifinog.
E sad može biti i subjektivno jbg. Ali sigurno je jedno - potrosnja na hifinom je bila nesto veca. Imam app na telefonu pa me izvjestava.