HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
barcelona81

#15851 Re: HS kablovska

Post by barcelona81 »

Iza Horizonta wrote:
barcelona81 wrote:Pozz. Imam pitanje u vezi novih paketa HS i Telemacha . Svejedno mi. Dali te nove pakete i nove ugovore treba dolaziti u vase prostorije potpisivati ili vi dolazite na adresu sami. Vise mi nista nije jasno. Nazoves, kazu sacekajte jos malo,dodju mi ljudi zamjene resiver,ostane mi i modul. Na resiveru jedno na modulu drugo. Pitam njih kad mogu uzeti pakete nove..ne znaju.
Jel vi dolazite da potpisujete nove ugovore ili mi dolazimo kod vas kako ko hoce.
Hocu najbolji duo paket Net i tv ,ali zelim zadrzati i resiver i modul. Ili 2 resivera.
bošnjo je najjači, i ugovor mu na adresu treba donjet :lol:
Nije u tome poenta. Govorili su da ce dolazit na adrese da se ugovori potpisu. Pa onda nemaju pojma. Svaki dan druga i razlicita informacija. Te dolazice da se potpisuju, pa nemoze jos... Cisto pitam jel neko zna konacno informaciju i da li je vec presao i potpisao novi ugovor.
fole13

#15852 Re: HS kablovska

Post by fole13 »

Trebam pomoc. Nemam ni jednog digitalnog kanala. Imam onaj modul hs-ov. Skenirao vise puta ali bezuspjesno. Da li je ovaj modul u funkcji ili moram drugi uzeti od telemacha? Korisnik sam kid 8 paketa i imam Philips plazmu ako nesto znaci. Da li moram frekfrencije neke ukucavati sta mi je raditi?
crnivrag

#15853 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

fole13 wrote:Trebam pomoc. Nemam ni jednog digitalnog kanala. Imam onaj modul hs-ov. Skenirao vise puta ali bezuspjesno. Da li je ovaj modul u funkcji ili moram drugi uzeti od telemacha? Korisnik sam kid 8 paketa i imam Philips plazmu ako nesto znaci. Da li moram frekfrencije neke ukucavati sta mi je raditi?
Probaj sa potpunim automatskim skeniranjem, ako ne pomogne, onda bi trebao unositi ručno ove frekvencije:

http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/raspo ... vencijama/
Last edited by crnivrag on 07/02/2016 22:55, edited 1 time in total.
kemox

#15854 Re: HS kablovska

Post by kemox »

Ovo mi se nine ranije nikad dešavalo na hs-u. Predam kanale po abecedi i nakon nekog vremena oni se sami poredaju po frekvencijama. Ovo me nevjerovatno nervira!

Lg tv šesta generacija
crnivrag

#15855 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

kemox wrote:Ovo mi se nine ranije nikad dešavalo na hs-u. Predam kanale po abecedi i nakon nekog vremena oni se sami poredaju po frekvencijama. Ovo me nevjerovatno nervira!

Lg tv šesta generacija
To se desi svaki put kad vrše radove na frekvencijama, neki televizori imaju opciju da se ugasi automatsko "osluškivanje" promjena na frekvencijama, mada je kod većine televizora ovo default opcija koja se ne može ugasiti.
alen_89

#15856 Re: HS kablovska

Post by alen_89 »

crnivrag wrote:
kakaljin wrote:
Pa prošireni paket bi trebao biti i onima koji imaju samo digitalnu jer sada plaćaju 13.50 KM a prošireni paket je 10 KM

Pretpostavljam da je i tim korisnicima pušten Prošireni paket, nego je ovdje bilo pitanje direktno vezano za KID pakete.
A ko god sa KID paketa prede na neki duo ili trio a hoce prosireni paket nek obrati paznju, ja mislim gdje pise preko 150 kanala da je to prosireni paket, jer je glupo i preskupo doplacivati, naprimjer neko ima start paket (preko 100 kanala), a neko osnovni paket (preko 130 kanala) a za obojcu bi doplata bila 10km na prosireni nije fer...
crnivrag

