Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fudo387

#15851 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

:lol:
A ja nisam mumin? :D
Connaisseur Karlin

#15852 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Connaisseur Karlin »

MarlboroGold wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Havanni i 512mb vjerujem, za detroicana i dobojlju, sumanjam , sa opravdavnim razlogom , jer ne pisu sa istim entuzijazom kao HAVANA i 512MB , i na nacin kako su reagirali na moje postove :-D

pa naravno, ako si nezadvoljan, trebas nesto mijenjati :thumbup:
Imam ja i familije u Saint Louisu... ima i zadovoljnih i nezadovoljnih. Nezadovoljni su uglavnom oni koji nisu ni jezik uspjeli savladati za 20+ godina pa im sve teško pada... a pazi, još uvijek se nisu vratili ili napustili USA i otišli u neku drugu zemlju osim BiH. Neki su i otplatili sve ili većinu kredita koje su imali i svejedno ne mrdaju nigdje.
Sva njihova djeca su uglavnom zadovoljna jer su se navikli na život tamo. Ko je nezadovoljan neka nešto i poduzme po tom pitanju... eto ti ćeš napustiti. Super za tebe i nadam se da ćeš živjeti negdje gdje će ti biti super. Ne treba samo sjediti skrštenih ruku i čekati i uzdati se u nekog ili nešto.
ma o mladjim generacijam ne pisem, oni ni znaju za bolje :D pravi mali amerikkanici, odu na odmor sa rodtieljima u Evropu, cekajau kda ce se vratiti u US :lol:

ma malo je zadovoljnih, a svi su dvije decenije rintali od jutra do sjutra , ni Sunca ni Mjeseca , a naravno da se nisu vratili, tesko je zaradjen novac, a drugo , sto bi radili u BiH , vecina u Saint Lousiu su otvorili restorane , ima BiH dovoljno toga ; vratice se u pezniju sa kupljenom imovinom u BiH

vecina se nisu vratili ranije jer nemaju izbora, jer nije novac dovoljna invsticija, treba imati u tintari , pisala sam ranije :)
Bloo
Globalna šefica

#15853 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bloo »

Fudo387 wrote:
Bloo wrote:
Fudo387 wrote: Posl’o.
Jel lazem?
Odgovorila sam ti :)
Odgovori i ti ljudima. :D
Jel pricam bajke ko smrcak?
Poslala sam ti odgovor detaljniji na tvoj odgovor :)
Ne mogu odgovoriti ovdje jer sam ti rekla da nisam šupak i da čuvam informacije koje mi se povjere.
Ugodan dan.
insomnia78

#15854 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Pa reci nam jel jaran s Baketom u prvom safu?
moonca

#15855 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

Hm, osobe na tom nivou su povezane --vako ili nako.. :lol:
Fudo387

#15856 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

Bloo wrote: Poslala sam ti odgovor detaljniji na tvoj odgovor :)
Ne mogu odgovoriti ovdje jer sam ti rekla da nisam šupak i da čuvam informacije koje mi se povjere.
Ugodan dan.
Ok je.
Hvala.
Ugodan dan i tebi.
doboj71

#15857 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by doboj71 »

MarlboroGold wrote:
Havanni i 512mb vjerujem, za detroicana i dobojlju, sumanjam , sa opravdavnim razlogom , jer ne pisu sa istim entuzijazom kao HAVANA i 512MB , i na nacin kako su reagirali na moje postove :-D

pa naravno, ako si nezadvoljan, trebas nesto mijenjati :thumbup:
Imam ja i familije u Saint Louisu... ima i zadovoljnih i nezadovoljnih. Nezadovoljni su uglavnom oni koji nisu ni jezik uspjeli savladati za 20+ godina pa im sve teško pada... a pazi, još uvijek se nisu vratili ili napustili USA i otišli u neku drugu zemlju osim BiH. Neki su i otplatili sve ili većinu kredita koje su imali i svejedno ne mrdaju nigdje.
Sva njihova djeca su uglavnom zadovoljna jer su se navikli na život tamo. Ko je nezadovoljan neka nešto i poduzme po tom pitanju... eto ti ćeš napustiti. Super za tebe i nadam se da ćeš živjeti negdje gdje će ti biti super. Ne treba samo sjediti skrštenih ruku i čekati i uzdati se u nekog ili nešto.
ma o mladjim generacijam ne pisem, oni ni znaju za bolje :D pravi mali amerikkanici, odu na odmor sa rodtieljima u Evropu, cekajau kda ce se vratiti u US :lol:

