La Liga Santander
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
tokio25
#15851 Re: La Liga Santander
pa isto vazi i za barcelonu i za real kao i za sve velike klubove
milan inter juventus bayern
a to naravno vremenom se mijenja
sad je tu man city psg red bull ovaj onaj peti deseti
u biti svi koji su na vrhuncu posebno ako dostignu ligu prvaka i sl
ako uzmemo engleze celzija nije bilo do romana sitija do arapa
italija je trenutno pala al je tu sada como atalanta i sl koji su isplivali umjesto parme fiorentine itd
nekad je bio deportivo valencia zaragoza a sad su tu neki drugi
i tako je uvijek bilo i tako ce biti
ko se jos sjeca st etijena ili anderlehta hsv-a dok su harali
to vjerovatno nasi ocevi djedovi i sl kaze e kad je kevin kigen zabijao kad je tamo neki zan pjer harao
milan inter juventus bayern
a to naravno vremenom se mijenja
sad je tu man city psg red bull ovaj onaj peti deseti
u biti svi koji su na vrhuncu posebno ako dostignu ligu prvaka i sl
ako uzmemo engleze celzija nije bilo do romana sitija do arapa
italija je trenutno pala al je tu sada como atalanta i sl koji su isplivali umjesto parme fiorentine itd
nekad je bio deportivo valencia zaragoza a sad su tu neki drugi
i tako je uvijek bilo i tako ce biti
ko se jos sjeca st etijena ili anderlehta hsv-a dok su harali
to vjerovatno nasi ocevi djedovi i sl kaze e kad je kevin kigen zabijao kad je tamo neki zan pjer harao
- Point.
#15852 Re: La Liga Santander
Pa zbog Bokšića sam i zagotivio Lazio. I Beppe Signorija. Tad je Lazio bio za nijansu bolji od Salernitane i Brescie, prije nego je Cragnotti odriješio kesuJohnnyS wrote: ↑21/05/2026 15:55Pa pomaže kad je klub donekle poznat. Ali devedesetih je recimo u Hrvatskoj zvučniji klub bio Lazio, zbog Bokšića a i Seria A je bila praćenija od La Lige, nego Real Madrid. Sad bih ja tebe trebao nazvati glory hunterom jer navijaš za Lazio. Što nisi navijač Brescie jebote ili Salernitane, nego baš Lazia.
Real Madrid sad i Real Madrid devedesetih definitivno nisu isti klubovi što se tiče jačine. Oni u momentu kad je većina nas s foruma počela navijati za njih nisu skoro 40 godina osvojili LP. Nisu bili klub ko Deportivo, ali u tom momentu je bilo bar dvadeset klubova iste snage, ako ne i jačih.
Real je uvijek bio zvučno ime, bez obzira o kojem periodu se priča, pa i početkom 90tih sa Mijatom, Prosinečkim, Šukerom , Redondom itd.
Hoću reći u Španiji je vazda bila Barca i Real pa par stepenica praznih pa onda šta ja znam Atletiko, Valencia.
-
Osmi Socrates
#15853 Re: La Liga Santander
Ja se vala sjećam momenta kada sam znao da ću navijati za Tottenham.
Osam godina sam imao.
Jürgen Klinsmann diving celebration. Protiv Sheffield Wednesday. Nekoliko igrača se baca za njim. Plavi dresovi. Ne sjećam se da li su bili samo highlights ili direktan prenos. Iconic.
Ne znam ovdje postaviti video. Ne mogu dočarati vizualno.
Osam godina sam imao.
Jürgen Klinsmann diving celebration. Protiv Sheffield Wednesday. Nekoliko igrača se baca za njim. Plavi dresovi. Ne sjećam se da li su bili samo highlights ili direktan prenos. Iconic.
Ne znam ovdje postaviti video. Ne mogu dočarati vizualno.
