Koji crni izborni inženjering, takva teritorijalna organizacija je postojala prije i Olimpijade.Challenger__ wrote:u izbornom inžinjeringu.Teritorija predratnog Grada se skoro preklapala sa povrsinom sadasnjeg Kantona i to nije bio rezultat birokratskog hira, već rezultat konkretnih potreba i brizljivih analiza.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
VjecitiStudent
#15851 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
- Challenger__
#15852 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Da, ali u sebi ne uključuje sve terotorije nekadašnjeg Grada Sarajeva. Govorim o posljeratnim granicama Kantona.VjecitiStudent wrote: Koji crni izborni inženjering, takva teritorijalna organizacija je postojala prije i Olimpijade.
-
Pedja Kojovic
#15853 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
vjecitistudent
Da ste se potrudili procitati nas prijedlog ustavnih principa za BIH vidjeli bi da i mi smatramo da Sarajevo treba obuhvatiti
podrucje kao i prije rata.
(U nasem prijedlogu glavni grad BiH je distrikt)
p.k.
Da ste se potrudili procitati nas prijedlog ustavnih principa za BIH vidjeli bi da i mi smatramo da Sarajevo treba obuhvatiti
p.k.
- Challenger__
#15854 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kanton i Grad nisu isti kulturni i politički identitet. Forsiranjem izjednačavanja ove dvije jedinice samo će izgubiti grad Sarajevo.
Zauvjek.
Zauvjek.
-
VjecitiStudent
#15855 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zašto se vi niste potrudili pročitati vlastiti prijedlog ustavnih principa za BiH i onda uskladili djelovanje s njima?Pedja Kojovic wrote:vjecitistudent
p.k.
Zašto niste izašli sa prijedlogom da se ovaj jad od gradske uprave konačno dokine i zamijeni na trajan i funkcionalan način u skladu sa proklamovanim principima?
Već ko i obično, s jedne strane, visoki i dobri principi, s druge strane svakodnevna politika na nivou Kurte i Murte.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#15856 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
VjecitiStudent wrote:Zašto se vi niste potrudili pročitati vlastiti prijedlog ustavnih principa za BiH i onda uskladili djelovanje s njima?Pedja Kojovic wrote:vjecitistudent
p.k.
Zašto niste izašli sa prijedlogom da se ovaj jad od gradske uprave konačno dokine i zamijeni na trajan i funkcionalan način u skladu sa proklamovanim principima?
Već ko i obično, s jedne strane, visoki i dobri principi, s druge strane svakodnevna politika na nivou Kurte i Murte.
-
Pedja Kojovic
#15857 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
vjecitistudent
S prijedlozima koje spominjete nismo jer, kao sto sam vam odgovorio vec vise puta, mi ne mislimo da GU treba "dokinuti".
Mi mislimo da Sarajevo mora imati nadleznosti koje inace imaju gradovi i da njegovi gradjani imaju pravo da direktnim glasanjem izaberu svog gradonacelnika.
Zahvaljujuci cinjenici da imamo vijecnike u GV takvu cemo legislativu i predloziti.
p.k.
S prijedlozima koje spominjete nismo jer, kao sto sam vam odgovorio vec vise puta, mi ne mislimo da GU treba "dokinuti".
Mi mislimo da Sarajevo mora imati nadleznosti koje inace imaju gradovi i da njegovi gradjani imaju pravo da direktnim glasanjem izaberu svog gradonacelnika.
Zahvaljujuci cinjenici da imamo vijecnike u GV takvu cemo legislativu i predloziti.
p.k.
-
VjecitiStudent
#15858 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
I opet:Pedja Kojovic wrote:vjecitistudent
p.k.
Je li Sarajevo zaista samo S.Grad, Centar, N.Sarajevo, Novi Grad.
Ako bi dobil trazene nadleznosti, kako bi u takvom gradu organizovali gradski prevoz, vodosnabdijevanje, rijesili zagadjenost zraka, ...?
