tuzlak1212 wrote:Ma ja sam ovo na yt nasao neciju od neki dan analizu i brojeve u argumente kako i zasto... Ko ce ga znat ionako ne moze se nikako tacno saznat dok knjiga ne zavrsipici wrote:
nema 100 000 dotrakija vojske, 100 000 ih ima u njihovom glavnom gradu sa zenama, djecom, starcima... 40 000 je realna cifra a i kal Drogo je obecao u prvoj sezoni 40 000 dotrakija kao pomoc Viserysu u osvajanju westerosa kad mu je ovaj dao Dany za zenu... 100 000 ima zombija i eventualno 80 000 ljudi koji ce im se suprostaviti... imaju zmajsko staklo ko oruzije znaci kad ga ubode onda je rahmetlija i ne moze ga NK vise oziviti, magija kojom je NK proboden od zmajskog stakla je tako i napravljena... valerijski celik je jedini uz zmajsko staklo i vatru koji moze nauditi zombijima.... vatra ne moze WW i NK nista.
po knjigama ce biti nesta drugacije sigurno, al ja ono sto su u sezoni pricali znaci 40 000 dotrakija, 7000 bezmudana, 2000 free folks, 20 000 Vale i mozda oko 10 000 sjevernjaka (negdje je napisano i 40 000 Vale vojska da ima, ali ne vjerujem, najvecu silu je okupio Renly Baratheon uz pomoc Lorasa Tyrella a koja je brojala blizu 100 000 vojske i Stanis je to raskino ubivsi brata crnom sijenkom i onda su presli Loras Tyrell i njegovi na stranu Lanistera a stanis pokupio od brata vazale i napao KL)... uglavnom kako god nek dodje vazala koji se zele boriti za zive jos jedno 10 000 do 20 000 to je sila od 100 000 ljudi prema 100 000 zombija kolko je Dany odokativno rekla... to sam iz serije uspio nafatat ne iz knjiga ili ovih youtube urotnika
Miguel rezira mislim da ce biti jeza bitka... puno ocekujem nadam se da se necu razocarat.