FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#15851 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

skenderija04 wrote:Stani Entropio

Alexis je izgubio tri lopte bez ikakve potrebe (dvije na sredini terena) koje su bile Betisove kontre iz kojih je moglo biti velikih problema. Ja ne znam koji su takticki razlozi, ali igrac koji izlazi iz povrede ne moze biti ispred igraca u punom trenaznom procesu.

Betis je u drugom poluvremenu izveo 4 kornera a iz tri su pucali glavom, svaki put Mascheranov par. Nije toliko do visine koliko do postavljanja. Nije on kriv, ali danas se moglo vidjeti kolika je razlika u sigurnosti kada igraju dva stopera i kada se improvizuje.
Kol'ko je lopti Messi izgubio na sredini u puno bitnijim utakmicama... a da ne spominjem ostale igrače. Čovjek je tek počeo igrati... nećemo mu to zamjeriti. Ali očigledno je da Vilanova ne preferira Villu zbog nekih drugih razloga koji nemaju veze s fudbalom...

Ma Mascherano je nizak... Problemi su kod ubacivanja, slažem se. Ali je veoma solidan u svim ostalim aspektima igre i savršeno razumije koncept igre Barce. Kad bi u januaru kupiti nekog vrhunskog štopera, trebalo bi mu do kraja sezone da se navikne.

Mi možemo diskutovati, ali ja i dalje vjerujem stručnom štabu... Ako Vilanova nije htio kupiti štopera i zadovoljan je Mascheranom i Bartrom, onda je okej.
Chuckie

#15852 Re: FC Barcelona

Post by Chuckie »

505sCrtom wrote:
Chuckie wrote: I čekamo odgovor ...
91 - Incl. friendlies with Barca, Messi has now scored 91 goals for club & country in 2012: 79 FCB (74 off +5 friendly) & 12 ARG
Hvala. Potvrda slike iz posta http://www.klix.ba/forum/fc-barcelona-t ... l#p8031260 :thumbup:
5 0 5

#15853 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#15854 Re: FC Barcelona

Post by Velkoski »

Entropio wrote:Messi: "Record? It's nice, but the most important thing is the win and to keep the gap with the other teams. Iniesta could win Ballon d'Or? He would deserve it, for everything he shows on the pitch, I would be happy if he wins."
E što ne mogu ove vještačke skromnosti. Eto njemu svejedno što je oborio rekord, nije ga ni ganj'o. :-)
kisni indijanac

#15855 Re: FC Barcelona

Post by kisni indijanac »

Chuckie wrote:
Dok ne dobijemo odgovor evo još jedno pitanje, koliko utakmica je trebalo Mulleru, a koliko Messiju?
idi zguzi šta, to liječi frustriranost' zbog messijevog rekorda ili zvekni jedan od 10 mg...whatever...
darius_maximus

#15856 Re: FC Barcelona

Post by darius_maximus »

Dok ne dobijemo odgovor evo još jedno pitanje, koliko utakmica je trebalo Mulleru, a koliko Messiju?
Daj Chuckie, smiri malo pricu, Boga ti dragog...
Zar je tesko prihvatiti da je Messi oborio rekord velikom Gerda... Kakve ima veze koliko je utakmica bilo potrebno, kao eto lakse je igrati ovako zgusnut raspored kakav igraju igraci iz liga petice, sa ligom, po dva-tri kupa, evropskim takmicenjima i jos reprezentacijama... To je ravno prici u kojoj se porede odbrane u Mullerovo doba i odbrane danas... Rekord je rekord, Messi ga je oborio i tu sva prica staje... Sta sad hoces da podmladimo Mullera i ubacimo ga u Barcelonu, pa da vidimo koliko bi danas golova dao...
Chuckie

#15857 Re: FC Barcelona

Post by Chuckie »

Šta se ložite, jednostavno je pitanje. :D
Layne

#15858 Re: FC Barcelona

Post by Layne »

Chuckie wrote:
505sCrtom wrote:
91 - Incl. friendlies with Barca, Messi has now scored 91 goals for club & country in 2012: 79 FCB (74 off +5 friendly) & 12 ARG
Hvala. Potvrda slike iz posta http://www.klix.ba/forum/fc-barcelona-t ... l#p8031260 :thumbup:
Kako je ovo potvrda života ti?
darius_maximus

#15859 Re: FC Barcelona

Post by darius_maximus »

