IRAN

Post Reply
Kikibombona

#15851 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Idemedosumom wrote:I nije mu pjevanje čemu al et.
Dijete nomada, cobana, iz uzasno siromasnog kurdskog regiona. U mladosti sa ocem i bracom cuvao ovce, upitno da li se i koliko obrazovao, to nisam upratio. Onda se zaputio u Teheran, gdje je neko vrijeme zivio kao beskucnik, dok nije stekao ime u fudbalu. Tezak zivotni put.

Imat ce sta pricati djeci i unucima, odbranio je penal velikom Ronaldu. :-D
rajv0sa

#15852 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

Point. wrote:17-godišnja Maedeh dobila 4 godine zatvora i 80 bičevanja zato što je na Instagram podijelila klip gdje pleše uz pjesmu one albanke Dua Lipe, čini mi se. To je taj Iran, raj za žene.
Čini ti se ili izmišljaš malo hahahahha, jest i srbe sunete i bacaju lavovima. Taj incident je bio prije mjesec dana, tek je sad nekako stigao u medije. Djevojka je bila tad par dana u pritvoru a sada kuci jedino joj je instagram ukinut, to su sve informacije od njene prijateljice koja je otišla kod roditelja u Kanadu. Čuj bičevanje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Islamofobik propaganda level 99

I evo izvor za razliku od tvog bičevanja :lol:
https://instagram.com/p/BlCf8SfhIGV/
GandalfSivi

#15853 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

Ah, samo je par dana u pritvoru bila. Onda je u redu...
rajv0sa

#15854 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

Pa tri dana pritvora je isto što i 4 godine zatvora uz 80 bičevanja. Fora je u tome da bi ti i ostali "uzvišeni" likovi bi bili najsretniji da je sve istina i da su je linčovali na sred teherana, samo kako bi dokazali svoje patetične i zatucane devetnaestovjekovne tvrdnje. Sačuvaj Bože žene takvih čuvara kao što si ti i ovaj očerupani.
GandalfSivi

#15855 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

rajv0sa wrote:Pa tri dana pritvora je isto što i 4 godine zatvora uz 80 bičevanja. Fora je u tome da bi ti i ostali "uzvišeni" likovi bi bili najsretniji da je sve istina i da su je linčovali na sred teherana, samo kako bi dokazali svoje patetične i zatucane devetnaestovjekovne tvrdnje. Sačuvaj Bože žene takvih čuvara kao što si ti i ovaj očerupani.
Ja bi najsretnije bio kada bi ljudi u toj predivnoj zemlji koja je dala toliki doprinos kulturi i civilizaciji ljudskog roda bili slobodni da zive u miru i slobodi izbora...

Ne bih pozelio nikome da pati u zivotu, pogotovo ne samo zato da se dokazu stereotipi...
Idemedosumom

#15856 Re: IRAN

Post by Idemedosumom »

Reza, vrati se :(
Saul Alvarez

#15857 Re: IRAN

Post by Saul Alvarez »

Idemedosumom wrote:Reza, vrati se :(
Mosaddegh vrati se :(
rajv0sa

#15858 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

Reza vrati se pa da onih tvojih 0,5 posto živi slobodno, da pije i da pleše na instagramu uz dua lipu :sad:
славянин

#15859 Re: IRAN

Post by славянин »

rajv0sa wrote:Reza vrati se pa da onih tvojih 0,5 posto živi slobodno, da pije i da pleše na instagramu uz dua lipu :sad:
Tako je sa sibati kada piju i razgolise se. Iran pa to je - to mlijeko potocima tece i bilo bi ga jos vise da Izraelci ne kradu oblake.Svi su sve mnogo slobodni za razliku od zapada gdje zele gole ponizene hodaju ... u Iranu nisu ponizene nego slobodne totalno skroz.

Odakle nam vecina forumasa pise... moze li se ko javiti iz Irana da opise jel cokoladno mlijeko ili obicno tece.
rajv0sa

#15860 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

Nisi loš momak neću da se raspravljam s tobom, ali to su krajnosti. Krajnosti nikada nisu mjerilo za bilo šta. Sumnjam da je iko na forumu ima više kontakta sa Irancima od mene, tako da znam šta govorim. Iran nije zemlja bez problema, daleko od toga, ali zadnje što narod tamo želi je ovakav vid pomoći, raznim propagandnim pamfletima i patetikom. Tu lažnu ispolitiziranu solidarnost tamo narod prezire, i to je stvar oko koje se bukvalno svi slažu i liberali i konzervativci. Zapad ne razumije Iran i to je tako od drugog svjetskog rata pa sve do danas.
aratet

#15861 Re: IRAN

Post by aratet »

Narod tamo prezire i zivot u Iranu, to najbolje pokazuju brojevi ljudi koji se ilegalnim putevima na najjadnije moguce nacine pokusavaju dokopati Evrope.
Point.