ma malo je zadovoljnih, a svi su dvije decenije rintali od jutra do sjutra , ni Sunca ni Mjeseca , a naravno da se nisu vratili, tesko je zaradjen novac, a drugo , sto bi radili u BiH , vecina u Saint Lousiu su otvorili restorane , ima BiH dovoljno toga ; vratice se u pezniju sa kupljenom imovinom u BiH

vecina se nisu vratili ranije jer nemaju izbora, jer nije novac dovoljna invsticija, treba imati u tintari , pisala sam ranije :)
Meni je tebe zao .NemaS porodicu ,djecu ,nemas taj majcinski osjecaj.Da imas znala bi da su djeca najvece blago i bogastvo .I kad su djeca ziva ,zdrava i sretna ,covjeku ne treba puno vise .Mi se svi borimo za svoju djecu ,havana u bosni ,onaj u austriji ,mi u americi.Meni je to zivotni moto ,da nam djeca budu bolja od nas .I jesu hvala Bogu.A boli me .... sto ti mislis da nama nije dobro.Meni su takvi dusebriznici dok...i u bosni ,dok sa ratovao i krvario ,a oni sa zapada nama pravili taktiku.Zato amerika mila majka ,nema stranki ,dajdza ,tetki... sam sebi stvaras sudbinu.
Bloo
Globalna šefica

#15858 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bloo »

doboj71 wrote:
Meni je tebe zao .NemaS porodicu ,djecu ,nemas taj majcinski osjecaj.Da imas znala bi da su djeca najvece blago i bogastvo .I kad su djeca ziva ,zdrava i sretna ,covjeku ne treba puno vise .Mi se svi borimo za svoju djecu ,havana u bosni ,onaj u austriji ,mi u americi.Meni je to zivotni moto ,da nam djeca budu bolja od nas .I jesu hvala Bogu.A boli me .... sto ti mislis da nama nije dobro.Meni su takvi dusebriznici dok...i u bosni ,dok sa ratovao i krvario ,a oni sa zapada nama pravili taktiku.Zato amerika mila majka ,nema stranki ,dajdza ,tetki... sam sebi stvaras sudbinu.

Ovo je nisko, da ne kažem kakvu drugu riječ. :)

Ovaj argument bi se trebao koristiti i kod protivnika abortusa. Nemaš uterus, odjebi od mojih reproduktivnih prava.
animals

#15859 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Neki forumasi, bas nemaju nikakvi obzira..
tipicni nas mentalitet, koji nema obzira, a niti kulture..
espn

#15860 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

HAVANA wrote:
insomnia78 wrote:Evo. Ljudi u Vitezu prave jahte :shock:
https://rtvtk.ba/prva-jahta-potpuno-pro ... u-nautike/
Nemoj to,pozlice onom espn :lol: Samo horor price,nemoj slucajno sta lijepo ko da postavi.
Leteća taksi vozila uskoro bi mogla biti dostupna u Njemačkoj

https://www.klix.ba/scitech/tehnologija ... /190519008
moonca

#15861 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

animals wrote:Neki forumasi, bas nemaju nikakvi obzira..
Svi smo mi sa nekim 'obzirom' samo smo jos vise 'tashti' ... :-?
Fudo387

#15862 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

espn wrote:
HAVANA wrote:
Nemoj to,pozlice onom espn :lol: Samo horor price,nemoj slucajno sta lijepo ko da postavi.

Mal ne rekoh sta ce im letece biti dostupno u skorije vrijeme.
Bluemore

#15863 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bluemore »

Citajuci temu covjek bi pomislio da pucamo masovno kao narod po šavovima :zoka:

Ovjde Ili tamo
animals

#15864 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

moonca wrote:
animals wrote:Neki forumasi, bas nemaju nikakvi obzira..
Svi smo mi sa nekim 'obzirom' samo smo jos vise 'tashti' ... :-?
Ma mislio sam na neke, kao ovaj sto spominje Karlinki da nema djece..
to je privatna stvar i sta koga zaboli, ima li ili nema..
ili kad ono ti se unese u facu, pa kaze, jesi se udebljala..
ili kako si ostarila i sl..nema kulturu komunikacije..
zrakomlat