#15857 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

alen_89 wrote: A ko god sa KID paketa prede na neki duo ili trio a hoce prosireni paket nek obrati paznju, ja mislim gdje pise preko 150 kanala da je to prosireni paket, jer je glupo i preskupo doplacivati, naprimjer neko ima start paket (preko 100 kanala), a neko osnovni paket (preko 130 kanala) a za obojcu bi doplata bila 10km na prosireni nije fer...)
Ispravili su ovo u najnovijem cjenovniku, pa je sad za postojeće korisnike Duo i Trio paketa doplata za Osnovni paket 4 KM, a za Prošireni 7 KM.
The Realist

#15858 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Zanima me jedna stvar. Evo gledam Super Bowl preko D3GO i primjetio sam da imam tu BBCEarth, neke HD kanale koji bi trebali biti otkljucani, ali ne mogu ih ni ovdje otvoriti.

Razumijem da je neki problem sa recieverom, ali zasto je problem na D3GO?

Ovo me vise informativno zanima.
MH i HS kablovska

#15859 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

mirza1921 wrote:Evo vec 3 dana mi je ovakav net : http://prntscr.com/a05k5z
http://prntscr.com/9zrkiw

KID 8... A htio sam se prebaciti na ovaj trio grande extra
Jutro Mirza,
reklamacija izdata, molimo Vas za strpljenje. Vezano za Vaše ostale upite, pisali smo Vam u inbox.
MH i HS kablovska

#15860 Re: HS kablovska

The Realist wrote:Zanima me jedna stvar. Evo gledam Super Bowl preko D3GO i primjetio sam da imam tu BBCEarth, neke HD kanale koji bi trebali biti otkljucani, ali ne mogu ih ni ovdje otvoriti.

Pokušajte da se izlogujete i ponovo logujete. Ako se kanali nalaze u Vašem paketu, trebali bi biti otključani i na D3Go usluzi.
MH i HS kablovska

#15861 Re: HS kablovska

crnivrag wrote:
fole13 wrote:Trebam pomoc. Nemam ni jednog digitalnog kanala. Imam onaj modul hs-ov. Skenirao vise puta ali bezuspjesno. Da li je ovaj modul u funkcji ili moram drugi uzeti od telemacha? Korisnik sam kid 8 paketa i imam Philips plazmu ako nesto znaci. Da li moram frekfrencije neke ukucavati sta mi je raditi?
Probaj sa potpunim automatskim skeniranjem, ako ne pomogne, onda bi trebao unositi ručno ove frekvencije:

http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/raspo ... vencijama/
Jutro fole13,
ukoliko ste izvršili skeniranje prema uputama koje Vam je dao crnivrag i ponovo imate isti problem, molimo Vas da nam se javite u inbox, kako bismo provjerili i korigovali sve što je potrebno.
MH i HS kablovska

#15862 Re: HS kablovska

ned424 wrote:Image Malo nas vi ono :izet:
Jutro ned424,
molimo Vas javite nam se u inbox, kako bismo provjerili i korigovali sve što je potrebno.
r_faruk

#15863 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

stop li vam slika na d3go?
mozemo li mi sa kid 8 to aktivirati ili treba doplatiti za ovu uslugu?
zastavnik22

#15864 Re: HS kablovska

Post by zastavnik22 »

MH i HS kablovska wrote:NOVI KANALI U DIGITALNOJ PROGRAMSKOJ SHEMI M&H COMPANY

Poštovani,

Obavještavamo vas da će od danas korisnici digitalne televizije kompanija M&H Company, HKB net i HS, s područja na kojima je pušten novi signal, biti u mogućnost pratiti nove kanale ekskluzivnog i raznovrsnog sadržaja na osnovnoj digitalnoj platformi.
Područja na kojima je pušten novi signal i plan puštanja novog signala do kraja mjeseca februara.

Vodeći računa da u digitalnoj ponudi budu zastupljeni kvalitetni kanali, programsku shemu TV kanala smo unaprijedili novim domaćim, regionalnim, dokumentarnim i stranim kanalima bogatog sportskog, informativnog, serijskog, muzičkog te dječijeg sadržaja.