#15862 Re: IRAN

Post by Point. »

rajv0sa wrote:Pa tri dana pritvora je isto što i 4 godine zatvora uz 80 bičevanja. Fora je u tome da bi ti i ostali "uzvišeni" likovi bi bili najsretniji da je sve istina i da su je linčovali na sred teherana, samo kako bi dokazali svoje patetične i zatucane devetnaestovjekovne tvrdnje. Sačuvaj Bože žene takvih čuvara kao što si ti i ovaj očerupani.
Fora je što je zaglavila u zatvoru zbog jebenog plesa objavljenog na instagramu, što dokazuje kakvo je to nazadno i nakaradno društvo. Pričaš o zatucanosti a podržavaš društvo koje zabranjuje ženama one najosnovnije stvari, poput izaći na kafu sa momkom sama, izaći na ulicu bez marame ili otići pogledati fudbalsku utakmicu.

Nisam perfektan muškarac ali bar ne podržavam režim gdje stare bradonje odlučuju šta žena da obuče na sebe. Pa makar taj staronja bio lijep i zgodan kao Khomeini. :lol: I ti mi pričaš o zatucanosti. Zemljo otvori se.
rajv0sa wrote: Sumnjam da je iko na forumu ima više kontakta sa Irancima od mene, tako da znam šta govorim.
Slično reče Salik neki dan. De se dogovorite ko od vas ima najviše danonoćnih kontakata sa Teheranom. Jedan od mojih najboljih prijatelja je Iranac, često se obilazimo, družim se svaki dan na poslu sa najmanje 10 Iranaca, mogu li i ja u to sveto društvo?
GandalfSivi

#15863 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

Nema Salika, Rajvosa preuzeo smjenu. A niko ne odgovara na moja pitanja...
aratet

#15864 Re: IRAN

Post by aratet »

Point. wrote:
Fora je što je zaglavila u zatvoru zbog jebenog plesa objavljenog na instagramu, što dokazuje kakvo je to nazadno i nakaradno društvo. Pričaš o zatucanosti a podržavaš društvo koje zabranjuje ženama one najosnovnije stvari, poput izaći na kafu sa momkom sama, izaći na ulicu bez marame ili otići pogledati fudbalsku utakmicu.

Nisam perfektan muškarac ali bar ne podržavam režim gdje stare bradonje odlučuju šta žena da obuče na sebe. Pa makar taj staronja bio lijep i zgodan kao Khomeini. :lol: I ti mi pričaš o zatucanosti. Zemljo otvori se.
rajv0sa wrote: Sumnjam da je iko na forumu ima više kontakta sa Irancima od mene, tako da znam šta govorim.
Slično reče Salik neki dan. De se dogovorite ko od vas ima najviše danonoćnih kontakata sa Teheranom. Jedan od mojih najboljih prijatelja je Iranac, često se obilazimo, družim se svaki dan na poslu sa najmanje 10 Iranaca, mogu li i ja u to sveto društvo?
Ima i onaj treci, sto je strucnjak za Iran, sto je za vrijeme protesta rekao kako u Iranu nema problema vec da tamo ljudi pricaju o nekoj torbici i transferu nekog fudbalera Persepolisa. :lol:
Haris.ba

#15865 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

Ako cemo posteno, ko god slusa tu Lipu, ja bih u pritvor. Da malo razmisli o muzickom ukusu i zivotnim izborima.