#15865 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zrakomlat »

espn wrote:
HAVANA wrote:

:pisnuo:
Connaisseur Karlin

#15866 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

doboj71 wrote:
HAVANA , za razliku od tebe ima zivot , to ti nemas :D

umjesto da pises kako ti je lijepo u toj americi, ti odjednom izjavljujes nekakvo sazaljene veznao za nemanje djece,a znam masu primjera osoba sa djecom koje su jedva docekale da odu iz amerike

kao sto rekoh jucer, ti i detroit korsitiete argumente koji nemaju nikakve veze sa vasim zadovljstvom u americi , i tako pokusavate na jedna jadan nain uvjeriti druge da ste u pravu :-)

ja nisma primjetila da si nesto narocito sretan u toj americi :)
allem_77

#15867 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by allem_77 »

Smrčak, bajke... :run:
Fudo387

#15868 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

Bluemore wrote:Citajuci temu covjek bi pomislio da pucamo masovno kao narod po šavovima :zoka:

Ovjde Ili tamo
Ostaj mi zdravo, neka se bar neko spasi.
Uslikaj nam starbucks za kraj, ko prezivi pricace. :cry:
Connaisseur Karlin

#15869 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

animals wrote: Ma mislio sam na neke, kao ovaj sto spominje Karlinki da nema djece..
to je privatna stvar i sta koga zaboli, ima li ili nema..
ili kad ono ti se unese u facu, pa kaze, jesi se udebljala..
ili kako si ostarila i sl..nema kulturu komunikacije..
pa eto, dteroti i doboj me pokusavaju uvjeriti zasto su on sretniji , iako njihova prca nema nikakve veze sa njihovim zivotnim stilom i zadovljstvom u americi , a njihove reakcije su meni dovoljna indikator da nisu zadovoljni :)

:kiss:
славянин

#15870 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by славянин »

I da je klima u kaliforniji uzasna.

:D
Connaisseur Karlin

#15871 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

славянин wrote:I da je klima u kaliforniji uzasna.

:D
da, obrazlozila sam ranije :D

ako zelis otici raditi na kalifonrijskim vinogradima , uzivati n aklimi, idi, pa se javi , primaju cak i ilegalce :D
Last edited by Connaisseur Karlin on 19/05/2019 18:16, edited 1 time in total.
moonca

#15872 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

Image

#nestaje
mirsek

#15873 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

insomnia78 wrote:
moonca wrote:.i sta je drugacije --- o, kolicini novca - nije bash....razlika je u jeziku jedino....a i to ne mora znaciti... :-D
Ma nije nista. Isto je sve. Gori sam ja sto se fatam sto puta na iste price
Kao sto citamo sta pisu ljudi na klix-u tako isto citamo sta pisu i govore ljudi na drugim forumima, blogovima, vlogovima, eurosratu i dr. zvanicnim dokumentima. Tebi smeta sto samo ti nisi relevantan da govoris npr. o Francuskoj, nego sto se informisemo i iz drugih izvora. Sto je najgore vrlo rijetko i napises nesto informativno, vise ismijavas ili trolas bez koristi i bez zelje da nekog uputis.
Connaisseur Karlin

#15874 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

mirsek wrote:
insomnia78 wrote:
moonca wrote:.i sta je drugacije --- o, kolicini novca - nije bash....razlika je u jeziku jedino....a i to ne mora znaciti... :-D
Ma nije nista. Isto je sve. Gori sam ja sto se fatam sto puta na iste price
Kao sto citamo sta pisu ljudi na klix-u tako isto citamo sta pisu i govore ljudi na drugim forumima, blogovima, vlogovima, eurosratu i dr. zvanicnim dokumentima. Tebi smeta sto samo ti nisi relevantan da govoris npr. o Francuskoj, nego sto se informisemo i iz drugih izvora. Sto je najgore vrlo rijetko i napises nesto informativno, vise ismijavas ili trolas bez koristi i bez zelje da nekog uputis.
osobazivi i rad u Frnacuskoj nije relevantna napisati svoj stav, a osoba iz BiH bolje zna kako je zivjeti i raditi u Francuskoj :lol:
DzordzHodzic

#15875 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by DzordzHodzic »

Moze li neko temu preimenovat u Sajam kompleksa?
Post Reply