Kanale koje do sada niste imali u svojoj digitalnoj programskoj shemi:
Domaći novi TV kanal NAŠA TV, serijski CBS DRAMA, sportski kanali SK 4, SK 5, SK 6, EXTREME SPORTS, dokumentarni DISCOVERY WORLD, DISCOVERY SCIENCE, zabavni PINK EXTRA, PINK KIDS, PINK PLUS, muzički MTV DANCE, VH1 CLASSIC, MTV ROCKS, MTV HITS, kanali za odrasle PLAYBOY TV, BRAZZERS TV, DUSK TV, HUSTLER TV, zatim kanali u HD rezoluciji BBC EARTH HD, SK3 HD, FOX LIFE HD, FOX CRIME HD.
U okviru mnogobrojnih kanala, sigurno ćete pronaći nešto za sebe i svoju porodicu, a mi iz ponude izdvajamo:

CBS Drama
Kanal CBS Drama će emitovati hit serije i filmove iz CBS-ove videoteke od preko 70.000 sati filmova i serija. CBS Drama će mamiti gledaoce na nezaboravne i jedinstvene serije. Gledat ćete serije od legendarne "Dinastije” do misterioznog “Twin Peaks”, od sci-fi serije “4400" do policijske drame u Honolulu “Hawaii 5-0". Premijerama, kao i serijama koje ste voljeli, CBS Drama garantuje pravo uživanje ispred vašeg TV-a.

SK KANALI
Kanali SK 4, SK 5, SK 6, SK3 HD upotpunit će vaše gledanje utakmica. Sportklub kanali su u potpunosti posvećen fudbalu. Gledajte Premier ligu, Špansku Primeru, košarkašku Euroligu, Wimbledon, trke Formule 1.

EXTREME SPORTS

EXTREME SPORTS je sportski kanal na kojem se prikazuju razni sportovi kao što su: surfanje, skateboarding, wakeboarding, motocross i BMX. Najpoznatije emisije su: MTB Heroes, Extreme Fighting Championship, Bullrun - Cops, Cars and Superstars, X Games – Austin, AMA Motocross Highlights.

GINX
Ginx TV je vodeći svjetski operater gameing kanala, te producent video sadržaja sa trenutno najvećom stopom rasta. Emisije koje producira Ginx TV se emituju u Velikoj Britaniji, Španiji, Izraelu, te Bliskom istoku, a dostupni su i gledaocima u Indoneziji i Turskoj. Ginx TV je pokrenuta 2007. godine i danas je jedini međunarodni i višejezički kanal koji je orijentiran isključivo na video igrice. Ginx u svojoj ponudi ima potpuno lokalizirane kanale namijenjene publici koju čine gejmeri od 18 do 35 godina starosti.

Discovery World
Discovery World je američki program. Prati ga reputacija najboljeg programa historijskog sadržaja. Osim historijskih dokumentarnih filmova, još emituje i dokumentarne filmove o historiji, kulturi, istragama i misterijama. Najpoznatije emisije su: World's Busiest, Smrtonosni ulov, Clash of the Dinosaurs, Ekstremni inžinjerski poduhvati, Everest: Beyond the Limit, Monarchy i drugi.

BBC Earth HD

Za sve ljubitelje dokumentarnih filmova o prirodi – od sada imate priliku da u okviru digitalnog paketa i to u HD rezoluciji gledate jedan od najpopularnijih kanala iz porodice BBC-a, BBC Earth HD.
BBC Earth, u proteklih 60 godina, na svjetskom nivou donosi najbitnije činjenice o historiji prirode kroz dokumentarnu formu u visokokvalitetnoj produkciji. Kanal je uzbudljiv, edukativan i prenosi najintimniji doživljaj o našem ogromnom univerzumu: od najmanjih stvorenja pod mikroskopom, do neograničenih prostranstava svemira, gdje naučnici i avanturisti donose direktno informacije s lica mjesta i u akciji. Namijenjen je svim starosnim dobima, tako da u njemu možete uživati u porodičnom okruženju. Pogledajte teme o prirodi, zemlji, životinjama, kosmosu i evoluciji koje će vas ostaviti bez daha.

MTV Rocks
MTV Rocks je specijalizovani muzički TV kanal posvećen ROCK muzici.

MTV Hits
MTV Hits je specijalizovani muzički TV program posvećen POP muzici u produkciji MTV Networks Europe.

