Joj vidi borca "papucara"bingov buraz wrote:Ovaj u papucama sam unistio 9 kom.Herr Flick wrote:
Da nisi pretjerao![]()
s' moje sokoćalo
Joj vidi borca "papucara"bingov buraz wrote:Ovaj u papucama sam unistio 9 kom.Herr Flick wrote:
Da nisi pretjerao![]()
Šta je ova paščad željela dokazati sa ovim ubijanjem konja?Dr_dre wrote:Mora da si i ovi jadnici teroristi i zlikovci sa kojima se asadova hrabra vojska hrabro i odlucno sukobljava.Nemojte da se ibretite (čudite).
Assad se bori protiv najvećih zlikovaca na planeti!
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 0d0#at=136
Sviđaju mi se tvoji postovi, ali po ovom pitanju se ne bih složio. Revolucije u Siriji faktički nije ni bilo. Zar se može zvati "revolucijom" nešto što je uvezeno izvana. Isto važi i za Egipat i Libiju. Glavni cilj ovih "revolucija" su sigurnost i širenje Izraela, te pljačka i pacifikacija okolnih zemalja. U suštini sve ove "revolucije" imaju ekonomski interes, dok u svojoj pozadini imaju vjerski i ideološki karakter.Kikibombona wrote: Revolucija je imala sanse za uspjeh. Uvjeren sam da mu vecina naroda nije bila naklonjena. Steta sto su Nusra i ostali pecinski ljudi ukrali revoluciju. Da su od pocetka imali jasnu viziju, sada bi na svojoj strani imali vise boraca medju kojima bi bili Druzi, Kurdi, Krscani, pa i mnogi Alaviti... Ovako izgledaju kao sektaska vojska. S druge strane SAA u svojim redovima ima sunitsku vecinu. Asad izgleda kao multikulturalac u borbi protiv vjerskog fanatizma.
Comrad wrote:Nemaju potrebu za novcem jer vjerovatno sve pljackaju, od hrane, automobila itd. .
SUper su organizovani samo sto su se raspali kao i ostatak pobunjenikaasurbanipal wrote:Dio intervjua sa Bajrom Ikanovićem. "Plinskim" džihadistom. Džihad za Izrael. Jehova ekber.![]()
Dobro, a tamo? Od čega živite? Imate li neki izvor prihoda?
Naravno, ovamo je super organizacija, bolje uređenje imaju Sirijci u ratu, nego Bosna u miru. Sama jedinica Djebhetul Nusra ima strašnu organizaciju, iako je sada podijeljena u dvije grupe, što je njihova taktika. Narod ih voli jer su pravedni u svakom pogledu. Na samom startu su potukli ratne profitere. Nama ne treba izvor prihoda, imamo sve, narod nam donosi hranu, piće i ostalo. Zamislite samo, godišnji prihod u Siriji je toliki da 15 godina mogu živjeti, a da ništa ne rade. Mnoge jedinice ovdje imaju simboličnu platu od 50 dolara otprilike mjesečno, za neke lične potrebe. Većina odbija taj novac, zbog čistoće namjere. Mi nemamo potrebu za novcem, imamo sve.
Sve je to posljedica zabadanja glave u pijesak i simpatiziranja bradonja jer su "braca po vjeri".Comrad wrote:Nemaju potrebu za novcem jer vjerovatno sve pljackaju, od hrane, automobila itd. Tako da ga razumijem da mu ne treba novac.
Ovom covjeku je bilo mjesto u zatvoru, treba sad naci budalu koja ga je pustila prije vremena. Ja koliko znam bila je prica da je htio dici skolu i ambulantu u Hadzicima u zrak, te je imao nacrte, planove, eksploziv - dobije 8 godina, puste ga nakon 4.![]()
I on nastavi po starom?
U svakom gradu u BiH, narocito manjim, postoje grupice ovih vehabija, selefija, dzihadista ili kako vec vole da ih se zove. To svi vide, to svi znaju. Prati li policija sta oni rade? Znaju li gdje spavaju, koliko oruzja imaju itd. Znaju moj qrac.
Njih u BiH ima sasvim dovoljno da naprave neko sranje, ne treba tu puno ljudstva. A prica je kod svakoga od njih ista, jer su veoma dobro uvezani, dijele informacije, razmjenjuju one budalastine od knjizurina itd. I sve ove ubice koje dodju iz sirije ce se sjargati upravo u BiH.
Sixty-one percent of voters, including a majority of both parties, say it is not in America's interest to become involved, while only 27 percent disagree. Similarly, 59 percent of voters oppose providing arms and military supplies to Syrian rebel groups, while only 27 percent would support such a move.
By a margin of 49 to 38 percent, however, voters support using drones or cruise missiles - which do not put American lives at risk - to attack Syrian government targets.
Code: Select all
http://www.cbsnews.com/8301-250_162-57593247/LONDON (Reuters) - Britain's parliament backed a motion on Thursday requiring Prime Minister David Cameron to give it a veto over any future move to arm Syrian rebels, in a symbolic vote the government said it would heed.