Chuckie wrote:Šta se ložite, jednostavno je pitanje. :D
Ma ne lozim se, nije mi babo, nego ne mogu ovog prozivanja nekakvog, kao da eto dostignuce jednog nije vrijedno zbog dostignuca drugog... Velike igrace treba postovati, jer ne moze svako biti ni Muller ni Messi, takvi igraci se rijetko radjaju, pa mi idu na zivce ova omalovazavanja...
xXBl0odXx

#15860 Re: FC Barcelona

Post by xXBl0odXx »

Chuckie wrote:Šta se ložite, jednostavno je pitanje. :D
Dobro ti on rece. Idi guzi sta, ako nista idi prosetaj. Bar jednom u 30 dana izadji vani i imat ces bolje pogleda na svijet. Isfrustiran si jarane to nije humano.
skenderija04

#15861 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@ Entropio

Ja, evo skoro dvije godine, ne mogu da shvatim ulogu Alexisa. Nije devetka ubica, kada je na krilu u situacijama 1X1 nikada ne prodje svog cuvara, ne igra na prvu loptu vec je zadrzi, ...vjerovatno je dobar za kontre ali Barca ne igra tako.Ne znam, mislim da je on i psihicki vec nacet.

Za Villu se slazem da je problem izvan same igre, taktike i sl. Jako je tesko za prihvatiti da si prvak svijeta. evrope, najbolji strijelac najbolje rebrezentacije, a u klubu si osmi ili deveti po vaznosti. Najbolje bi bili da ode. Tito je uspio da uklopi Iniestu Xavia,Fabregasa i Messia tako da je i ono jedno mjesto u napadu upitno

Mascerano igra kao stoper zbog fudbalske inteligencije. Svaka njemu cast ja ga strasno postujem, ali Barca je bez njega i Adriana i Songa kao stopera dobro smanjila procenat primljenih golova. Pa do prije dva kola su imali isti broj primljenih golova kao Osasuna.........

Ovaj Vilanova nije budala. Ima neki svoj fol bez puno presinga i sa slobodnim Iniestom koji Barcu cini manje "providnom" Neki dan sam pogledao Youtube sazetke utakmica protiv Granade i Osasune. Vidi se veliki napredak u igri.
Saian

#15862 Re: FC Barcelona

Post by Saian »

Chuckie wrote:
I čekamo odgovor ...

hebo me pas, ako ti starci kad si dijete bio nisu morali podmichivat jarane :D idi titat pitaj kolko je cokolada kostalo kad te puste da stojis na golu :D
5 0 5

#15863 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

niko ne spominje valdesa. a bio je dobar veceras. par odlicnih odbrana.
skenderija04

#15864 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

505sCrtom wrote:niko ne spominje valdesa. a bio je dobar veceras. par odlicnih odbrana.
Odlican. Vec par utakmica se vidi puno sigurniji. Mislim da je i njemu draze vidjeti par Pique-Puyol ispred gola.
Zmijuga loma

#15865 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Chuckie wrote:
505sCrtom wrote:
Aha, 12 golova u 9 utakmica (izjednačio Batistutin rekord) potvrđuje tu tvoju sliku. :oops:
5 0 5

#15866 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Así fueron los 86 goles de Messi
- Liga: 56 en 36 partidos
- Champions: 13 en 12 partidos
- Copa del Rey: 3 en 7 partidos
- Supercopa de España: 2 en 2 partidos
- Argentina: 12 en 9 partidos

- Con la izquierda: 76
- Con la derecha: 5
- Con la cabeza: 4

- De jugada: 64
- De penalti: 13
- De falta: 8
lemonbiter

#15867 Re: FC Barcelona

Post by lemonbiter »

Citav svijet aplaudira i cestita samo mali gnom iz bosne na forumu se nasao pametan.
Okrutni zivote smiluj se na ovu napacenu dusu
hrastov žižak

#15868 Re: FC Barcelona

Post by hrastov žižak »

jest, zar nije normalnije da gnom podržava gnoma :? :D
Riddle

#15869 Re: FC Barcelona

Post by Riddle »

Nije mi bas simpatican niti se pridruzujem tim svakodnevnim hvalospjevima, ali ovo je poseban slucaj. Znam da vise nikad necu vidjeti ovakvog igraca. Tesko je bilo povjerovati da neko moze ovo uraditi u danasnjem fudbalu. Nevjerovatno dostignuce. Aferim.
BHF_Manijak

#15870 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Iskreno nije mi drago, prestize velikog Gerda, pu! :mrgreen: :skoljka:
veljaca

#15871 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

- Cestitke MESSI-u :thumbup:
- veoma vazna 3 boda ....
- sinoc je bilo i puno srece ....
- Pedro me je toliko iznervirao ....
- Iniesta :thumbup: je sinoc bio najbolji ...
dragonz

#15872 Re: FC Barcelona

Post by dragonz »

leet wrote:
Entropio wrote:Messi: "Record? It's nice, but the most important thing is the win and to keep the gap with the other teams. Iniesta could win Ballon d'Or? He would deserve it, for everything he shows on the pitch, I would be happy if he wins."
E što ne mogu ove vještačke skromnosti. Eto njemu svejedno što je oborio rekord, nije ga ni ganj'o. :-)
Isto je govorio i za Xavi-ja nakon treće dobijene nagrade ali nije htio da bude fer pa da mu Zasluženo preda pehar.