Uživajte!
Postovani,

Molim vas za informaciju kada mozemo ocekivati ove kanale na lokaciji Grbavicka ulica.Kid 8 paket.

LP
kemox

#15865 Re: HS kablovska

Post by kemox »

Ovo D3GO može dosta bolje, u poređenju sa Orion TV, tanko. Dosta vremena treba da" otvori " kanal, na orion tv otvara odmah.

https://play.google.com/store/apps/deta ... tv.oriontv
The Realist

#15866 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

MH i HS kablovska wrote: Pokušajte da se izlogujete i ponovo logujete. Ako se kanali nalaze u Vašem paketu, trebali bi biti otključani i na D3Go usluzi.
Nije uspjelo. Kanali bi se trebali nalaziti u paketu. Ima onaj problem sa recieverom, ali zar ne bi D3GO trebao raditi (tj. imati sve kanale, iako ih nema na recieveru, jer kod recievera je problem tehničke prirode).

Imam drugi problem. Odjavili smo HBO u petak, ali ga još uvijek imamo u programskoj šemi (ali nemamo tona, tako da ga nismo ni pratili, jer očekujemo da treba biti isključen). Sada kada sam pregledavao svoj račun, vidim da je HBO još uvijek aktiviran. Ako može da se i to reguliše i naravno da se računa od datuma kada smo predali zahtjev za odjavom.

Hvala.
Benq

#15867 Re: HS kablovska

Post by Benq »

zastavnik22 wrote: Postovani,

Molim vas za informaciju kada mozemo ocekivati ove kanale na lokaciji Grbavicka ulica.Kid 8 paket.

LP
Druga polovina februara.
zastavnik22

#15868 Re: HS kablovska

Post by zastavnik22 »

Benq wrote:
zastavnik22 wrote: Postovani,

LP
Druga polovina februara.
Hvala
MH i HS kablovska

#15869 Re: HS kablovska

The Realist wrote:
MH i HS kablovska wrote: Pokušajte da se izlogujete i ponovo logujete. Ako se kanali nalaze u Vašem paketu, trebali bi biti otključani i na D3Go usluzi.
Nije uspjelo. Kanali bi se trebali nalaziti u paketu. Ima onaj problem sa recieverom, ali zar ne bi D3GO trebao raditi (tj. imati sve kanale, iako ih nema na recieveru, jer kod recievera je problem tehničke prirode).

Imam drugi problem. Odjavili smo HBO u petak, ali ga još uvijek imamo u programskoj šemi (ali nemamo tona, tako da ga nismo ni pratili, jer očekujemo da treba biti isključen). Sada kada sam pregledavao svoj račun, vidim da je HBO još uvijek aktiviran. Ako može da se i to reguliše i naravno da se računa od datuma kada smo predali zahtjev za odjavom.

Hvala.
Provjerićemo Vaše navode i zamoliti kolege da deaktiviraju uslugu.
Maharadza

#15870 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

MH i HS kablovska wrote:
The Realist wrote:Zanima me jedna stvar. Evo gledam Super Bowl preko D3GO i primjetio sam da imam tu BBCEarth, neke HD kanale koji bi trebali biti otkljucani, ali ne mogu ih ni ovdje otvoriti.

Pokušajte da se izlogujete i ponovo logujete. Ako se kanali nalaze u Vašem paketu, trebali bi biti otključani i na D3Go usluzi.
Evo i ja ne mogu gledati bbc earth preko d3go, dok sve ostale kanale otvara uredno!
AdrianMole

#15871 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Pošto sve više korisnika HS-a dobija ovu novu Telemachovu programsku shemu u kojoj je oko 50% novih kanala vrijeme je za laganu analizu što smo dobili i izgubili.Uporedit ću aktualnu programsku shemu(Telemachov prošireni paket za Velnet područje) sa Hs-ovom programskom shemom za novembar.

Domaći kanali(Ex-yu):Izgubili smo BN TV,Atlas,Pink Srbija i Pink 2 i 3.Umjesto njih tu su došli Prva,Prva plus,B92,RTS 2,ATV,Hrt4,Rtl living.Zamjenjeno je i par lokalnih kanala,ali realno to i nema neku publiku.Najveći promašaj je svakako izbacivanje Al Jazzere Balkan HD umjesto koje imamo N1 HD. Mislim kako je ovdje objektivno prednost na strani nove sheme iako zabrinjava izbacivanje nekih kanala iz BiH kao metoda.