- JoseMujica
#15859 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Peđa poenta jeste da je"pored kurtona grad besmislen, posebno imajući u vidu;ustav pederacije i definirane nadležnosti kurtona.....sad da vi i izglasate da sarajevo ima"nadležnosti i izbore ko u Njujorku šta ste postigli: samo poskupili grad jedno pet puta.
mislim da nam je svima jasno da je to out of our"league i pravno i finansijski
Jedino rješenj je spajanje kurtona i grada i da;je premijer istovremeno i gradonačelnik.....kurton je svakako Sarajevo...ako je već"nekom bitno, zbog sentimenta onda izmjeniti ime u kurton grad sarajevo
Jedino rješenj je spajanje kurtona i grada i da;je premijer istovremeno i gradonačelnik.....kurton je svakako Sarajevo...ako je već"nekom bitno, zbog sentimenta onda izmjeniti ime u kurton grad sarajevo
-
VjecitiStudent
#15860 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
S obzirom da odgovor na takva pitanja prelazi nivo tradicionalne demagoške parole, sumnjam da ćemo dobiti odgovore.JoseMujica wrote:Peđa poenta jeste da je"pored kurtona grad besmislen, posebno imajući u vidu;ustav pederacije i definirane nadležnosti kurtona.....sad da vi i izglasate da sarajevo ima"nadležnosti i izbore ko u Njujorku šta ste postigli: samo poskupili grad jedno pet puta.mislim da nam je svima jasno da je to out of our"league i pravno i finansijski
-
Pedja Kojovic
#15861 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
JoseMujica
Ja ne vidim kako je vas prijedlog bitno drugaciji od onoga sto sam ranije napisao.
p.k.
Ja ne vidim kako je vas prijedlog bitno drugaciji od onoga sto sam ranije napisao.
p.k.
- JoseMujica
#15862 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
12.1 miliona KM budžet ove ublehe
ček Djape bitna je razlika što ja zagovaram ukinuće ove ublehe od grada i da kurton preuzme sve, dok, ako sam ja tebe razumio, NS zagovara jačanje nadležnosti grada? jel to to il se nako množimo s nulom u ovim falusnim monolozima?
ja bih samo onda upitao da li"ste pravili ikakvu procjenu koliko bi nas taj grad"po vašoj mjeri koštao kad nas ova ikebana košta tričavih 12 miliona KM?
ček Djape bitna je razlika što ja zagovaram ukinuće ove ublehe od grada i da kurton preuzme sve, dok, ako sam ja tebe razumio, NS zagovara jačanje nadležnosti grada? jel to to il se nako množimo s nulom u ovim falusnim monolozima?
ja bih samo onda upitao da li"ste pravili ikakvu procjenu koliko bi nas taj grad"po vašoj mjeri koštao kad nas ova ikebana košta tričavih 12 miliona KM?
-
Pedja Kojovic
#15863 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
JoseMujica
Ne bi nas kostao vise nego sada jer sa primjenom zakona o lokalnoj samoupravi treba mjenjati i zakon o pripadnosti prihoda.
Opciju za koju mi smatramo da je najbolja smo predlozili odavno; Sarajevo distrikt, glavni grad drzave, u predratnim granicama.
p.k.
Ne bi nas kostao vise nego sada jer sa primjenom zakona o lokalnoj samoupravi treba mjenjati i zakon o pripadnosti prihoda.
Opciju za koju mi smatramo da je najbolja smo predlozili odavno; Sarajevo distrikt, glavni grad drzave, u predratnim granicama.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#15864 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nego, sta kazete na ova dogadjanja oko Vlade KS?
Kako dalje?
Ko bi je, i da li bi je, trebao zamjeniti?
p.k.
Kako dalje?
p.k.
- JoseMujica
#15865 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ovo je Radeljaš taktika sdu da dobiju fotelje koje su zapikali. Eso je gospodar Sarajeva.
ps
a glede priče grad i kurton ne slažem se nikako jer u jednačinu ne stavljate how we do things"here......stvarno bih volio da je to tako moguće, ali taj grad o kome diskutujemo nije;u vakumu već u Bosni.......nema"budžeta koji se smanjio bez obzira na podjelu ili prebacivanje;nadležnosti s jednog nivoa na drugi......čelendž za tebe Djape neće biti Zikina ćiza već da nađeš takav slučaj u našoj političkoj praksi
ako ima povlačim napisano
ps
a glede priče grad i kurton ne slažem se nikako jer u jednačinu ne stavljate how we do things"here......stvarno bih volio da je to tako moguće, ali taj grad o kome diskutujemo nije;u vakumu već u Bosni.......nema"budžeta koji se smanjio bez obzira na podjelu ili prebacivanje;nadležnosti s jednog nivoa na drugi......čelendž za tebe Djape neće biti Zikina ćiza već da nađeš takav slučaj u našoj političkoj praksi
- Banksy
#15866 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sasvim svejedno, sve ista gamad.Pedja Kojovic wrote:Nego, sta kazete na ova dogadjanja oko Vlade KS?
