A ja nisam mumin?
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
Fudo387
#15851 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A ja nisam mumin?
- Connaisseur Karlin
#15852 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ma o mladjim generacijam ne pisem, oni ni znaju za boljeMarlboroGold wrote:Imam ja i familije u Saint Louisu... ima i zadovoljnih i nezadovoljnih. Nezadovoljni su uglavnom oni koji nisu ni jezik uspjeli savladati za 20+ godina pa im sve teško pada... a pazi, još uvijek se nisu vratili ili napustili USA i otišli u neku drugu zemlju osim BiH. Neki su i otplatili sve ili većinu kredita koje su imali i svejedno ne mrdaju nigdje.Connaisseur Karlin wrote:
Havanni i 512mb vjerujem, za detroicana i dobojlju, sumanjam , sa opravdavnim razlogom , jer ne pisu sa istim entuzijazom kao HAVANA i 512MB , i na nacin kako su reagirali na moje postove![]()
pa naravno, ako si nezadvoljan, trebas nesto mijenjati
Sva njihova djeca su uglavnom zadovoljna jer su se navikli na život tamo. Ko je nezadovoljan neka nešto i poduzme po tom pitanju... eto ti ćeš napustiti. Super za tebe i nadam se da ćeš živjeti negdje gdje će ti biti super. Ne treba samo sjediti skrštenih ruku i čekati i uzdati se u nekog ili nešto.
ma malo je zadovoljnih, a svi su dvije decenije rintali od jutra do sjutra , ni Sunca ni Mjeseca , a naravno da se nisu vratili, tesko je zaradjen novac, a drugo , sto bi radili u BiH , vecina u Saint Lousiu su otvorili restorane , ima BiH dovoljno toga ; vratice se u pezniju sa kupljenom imovinom u BiH
vecina se nisu vratili ranije jer nemaju izbora, jer nije novac dovoljna invsticija, treba imati u tintari , pisala sam ranije
- Bloo
- Globalna šefica
#15853 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Poslala sam ti odgovor detaljniji na tvoj odgovorFudo387 wrote:Odgovori i ti ljudima.Bloo wrote:Odgovorila sam tiFudo387 wrote: Posl’o.
Jel lazem?![]()
Jel pricam bajke ko smrcak?
Ne mogu odgovoriti ovdje jer sam ti rekla da nisam šupak i da čuvam informacije koje mi se povjere.
Ugodan dan.
- insomnia78
#15854 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa reci nam jel jaran s Baketom u prvom safu?
-
moonca
#15855 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Hm, osobe na tom nivou su povezane --vako ili nako.. 
-
Fudo387
#15856 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ok je.Bloo wrote: Poslala sam ti odgovor detaljniji na tvoj odgovor
Ne mogu odgovoriti ovdje jer sam ti rekla da nisam šupak i da čuvam informacije koje mi se povjere.
Ugodan dan.
Hvala.
Ugodan dan i tebi.
-
doboj71
#15857 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Meni je tebe zao .NemaS porodicu ,djecu ,nemas taj majcinski osjecaj.Da imas znala bi da su djeca najvece blago i bogastvo .I kad su djeca ziva ,zdrava i sretna ,covjeku ne treba puno vise .Mi se svi borimo za svoju djecu ,havana u bosni ,onaj u austriji ,mi u americi.Meni je to zivotni moto ,da nam djeca budu bolja od nas .I jesu hvala Bogu.A boli me .... sto ti mislis da nama nije dobro.Meni su takvi dusebriznici dok...i u bosni ,dok sa ratovao i krvario ,a oni sa zapada nama pravili taktiku.Zato amerika mila majka ,nema stranki ,dajdza ,tetki... sam sebi stvaras sudbinu.Connaisseur Karlin wrote:ma o mladjim generacijam ne pisem, oni ni znaju za boljeMarlboroGold wrote:Imam ja i familije u Saint Louisu... ima i zadovoljnih i nezadovoljnih. Nezadovoljni su uglavnom oni koji nisu ni jezik uspjeli savladati za 20+ godina pa im sve teško pada... a pazi, još uvijek se nisu vratili ili napustili USA i otišli u neku drugu zemlju osim BiH. Neki su i otplatili sve ili većinu kredita koje su imali i svejedno ne mrdaju nigdje.Connaisseur Karlin wrote:
Havanni i 512mb vjerujem, za detroicana i dobojlju, sumanjam , sa opravdavnim razlogom , jer ne pisu sa istim entuzijazom kao HAVANA i 512MB , i na nacin kako su reagirali na moje postove![]()
pa naravno, ako si nezadvoljan, trebas nesto mijenjati
Sva njihova djeca su uglavnom zadovoljna jer su se navikli na život tamo. Ko je nezadovoljan neka nešto i poduzme po tom pitanju... eto ti ćeš napustiti. Super za tebe i nadam se da ćeš živjeti negdje gdje će ti biti super. Ne treba samo sjediti skrštenih ruku i čekati i uzdati se u nekog ili nešto.pravi mali amerikkanici, odu na odmor sa rodtieljima u Evropu, cekajau kda ce se vratiti u US
![]()
ma malo je zadovoljnih, a svi su dvije decenije rintali od jutra do sjutra , ni Sunca ni Mjeseca , a naravno da se nisu vratili, tesko je zaradjen novac, a drugo , sto bi radili u BiH , vecina u Saint Lousiu su otvorili restorane , ima BiH dovoljno toga ; vratice se u pezniju sa kupljenom imovinom u BiH
vecina se nisu vratili ranije jer nemaju izbora, jer nije novac dovoljna invsticija, treba imati u tintari , pisala sam ranije
- Bloo
- Globalna šefica
#15858 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
doboj71 wrote:
Meni je tebe zao .NemaS porodicu ,djecu ,nemas taj majcinski osjecaj.Da imas znala bi da su djeca najvece blago i bogastvo .I kad su djeca ziva ,zdrava i sretna ,covjeku ne treba puno vise .Mi se svi borimo za svoju djecu ,havana u bosni ,onaj u austriji ,mi u americi.Meni je to zivotni moto ,da nam djeca budu bolja od nas .I jesu hvala Bogu.A boli me .... sto ti mislis da nama nije dobro.Meni su takvi dusebriznici dok...i u bosni ,dok sa ratovao i krvario ,a oni sa zapada nama pravili taktiku.Zato amerika mila majka ,nema stranki ,dajdza ,tetki... sam sebi stvaras sudbinu.
Ovo je nisko, da ne kažem kakvu drugu riječ.
Ovaj argument bi se trebao koristiti i kod protivnika abortusa. Nemaš uterus, odjebi od mojih reproduktivnih prava.
- animals
#15859 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Neki forumasi, bas nemaju nikakvi obzira..
tipicni nas mentalitet, koji nema obzira, a niti kulture..
-
espn
#15860 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Leteća taksi vozila uskoro bi mogla biti dostupna u NjemačkojHAVANA wrote:Nemoj to,pozlice onom espninsomnia78 wrote:Evo. Ljudi u Vitezu prave jahte![]()
https://rtvtk.ba/prva-jahta-potpuno-pro ... u-nautike/Samo horor price,nemoj slucajno sta lijepo ko da postavi.
https://www.klix.ba/scitech/tehnologija ... /190519008
-
moonca
#15861 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Svi smo mi sa nekim 'obzirom' samo smo jos vise 'tashti' ...animals wrote:Neki forumasi, bas nemaju nikakvi obzira..
-
Fudo387
#15862 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mal ne rekoh sta ce im letece biti dostupno u skorije vrijeme.espn wrote:Leteća taksi vozila uskoro bi mogla biti dostupna u NjemačkojHAVANA wrote:Nemoj to,pozlice onom espninsomnia78 wrote:Evo. Ljudi u Vitezu prave jahte![]()
https://rtvtk.ba/prva-jahta-potpuno-pro ... u-nautike/Samo horor price,nemoj slucajno sta lijepo ko da postavi.
- Bluemore
#15863 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Citajuci temu covjek bi pomislio da pucamo masovno kao narod po šavovima 
Ovjde Ili tamo
Ovjde Ili tamo
- animals
#15864 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma mislio sam na neke, kao ovaj sto spominje Karlinki da nema djece..moonca wrote:Svi smo mi sa nekim 'obzirom' samo smo jos vise 'tashti' ...animals wrote:Neki forumasi, bas nemaju nikakvi obzira..
to je privatna stvar i sta koga zaboli, ima li ili nema..
ili kad ono ti se unese u facu, pa kaze, jesi se udebljala..
ili kako si ostarila i sl..nema kulturu komunikacije..