Britain says it has not yet taken any decision to arm rebels fighting to topple President Bashar al-Assad, but its role in helping to lift a European Union arms embargo on Syria in May fuelled speculation it was planning to do just that.
Code: Select all
http://uk.news.yahoo.com/parliament-wins-veto-over-decision-arm-syrian-rebels-162918572.html#oIfJH1fPa nisu ludi, da naoruzavaju ekstremiste koji ce sutra to isto oruzije koristiti protiv njih.Meni je zao tu jer su ekstremisti uvukli i "obicne" ljude koji su krenuli u prvom slucaju u proteste (ne odobravam oruzane napade na vojsku koji su se vrlo rano desili nakon protesta) sa zeljom da promjene stvari u zemlji na bolje - ali naravno razne grupe su uspjele da "otmu" tu zelju za promjenom i pretvore u nesto najgore...muhafuca wrote:Amerikanci se protive naoruzavanju Sirijskih pobunjenika (istrazivanje javnog misljenja)
59 % protiv 27 % za
Sixty-one percent of voters, including a majority of both parties, say it is not in America's interest to become involved, while only 27 percent disagree. Similarly, 59 percent of voters oppose providing arms and military supplies to Syrian rebel groups, while only 27 percent would support such a move.
By a margin of 49 to 38 percent, however, voters support using drones or cruise missiles - which do not put American lives at risk - to attack Syrian government targets.Code: Select all
http://www.cbsnews.com/8301-250_162-57593247/
udrch wrote:vidim da je glavni protivnik FSA i američke podrške istim ovaj lik što im je čistio wc po Afganistanu i Iraku i nada se da će opet biti u prilici to raditi..u pauzi ova zadnja dva mjeseca piše protiv njih i veliča Rusiju i njihovu veliku pobjedu u Gruziji, ali se nada da će mu Ameri ponovo pružiti priliku da im čisti cipele..
jel nije jednostavnije otići u Osetiju i nemati te traume niže vrijednosti?
Pa iskreno mislim da mu je otac bio jos gori. I ako se u Siriji stvori drzava zasnovana na sherijatu Saudiskog stila i to nece biti daleko iza Assada po zlu. Kako god okrenes neces smeti izraziti javno svoje misljenje da te ne bi neko "ispravio" dal streljanjem dal kamenovanjem.udrch wrote:Makedonac, u Siriji nema sekularista, o čemu ti govoriš..
imaju muslimani suniti..ove što ti zoveš sekularistima su alawiti, jer njih nisi mogao vidjeti u džamiji, jer nemaju svoje džamije, a namaz ne klanjaju, ne poste..a oni su svakako sa Assadom..
naravno imaju i kršćani..
Nusra nema presudan uticaj u Siriji, džaba pokušavate stvoriti veće zlo od Assada..
Oprosti, nisam te najbolje razumio.udrch wrote:nigdje nisam rekao da su Sirijci za šerijatski ustrojenu državu..samo sam rekao da suniti nisu sekularisti..
u KSA ne vlada šerijat, jer da vlada ona izopačena porodica ne bi vladala istom..
u Siriji neće biti uspostavljen šerijatski zakon..
Turske NVO šalju 20 šlepera pomoći u Siriju..Asocijacija za obrazovanje i pomoć "Iyilikder" u Siriju će poslati 20 šlepera natovarenih hranom, lijekovima i sredstvima za održavanje higijene.

Ma nemoj da nema sekularista u Siriji a da nisu alawiti,ne iznosi lazi.Hoces reci da nema sekularnih sunita u Sirijiudrch wrote:Makedonac, u Siriji nema sekularista, o čemu ti govoriš..
imaju muslimani suniti..ove što ti zoveš sekularistima su alawiti, jer njih nisi mogao vidjeti u džamiji, jer nemaju svoje džamije, a namaz ne klanjaju, ne poste..a oni su svakako sa Assadom..
Nusra nema presudan uticaj u Siriji, džaba pokušavate stvoriti veće zlo od Assada..
Sekularni suniti??Ma nemoj da nema sekularista u Siriji a da nisu alawiti,ne iznosi lazi.Hoces reci da nema sekularnih sunita u Sirijisto je potpuna neboluza i napisati da Al-Nusra nije vece zlo od Assada je
ne da neću reći, već tvrdim da su suniti u Siriji vjernici svi odreda..Herr Flick wrote:Ma nemoj da nema sekularista u Siriji a da nisu alawiti,ne iznosi lazi.Hoces reci da nema sekularnih sunita u Sirijiudrch wrote:Makedonac, u Siriji nema sekularista, o čemu ti govoriš..
Nusra nema presudan uticaj u Siriji, džaba pokušavate stvoriti veće zlo od Assada..sto je potpuna neboluza i napisati da Al-Nusra nije vece zlo od Assada je
![]()