-
tokio25
#15854 Re: La Liga Santander
pa upravo o tome je prica
neko je zavolio neki xy klub jer je tu igrao baloteli jay jay okocha klinsman ronaldo dzeko ili neka utakmica koja je ostala u sjecanju
evo primjer nas kao reprezentacije
pored izbacivanja italije uz to i pjesme i am from bosnia vjerujem da cemo imati navijace i u ugandi vijetnamu indiji i ko zna gdje
imam osjecaj da cemo biti jedna od zanimljivijih repki na svjetskom i tako se stvaraju simpatije za timove i za reprezentaicje i igrace
sjecam se da su 98-e svi bili ludi za jamajkom iz nekog razloga
za japan isto dosta ljudi navija jer su gotiva (a i moji su
) itd
tako da je real koliko god bio slab i u krizi uvijek privlacio navijace na ovaj ili onaj nacin
i sada ce on privuci neke navijace koji ce iz inata navijati za real a en za barcelonu i obratno
neko je zavolio neki xy klub jer je tu igrao baloteli jay jay okocha klinsman ronaldo dzeko ili neka utakmica koja je ostala u sjecanju
evo primjer nas kao reprezentacije
pored izbacivanja italije uz to i pjesme i am from bosnia vjerujem da cemo imati navijace i u ugandi vijetnamu indiji i ko zna gdje
imam osjecaj da cemo biti jedna od zanimljivijih repki na svjetskom i tako se stvaraju simpatije za timove i za reprezentaicje i igrace
sjecam se da su 98-e svi bili ludi za jamajkom iz nekog razloga
za japan isto dosta ljudi navija jer su gotiva (a i moji su
tako da je real koliko god bio slab i u krizi uvijek privlacio navijace na ovaj ili onaj nacin
i sada ce on privuci neke navijace koji ce iz inata navijati za real a en za barcelonu i obratno
-
Osmi Socrates
#15855 Re: La Liga Santander
Sigurno da BiH reprezentacija ima neke preduslove da bude dosta zanimljiva reprezentacija za američku/kanadsku televiziju. Prvo, izbacili Italijane.
Drugo, otvaraju kanadski dio prvenstva. Treće, I am from Bosnia, take me to America.
Četvrto, Wisconsin boy igra za BiH. Još da prođu u nokaut fazu, i to je to. A hoće.
- ultima_palabra
#15856 Re: La Liga Santander
Ma Real je 90-tih bio bas bolesnik, jos od dva izgubljena prvenstva na Tenerifama, finansijske krize, korupcije Mendoze i Sanza, treneri se mijenjali kao na ringispilu. One dvije LP su bile veliko iznenadjenje.
Dok je Barcelona uzela 4 titule zaredom i LP, pa igrali jos jedno finale, za njih igrali Romario, Ronaldo, Rivaldo. Pa onda dosao Van Gaal i gomila Holandjana, a Ajax tad bio isto popularan medju rajom.
U to doba ako si bio gloryhunter prije bi odabrao Barcelonu, da ne govorim o talijanskim klubovima ili Man Unitedu.
Dok je Barcelona uzela 4 titule zaredom i LP, pa igrali jos jedno finale, za njih igrali Romario, Ronaldo, Rivaldo. Pa onda dosao Van Gaal i gomila Holandjana, a Ajax tad bio isto popularan medju rajom.
U to doba ako si bio gloryhunter prije bi odabrao Barcelonu, da ne govorim o talijanskim klubovima ili Man Unitedu.
- JohnnyS
#15857 Re: La Liga Santander
Real je tih godina bio nešto kao Liverpool prije Kloppa pa nitko ne jede govna navijačima Liverpoola što navijaju za taj klubultima_palabra wrote: ↑21/05/2026 19:06 Ma Real je 90-tih bio bas bolesnik, jos od dva izgubljena prvenstva na Tenerifama, finansijske krize, korupcije Mendoze i Sanza, treneri se mijenjali kao na ringispilu. One dvije LP su bile veliko iznenadjenje.
-
Osmi Socrates
#15858 Re: La Liga Santander
Ne možeš ni porediti to dvoje. Bez obzira koliko je Real bio u krizi tada, osvojili su tri španska prvenstva devedesetih. Ni nakon toga nemaju baš nešto posebno bolje rezultate u španskoj ligi po decenijama.