Dječiji kanali:Izbačen je samo Disney junior,a ubačeni su Ultra,Mini Ultra,Ok Bambino,OK kids,Boomerang,Nick junior,Disney,Ginx.Ovdje je ubjedljiva prednost na strani nove sheme i vjerojatno najveći dobitak za mlada roditelje koji tv imaju poput babbysittera :D

Filmski kanali:Izbačeni su svi pinkovi filmski kanali i Eurochannel.Novi su dva Cinestrova kanala,Klasik,AMC,CBS Drama,Axn Spin.Mislim kako je ovdje situacija prilično izjednačena ,jer bez obzira na kvalitetu slike količina filmova na pinkovim kanalima posebno nakon profilacije kanala nije nimalo bila zanemariva.Ovdje su najveće mogućnosti za poboljšanje programske sheme-Kino tv,M1 Film,M1 Gold,Cinestar Premiere...

Dokumentarni kanali:Ispao je Outdoor Ch,Pinkpedia,a Food Network je otišao u HD paket.Iako ovo posljednje moja draga smatra velikom prirodnom katastrofom dobili smo prilično dobre zamjene,osobito BBC Earth.Tu su još Viasat Nature,24 Kitchen HD,Viasat History/Nature HD,Discovery ID,Medical Ch,CBS Reality,Fine Living.Mislim kako stvari ipak pretežu na novu shemu.

Sportski kanali:Arenasport izbačena,a Sportklubovi unutra.Bilo bi najbolje da su oboje zadržali ,ali to iz viših ciljeva očito ne ide tako.Iako Arene imaju sada neku sentimentalna vrijednost zbog nekih bh.igrača Sportklubovi u cjelini imaju bolji program.Ipak,u ovom segmentu ostaje mala gorčina u ustima.

Ostali kanali:Izbačen je Pink and Roll. Kanali Travel,History i što je najveća šteta Eurosport 1 i 2 u HD kvaliteti otišli su u dodatni paket.No,sada je moguće uzeti i kompletan HBO i Cinemax paket uključujući i uslugu HBO Go što vjerojatno određenom broju korisnika može biti atraktivno.

Net:Za sada je vrlo nestabilan signal i dosta varira brzina neta,ali to će se vjerojatno sa prestankom radova lagano stabilizirati.S druge strane vjerojatno u martu očekujemo neko tradicionalno povećanje brzine neta.

Dodatne usluge:HS praktično nije imao bilo kakve dodatne usluge .Telemach ima D3 Go,UNifon,elektronski račun,a u toku prve polovine godine očekuje se implementacija usluga 72 sata unatrag i VOD.Cijene jesu nešto više posebno ako ne uzimate Trio ili Duo pakete,no mogućnost izbora je dosta veća.

Sve u svemu,mislim kako smo ovim promjenama svi na dobitku.Jasno kako može bolje (par filmskih kanala bi bilo i više nego dobro),no poslije stabilizacije stanja mislim kako možemo očekivati još nekih iznenađenja! :-D
Last edited by AdrianMole on 08/02/2016 16:47, edited 1 time in total.
chakany

#15872 Re: HS kablovska

Post by chakany »

AdrianMole wrote:Pošto sve više korisnika HS-a dobija ovu novu Telemachovu programsku shemu u kojoj je oko 50% novih kanala vrijeme je za laganu analizu što smo dobili i izgubili.Uporedit ću aktualnu programsku shemu(Telemachov prošireni paket za Velnet područje) za Hs-ovom programskom shemom za novembar.

Domaći kanali(Ex-yu):Izgubili smo BN TV,Atlas,Pink Srbija i Pink 2 i 3.Umjesto njih tu su došli Prva,Prva plus,B92,RTS 2,ATV,Hrt4,Rtl living.Zamjenjeno je i par lokalnih kanala,ali realno to i nema neku publiku.Najveći promašaj je svakako izbacivanje Al Jazzere Balkan HD umjesto koje imamo N1 HD. Mislim kako je ovdje objektivno prednost na strani nove sheme iako zabrinjava izbacivanje nekih kanala iz BiH kao metoda.

