Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- crnivrag
#15851 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Evo danas 7 dan kako mi je avion poletio iz Kine, i još uvijek "item" nije došao u našu poštu.
- victom
#15852 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
meni je jednom letio 20 danacrnivrag wrote:Evo danas 7 dan kako mi je avion poletio iz Kine, i još uvijek "item" nije došao u našu poštu.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:18, edited 2 times in total.
-
zippoo87
#15853 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
jarane,pa nije hljeb,da moram znati sta hocu kupiti...udjem,gledam,ako naletim na nesto sto mi treba,kupimvictom wrote:Nagib je u pravu.nagibSA wrote:Prvo moras znati sta ti treba da bi kupovao, ne mozes kupovati a ni sam ne znas sta, onako iz zayebancije.zippoo87 wrote:danas je 11.11. shopping day...na sivm sajtovima snizenja,mada minimalna
je li ko sta "hajrovao"?
ja sam malo gledao ali nista zanimljivo nema
treba sacekati black friday ,mada to bude dobro vecinom samo za amere,mi ostali mozemo pushiti...eventualno 1-2 dolara snizenja uganjatiYebo ova njihova snizenja od pola dolara i velike ustede, da mi se kupuje ne bi cekao 11.11 svakako, digli u nebesa ko da je...
kako ide buregdžinica prijatelju?
ono sto mi hitno treba,necu ni kupovati sa ebaya
a ovaj drugi dio oko buregdzinice ne kontam ?
- victom
#15854 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
nagib ima buregdžinicu na dolac maltizippoo87 wrote:jarane,pa nije hljeb,da moram znati sta hocu kupiti...udjem,gledam,ako naletim na nesto sto mi treba,kupimvictom wrote:
Nagib je u pravu.
kako ide buregdžinica prijatelju?
ono sto mi hitno treba,necu ni kupovati sa ebaya
a ovaj drugi dio oko buregdzinice ne kontam ?
Last edited by victom on 01/03/2021 05:17, edited 2 times in total.
- nagibSA
#15855 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja kontao zipo otvorio buregdzinicu, pa rek'o eto konkurencije.victom wrote:
nagib ima buregdžinicu na dolac malti
-
Dady
#15856 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja sam mjesecima stavljao u korpu razne stvarčice na aliexpressu a jučer sam to i pazario. Uglavnom su to neke sitnice. Sve sam to razbio na dva plaćanja manja od 50 KM.zippoo87 wrote:danas je 11.11. shopping day...na sivm sajtovima snizenja,mada minimalna
je li ko sta "hajrovao"?
ja sam malo gledao ali nista zanimljivo nema
treba sacekati black friday ,mada to bude dobro vecinom samo za amere,mi ostali mozemo pushiti...eventualno 1-2 dolara snizenja uganjati
Ukupno 9 pojedinačnih artikala od 6 različitih prodavača. 4 prodavca su vec pripremili stvari za slanje i dobio sam TN. Prosječna ušteda je oko 30%
Btw 11.11 je još prošle godine pretekao Black Friday po broju online narudžbi i prometu. Ove godine 11.11 je ostvario promet od 25 milijardi $, dok je npr Amazon Prime Day na nivou 1 milijarde $, Black Friday zajedno sa Cyber Monday prošle godine je imao promet od 13 milijardi $
-
zippoo87
#15857 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
citao sam ovih dana te podatke i silne milijarde...kinezi ubijaju 
-
Sweexx1998
#15858 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Pozz forumaši,
Jel neko narucivao LED svjetla za auto, sa ventilatorom? Gledam na aliexpressu 40-tak KM error free H7
Jel neko narucivao LED svjetla za auto, sa ventilatorom? Gledam na aliexpressu 40-tak KM error free H7
- victom
#15859 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
skupa je to zabavaSweexx1998 wrote:Pozz forumaši,
Last edited by victom on 01/03/2021 05:17, edited 2 times in total.
- kloniran
#15860 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
koliko dugo se može razvlačiti case?
meni je prije pisalo vrijeme trajanja, sad nigdje tog podatka
meni je prije pisalo vrijeme trajanja, sad nigdje tog podatka
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#15861 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Smeće. Ispod 50KM i ne razmišljaj, to je neki totalni minimum, to od 40ak KM je živo smeće, isto kao ove C6 što svi prodaju po facebooku.Sweexx1998 wrote:Pozz forumaši,
-
Mehemed
#15862 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Je li iko naručivao šta iz Malezije ? Naručio sam prijatelju mikrofon prije 12 dana, za sada nije stigao, a sumnjam da je poslato iz Kine, a ne iz Malezije, ako bude tako kako ću mu rado roknut negativan zbog laganja, a trebao bi to lako znati po oznakama na koverti kada stigne.
Pisalo je "Item location: Malaysia, Malaysia", tražio sam da nema mjesto u Kini koje se zove Malaysia i nisam našao, tako da treba da dođe iz Malezije. Nadam se da će stići do 20 dana jer sam tražio da nije Kina u nadi da će brže stići jer mu treba mikrofon.
Pisalo je "Item location: Malaysia, Malaysia", tražio sam da nema mjesto u Kini koje se zove Malaysia i nisam našao, tako da treba da dođe iz Malezije. Nadam se da će stići do 20 dana jer sam tražio da nije Kina u nadi da će brže stići jer mu treba mikrofon.