Dakle, pričamo samo o Ligi Prvaka, što se tiče oporavka Reala.
Svejedno, porediti to sa Liverpulom prije Kloppa je neutemeljeno.
-
kory_galaktikos
#15859 Re: La Liga Santander
Ma najbolje po njima da sad klinci upale forum i pitaju za koga imaju pravo navijat. Po meni je svakako generacija devedesetih i stariji svako na slican nacin zavolio neki klub. Zbog nekog igraca, gola, nekog iz porodice. Danas je to drugacije. Prvo jer bas imam osjecaj da djeca slabije prate a drugo sad su bas ti vasi gloryhunteri ili kako vec. Ko ce danas iz Bosne pocet za Lazio navijat ?JohnnyS wrote: ↑21/05/2026 19:07Real je tih godina bio nešto kao Liverpool prije Kloppa pa nitko ne jede govna navijačima Liverpoola što navijaju za taj klubultima_palabra wrote: ↑21/05/2026 19:06 Ma Real je 90-tih bio bas bolesnik, jos od dva izgubljena prvenstva na Tenerifama, finansijske krize, korupcije Mendoze i Sanza, treneri se mijenjali kao na ringispilu. One dvije LP su bile veliko iznenadjenje.
- JohnnyS
#15860 Re: La Liga Santander
Liverpool je sve do 2010-ih bio najtrofejniji engleski klub kako doma tako i u EuropiOsmi Socrates wrote: ↑21/05/2026 19:14 Ne možeš ni porediti to dvoje. Bez obzira koliko je Real bio u krizi tada, osvojili su tri španska prvenstva devedesetih. Ni nakon toga nemaju baš nešto posebno bolje rezultate u španskoj ligi po decenijama.
-
Osmi Socrates
#15861 Re: La Liga Santander
Naravno, ali njihovo doba neosvajanja trofeja ne možeš porediti sa Realovim, navodnim dobom krize.
Liverpool je bio na putu da postane najtrofejniji evropski klub. A onda su se desili Heysel i Hillsborough, i to su ključni momenti padanja sa te putanje i u Engleskoj i u Evropi.
Liverpool je bio na putu da postane najtrofejniji evropski klub. A onda su se desili Heysel i Hillsborough, i to su ključni momenti padanja sa te putanje i u Engleskoj i u Evropi.
-
Osmi Socrates
#15862 Re: La Liga Santander
Uostalom, Heysel i Hillsborough su odredili sudbinu i engleskog fudbala uopšte.
- ultima_palabra
#15863 Re: La Liga Santander
Ja sam isto zagotivio Lazio tih godina jer je imao predobre igrace, to oko navijaca i fasizma mi je bilo nebitno totalno.
- jeza u ledja
#15864 Re: La Liga Santander
Isto govorim za navijace Liverpoola.JohnnyS wrote: ↑21/05/2026 19:07Real je tih godina bio nešto kao Liverpool prije Kloppa pa nitko ne jede govna navijačima Liverpoola što navijaju za taj klubultima_palabra wrote: ↑21/05/2026 19:06 Ma Real je 90-tih bio bas bolesnik, jos od dva izgubljena prvenstva na Tenerifama, finansijske krize, korupcije Mendoze i Sanza, treneri se mijenjali kao na ringispilu. One dvije LP su bile veliko iznenadjenje.
S tim sto naravno, njihov klub nije desnicarski, kraljevski, sa historijom podrske diktatora.
- jeza u ledja
#15865 Re: La Liga Santander
Real u periodu od 1998-99 do 2002-03 svake godine, osim jedne, igrao bar polufinale Lige sampiona.ultima_palabra wrote: ↑21/05/2026 19:06 Ma Real je 90-tih bio bas bolesnik, jos od dva izgubljena prvenstva na Tenerifama, finansijske krize, korupcije Mendoze i Sanza, treneri se mijenjali kao na ringispilu. One dvije LP su bile veliko iznenadjenje.
Ne kazem ja da Barcelona tada nije bila popularna i poznata.
Tih godina Barcelona je bila nesto novo i kul, slicno kao Dortmund, Ajax. Zasto onda pratiti Real Madrid, osim ako nije zbog imena?