Dječiji kanali:Izbačen je samo Disney junior,a ubačeni su Ultra,Mini Ultra,Ok Bambino,OK kids,Boomerang,Nick junior,Disney,Ginx.Ovdje je ubjedljiva prednost na strani nove sheme i vjerojatno najveći dobitak za mlada roditelje koji tv imaju poput babbysittera :D

Filmski kanali:Izbačeni su svi pinkovi filmski kanali i Eurochannel.Novi su dva Cinestrova kanala,Klasik,AMC,CBS Drama,Axn Spin.Mislim kako je ovdje situacija prilično izjednačena ,jer bez obzira na kvalitetu slike količina filmova na pinkovim kanalima posebno nakon profilacije kanala nije nimalo bila zanemariva.Ovdje su najveće mogućnosti za poboljšanje programske sheme-Kino tv,M1 Film,M1 Gold,Cinestar Premiere...

Dokumentarni kanali:Ispao je Outdoor Ch,Pinkpedia,a Food Network je otišao u HD paket.Iako ovo posljednje moja draga smatra velikom prirodnom katastrofom dobili smo prilično dobre zamjene,osobito BBC Earth.Tu su još Viasat Nature,24 Kitchen HD,Viasat History/Nature HD,Discovery ID,Medical Ch,CBS Reality,Fine Living.Mislim kako stvari ipak pretežu na novu shemu.

Sportski kanali:Arenasport izbačena,a Sportklubovi unutra.Bilo bi najbolje da su oboje zadržali ,ali to iz viših ciljeva očito ne ide tako.Iako Arene imaju sada neku sentimentalna vrijednost zbog nekih bh.igrača Sportklubovi u cjelini imaju bolji program.Ipak,u ovom segmentu ostaje mala gorčina u ustima.

Ostali kanali:Izbačen je Pink and Roll. Kanali Travel,History i što je najveća šteta Eurosport 1 i 2 u HD kvaliteti otišli su u dodatni paket.No,sada je moguće uzeti i kompletan HBO i Cinemax paket uključujući i uslugu HBO Go što vjerojatno određenom broju korisnika može biti atraktivno.

Net:Za sada je vrlo nestabilan signal i dosta varira brzina neta,ali to će se vjerojatno sa prestankom radova lagano stabilizirati.S druge strane vjerojatno u martu očekujemo neko tradicionalno povećanje brzine neta.

Dodatne usluge:HS praktično nije imao bilo kakve dodatne usluge .Telemach ima D3 Go,UNifon,elektronski račun,a u toku prve polovine godine očekuje se implementacija usluga 72 sata unatrag i VOD.Cijene jesu nešto više posebno ako ne uzimate Trio ili Duo pakete,no mogućnost izbora je dosta veća.

Sve u svemu,mislim kako smo ovim promjenama svi na dobitku.Jasno kako može bolje (par filmskih kanala bi bilo i više nego dobro),no poslije stabilizacije stanja mislim kako možemo očekivati još nekih iznenađenja! :-D
Fino si ti to objasnio. Meni iskreno ova shema više odgovara, onih Pimkića je bilo i previše. Nemam ja ništa protiv Pimkića, ali se jedan film bukvalno vrtio od jednog Pimkića do drugog. Onda slika je bila u 4:3 formatu, što mi je nekako presmiješno s obzirom da je već 2016. godina, i svi filmski kanali obično se emituju u 16:9 formatu slike.
Iz ovoga što si naveo tačno je da bi bilo lijepo vidjeti KINO TV, M1 FILM, M1FILM GOLD.
Ovo oko CINESTAR PREMIERE kanala mislim da će ići malo teže, jer su oni nešto kao HBO kanali, znači trebali bi biti u nekom zasebnom paketu, pa ko voli neka izvoli.
KINO TV ima jako dobre filmove, često sam išao na njihovu stranicu, i ima dosta dobrih filmskih naslova.
Žao mi je za EUROCHANNEL, RTV ATLAS ( Na kojem je bilo i dobrog filmskog programa).