Inače postići ovoliko golova u jednoj godini je ekstra dostignuće koje je teško ostvarivo ali nagradu za najboljeg igrača je zaslužio C.Ronaldo jer osvojio: špansku ligu, superkup španije protiv barcelone i treće mjesto na euru 2012 + postigao 60 golova, a ova dvojica (messi i iniesta) jestu ITEKAKO dobro igrali protekle sezone ali CR7 je u direktnim duelima bio bolji od njih te tako nagrada treba otići njemu.
Logovan

#15873 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

leet wrote:
I meni su ovakve izjave glupe. Svaki igrač kaže da mu nije bitan rekord, da se ne trka po golovima sa protivničkim igračem, da mu nije bitno hoće li osvojiti neku nagradu npr. za najboljeg igrača, itd, itd a vidi se iz aviona da bacaju šuplje. :-)
5 0 5

#15874 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

dragonz wrote: Isto je govorio i za Xavi-ja nakon treće dobijene nagrade ali nije htio da bude fer pa da mu Zasluženo preda pehar.

Inače postići ovoliko golova u jednoj godini je ekstra dostignuće koje je teško ostvarivo ali nagradu za najboljeg igrača je zaslužio C.Ronaldo jer osvojio: špansku ligu, superkup španije protiv barcelone i treće mjesto na euru 2012 + postigao 60 golova, a ova dvojica (messi i iniesta) jestu ITEKAKO dobro igrali protekle sezone ali CR7 je u direktnim duelima bio bolji od njih te tako nagrada treba otići njemu.
sve sto je ronaldo osvojio prosle godine osvojili su isto i xabi, iker, ramos... + evropski kup. ili recimo mata i torres su osvojili ls. iniesta je nagradu isto zasluzio, racunajuci njegov ucinak za barcelonu i reprezentaciju zadnjih nekoliko godina.
nagrada je idividualna a ne timska. tako da nema veze ko je sta osvojio. dalje, ostaje samo ovo sto ti kazes, "u direktnim duelima". sta to znaci tacno? u svakoj statistici ronaldo je puno iza messija. golovi, asistencije, timski rad... (pa cak i u slobodnim udarcima, sto bi trebalo da je neka ronaldova specijalnost). navedi mi samo jedan "direktni duel" u kojem je ronaldo bio bolji od messija ove godine. onda mozemo pricati konkretno.
ultima_palabra

#15875 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

505sCrtom wrote:
dragonz wrote: Isto je govorio i za Xavi-ja nakon treće dobijene nagrade ali nije htio da bude fer pa da mu Zasluženo preda pehar.

sve sto je ronaldo osvojio prosle godine osvojili su isto i xabi, iker, ramos... + evropski kup. ili recimo mata i torres su osvojili ls. iniesta je nagradu isto zasluzio, racunajuci njegov ucinak za barcelonu i reprezentaciju zadnjih nekoliko godina. nagrada je idividualna a ne timska. tako da nema veze ko je sta osvojio. dalje, ostaje samo ovo sto ti kazes, "u direktnim duelima". sta to znaci tacno? u svakoj statistici ronaldo je puno iza messija. golovi, asistencije, timski rad... (pa cak i u slobodnim udarcima, sto bi trebalo da je neka ronaldova specijalnost). navedi mi samo jedan "direktni duel" u kojem je ronaldo bio bolji od messija ove godine. onda mozemo pricati konkretno.
U 7-8 dana kad se lomila prošla sezona, Ronaldo je zabio gol kojim je odlučio prvenstvo i još dva komada u polufinalu LP. Messi u sve tri utakmice nije uradio ništa, osim promašenog penala protiv Chelseaja.

Generalno mislim da je Messi bolji i konstantniji igrač, ali 2012. je Ronaldo uradio važnije stvari od njega... koliko je neko zabio protiv Granade ili Bate Borisova je irelevantno u diskusiji za igrača godine.
Post Reply