-
zrakomlat
#15865 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
espn wrote:Leteća taksi vozila uskoro bi mogla biti dostupna u NjemačkojHAVANA wrote:Nemoj to,pozlice onom espninsomnia78 wrote:Evo. Ljudi u Vitezu prave jahte![]()
- Connaisseur Karlin
#15866 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
HAVANA , za razliku od tebe ima zivot , to ti nemasdoboj71 wrote:
Meni je tebe zao .NemaS porodicu ,djecu ,nemas taj majcinski osjecaj.Da imas znala bi da su djeca najvece blago i bogastvo .I kad su djeca ziva ,zdrava i sretna ,covjeku ne treba puno vise .Mi se svi borimo za svoju djecu ,havana u bosni ,onaj u austriji ,mi u americi.Meni je to zivotni moto ,da nam djeca budu bolja od nas .I jesu hvala Bogu.A boli me .... sto ti mislis da nama nije dobro.Meni su takvi dusebriznici dok...i u bosni ,dok sa ratovao i krvario ,a oni sa zapada nama pravili taktiku.Zato amerika mila majka ,nema stranki ,dajdza ,tetki... sam sebi stvaras sudbinu.
umjesto da pises kako ti je lijepo u toj americi, ti odjednom izjavljujes nekakvo sazaljene veznao za nemanje djece,a znam masu primjera osoba sa djecom koje su jedva docekale da odu iz amerike
kao sto rekoh jucer, ti i detroit korsitiete argumente koji nemaju nikakve veze sa vasim zadovljstvom u americi , i tako pokusavate na jedna jadan nain uvjeriti druge da ste u pravu
ja nisma primjetila da si nesto narocito sretan u toj americi
-
allem_77
#15867 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Smrčak, bajke... 
-
Fudo387
#15868 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ostaj mi zdravo, neka se bar neko spasi.Bluemore wrote:Citajuci temu covjek bi pomislio da pucamo masovno kao narod po šavovima
Ovjde Ili tamo
Uslikaj nam starbucks za kraj, ko prezivi pricace.
- Connaisseur Karlin
#15869 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
pa eto, dteroti i doboj me pokusavaju uvjeriti zasto su on sretniji , iako njihova prca nema nikakve veze sa njihovim zivotnim stilom i zadovljstvom u americi , a njihove reakcije su meni dovoljna indikator da nisu zadovoljnianimals wrote: Ma mislio sam na neke, kao ovaj sto spominje Karlinki da nema djece..
to je privatna stvar i sta koga zaboli, ima li ili nema..
ili kad ono ti se unese u facu, pa kaze, jesi se udebljala..
ili kako si ostarila i sl..nema kulturu komunikacije..
- славянин
#15870 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I da je klima u kaliforniji uzasna.

- Connaisseur Karlin
#15871 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
da, obrazlozila sam ranijeславянин wrote:I da je klima u kaliforniji uzasna.
ako zelis otici raditi na kalifonrijskim vinogradima , uzivati n aklimi, idi, pa se javi , primaju cak i ilegalce
Last edited by Connaisseur Karlin on 19/05/2019 18:16, edited 1 time in total.
-
moonca
- mirsek
#15873 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kao sto citamo sta pisu ljudi na klix-u tako isto citamo sta pisu i govore ljudi na drugim forumima, blogovima, vlogovima, eurosratu i dr. zvanicnim dokumentima. Tebi smeta sto samo ti nisi relevantan da govoris npr. o Francuskoj, nego sto se informisemo i iz drugih izvora. Sto je najgore vrlo rijetko i napises nesto informativno, vise ismijavas ili trolas bez koristi i bez zelje da nekog uputis.insomnia78 wrote:Ma nije nista. Isto je sve. Gori sam ja sto se fatam sto puta na iste pricemoonca wrote:.i sta je drugacije --- o, kolicini novca - nije bash....razlika je u jeziku jedino....a i to ne mora znaciti...
- Connaisseur Karlin
#15874 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
osobazivi i rad u Frnacuskoj nije relevantna napisati svoj stav, a osoba iz BiH bolje zna kako je zivjeti i raditi u Francuskojmirsek wrote:Kao sto citamo sta pisu ljudi na klix-u tako isto citamo sta pisu i govore ljudi na drugim forumima, blogovima, vlogovima, eurosratu i dr. zvanicnim dokumentima. Tebi smeta sto samo ti nisi relevantan da govoris npr. o Francuskoj, nego sto se informisemo i iz drugih izvora. Sto je najgore vrlo rijetko i napises nesto informativno, vise ismijavas ili trolas bez koristi i bez zelje da nekog uputis.insomnia78 wrote:Ma nije nista. Isto je sve. Gori sam ja sto se fatam sto puta na iste pricemoonca wrote:.i sta je drugacije --- o, kolicini novca - nije bash....razlika je u jeziku jedino....a i to ne mora znaciti...
- DzordzHodzic
#15875 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Moze li neko temu preimenovat u Sajam kompleksa?