U budućnosti se nadam da će nam uvesti neke od ovih kanala: KINO TV, M1 FILM, M1 FILM GOLD, NOVA TV HR, DOMA TV HR, RTL CRIME (Novi specijalizirani RTL-ov kanal), RTS 1.
The Realist

#15873 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

AdrianMole wrote:Pošto sve više korisnika HS-a dobija ovu novu Telemachovu programsku shemu u kojoj je oko 50% novih kanala vrijeme je za laganu analizu što smo dobili i izgubili.Uporedit ću aktualnu programsku shemu(Telemachov prošireni paket za Velnet područje) sa Hs-ovom programskom shemom za novembar.

Fino opisano, osim za djecije kanale. Novi kanali nisu nadoknadili izbacivanje Disney Junior, jer je DJ specifican bio u odnosu na ostale kanale. Jedin mana mu je sto je na Eng jeziku, mada je to i dobro bilo, jer su djeca mogla dosta toga nauciti sto se tice jezika.

Nabrojani kanali koji su uvedeni su ili za bebe, ili za dosta stariju djecu, sa dosta onih "ratnih/akcionih" crtanih filmova, dok je DJ bio izmesdju sa crtanima i programima za djecu od 1+ i sa crtanima koji su uvijek imali pouku neku i bili blagi.
crnivrag

#15874 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

chakany wrote:
AdrianMole wrote:Pošto sve više korisnika HS-a dobija ovu novu Telemachovu programsku shemu u kojoj je oko 50% novih kanala vrijeme je za laganu analizu što smo dobili i izgubili.Uporedit ću aktualnu programsku shemu(Telemachov prošireni paket za Velnet područje) za Hs-ovom programskom shemom za novembar.

Fino si ti to objasnio. Meni iskreno ova shema više odgovara, onih Pimkića je bilo i previše. Nemam ja ništa protiv Pimkića, ali se jedan film bukvalno vrtio od jednog Pimkića do drugog. Onda slika je bila u 4:3 formatu, što mi je nekako presmiješno s obzirom da je već 2016. godina, i svi filmski kanali obično se emituju u 16:9 formatu slike.
Iz ovoga što si naveo tačno je da bi bilo lijepo vidjeti KINO TV, M1 FILM, M1FILM GOLD.
Ovo oko CINESTAR PREMIERE kanala mislim da će ići malo teže, jer su oni nešto kao HBO kanali, znači trebali bi biti u nekom zasebnom paketu, pa ko voli neka izvoli.
KINO TV ima jako dobre filmove, često sam išao na njihovu stranicu, i ima dosta dobrih filmskih naslova.
Žao mi je za EUROCHANNEL, RTV ATLAS ( Na kojem je bilo i dobrog filmskog programa).

U budućnosti se nadam da će nam uvesti neke od ovih kanala: KINO TV, M1 FILM, M1 FILM GOLD, NOVA TV HR, DOMA TV HR, RTL CRIME (Novi specijalizirani RTL-ov kanal), RTS 1.
Sve ove i mnogo drugih kanala koji bi sačinjavali ultimativnu listu Telemach ponude, sam ja njima već predložio.

Lista se nalazi ovdje: https://drive.google.com/file/d/0B1IrdN ... ef=2&pli=1

Pa prijedloge ovih kanala možete slati na: [email protected]
chakany

#15875 Re: HS kablovska

Post by chakany »

crnivrag wrote:
chakany wrote:

Sve ove i mnogo drugih kanala koji bi sačinjavali ultimativnu listu Telemach ponude, sam ja njima već predložio.

Lista se nalazi ovdje: https://drive.google.com/file/d/0B1IrdN ... ef=2&pli=1

Pa prijedloge ovih kanala možete slati na: [email protected]
Fino si ovo naveo, ja bih još ovdje dodao RTL CRIME, ostalo si ti sve fino naveo čak si i TV VIJESTI iz Crne Gore stavio :thumbup:
Ova lista bi bila odlična, ali nešto imam osjećaj da ćemo se načekati na te kanale.
Ne znam da li si im pisao na [email protected], u razmatranje uzimaju sve prijedloge oko novih kanala, i onda puštaju u ponudu, pa eto javi im se i tamo.
Ljudi su im dosađivali za MTV IGMAN na FB stranici Telemacha, lično sam čitao komentare, i eto uveli su im MTV IGMAN :lol:
Locked