Last edited by jeza u ledja on 21/05/2026 19:54, edited 1 time in total.
- JohnnyS
#15866 Re: La Liga Santander
jeza u ledja wrote: ↑21/05/2026 19:48Isto govorim za navijace Liverpoola.JohnnyS wrote: ↑21/05/2026 19:07Real je tih godina bio nešto kao Liverpool prije Kloppa pa nitko ne jede govna navijačima Liverpoola što navijaju za taj klubultima_palabra wrote: ↑21/05/2026 19:06 Ma Real je 90-tih bio bas bolesnik, jos od dva izgubljena prvenstva na Tenerifama, finansijske krize, korupcije Mendoze i Sanza, treneri se mijenjali kao na ringispilu. One dvije LP su bile veliko iznenadjenje.
S tim sto naravno, njihov klub nije desnicarski, kraljevski, sa historijom podrske diktatora.![]()
Kako ono reče, ostavimo Španjolce i španjolske podjele da oni riješe između sebe
- jeza u ledja
#15867 Re: La Liga Santander
Liverpool je imao Kloppa, poznate navijace, cijeli imidz izgradjen kroz historiju koji je kako bih rekao, cool,JohnnyS wrote: ↑21/05/2026 19:54jeza u ledja wrote: ↑21/05/2026 19:48Isto govorim za navijace Liverpoola.
S tim sto naravno, njihov klub nije desnicarski, kraljevski, sa historijom podrske diktatora.![]()
Kako ono reče, ostavimo Španjolce i španjolske podjele da oni riješe između sebe![]()
Stvarno ne razumijem zasto?

- JohnnyS
#15868 Re: La Liga Santander
Odličan imidž ako voliš huligane koji ubijaju suparničke navijače.jeza u ledja wrote: ↑21/05/2026 19:57Liverpool je imao Kloppa, poznate navijace, cijeli imidz izgradjen kroz historiju koji je kako bih rekao, cool,JohnnyS wrote: ↑21/05/2026 19:54jeza u ledja wrote: ↑21/05/2026 19:48
Isto govorim za navijace Liverpoola.
Kako ono reče, ostavimo Španjolce i španjolske podjele da oni riješe između sebe![]()
. Sasvim mi je jasno zasto se neko uhvatio njih da ih simpatise. Ali Real? Prije toga finale u Istanbulu i to.
Stvarno ne razumijem zasto?
![]()
- ultima_palabra
#15869 Re: La Liga Santander
Govorim o periodu prije Pereza, dakle do 2000.jeza u ledja wrote: ↑21/05/2026 19:53Real u periodu od 1998-99 do 2002-03 svake godine, osim jedne, igrao bar polufinale Lige sampiona.ultima_palabra wrote: ↑21/05/2026 19:06 Ma Real je 90-tih bio bas bolesnik, jos od dva izgubljena prvenstva na Tenerifama, finansijske krize, korupcije Mendoze i Sanza, treneri se mijenjali kao na ringispilu. One dvije LP su bile veliko iznenadjenje.
U to doba ako si bio gloryhunter prije bi odabrao Barcelonu, da ne govorim o talijanskim klubovima ili Man Unitedu.Cuj iznenadjenje.
![]()
Tih godina Barcelona je bila nesto novo i kul, slicno kao Dortmund, Ajax. Zasto onda pratiti Real Madrid, osim ako nije zbog imena?
1998. RM zavrsio cetvrti u ligi, 2000. peti. U oba slucaja ne bi se plasirali u LP naredne sezone da je nisu osvojili. U trenutku kad je Del Bosque dosao mislim da su bili 16-17. na tabeli. Bayern ih rasturao u grupnoj fazi. I onda takva ekipa prodje najbolji United ikada, Bayern koji je bio sila... naravno da je iznenadjenje.