Kako dalje?
p.k.
U ovakvim okolnostima, pametni ljudi sklanjaju se u stranu i čekaju neka bolja vremena. Ako ih ikad više i bude.
- King_Kenny
#15867 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Najbolje bi bilo raspisati kantonalne izbore, inace cemo svjedociti novim politickim kurvanjima. SDP SBiH naprimjer, ali dzaba im kad su se kantonalni sbihovci odmetnuli centrali. Ili SDA SBB...
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#15868 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja Kojovic wrote:Nego, sta kazete na ova dogadjanja oko Vlade KS?
Kako dalje?
p.k.
Bivši premijer je htio poskupiti vodu jer ide"uzbrdo". Do tada je valjda išla samo "nizbrdo" pa kako je on preuzeo štafetu odjednom je krenula "uzbrdo". Nije poskupila i mislim da se on duboko kaje zbog toga jer je platežna (ne)moć građana pobijedila zakone fizike.
Isti premijer je eto imao riješenje za GRAS ali....nismo ga jel' pitali ili mu nismo dali vremena. Ovdje doduše nema "uzbrdo" ali imaju NJEGOVE garancije u ime naroda (kantona) bankama. Ne znam da li je to bio dio riješenja ali sam sigurna da bivši premijer ne koristi GRAS-ove usluge.
Ovaj novi premijer ima u vladi /većini Pećanca , Radeljaša i Čardžića bez instrumenta i vokalne solistkinje.
Sve rečeno.
I kao što reče neko mudar , trebalo bi sačuvati uspomenu na ovaj sastav kantonalnog parlamenta. ne ponovilo se.
Sarajevska vlada će ponovo biti skup nezasitih i neosjetljivih trećerazrednih karijerista kojima je sistem omogućio sve....
-
VjecitiStudent
#15869 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
I dok se taj science fiction scenarij, sa radnim naslovom "Sarajevo distrikt" ne ovaploti, vaša politika je da 120 gutača zraka u gradskoj upravi nastavi razbacivati deesetinama miliona javnog, NAŠEG, novca.Pedja Kojovic wrote:JoseMujica
p.k.
Sjecikese svih naših stranaka imaju svoje SF scenarije za široke narodne mase, Haretove sjecikese su za dimnu zavjesu koristili ukidanje RS-a, Dodik se otcjepljuje, a NS pravi Sarajevo distrikt.
Naravno, kvalitetne političke stranke trebaju imati strateške planove, ali onda im svaki korak treba biti u skladu s njima.
- JoseMujica
#15870 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
iKao ateista moram reć dabogda da ko ikakvog plana ovdje ima a kamol"strateškog.....od tog praznog pojma poznata nam je tek strategija švrake
- Co0l
#15871 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ode Eso,'bem ti zivot

-
maher
#15872 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
iskreno,Pedja Kojovic wrote:Nego, sta kazete na ova dogadjanja oko Vlade KS?
Kako dalje?
p.k.
radeljas treba najvise da zahvali ns sto mu je ovako skocila cijena...jer da je ns usla u vladu njega nigdje ne bi bilo...tako da ni ns nije bez odgovornosti za ovakvu situaciju...
-
baxul
#15873 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
radeljaš treba najviše da se zahvali glasačima, pa nije radeljaš svojom voljom tu nego voljom glasača. čuj sad i radeljaša nakačit NS-u.maher wrote:
iskreno,
radeljas treba najvise da zahvali ns sto mu je ovako skocila cijena...jer da je ns usla u vladu njega nigdje ne bi bilo...tako da ni ns nije bez odgovornosti za ovakvu situaciju...
-
privremeni
#15874 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Radeljas i njegovih 138 glasacabaxul wrote:radeljaš treba najviše da se zahvali glasačima, pa nije radeljaš svojom voljom tu nego voljom glasača. čuj sad i radeljaša nakačit NS-u.maher wrote:
iskreno,
A sto se tice djelovanja NS u SKS, ne mogu se oprati za sve ono sto su muljali na drugim nivoima, primjer Opcine Centar. Nikad vise nece imati 3 mandata u tom opcinskom vijecu.
- JoseMujica
#15875 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
1359 glasova...ne širite laži....više je sam Eso dobio glasova nego komplet NS...i tu negdje završavaju liberalni kapaciteti ovog društva i ove kasabe uronjene u nepotizam i korupciju