Helem. Tuzno je kada drzava se uopce pita o muzickom (ne)ukusu gradjanina.
rajv0sa

#15866 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

GandalfSivi wrote:Nema Salika, Rajvosa preuzeo smjenu. A niko ne odgovara na moja pitanja...
Koja tvoja pitanja ? Jesam fino postavio i objasnio šta se zaista desilo iz usta djevojke koja je neposredni sudionik.
A evo šta su vaši izvori, baš simptomatično, legitimno ko i rtrs za pitanje islamskog terorizma u BiH
https://www.instagram.com/p/BlIjwUyjGuw/
jewishbreakingnews :lol:

A ovaj ko papagaj radim sa irancima radim sa irancima. Ti iranci su mjerodavni za Iran ko i ti za Bosnu. Pravi se da sve zna a u suštini nema pojma.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#15867 Re: IRAN

Post by _BataZiv_0809 »

rajv0sa wrote: A ovaj ko papagaj radim sa irancima radim sa irancima. Ti iranci su mjerodavni za Iran ko i ti za Bosnu. Pravi se da sve zna a u suštini nema pojma.
:lol: :lol: :lol:
Haris.ba wrote:Ako cemo posteno, ko god slusa tu Lipu, ja bih u pritvor. Da malo razmisli o muzickom ukusu i zivotnim izborima.

Helem. Tuzno je kada drzava se uopce pita o muzickom (ne)ukusu gradjanina.
Vala upravu si. Prosjecan pichich, pjesmuljci su slusljivi, ali nista posebno, a podrzava separatizam na Balkanu :oops: :lol:

One kiss is all it takes :zekzek:
GandalfSivi

#15868 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

rajv0sa wrote:
GandalfSivi wrote:Nema Salika, Rajvosa preuzeo smjenu. A niko ne odgovara na moja pitanja...
Koja tvoja pitanja ? Jesam fino postavio i objasnio šta se zaista desilo iz usta djevojke koja je neposredni sudionik.
A evo šta su vaši izvori, baš simptomatično, legitimno ko i rtrs za pitanje islamskog terorizma u BiH

A ovaj ko papagaj radim sa irancima radim sa irancima. Ti iranci su mjerodavni za Iran ko i ti za Bosnu. Pravi se da sve zna a u suštini nema pojma.
Je li okay sto je djevojka uhapsena, ili je to krsenje ljudskih prava?
Idemedosumom

#15869 Re: IRAN

Post by Idemedosumom »

:bih: :kakoste:
Point.

#15870 Re: IRAN

Post by Point. »

rajv0sa wrote:

Jeste, ti iz Bosne si mjerodavan zato što pratiš par twitter profila. Hajte molim vas. Činjenica je da u Iranu žene nemaju neka osnovna prava gdje se ode u tvorza za obični ples i slično, prava koja im je zabranio bradati kozojeb (zgodan i nadasve lijep starac) i ti podržavaš takvo nazadno društvo, što dovoljno govori u kakvom plićaku plivaš. Da ne govorim da svaku kritiku na iranski režim doživljavaš kao islamofobiju level 99. Plitko, zaista plitko.
Idemedosumom

#15871 Re: IRAN

Post by Idemedosumom »

Imama Homeinia, rahimehullah, nazivaš kozojebom?

Koji bezobrazluk Bože dragi, stvarno si odvratan :evil:
Point.

#15872 Re: IRAN

Post by Point. »

Kako nazvati tipa koji je čim je došao na vlast zabranio muškarcima da nose šorc, ženama naredio marame i duge haljine, zabranio svaki vid muzike osim ratne i religiozne, zabranio filmove i muškaracima i ženama zajedno da se kupaju ili borave na plaži, tip koji je rekao "ekonomija je za magarce", za čije vladavine prvih 6 godina je apsolutno siromaštvo poraslo za 45%, 2 do 4 miliona raznih specijalista, tehničara i ekonomičara je za vrijeme njegove vladavine napustilo Iran, zajedno sa svojim kapitalom. Tipa koji je naredio strijeljanje do 30 000 političkih neistomišljenika i tako tih, za neke minornih, stvari.

Nego, naruči sebi jednu natopljenu travničku i ne zamaraj se previše. Znam da si se ufuro sad u tu cijelu Iran, Khomeini Bog Otac priču.
GandalfSivi

#15873 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

Ne zelim ulaziti u radikalne stavove ni sa jedne strane, samo zelim odgovor na pitanje da li je u redu poslati djevojku u zatvor zato sto je plesala bez marame?
rajv0sa

#15874 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

Image

Džaba kad magarci ni nacrtano ne razumiju :mrgreen:
GandalfSivi

#15875 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

rajv0sa wrote:Image

Džaba kad magarci ni nacrtano ne razumiju :mrgreen:
De mi odgovori ba...
Post Reply