- Logovan
- jeza u ledja
#15871 Re: La Liga Santander
Real je u 1999-oj kupio Anelku, Baljica i Seedorfa za neke od rekordnih suma za to vrijeme u cijeloj Evropi. To samo govori da su i prije imali epizode implodiranja iz nicega.ultima_palabra wrote: ↑21/05/2026 20:02Govorim o periodu prije Pereza, dakle do 2000.jeza u ledja wrote: ↑21/05/2026 19:53Real u periodu od 1998-99 do 2002-03 svake godine, osim jedne, igrao bar polufinale Lige sampiona.ultima_palabra wrote: ↑21/05/2026 19:06 Ma Real je 90-tih bio bas bolesnik, jos od dva izgubljena prvenstva na Tenerifama, finansijske krize, korupcije Mendoze i Sanza, treneri se mijenjali kao na ringispilu. One dvije LP su bile veliko iznenadjenje.
U to doba ako si bio gloryhunter prije bi odabrao Barcelonu, da ne govorim o talijanskim klubovima ili Man Unitedu.Cuj iznenadjenje.
![]()
1998. RM zavrsio cetvrti u ligi, 2000. peti. U oba slucaja ne bi se plasirali u LP naredne sezone da je nisu osvojili. U trenutku kad je Del Bosque dosao mislim da su bili 16-17. na tabeli. Bayern ih rasturao u grupnoj fazi. I onda takva ekipa prodje najbolji United ikada, Bayern koji je bio sila... naravno da je iznenadjenje.
Mislim, o cemu pricamo? Roberto Carlos, Raul, Redondo, Bodo Illgner, Casillas, Hierro, Seedorf, Morientes. Prije toga Mijatovic, Suker. Da ne govoroimo ko je sve onda dosao 2000-e.
I iznenadjenje sto su osvajali Lige sampinjona?
Daj ba.
- jeza u ledja
#15872 Re: La Liga Santander
Evo gledam jos imena, Steve McManaman, Karembeu, Salgado, Guti
daj bolan.
- jeza u ledja
#15873 Re: La Liga Santander
Usput ja sam spomenuo kraj 80ih. Tri seonze za redom ispadali u polufinalu Kupa prvaka.
Evo gledam imena, slagacu da kazem da se sjecam ovih drugih nekih imena osim Huga Sancheza i Butragenja. Camacho i Chendo mi zvuce poznato. U svakom slucaju to nije ekipa u poluraspadu.
ZNamo da je tada bilo mnogo teze uopste ulaziti u to takmicenje i ovim jacim ekipama teze osvajati.
Evo gledam imena, slagacu da kazem da se sjecam ovih drugih nekih imena osim Huga Sancheza i Butragenja. Camacho i Chendo mi zvuce poznato. U svakom slucaju to nije ekipa u poluraspadu.
ZNamo da je tada bilo mnogo teze uopste ulaziti u to takmicenje i ovim jacim ekipama teze osvajati.
-
kory_galaktikos
#15874 Re: La Liga Santander
Zamisljam dijete od 10 godina koji pocinje da uz oca prati tv i sve do 14-te godine se edukuje po forumima koji kralj i diktator je volio koji klub, koja regija u evropi je nanosila zlo, u kojem su klubu igrali cetnic ili nacisti pa onda odluci za koga ce navijat.
Ona bezobrazna djeca u to vrijeme sutaju krpenjacu i uzvikuju ime igraca koje su culi vece prije na nekom sad "top golu" ili tako nesto.
Ona bezobrazna djeca u to vrijeme sutaju krpenjacu i uzvikuju ime igraca koje su culi vece prije na nekom sad "top golu" ili tako nesto.
- jeza u ledja
#15875 Re: La Liga Santander
Ko ovdje jos uvijek ima 10 godina? Da cujemo?
Osmi Socrates i ko jos?
Djeca imaju mozak. Vec u srednjoj naucis sta ko gdje.
Ima ljudi kojima takve stvari nisu bitne. No u tome je i problem. Barem meni.
Ali ima nas svakakvih jbg.
Osmi Socrates i ko jos?
Djeca imaju mozak. Vec u srednjoj naucis sta ko gdje.
Ima ljudi kojima takve stvari nisu bitne. No u tome je i problem. Barem meni.
Ali ima nas svakakvih jbg.