-
boshniak
#15863 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja sam narucivao neke sitnice iz Malezije, i za taj artikal je dostava trajala duže nego za bilo koji drugi, otad izbjegavam maleziju, jos je bio sa pravim trackingom, sad ako mi se zuri uvijek gledam da to bude iz Hong Konga, ubjedljivo najbrzi ako šalju HK postom.Mehemed wrote:Je li iko naručivao šta iz Malezije ? Naručio sam prijatelju mikrofon prije 12 dana, za sada nije stigao, a sumnjam da je poslato iz Kine, a ne iz Malezije, ako bude tako kako ću mu rado roknut negativan zbog laganja, a trebao bi to lako znati po oznakama na koverti kada stigne.
-
Mehemed
#15864 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Znači u svakom slučaju se valja načekat. Hvala na odgovoru, znači Malezija jednom i nikada više.
- Laertes
#15865 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
E, vako, drugovi:
Danas sam dobio kovertu sa carine (tačnije, UIO) i traže mi potvrdu o cijeni i nazivu proizvoda. Poslao sam im PayPal transakciju kako su tražili.
E, sad, kako ide dalje? Oni će meni nešto poslati da uplatim ili...? I koliko to sve sad traje dok konačno ne dobijem svoj paket?
Danas sam dobio kovertu sa carine (tačnije, UIO) i traže mi potvrdu o cijeni i nazivu proizvoda. Poslao sam im PayPal transakciju kako su tražili.
E, sad, kako ide dalje? Oni će meni nešto poslati da uplatim ili...? I koliko to sve sad traje dok konačno ne dobijem svoj paket?
- Dinostula
#15866 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nisu to Bosnje pa da lazu da su poslali.Mehemed wrote:Je li iko naručivao šta iz Malezije ? Naručio sam prijatelju mikrofon prije 12 dana, za sada nije stigao, a sumnjam da je poslato iz Kine, a ne iz Malezije, ako bude tako kako ću mu rado roknut negativan zbog laganja, a trebao bi to lako znati po oznakama na koverti kada stigne.
12 dana je malo vremena za bilo kakav paket iz tog dijela svijeta.Ispod 25-30 dana nista.Ako je dojam prodavac imao 98-99% vjerovatno ce stici samo je pitanje kada.
-
Mehemed
#15867 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Čitao sam ovdje na forumu da je neki Kinez lažirao zemlju slanja. Jest ono stiglo, ali nije stiglo brzo koliko bi inače stiglo, ako se ne varam pisalo UK a ono poslato iz Kine, tako da me nebi čudilo da bude više takvih slučajeva. Zafrkao sam se, mislio sam da će iz Malezije biti brže nego iz Kine, a ustvari neće, možda će čak biti i sporije. Prodavac ima 97% pozitivnog feedbacka na 2770 transakcija. Jest malo u odnosu od kakvih inače naručujem, po nekoliko desetina i stotina hiljada dojmova, ali mislim da je ovaj pošten i da je poslao.Dinostula wrote: Nisu to Bosnje pa da lazu da su poslali.
12 dana je malo vremena za bilo kakav paket iz tog dijela svijeta.Ispod 25-30 dana nista.Ako je dojam prodavac imao 98-99% vjerovatno ce stici samo je pitanje kada.
- zlo zlo
#15868 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ne mora značit, meni je danas iz Malezije stigla pošiljka naručena 29.10.
- zincx
#15869 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nestaju li vama pošiljke? Zadnjih mjesec dana dobijem samo ono na šta moram carinu platiti. Sve ove sitnije stvarčice nestale. (3 sa ebay-a, 4 sa Gearbest-a). Kome se na pošti obratiti za ovo?
- Laertes
#15870 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Anybody?Laertes wrote:E, vako, drugovi:
- zincx
#15871 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sad zavisi od poštara, ili će ti donijeti paket i lično naplatiti, ili će ti donijeti žuti papirić, pa ćeš ti po to na poštu i tamo uplatiti sam...Laertes wrote:Anybody?Laertes wrote:E, vako, drugovi:
Nekad je to dan trajalo, sad znaju razvući na 2-5 dana...
- Laertes
#15872 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
E, hvala, care. Znači, nema više dopisivanja sa carinom, samo pošta, a tu carinu i ostale namete plaćam pri preuzimanju? Definitivno žuti papirić, poveliko je, neće poštar to nosti.zincx wrote:Sad zavisi od poštara, ili će ti donijeti paket i lično naplatiti, ili će ti donijeti žuti papirić, pa ćeš ti po to na poštu i tamo uplatiti sam...Laertes wrote:Anybody?Laertes wrote:E, vako, drugovi:
Nekad je to dan trajalo, sad znaju razvući na 2-5 dana...
-
isx
#15873 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Dolazi li vam išta od kineza ovih dana?
- crnivrag
#15874 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Evo meni danas došao paket koji sam naručio 12.10. putem geekbuying.com web stranice.isx wrote:Dolazi li vam išta od kineza ovih dana?
-
Mehemed
#15875 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Meni jučer stigao 12V adapter naručen 21.10. i prekidači od 18.10.
Jedna od 08.10. i jedna od 21.10. mi nisu još stigle i to je to od prošlog mjeseca.
Jedna od 08.10. i jedna od 21.10. mi nisu još stigle i to je to od prošlog mjeseca.